Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA my póki co to nic jeszcze nie planujemy, bo w sierpniu przyjezdza brat i mama mojego męża do Polski na 3 tygodnie, więc przydałby się urlop aby z nimi pobyć, wszystko pewnie wyjdzie w trakcie...
a mnie coraz bardziej brzuch boli, pewnie @ zjawi się dzzisiaj -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa szczerze mówić, to nie wiem czy teraz jest sens zaczynać dupka, trochę późno. Pamiętam, że sama kiedyś tak wzięłam, ale to nic nie dało i @ się zjawił mimo brania dupka. Chyba, że byś wzięła jakąś mega duża dawkę, bo taka standardowa czyli np. 100 to za wiele nie pomoże. Może Ci trochę rozlegulowac cykl.
-
nick nieaktualnyKochana zrób jak uważasz, ale ja bym chyba już na tym etapie nie brała. Nie martw się na zapas, może @ się nie zjawi wcześniej albo w ogóle poza tym ginekolodzy robią też badanie w trakcie @, sama takie kiedyś miałam, wiadomo, nie należy to do najprzyjemniejszych, ale czasami mus to mus
-
Morwa ja z dupkiem nie pomogę bo nie biorę i nawet nie wiem jak on działa ale tak jak Nusia mówi przecież moze Ci usg zrobić w czasie @. Kilka razy mi sie tak zdarzało jak miałam cykl monitorowany. Za pierwszym razem byłam bardzo skrepowana i zdziwiona ze w ogole usg mi chce robić na poczatku @ .. a następnego dnia szłam do mojego gina i tez kazał mi na fotel siadać Myśle ze to dla nas większy problem niż dla lekarza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny, pisze bo wiem że zastanawiacie się co u mnie, otóż własnie wróciłam z wizyty i niestety jest pusty pęcherzyk, nadal nie ma zarodka:
( a to już 9 tydzień, mam odstawic leki i dostałam skierowanie do szpitala i pewnie jutro sie wybiore bo chce zeby było juz po wszystkim.... moze w szpitalu zrobią mi jakieś badania...przynajmniej za darmo...mam jeszcze jutro wizytę u dr w siedlcachch, zastanawiam się czy jechać - pogodziłam sie z tą sytuacją ale nadal jakoś mi źle.... -
nick nieaktualny
-
co tu dużo mówić.....tylko siąść i płakać bo to kolejny raz, nie wiem co jest bo bez problemu zachodzę w ciąże tylko że zarodek sie nie rozwija.... nie wiem gdzie szukac już przyczyny....dletego z jednej strony chciałabym iść do szpitala, moze jakies badania mi zrobią, moze dadzą skierowanie na badanie kariotypu bo mam podejrzenie że może nie mogę mieć dziecka określonej płci czyli dziewczynki, a moze mąż ma jakieś bakterie i wystarczy podać antybiotyk....a może przez zrosty na macicy po cc i po poronieniach. Nie wiem już sama. Napewno po tym wszystkim zacznę pić tą mieszankę ziołową na zrosty i spróbujemy za jakieś 2-3 miesiące.
-
Aneczka, wiem, że żadne słowa Cie teraz nie pociesza. Wiedz, że zawsze jesteśmy tutaj, jeśli będziesz chciala się wygadać, wyzalic, wyplakac. Trzymaj się Kochana
aneczka85m lubi tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Aneczko cały czas wierzyłam ze będzie dobrze... tak bardzo mi przykro. Mam nadzieję ze bedzie tak jak mówisz i dostaniesz skierowania na te badania, żeby móc znaleźć przyczynę.
Dobrze by było zebys oprocz kariotypów dostała skierowanie na badania immunologiczne.aneczka85m lubi tę wiadomość
-
Aneczka co do tego co pisałas ze np nie możesz mieć dziecka danej płci, to moja kuzynka tak miała, że urodziła pierwsze dziecko dziewczynke, potem była w ciąży 3 razy raz poroniła a dwa razy urodziła wcześniaki chłopców ale właśnie byli tak chorzy że umierali po porodzie dopiero teraz jak była w ciąży z dziewczynką to urodziła zdrowe dziecko. U ciebie zarodek nie rozwija się już na bardzo wczesnym etapie.
aneczka85m lubi tę wiadomość
-
Morwa ja myślę że u niego jest wszystko ok, bez problemu zachodzę w ciąże, wczesniej nam nie wychodziło bo próbowaliśmy na dziewczynkę i za wcześnie żeśmy serduszkowali, ale jak tylko zaczęliśmy w odpowiednim momencie to za każdym razem zachodziłam w ciąże.więc jeśli plemniki byłby wadliwe to raczej nie doszło by do zapłodnienia?? nie wiem juz sama, ale musze go jakos nastawić pozytywnie do tego badania. Może dostanę to w zaleceniach ze szpitala.
-
Własnie Małgosiu ja mam jakieś dziwne przeczucie że u mnie jest ten sam problem....wiem że lepiej jak to sie dzieje na wczesnym etapie, bo ineczej bym tego nie przeżyła.... wiem że badania immunologiczne tez są u mnie bardzo wskazane bo po ciąży wszystko u mnie siadło....