X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to juz bedzie jutro;ppp nowy dzien;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:15

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super ze wszystko sie poukladalo i ze okres jest regularny,teraz napewno bedzie fasoleczka;*

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki stęskniłam się :)
    Morwa trzymam kciuki za nowy cykl, najważniejsze , że się uregulowało wszystko i teraz już tylko będzie lepiej :) :*
    Niepokorna udanej podróży!

Muszę was doczytać, bo nie wiem co u was.
    U mnie wszystko w porządku, nie biorę w tym cyklu leków ani suplementów, @ planowo ma być 22 marca, w przyszłym cyklu ide się szczepić na żółtaczke i czeka mnie ta laparoskopia, której tak bardzo chciałam uniknąć, ale widocznie musze przez to przejść..
    W sobotę wyjeżdżamy do Hrubieszowa 450 km, na chrzciny synka od brata, będę matką chrzestna poraz 3. Wracamy w poniedziałek, także czeka nas długa wyprawa.

Morwa, NIEPOKORNA, Zetka lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to teraz trzymam kciuki za ten cykl. Tak bardzo bym chciała żeby Ci się udało. Wiem że u Ciebie samo to że teraz@ przyszła planowo jest sukcesem.

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jeszcze nic straconego :) a ja Ci powiem, że niby fajnie, ale do pierwszej komunii hahaha jeszcze wczoraj chrzesniaczka miała 6 urodziny, chrzesniak w czerwcu ma 5 a ten teraz ma 6 miesięcy, będę go widziała 1 raz, bo mieszkają w Anglii a na chrzciny przyjeżdżają do pl. Ale wysciskam tego małego szkraba !!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna udanego wyjazdu :) bawcie się dobrze:*
    robiłaś sobie hybryde na paznokietki? jaki kolorek?

Agatka dziękuję:* trzymam się trzymam, powiem CI, że teraz już jakoś inaczej przeżywam to wszystko, śmierć dziadzia...On miał już prawie 90 lat, spore problemy z oddychaniem, męczył się strasznie, więc dla Niego to szczerze mówiąc lepiej, bo już odpoczywa...

Morwa cieszę się, że wyniki CI wyszły dobre :) szkoda, że @ przyszedł, ale z takimi wynikami to coś czuję, że szybciutko zajdziesz w ciążę :)

Cigaretta a kiedy masz mieć tą laparoskopie?? odnośnie szczepienia na żółtaczke to chyba trzeba mieć 3 dawki tej szczepionki, jakoś w odstępach czasu się je robi, pamiętam, że ja tak robiłam...w sumie to już mi się ważność tych szczepień skończyła, bo chyba 10 lat są ważne i też by mi się przydało powtórzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia mam mieć laparoskopie w kwietniu, ale chyba zdecyduje się na czerwiec, bo będę już po obronie i te szczepionki będę mogła zrobić na spokojnie. Mój gin kazał mi się zastanowić kiedy mi odpowiada i właśnie wspominał , że ta szczepionka na żółtaczke jest w 3 dawkach ;) a Ty mialas laparoskopie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie, lepiej na spokojnie to wszyztko zrobić. To jest tak, że bierzesz 1 dawke, potem za miesiąc drugą i 3 chyba za 3 miesiące.
    Tak, ja miałam 2 laparotomie i 1 laparoskopie :) więc jestem doświadczona haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia a jak się czułaś po laparoskopii ? Ile cczasu dochodziłaś do siebie i czy bolało ? I masz bliznę ? Ja się stresuje :/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* To będzie na pewno fajny wyjazd :D

Morwa, może nie powinnaś pić jak zwymiotowałaś?

Ja skończyłam robić paznokcie, zrobiłam też hennę brwi i peeling całego ciała. Jestem w pełni gotowa na wyjazd :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Nusia a jak się czułaś po laparoskopii ? Ile cczasu dochodziłaś do siebie i czy bolało ? I masz bliznę ? Ja się stresuje :/

wiesz, jak już wcześniej przeżyłam 2 zwykłe operacje, z cięciem brzucha tak jak przy cesarce, więc ta ostatnia laparoskopia to była dla mnie pikuś :)
    ale ja należę do osób, które źle znoszą narkozę, więc ja niestety wymiotowałam....a odnośnie bólu to tak naprawdę to zależy chyba wszystko od tego co robią, bo jeśli np. sprawdzają tylko drożność jajowodów to brzuch boli zdecydowanie mniej, moją siostrę tylko troszeczkę i zaraz na drugi dzień poszła do domu, ale ja miałam usuwane jakies tam zrosty itd., więc brzuch mnie bolał, nie będę ściemniać że nie...ale wiadomo, że w szpitalu jesteś praktycznie cały czas na środkach przeciwbólowych, zwłaszcza dobe po zabiegu. Najgorsze jest chyba to jak musisz wstać pierwszy raz z lóżka, bo trochę ciągnie, ale wiesz, niektóre dziewczyny w ogóle czują się super po i nic ich nie boli, a niektóre źle to znoszą, to zależy...nie przewidzisz...

po laparoskopii będziesz miała malutkie nacięcia tylko, ja miałam chyba 1 z boku (takie na 1 cm, max 2 cm ) a drugie to przez pepek robili, teraz właśnie na nie patrzyłam, to ich praktycznie nie widać :)
    a blizny po cięciu brzucha to niestety są, drugi raz rozcinali mnie na starej bliźnie, więc chociaż tyle...ale wszystkie one są nisko, poniżej linii bikini, więc w majteczkach nie widać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Dzięki dziewczyny :* To będzie na pewno fajny wyjazd :D

Morwa, może nie powinnaś pić jak zwymiotowałaś?

Ja skończyłam robić paznokcie, zrobiłam też hennę brwi i peeling całego ciała. Jestem w pełni gotowa na wyjazd :D

ładniutkie :) pełny profesjonalizm :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam się podobają?
    http://zapodaj.net/93a4a73baf113.png.html

Nusia,
    Ja też jestem po jednej operacji, gdzie miałam cięty brzuch. Straszny był moment, gdy miałam pierwszy raz wstać. Dobrze było dopiero po zdjęciu szwów.

Kotowa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Nusia,
    Ja też jestem po jednej operacji, gdzie miałam cięty brzuch. Straszny był moment, gdy miałam pierwszy raz wstać. Dobrze było dopiero po zdjęciu szwów.

No właśnie, dla mnie to był najgorszy moment, bo jak leżysz to leżysz, ale jak już trzeba uruchomić mięśnie brzucha do wstania to już tak fajnie nie jest. Pamiętam, po 1 operacji jak mi kazały pielęgniarki wstać już na drugi dzień, to myślałam że zemdleje, zrobiłam się blada jak ściana i stwierdziły, że w takim razie mogę jeszcze chwilke poleżeć..

Cigaretta musisz pamiętać aby po zabiegu nic nie pić, mimo że będzie Ci się chciało CHOLERNIE PIĆ, dopiero jak CI pozwolą, bo to właśnie może powodować wymioty.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,
    Tak... już kilka razy usłyszałam te miłe słowa o kształcie moich paznokci. Ale dziękuję :*

Nusia,
    Ja też wstałam dużo później niż moje koleżanki z sali szpitalne. Ale tak to już jest, czasem człowiek potrzebuje więcej czasu. Ale później to ja śmigałam po korytarzu i ja pierwsza sama się wykąpałam :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, super, ze synek dostal sie do tego przedszkola. Wyobrazam sobie jak ciezko jest sie dostac tam gdzie sie chce.
    Na fajna polozna trafilas, inna by sie wcale nie zainteresowala. Super, ze z dzidzia wszystko dobrze :D Ale staraj sie o siebie dbac :*
    Piekne dekoracje swiateczne. Uwielbiam storczyki <3, mam 3 normalne i 2 miniaturki. Slodkie sa :D

Morwa, dobrze, ze wzystkie wyniki ok i ze bedziesz miala drmowy monitoring :D
    Szkoda tylko, ze w tym cyklu sie nie udal, jedyny plus, ze mozesz sobie browarka chlapnac :D
    A co z suplementami i lekami? Co Ci lekarka pozmieniala?

Niepokorna, sliczny kolorek, moje klimaty <3
    Przypomnialas mi ze tez musze sobie zrobic henne, a i paznokcie by sie przydalo, bo przez ta chorobe sie zaniedbalam.
    Zycze Ci szczesliwej podrozy. Kiedy wracasz?
    Pogode mamy piekna, ale widzialam, ze w weekend ma sie ochlodzic. Mam nadzieje, ze nie, bo planowalismy wziac psiaki nad morze....

Cigaretta, mam nadzieje, ze laparo nie bedzie potrzebne, bo sie szybciej uda :*
    Fajnie, ze bedziesz chrzestna :D Ja mam tylko jedna chrzesnice - 1.5 roku, tylko ze mieszkaja w Polsce, wiec troche smutno :(

Nusia, a dziadek juz pochowany? Przytulam mocno :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam dzis na zakupach, bo lodowka juz byla pusta, wyjadalismy resztki ;)
    Dzis zrobie zupke jarzynowa z brokulem, kalafiorem, porem i fasolka szparagowa. Mniam :D

Nusia lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf ale mi smaka zrobiłaś tą zupką :)

Jutro dopiero jest pogrzeb.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,
    Wracamy w poniedziałek późnym wieczorem. Samolot powrotny mamy z London Stansted o 18:00.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ