X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez Ci Cigaretta zazdroszczę :)

My w tym roku bez wygrzewania się nad morzem. Ale za to w zamian zrobimy dobry uczynek i wyremontujemy moim dziadkom dom. :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka nie stresuj się. Wasze zdrowie najważniejsze! !!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my póki co to nic jeszcze nie planujemy, bo w sierpniu przyjezdza brat i mama mojego męża do Polski na 3 tygodnie, więc przydałby się urlop aby z nimi pobyć, wszystko pewnie wyjdzie w trakcie...

a mnie coraz bardziej brzuch boli, pewnie @ zjawi się dzzisiaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOrwa miłego dnia! ja przez ostatnie dni to strasznie jestem senna, teraz aż zasypiam na siedząco...zima sobie o nas przypomniała i sypie od rana :) pewnie to przez tą zwariowaną pogodę takie spadki ciśnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Morwa może to sen proroczy :) ja też w tym cyklu miałam taki sen, że jestem w ciąży i pamiętam, że też nie chciałam się obudzić :) życzę Ci, żeby ten sen się sprawdził :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa szczerze mówić, to nie wiem czy teraz jest sens zaczynać dupka, trochę późno. Pamiętam, że sama kiedyś tak wzięłam, ale to nic nie dało i @ się zjawił mimo brania dupka. Chyba, że byś wzięła jakąś mega duża dawkę, bo taka standardowa czyli np. 100 to za wiele nie pomoże. Może Ci trochę rozlegulowac cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zrób jak uważasz, ale ja bym chyba już na tym etapie nie brała. Nie martw się na zapas, może @ się nie zjawi wcześniej albo w ogóle :) poza tym ginekolodzy robią też badanie w trakcie @, sama takie kiedyś miałam, wiadomo, nie należy to do najprzyjemniejszych, ale czasami mus to mus :)

• triss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja z dupkiem nie pomogę bo nie biorę i nawet nie wiem jak on działa :/ ale tak jak Nusia mówi przecież moze Ci usg zrobić w czasie @. Kilka razy mi sie tak zdarzało jak miałam cykl monitorowany. Za pierwszym razem byłam bardzo skrepowana i zdziwiona ze w ogole usg mi chce robić na poczatku @ .. a następnego dnia szłam do mojego gina i tez kazał mi na fotel siadać ;) Myśle ze to dla nas większy problem niż dla lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) ja pamiętam, że też byłam bardzo tym zestresowana, ale lekarz mnie uspokoił i powiedział, że to dla nich normlane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa na okres u Ciebie to zdecydowanie za wcześnie :) może rzeczywiście to z nerwów było :) więc wyluzuj i nie myśl o tym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ostatnio w miarę Ci się to unormowało, więc plamienie na pewno się nie pojawi :)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, pisze bo wiem że zastanawiacie się co u mnie, otóż własnie wróciłam z wizyty i niestety jest pusty pęcherzyk, nadal nie ma zarodka:
    (:( a to już 9 tydzień, mam odstawic leki i dostałam skierowanie do szpitala i pewnie jutro sie wybiore bo chce zeby było juz po wszystkim.... moze w szpitalu zrobią mi jakieś badania...przynajmniej za darmo...mam jeszcze jutro wizytę u dr w siedlcachch, zastanawiam się czy jechać - pogodziłam sie z tą sytuacją ale nadal jakoś mi źle....

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jeśli możesz to pojedz jeszcze jutro na tą wizytę.
    napewno jest ciężko nawet coś napisać jest ciężko bo co...
    Jesteśmy z Tobą

aneczka85m lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka strasznie mi przykro Kochana, tulę:* nawet nie wiem co powiedzieć...:(

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu dużo mówić.....tylko siąść i płakać bo to kolejny raz, nie wiem co jest bo bez problemu zachodzę w ciąże tylko że zarodek sie nie rozwija.... nie wiem gdzie szukac już przyczyny....dletego z jednej strony chciałabym iść do szpitala, moze jakies badania mi zrobią, moze dadzą skierowanie na badanie kariotypu bo mam podejrzenie że może nie mogę mieć dziecka określonej płci czyli dziewczynki, a moze mąż ma jakieś bakterie i wystarczy podać antybiotyk....a może przez zrosty na macicy po cc i po poronieniach. Nie wiem już sama. Napewno po tym wszystkim zacznę pić tą mieszankę ziołową na zrosty i spróbujemy za jakieś 2-3 miesiące.

• Kotowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, wiem, że żadne słowa Cie teraz nie pociesza. Wiedz, że zawsze jesteśmy tutaj, jeśli będziesz chciala się wygadać, wyzalic, wyplakac. Trzymaj się Kochana <3

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko :( :( cały czas wierzyłam ze będzie dobrze... tak bardzo mi przykro. Mam nadzieję ze bedzie tak jak mówisz i dostaniesz skierowania na te badania, żeby móc znaleźć przyczynę.
    Dobrze by było zebys oprocz kariotypów dostała skierowanie na badania immunologiczne.

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka co do tego co pisałas ze np nie możesz mieć dziecka danej płci, to moja kuzynka tak miała, że urodziła pierwsze dziecko dziewczynke, potem była w ciąży 3 razy raz poroniła a dwa razy urodziła wcześniaki chłopców ale właśnie byli tak chorzy że umierali po porodzie dopiero teraz jak była w ciąży z dziewczynką to urodziła zdrowe dziecko. U ciebie zarodek nie rozwija się już na bardzo wczesnym etapie.

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja myślę że u niego jest wszystko ok, bez problemu zachodzę w ciąże, wczesniej nam nie wychodziło bo próbowaliśmy na dziewczynkę i za wcześnie żeśmy serduszkowali, ale jak tylko zaczęliśmy w odpowiednim momencie to za każdym razem zachodziłam w ciąże.więc jeśli plemniki byłby wadliwe to raczej nie doszło by do zapłodnienia?? nie wiem juz sama, ale musze go jakos nastawić pozytywnie do tego badania. Może dostanę to w zaleceniach ze szpitala.

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie Małgosiu ja mam jakieś dziwne przeczucie że u mnie jest ten sam problem....wiem że lepiej jak to sie dzieje na wczesnym etapie, bo ineczej bym tego nie przeżyła.... wiem że badania immunologiczne tez są u mnie bardzo wskazane bo po ciąży wszystko u mnie siadło....

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ