Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Bedzie dobrze, staraj sie myslec ze to tylko srodek do upragnionego celu :*
triss lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyTriss na początku to normalne, że chciałoby się już, od razu ciągnie się to wszystko...ale ani się nie obejrzysz a będziesz miała punkcję, transfer, a potem kolejne 14 dni czekania na zrobienie bety...więc Kochana uzbrój się w cierpliwość ale tak na poważnie, to jak już zaczniesz stymulację, to wszystko potoczy się bardzo szybko, zobaczysz u mnie akurat rodzaj protokołu nie miał wpływu na jakość komórek, ale co organizm to inna reakcja, oby u Ciebie wszystko poszło super
triss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, dzięki za słowa otuchy :*
Triss, nie wydaje mi się, żeby owu była jeszcze później - i tak (jeśli była) o kilka dni później niż zwykle.
Czuje się do dupy - jestem wściekła na to wszystko i zrezygnowana.
Robimy sobie miesiąc przerwy. Powodów jest kilka - żeby odpocząć, a poza tym w połowie kwietnia może pojedziemy do Zakopanego na wcześniejsze wakacje, a nie chciałabym schizować i nie wyjść na szlaki bo moooże ciąża, itd.
A już tak w ogóle na marginesie, to zachodząc w następnym cyklu termin byłby jakoś w święta, więc jeśli mam wybór to wolę tego uniknąć.
...może trochę szukam plusów na siłe, no ale cóż;]
Tak w ogóle to jestem zła na lekarzy - byłau dwóch ginów i każdy powtarza, że do roku spokojnego starania, a potem będziemy myśleć. Kurcze, a jeśli się okaże za rok, że coś jest nie tak? Że można było już coś działać, a ja straciłam rok na 'czekaniu'? Jakoś to dla mnie nie logicznee -po pół roku starań to chyba powinni zlećić chociaż jakieś podstawy...
A jedyne zalecenie to "proszę wyluzować" .... grrr -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monika moze ten miesiac przerwy wyjdzie Ci na dobre, choc mi np. wcale nie wychodzi
Oczywiscie jesli @ do Ciebie przyjdzie czego Ci nie zycze :*
Jesli lekarz nie chce Cie wyslac na badania, to mozesz podstawowe sama zrobic i ewentualnie z nimi do lekarza.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyNatalino, oczywiście że tak. Ja mam całą historię zapisać w systemie, więc nawet nie mogę nic podkolorować, że staram się dłużej. A jak mam iść prywatnie i zapłacić za wizytę ponad 100zł to wolę tą kasę wydać w laboratorium.
She,
myślę, że jutro przyjdzie @ -wszystkie objawy po negatywnym teście jak ręką odjął. Nic nie boli, nie ciągnie nie kłuje. Wychodzi na to, że znowu sobie nawkręcałm.
Zamiarzam zbadać sobie w ok 4dc jakieś podstawowe hormony - prolaktyna, testosteron, fsh, lh, progesteron (?) - tyle wyczytałam w internecie co mogę zrobić. Zobaczymy
-
Hej dziewczyny.
Nusia bardzo mocno współczuje i tule mocno! Mam nadzieje, ze jakos sie trzymasz!
Monika szkoda, ze test negatywny. Moze faktycznie zróbcie sobie przerwę na 1 cykl. Chociaż tak jak She pisze, trudno o tym nie myślec.
Zetka dużo zdrowka dla was i niech te wredne choróbska popłyną z nurtem rzeki!
Triss cieszę sie bardzo, ze wyniki wyszły dobre. Czas tak szbko leci, ze nie zdążysz sie obejrzeć a już będziesz biegła na bete Trzymam mocno kciuki.
Nusia nie dziwie sie tobie, ze nie jesteś gotowa na kolejna próbę. Bo co innego jakby naturalnie udało ci sie zajść w ciąże, a co innego przechodzić ten cały proces od nowa. Zadzwoń do kliniki i wypytaj o wszystko.
Morwa jak tam wizyta? Co ciekawego sie dowiedziałas?
She a ty już zdrowa?triss lubi tę wiadomość
-
Tu masz to co ja dzis wynalazlam na forum
Diagnostyka nieplodnosci w 1-5 dniu cyklu:
Inhibina B
Estradiol
LH
FSH
Testosteron
DHEAS
SHBG
anty-TPO
TSH
Prolaktyna
Progesteron robi sie okolo 7dpo
To zalecenia naszego eksperta forumowego.
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Agatka ja juz prawie zdrowa, jeszcze tylko maly katar.
Jak na wolnym, odpoczelas troche?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Ja dowiedziałam sie dziś, ze synek dostał od sierpnia miejsce w przedszkolu obok nas. Aż sie popłakałam ze szczęścia bo strasznie mi na tym zależało. Teraz odejdzie mi dowożenie go do obecnego przedszkola co byłoby uciazeniem mając jeszcze malutkie dziecko.
Poza tym wczoraj byłam u położnej na wizycie i okazała sie super babka. O wszystko mnie wypytala, słuchała a co najważniejsze dała dobre rady. Np ze nie zrobili mi wyników na grupę krwi. Ponadto ze względu na moje przejścia z ciazami powiedziała ze bedzie bardziej mnie pilnować i monitorować i na następnej wizycie za miesiąc da mi skierowanie do szpitala na wykonanie testu obciążenia glukoza (nie robią tu tego chyba ze masz powyżej 38 lat) i skierowanie na monitoring ciąży ze względu na występujące u mnie ryzyko wczesnego porodu. Super nie będę musiała robić tego prywatnie za kasę tylko będę miała wszystko za darmo i w szpitalu. Wiec dzień udany!
Aa no i serduszko pięknie i głośno bije, bo sprawdzała dopleremMadlene84, Malagosia, She Wolf, Zetka, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Tu masz to co ja dzis wynalazlam na forum
Diagnostyka nieplodnosci w 1-5 dniu cyklu:
Inhibina B
Estradiol
LH
FSH
Testosteron
DHEAS
SHBG
anty-TPO
TSH
Prolaktyna
Progesteron robi sie okolo 7dpo
To zalecenia naszego eksperta forumowego.
Dziękuję She :*** Pomogłaś mi, bo w tym jestem ompletnie zielona
To teraz tylko niech przyjdzie @, to w poniedziałek pójdę coś już ogarnąć.
Morwa, to super że wszystko tak ładnie się układa! Bardzo się ciesze :*
-
Morwa dobre wieści, fajnie!
She z tym odpoczynkiem to średnio. Troche sobie poleze i pośpie, ale codziennie robię troche porządków, bo już niedługo święta. A nie dam rady zrobić wszystkiego w 2 dni. Wiec wszystko pomału i po troszeczku, aby sie nie przeciazyc. Poza tym maz skończył remonty na pietrze, sprząta teraz swoje zabawki i skręca meble, abym mogła w końcu wyciągnąć nasze rzeczy z pudel i toreb i pochować do szaf -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny!
Jak się macie?
Ja jestem lekko przeziębiona i zła z tego powodu, bo dzisiaj w nocy przecież jadę do UK. Ech, choroba to zawsze wie, kiedy ma przyjść
Ogólnie już jestem prawie spakowana. Wyjazd około 03:00 nad ranem na lotnisko w Warszawie. Wylot o 063:30. Dzisiaj po południu już będę spijała browarka w brytyjskiej knajpie
W sobotę znajomy wpada po nas pod hotel i zaplanował z małżonką cały dzień. Chcą nas powozić w kilka miejsc i pokazać miasto -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny