X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa znecasz się nad nami :P zatestuj tego 11-go rano, dobrze by było zebyś na wizycie już wiedziała co i jak, może bedziesz musiała dawki leków zmienić

• triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomoooooooooooooooooooo....ale dwa dni Ci w jedną czy drugą Ci juz róznicy nie zrobią a my tu umrzemy z niecierpliwości i bedziesz nas miała na sumieniu :P ;)
    ja też nie testuje z założenia przed terminem @ od kilku już cykli, widzę co się dzieje na wykresie z tempkami, więc uważam ze nie ma sensu testu zrobić. Ale jakbym miała taki wykres jak Ty to bym na pewno testowała ;)

trzymam kciuki, tak czy inaczej kochana :*

kiedy bedziesz robić tsh? to z dnia na dzień masz wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje wyniki sa do odbioru juz ;))tylko wolny oh czy cos jeszcze.boje sie ,ale dzis chyba pojade i odbiore.bo niewiem czy ktos moze odebrac z domownikow

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a ja bym nie robiła testu. Co ma być to będzie i też uważam, że najlepiej zrobić go jak okres spóźni się więcej niż tydzień :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, tsh koniecznie ;) U mnie juz 10 dni po owu skoczyło do 2,77 z 1,8. A co do tego, że ciąża nie jest ciążą to w takim razie dwa dni po terminie @ nią nie jest a trzy dni po już tak, czy kiedy jest ten przełom? U mnie na usg była już widoczna w 4t0d, to niby pocżatek 5 tygodnia, ale nie wiem czy dzień wcześniej też już nie była widoczna, poza tym czasami i w 6 tygodniu jeszcze nie widać, a po 8 miesiącach rodzi się dziecko więc jednak ciąża jest ciążą, jasne, że dużo jest mikroporonień i rozumiem, że czasami kobiety nie chcą o tym wiedzieć, ale też nie od wszystkiego da się uciec i czasami ta wiedza może być bardzo pomocna.

Triss z tymi wykresami to też różnie bywa, nie wiem czy pamiętacie moje, ale u Morwy to dużo osób widzę ma przeczucie, oby się sprawdziło ;)

• triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika Twoje wykresy zawsze były "ciązowe" ;) moje są rózne, ale zawyczaj 2 dni przed @ temperatura zaczyna spadać więc już nie testuje.
    A dlaczego tak jest że TSH wzrasta w ciązy? pewnie przy chorobach tarczycy trzeba je regularnie kontrolować?
    no własnie ja nie do końca w ogóle rozumiem termin "ciąża biochemiczna". Pisza ze to taka ciąża która jest niewidoczna na usg, inni że to zarodek który się zagnieździł w jamie macicy. Czyli wg tej pierwszej definicji w zasadzie do 6 tygdodnia może być biochemiczna, czyli długo po spodziewanym terminie @.

• martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczna to jest chyba ta niezagnieżdżona, a puste jajo płodowe to jest zagnieżdżona, ale bez zarodka, ale też się zbytnio na tym nie znam.
    Tsh lubi świrować w ciąży właśnie przy problemach z tarczycą, ja wcześniej od początku miałam jedną dawkę, która na mnie zadziałała, w ciąży zazwyczaj zwiększa się ją o 30%, ale dla mnie to było za dużo i weszłam w nadczynność. Całe szczęście to pierwszy trymestr jest najgorszy więc zagrożenie już jest mniejsze, ale biorę różne dawki co drugi dzień. Tsh to hormon, a wiadomo one w ciąży szaleją.

• martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem Morwa, testy z moczu są w ogóle bardzo zawodne mi np pink test za każdym razem wychodził ze śladem kreski, i to też dziewczyny czasami się nakręcają, że ciąża, ja nie miałam torbieli, tylko w aptece była jakaś felerna seria.

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny!

She jak sie czujesz?

Martika jak synus?

Morwa trzymam kciuki! Testuj kiedy Ci tam pasuje, ale musza sie 2 kreski pojawić :)

Jak Wam zlecial Dzien Kobiet?

Mnie kilka dni trzymala migrena a wczoraj na noc juz wzielam mocne leki, ktore trzymalam na wszelki wypadek i o rany, dzis mnie NIE BOLI!

A w ogole to mialam dzis rozmowe o prace rano i .... CHYBA MAM PRACE .. pytanie tylko czy sie ciesze :P

Milego popoludnia kochane!

triss, Morwa lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene super wiadomości. I że migrena Cie nie męczy i że pracę masz :) opowiadaj wszystko :D
    my wczoraj jeździlismy od jednych rodziców do drugich, a więc wszystko było podwójnie, obiad, deser, spacer po ;) intensywnie ... ;)

• martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, synek najwyraźniej rośnie, bo brzuch coraz większy, ale wizyta dopiero za dwa tygodnie.
    Super z tą pacą, gratulacje! :) Co będziesz robić?

Morwa lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :*

Madlene super!!!! Co to za praca? Bedziemy mialy co opijac :D
    A co to ja migreny sie Ciebie czepiaja?
    Ja sie czuje okropnie. Po zabiegu spoko, nie krwawilam dlugo, tylko troche plamie, ale to normalne, bo sie wszystko oczyszcza, ale moje przeziebienie mnie strasznie tzyma :( glowa mi peka, uszy, nos zatkane, zatoko bola :( leze w lozku i sie kuruje.

Morwa, rob jak uwazasz, najwazniejsze zeby sie udalo :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene super, opowiadaj nam tu szybko co to za praca? :) a czemu się nie cieszysz??

She Wolf Biedaczku wspólczuje! zdrówka życzę Kochana! teraz te przeziębienia sa najgorsze i trzymają długo, mnie od tamtego tygpdnia też trzyma. Mam nadzieję, że poczujesz się szybciutko lepiej:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 15:04

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, no wlasnie uczepilo sie mnie cholerstwo i nie chce odejsc. Dobrze przynajmniej ze to w cyklu bez staran :)
    Ciebie tez faktycznie dlugo trzyma :(
    Kiedy zaczynasz nowa prace?

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana no mnie trzyma bo ja miałam zatoki chore, a jak mnie zatoki złapią to niestety zawsze długo trzymają.

No byłam dzisiaj właśnie w urzędzie pracy bo musiałam się wyrejestrować i dać fikcyjną umowę zlecenie, że niby gdzieś prace dostałam, bo inaczej nie mogłabym tego stażu przerwać. Szwagier mi wystawił taką umowę na 3 dni i w czwartek mam iść znowu się zarejestrować, masakra jakaś! No i podobno od poniedziałku mam iść do nowego miejsca, ale to jeszcze nie na 100%. Jeszxze po tym jak wyszłam z tego urzędu pracy zadzwoniła pani, że musze jeszcze napisać podanie o rezygnacje ze stażu (to nic że zaniosłam umowę zlecenie), bo inaczej mi go nie może przerwać...czy to jest do cholery jasnej logiczne?? już mnie trafia z tymi urzędami!!!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zatoki zaatakowane :( wczoraj co godzine sie budzilam bo nie moglam oddychac przez nos a jak oddychalam przez usta, to mi gardlo, jezyk i usta zasychaly na wior, az mnie bola od tego :(
    Polskie urzedy! To jakas paranoja, najwazniejsze zeby nawypelniac papierow, a ze to wszystko bez sensu, to juz niewazne.
    Oby Ci sie udalo zaczac jak najszybciej. Dobrze, ze nie musialas juz wracac w tamto miejsce :)

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja miałam tak jak TY teraz z zatokami w tamtym tygodniu, chyba 3 noce nie spałam, mi pomaga ibuprom zatoki, nic innego.

Najbardziej to ja bym chciała znaleźć jakaś prace normlanie płatna, a nie ten staż, bo te grosze które za niego płaca to mnie przeraża to, że przez pół roku mam tyle dostawać za normalną 8 godzinną prace!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie tez ibuprom zatoki nie dziala :(

Kochana ja rozumiem, ale przynajmniej jest perspektywa przedluzenia umowy, a jak nie to moze znajdziesz cos fajnego w tym czasie. Jeszcze nic straconego. A ile teraz placa za staz jesli moge spytac?

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szkoda nawet mówić, to to śmiechu warte :) na ręke wychodzi: 851,63 zł!!!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest to majatek, ale ja pamietam jak mialam staz to dostawalam jakies 400 zl. Dobrze, ze Twoj maz pracuje, a Ty przynajmniej bedziesz miala troche grosza na waciki ;)

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ