X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez Ci Cigaretta zazdroszczę :)

My w tym roku bez wygrzewania się nad morzem. Ale za to w zamian zrobimy dobry uczynek i wyremontujemy moim dziadkom dom. :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka nie stresuj się. Wasze zdrowie najważniejsze! !!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my póki co to nic jeszcze nie planujemy, bo w sierpniu przyjezdza brat i mama mojego męża do Polski na 3 tygodnie, więc przydałby się urlop aby z nimi pobyć, wszystko pewnie wyjdzie w trakcie...

a mnie coraz bardziej brzuch boli, pewnie @ zjawi się dzzisiaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOrwa miłego dnia! ja przez ostatnie dni to strasznie jestem senna, teraz aż zasypiam na siedząco...zima sobie o nas przypomniała i sypie od rana :) pewnie to przez tą zwariowaną pogodę takie spadki ciśnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Morwa może to sen proroczy :) ja też w tym cyklu miałam taki sen, że jestem w ciąży i pamiętam, że też nie chciałam się obudzić :) życzę Ci, żeby ten sen się sprawdził :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa szczerze mówić, to nie wiem czy teraz jest sens zaczynać dupka, trochę późno. Pamiętam, że sama kiedyś tak wzięłam, ale to nic nie dało i @ się zjawił mimo brania dupka. Chyba, że byś wzięła jakąś mega duża dawkę, bo taka standardowa czyli np. 100 to za wiele nie pomoże. Może Ci trochę rozlegulowac cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zrób jak uważasz, ale ja bym chyba już na tym etapie nie brała. Nie martw się na zapas, może @ się nie zjawi wcześniej albo w ogóle :) poza tym ginekolodzy robią też badanie w trakcie @, sama takie kiedyś miałam, wiadomo, nie należy to do najprzyjemniejszych, ale czasami mus to mus :)

• triss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja z dupkiem nie pomogę bo nie biorę i nawet nie wiem jak on działa :/ ale tak jak Nusia mówi przecież moze Ci usg zrobić w czasie @. Kilka razy mi sie tak zdarzało jak miałam cykl monitorowany. Za pierwszym razem byłam bardzo skrepowana i zdziwiona ze w ogole usg mi chce robić na poczatku @ .. a następnego dnia szłam do mojego gina i tez kazał mi na fotel siadać ;) Myśle ze to dla nas większy problem niż dla lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) ja pamiętam, że też byłam bardzo tym zestresowana, ale lekarz mnie uspokoił i powiedział, że to dla nich normlane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa na okres u Ciebie to zdecydowanie za wcześnie :) może rzeczywiście to z nerwów było :) więc wyluzuj i nie myśl o tym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ostatnio w miarę Ci się to unormowało, więc plamienie na pewno się nie pojawi :)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, pisze bo wiem że zastanawiacie się co u mnie, otóż własnie wróciłam z wizyty i niestety jest pusty pęcherzyk, nadal nie ma zarodka:
    (:( a to już 9 tydzień, mam odstawic leki i dostałam skierowanie do szpitala i pewnie jutro sie wybiore bo chce zeby było juz po wszystkim.... moze w szpitalu zrobią mi jakieś badania...przynajmniej za darmo...mam jeszcze jutro wizytę u dr w siedlcachch, zastanawiam się czy jechać - pogodziłam sie z tą sytuacją ale nadal jakoś mi źle....

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jeśli możesz to pojedz jeszcze jutro na tą wizytę.
    napewno jest ciężko nawet coś napisać jest ciężko bo co...
    Jesteśmy z Tobą

aneczka85m lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka strasznie mi przykro Kochana, tulę:* nawet nie wiem co powiedzieć...:(

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu dużo mówić.....tylko siąść i płakać bo to kolejny raz, nie wiem co jest bo bez problemu zachodzę w ciąże tylko że zarodek sie nie rozwija.... nie wiem gdzie szukac już przyczyny....dletego z jednej strony chciałabym iść do szpitala, moze jakies badania mi zrobią, moze dadzą skierowanie na badanie kariotypu bo mam podejrzenie że może nie mogę mieć dziecka określonej płci czyli dziewczynki, a moze mąż ma jakieś bakterie i wystarczy podać antybiotyk....a może przez zrosty na macicy po cc i po poronieniach. Nie wiem już sama. Napewno po tym wszystkim zacznę pić tą mieszankę ziołową na zrosty i spróbujemy za jakieś 2-3 miesiące.

• Kotowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, wiem, że żadne słowa Cie teraz nie pociesza. Wiedz, że zawsze jesteśmy tutaj, jeśli będziesz chciala się wygadać, wyzalic, wyplakac. Trzymaj się Kochana <3

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko :( :( cały czas wierzyłam ze będzie dobrze... tak bardzo mi przykro. Mam nadzieję ze bedzie tak jak mówisz i dostaniesz skierowania na te badania, żeby móc znaleźć przyczynę.
    Dobrze by było zebys oprocz kariotypów dostała skierowanie na badania immunologiczne.

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka co do tego co pisałas ze np nie możesz mieć dziecka danej płci, to moja kuzynka tak miała, że urodziła pierwsze dziecko dziewczynke, potem była w ciąży 3 razy raz poroniła a dwa razy urodziła wcześniaki chłopców ale właśnie byli tak chorzy że umierali po porodzie dopiero teraz jak była w ciąży z dziewczynką to urodziła zdrowe dziecko. U ciebie zarodek nie rozwija się już na bardzo wczesnym etapie.

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja myślę że u niego jest wszystko ok, bez problemu zachodzę w ciąże, wczesniej nam nie wychodziło bo próbowaliśmy na dziewczynkę i za wcześnie żeśmy serduszkowali, ale jak tylko zaczęliśmy w odpowiednim momencie to za każdym razem zachodziłam w ciąże.więc jeśli plemniki byłby wadliwe to raczej nie doszło by do zapłodnienia?? nie wiem juz sama, ale musze go jakos nastawić pozytywnie do tego badania. Może dostanę to w zaleceniach ze szpitala.

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie Małgosiu ja mam jakieś dziwne przeczucie że u mnie jest ten sam problem....wiem że lepiej jak to sie dzieje na wczesnym etapie, bo ineczej bym tego nie przeżyła.... wiem że badania immunologiczne tez są u mnie bardzo wskazane bo po ciąży wszystko u mnie siadło....

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ