Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
no wiadomoooooooooooooooooooo....ale dwa dni Ci w jedną czy drugą Ci juz róznicy nie zrobią a my tu umrzemy z niecierpliwości i bedziesz nas miała na sumieniu
ja też nie testuje z założenia przed terminem @ od kilku już cykli, widzę co się dzieje na wykresie z tempkami, więc uważam ze nie ma sensu testu zrobić. Ale jakbym miała taki wykres jak Ty to bym na pewno testowała
trzymam kciuki, tak czy inaczej kochana :*
kiedy bedziesz robić tsh? to z dnia na dzień masz wynik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:39
-
nick nieaktualny
-
Morwa, tsh koniecznie U mnie juz 10 dni po owu skoczyło do 2,77 z 1,8. A co do tego, że ciąża nie jest ciążą to w takim razie dwa dni po terminie @ nią nie jest a trzy dni po już tak, czy kiedy jest ten przełom? U mnie na usg była już widoczna w 4t0d, to niby pocżatek 5 tygodnia, ale nie wiem czy dzień wcześniej też już nie była widoczna, poza tym czasami i w 6 tygodniu jeszcze nie widać, a po 8 miesiącach rodzi się dziecko więc jednak ciąża jest ciążą, jasne, że dużo jest mikroporonień i rozumiem, że czasami kobiety nie chcą o tym wiedzieć, ale też nie od wszystkiego da się uciec i czasami ta wiedza może być bardzo pomocna.
Triss z tymi wykresami to też różnie bywa, nie wiem czy pamiętacie moje, ale u Morwy to dużo osób widzę ma przeczucie, oby się sprawdziło -
Martika Twoje wykresy zawsze były "ciązowe" moje są rózne, ale zawyczaj 2 dni przed @ temperatura zaczyna spadać więc już nie testuje.
A dlaczego tak jest że TSH wzrasta w ciązy? pewnie przy chorobach tarczycy trzeba je regularnie kontrolować?
no własnie ja nie do końca w ogóle rozumiem termin "ciąża biochemiczna". Pisza ze to taka ciąża która jest niewidoczna na usg, inni że to zarodek który się zagnieździł w jamie macicy. Czyli wg tej pierwszej definicji w zasadzie do 6 tygdodnia może być biochemiczna, czyli długo po spodziewanym terminie @. -
Biochemiczna to jest chyba ta niezagnieżdżona, a puste jajo płodowe to jest zagnieżdżona, ale bez zarodka, ale też się zbytnio na tym nie znam.
Tsh lubi świrować w ciąży właśnie przy problemach z tarczycą, ja wcześniej od początku miałam jedną dawkę, która na mnie zadziałała, w ciąży zazwyczaj zwiększa się ją o 30%, ale dla mnie to było za dużo i weszłam w nadczynność. Całe szczęście to pierwszy trymestr jest najgorszy więc zagrożenie już jest mniejsze, ale biorę różne dawki co drugi dzień. Tsh to hormon, a wiadomo one w ciąży szaleją. -
Dzien dobry dziewczyny!
She jak sie czujesz?
Martika jak synus?
Morwa trzymam kciuki! Testuj kiedy Ci tam pasuje, ale musza sie 2 kreski pojawić
Jak Wam zlecial Dzien Kobiet?
Mnie kilka dni trzymala migrena a wczoraj na noc juz wzielam mocne leki, ktore trzymalam na wszelki wypadek i o rany, dzis mnie NIE BOLI!
A w ogole to mialam dzis rozmowe o prace rano i .... CHYBA MAM PRACE .. pytanie tylko czy sie ciesze
Milego popoludnia kochane!triss, Morwa lubią tę wiadomość
-
Dobry :*
Madlene super!!!! Co to za praca? Bedziemy mialy co opijac
A co to ja migreny sie Ciebie czepiaja?
Ja sie czuje okropnie. Po zabiegu spoko, nie krwawilam dlugo, tylko troche plamie, ale to normalne, bo sie wszystko oczyszcza, ale moje przeziebienie mnie strasznie tzyma glowa mi peka, uszy, nos zatkane, zatoko bola leze w lozku i sie kuruje.
Morwa, rob jak uwazasz, najwazniejsze zeby sie udalo :*
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyMadlene super, opowiadaj nam tu szybko co to za praca? a czemu się nie cieszysz??
She Wolf Biedaczku wspólczuje! zdrówka życzę Kochana! teraz te przeziębienia sa najgorsze i trzymają długo, mnie od tamtego tygpdnia też trzyma. Mam nadzieję, że poczujesz się szybciutko lepiej:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 15:04
-
Nusia, no wlasnie uczepilo sie mnie cholerstwo i nie chce odejsc. Dobrze przynajmniej ze to w cyklu bez staran
Ciebie tez faktycznie dlugo trzyma
Kiedy zaczynasz nowa prace?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyKochana no mnie trzyma bo ja miałam zatoki chore, a jak mnie zatoki złapią to niestety zawsze długo trzymają.
No byłam dzisiaj właśnie w urzędzie pracy bo musiałam się wyrejestrować i dać fikcyjną umowę zlecenie, że niby gdzieś prace dostałam, bo inaczej nie mogłabym tego stażu przerwać. Szwagier mi wystawił taką umowę na 3 dni i w czwartek mam iść znowu się zarejestrować, masakra jakaś! No i podobno od poniedziałku mam iść do nowego miejsca, ale to jeszcze nie na 100%. Jeszxze po tym jak wyszłam z tego urzędu pracy zadzwoniła pani, że musze jeszcze napisać podanie o rezygnacje ze stażu (to nic że zaniosłam umowę zlecenie), bo inaczej mi go nie może przerwać...czy to jest do cholery jasnej logiczne?? już mnie trafia z tymi urzędami!!! -
Ja tez mam zatoki zaatakowane wczoraj co godzine sie budzilam bo nie moglam oddychac przez nos a jak oddychalam przez usta, to mi gardlo, jezyk i usta zasychaly na wior, az mnie bola od tego
Polskie urzedy! To jakas paranoja, najwazniejsze zeby nawypelniac papierow, a ze to wszystko bez sensu, to juz niewazne.
Oby Ci sie udalo zaczac jak najszybciej. Dobrze, ze nie musialas juz wracac w tamto miejsce25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyOj ja miałam tak jak TY teraz z zatokami w tamtym tygodniu, chyba 3 noce nie spałam, mi pomaga ibuprom zatoki, nic innego.
Najbardziej to ja bym chciała znaleźć jakaś prace normlanie płatna, a nie ten staż, bo te grosze które za niego płaca to mnie przeraża to, że przez pół roku mam tyle dostawać za normalną 8 godzinną prace! -
Na mnie tez ibuprom zatoki nie dziala
Kochana ja rozumiem, ale przynajmniej jest perspektywa przedluzenia umowy, a jak nie to moze znajdziesz cos fajnego w tym czasie. Jeszcze nic straconego. A ile teraz placa za staz jesli moge spytac?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
No nie jest to majatek, ale ja pamietam jak mialam staz to dostawalam jakies 400 zl. Dobrze, ze Twoj maz pracuje, a Ty przynajmniej bedziesz miala troche grosza na waciki25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty