Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa znecasz się nad nami :P zatestuj tego 11-go rano, dobrze by było zebyś na wizycie już wiedziała co i jak, może bedziesz musiała dawki leków zmienić

• triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomoooooooooooooooooooo....ale dwa dni Ci w jedną czy drugą Ci juz róznicy nie zrobią a my tu umrzemy z niecierpliwości i bedziesz nas miała na sumieniu :P ;)
    ja też nie testuje z założenia przed terminem @ od kilku już cykli, widzę co się dzieje na wykresie z tempkami, więc uważam ze nie ma sensu testu zrobić. Ale jakbym miała taki wykres jak Ty to bym na pewno testowała ;)

trzymam kciuki, tak czy inaczej kochana :*

kiedy bedziesz robić tsh? to z dnia na dzień masz wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje wyniki sa do odbioru juz ;))tylko wolny oh czy cos jeszcze.boje sie ,ale dzis chyba pojade i odbiore.bo niewiem czy ktos moze odebrac z domownikow

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a ja bym nie robiła testu. Co ma być to będzie i też uważam, że najlepiej zrobić go jak okres spóźni się więcej niż tydzień :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, tsh koniecznie ;) U mnie juz 10 dni po owu skoczyło do 2,77 z 1,8. A co do tego, że ciąża nie jest ciążą to w takim razie dwa dni po terminie @ nią nie jest a trzy dni po już tak, czy kiedy jest ten przełom? U mnie na usg była już widoczna w 4t0d, to niby pocżatek 5 tygodnia, ale nie wiem czy dzień wcześniej też już nie była widoczna, poza tym czasami i w 6 tygodniu jeszcze nie widać, a po 8 miesiącach rodzi się dziecko więc jednak ciąża jest ciążą, jasne, że dużo jest mikroporonień i rozumiem, że czasami kobiety nie chcą o tym wiedzieć, ale też nie od wszystkiego da się uciec i czasami ta wiedza może być bardzo pomocna.

Triss z tymi wykresami to też różnie bywa, nie wiem czy pamiętacie moje, ale u Morwy to dużo osób widzę ma przeczucie, oby się sprawdziło ;)

• triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika Twoje wykresy zawsze były "ciązowe" ;) moje są rózne, ale zawyczaj 2 dni przed @ temperatura zaczyna spadać więc już nie testuje.
    A dlaczego tak jest że TSH wzrasta w ciązy? pewnie przy chorobach tarczycy trzeba je regularnie kontrolować?
    no własnie ja nie do końca w ogóle rozumiem termin "ciąża biochemiczna". Pisza ze to taka ciąża która jest niewidoczna na usg, inni że to zarodek który się zagnieździł w jamie macicy. Czyli wg tej pierwszej definicji w zasadzie do 6 tygdodnia może być biochemiczna, czyli długo po spodziewanym terminie @.

• martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczna to jest chyba ta niezagnieżdżona, a puste jajo płodowe to jest zagnieżdżona, ale bez zarodka, ale też się zbytnio na tym nie znam.
    Tsh lubi świrować w ciąży właśnie przy problemach z tarczycą, ja wcześniej od początku miałam jedną dawkę, która na mnie zadziałała, w ciąży zazwyczaj zwiększa się ją o 30%, ale dla mnie to było za dużo i weszłam w nadczynność. Całe szczęście to pierwszy trymestr jest najgorszy więc zagrożenie już jest mniejsze, ale biorę różne dawki co drugi dzień. Tsh to hormon, a wiadomo one w ciąży szaleją.

• martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem Morwa, testy z moczu są w ogóle bardzo zawodne mi np pink test za każdym razem wychodził ze śladem kreski, i to też dziewczyny czasami się nakręcają, że ciąża, ja nie miałam torbieli, tylko w aptece była jakaś felerna seria.

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny!

She jak sie czujesz?

Martika jak synus?

Morwa trzymam kciuki! Testuj kiedy Ci tam pasuje, ale musza sie 2 kreski pojawić :)

Jak Wam zlecial Dzien Kobiet?

Mnie kilka dni trzymala migrena a wczoraj na noc juz wzielam mocne leki, ktore trzymalam na wszelki wypadek i o rany, dzis mnie NIE BOLI!

A w ogole to mialam dzis rozmowe o prace rano i .... CHYBA MAM PRACE .. pytanie tylko czy sie ciesze :P

Milego popoludnia kochane!

triss, Morwa lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene super wiadomości. I że migrena Cie nie męczy i że pracę masz :) opowiadaj wszystko :D
    my wczoraj jeździlismy od jednych rodziców do drugich, a więc wszystko było podwójnie, obiad, deser, spacer po ;) intensywnie ... ;)

• martika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, synek najwyraźniej rośnie, bo brzuch coraz większy, ale wizyta dopiero za dwa tygodnie.
    Super z tą pacą, gratulacje! :) Co będziesz robić?

Morwa lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :*

Madlene super!!!! Co to za praca? Bedziemy mialy co opijac :D
    A co to ja migreny sie Ciebie czepiaja?
    Ja sie czuje okropnie. Po zabiegu spoko, nie krwawilam dlugo, tylko troche plamie, ale to normalne, bo sie wszystko oczyszcza, ale moje przeziebienie mnie strasznie tzyma :( glowa mi peka, uszy, nos zatkane, zatoko bola :( leze w lozku i sie kuruje.

Morwa, rob jak uwazasz, najwazniejsze zeby sie udalo :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene super, opowiadaj nam tu szybko co to za praca? :) a czemu się nie cieszysz??

She Wolf Biedaczku wspólczuje! zdrówka życzę Kochana! teraz te przeziębienia sa najgorsze i trzymają długo, mnie od tamtego tygpdnia też trzyma. Mam nadzieję, że poczujesz się szybciutko lepiej:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 15:04

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, no wlasnie uczepilo sie mnie cholerstwo i nie chce odejsc. Dobrze przynajmniej ze to w cyklu bez staran :)
    Ciebie tez faktycznie dlugo trzyma :(
    Kiedy zaczynasz nowa prace?

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana no mnie trzyma bo ja miałam zatoki chore, a jak mnie zatoki złapią to niestety zawsze długo trzymają.

No byłam dzisiaj właśnie w urzędzie pracy bo musiałam się wyrejestrować i dać fikcyjną umowę zlecenie, że niby gdzieś prace dostałam, bo inaczej nie mogłabym tego stażu przerwać. Szwagier mi wystawił taką umowę na 3 dni i w czwartek mam iść znowu się zarejestrować, masakra jakaś! No i podobno od poniedziałku mam iść do nowego miejsca, ale to jeszcze nie na 100%. Jeszxze po tym jak wyszłam z tego urzędu pracy zadzwoniła pani, że musze jeszcze napisać podanie o rezygnacje ze stażu (to nic że zaniosłam umowę zlecenie), bo inaczej mi go nie może przerwać...czy to jest do cholery jasnej logiczne?? już mnie trafia z tymi urzędami!!!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zatoki zaatakowane :( wczoraj co godzine sie budzilam bo nie moglam oddychac przez nos a jak oddychalam przez usta, to mi gardlo, jezyk i usta zasychaly na wior, az mnie bola od tego :(
    Polskie urzedy! To jakas paranoja, najwazniejsze zeby nawypelniac papierow, a ze to wszystko bez sensu, to juz niewazne.
    Oby Ci sie udalo zaczac jak najszybciej. Dobrze, ze nie musialas juz wracac w tamto miejsce :)

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja miałam tak jak TY teraz z zatokami w tamtym tygodniu, chyba 3 noce nie spałam, mi pomaga ibuprom zatoki, nic innego.

Najbardziej to ja bym chciała znaleźć jakaś prace normlanie płatna, a nie ten staż, bo te grosze które za niego płaca to mnie przeraża to, że przez pół roku mam tyle dostawać za normalną 8 godzinną prace!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie tez ibuprom zatoki nie dziala :(

Kochana ja rozumiem, ale przynajmniej jest perspektywa przedluzenia umowy, a jak nie to moze znajdziesz cos fajnego w tym czasie. Jeszcze nic straconego. A ile teraz placa za staz jesli moge spytac?

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szkoda nawet mówić, to to śmiechu warte :) na ręke wychodzi: 851,63 zł!!!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest to majatek, ale ja pamietam jak mialam staz to dostawalam jakies 400 zl. Dobrze, ze Twoj maz pracuje, a Ty przynajmniej bedziesz miala troche grosza na waciki ;)

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ