X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczynki bardzo:*

Morwa, Monika przykro mi bardzo :(

Zetka wspolczuje Bidulko, u Was to ostatnio ciągle coś się przyplątuje...niech już wszystko wróci na dobre tory!

Triss cieszę się bardzo, że wyniki dobre :) kiedy startujecie??

Do mnie właśnie dzwoniła pani z Novum, że mamy tą 3 próbę jeszcze do wykorzystania i chciała już nas na kwiecień na wizyte zapisaywać, ale kurcze ja nie jestem chyba jeszcze gotowa na to aby przechodzić to wszystko znowu już teraz...znowu od nowa badania do zrobienia...znowu te wizyty praktyznie co drugi dzien...na dodatek zaczynam teraz ten staż i wolnego nie dostane...niby w regulaminie jest że mamy czas do 2016 r aby te próby wykorzytsać, ale z tonu głosu tej pani wynikało jakbyśmy musieli już teraz to robić!!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka zycze zeby te chorobska sie od Was odczepily.
    Wspolczuje problemow z zebami :(
    Ja juz lepiej, dziekuje ze pytasz. W koncu przestala mnie bolec glowa po tygodniu, wiec od razu mam wiecej energii :)

Triss, super ze wyniki dobre. Teraz na spokojnie mozesz zaczynac protokol :D

Nusia skoro masz czas do 2016, to nie daj sie na sile namawiac. Sama bedziesz wiedziala, kiedy bedziesz gotowa :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia mi tez się wydaję że na siłę nie ma co... jesli nie jestes jeszcze gotowa. Przemyslcie to na spokojnie jeszcze, ale przecież klinika Was zmusić nie może, to Wasz decyzja :*

czekam na @, wg mnie będzie w piatek i wszystko na to wskazuje bo już mam śluz zabarwiony - standardowo tak mam dwa dni przed @. W 1dc zaczynam antyki i ok 13dc mam wizytę w klinice. Pewnie wtedy dostanę receptę na gonapeptyl, a dalej to wiesz ... ;)

She boje się :/ im bliżej tego wszystkiego tym większy mam metlik w głowie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja bym chciała, ale ewentualnie dopiero na jesień, boje się, że mi powiedzą, że nie ma już miejsca albo coś...ale teraz na pewno nie jestem jeszcze na to gotowa...

Triss a Wy macie klinikę w tym samym mieście gdzie mieszkacie?
    gdybym ja miała klinikę na miejscu to inna sprawa, pewnie bym się zdecydowała, ale ja mam do warszawy aż 4 godziny jazdy, więc te wizyty mnie po prostu dobijały...

nie bój się, wszystko będzie dobrze :) jak zrobisz pierwszy zastrzyk to potem już jakoś pójdzie ;)

triss lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia a jest w ogóle taka możliwośc ze mimo że masz w programie 3 próby to nie będzie dla Ciebie miejsca? zadzwon do nich i dopytaj jak to wygląda może.
    Dziekuję :* mam nadzieję ze tak będzie :*
    Klinikę mamy niedaleko, w tym samym mieście. To u Was to jest całe przedsięwzięcie... mi i tak cięzko mimo że mam pól godziny drogi, bo zeby się dopasować do wolnych godzin doktora musze albo brać urlop w pracy albo chociaż kilka godzin wolnego. A Ty musisz brać cały dzień, a tych wizyt jest sporo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO właśnie muszę zadzwonić i dopytać jak to wygląda, chyba że zapytam czy mogą nam "zarezerwować" miejsca na jesień...nie wiem czy tak się da..

ja pierwszą próbe miałam u siebie w mieście, więc szczerze mówić nawet nie poczułam tego całego zamieszania, wszystko poszło bardzo szybko...a z warszawą już tak się nie da, muszę brać cały dzień wolnego, a jak wizyty były na końcu już co drugi dzień to myślałam, że oszaleje, bo nie wiadomo czy zostawać w warszawie, czy wracać.., mąż też nie mógł brac tyle wolnego a wiadomo, że na punkcji musiał być, potem na ewentualnym transferze, więc jezdzilam sama na początku...żeby było tanije to jeździłam polskim busem, bo zaoszczędzałam jakieś 150 zł czasami(na jednej wizycie)...ale to schodziło jeszcze dłużej, bo 5,5 godziny w jedną stronę, więc jak wyjeżdzalam z domu o 6 rano to wracałam o 22, kilka razy miałam busa o 3 w nocy, zależy na którą godzine były wizyty...więc wyobraź sobie :) masakra jakaś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane
    zaglądam i wspieram ! :* <3

Nusia, Madlene84 lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty jesteś w Novum?
    wyobrażam sobie a teraz ten nowy staż masz więc nie dasz rady w ten sposób pewnie...
    najlepiej na ten czas urlop sobie wziąć ale to wiadomo .... nie zawsze jest możlwiość no i do tego w Warszawie koszty zakwaterowania nie małe....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja jestem w Novum...no teraz na 100% nie dostane urlopu, bo tak naprawdę wolne przysługuje mi dopiero po miesiącu przepracowanym...ja mam znajomych w warszawie, więc z noclegiem problemu nie ma, ale też tak siedzieć komuś na głowie tyle to tak średnio :)

• triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta heeej :* co u Ciebie?

Nusia ja też rozważałam opcję kliniki poza Warszawą, myślalam o bocianie w białymstoku. Oni mają oddział w Warszawie ale tu nie robią ani punkcji ani tranferu. Czyli stymulacja by była u mnie a punkcja i tranfer w BS. Tyle że tam sa kolejki na lipiec/sierpeiń. A w Invikcie zabiegi sa realizowane na bieżąco. No i nie muszę daleko jeździć. Chcociaż Bocian ma bardzo dobre opinie, a o Invikcie róznie się mówi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś tez się zastanawiałam nad bocianem, bo sporo dziewczyn ode mnie z miasta tam jedziło, ale to jeszcze dalej niż Warszawa, więc stwierdziłam, że nie dam rady...chociaż wiadomo, że to jedna z najlepszych klinik w Polsce...

Triss trzymam kciuki aby stymulacja poszła dobrze :) aby było dużo komóreczek :)

triss lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana :*
    klinika ma bardzo dobre opinie, dr Mrugacz jest jednym z najlepszych specjalistów, ale i słyszałam ze atmosfera jest tam bardzo przyjzna a to dla mnie też jest istotne. Z resztą byłam kilka razy z Bocianie w warszawie i rzeczywiście - panie z recepcji przemiłe, doktor do którego chodziłam podobnie, sam mi wręczył wizytówke z komórką (którą odbiera bo raz sprawdzałam ;) ). a Invicta to taka fabryka, kolejki, opóźnienia - cięzko sie dodzwonić, bo mają tylko infolinię ogólną na wszystkie kliniki w Polsce... mam nadzieję ze to wszystko nie wpływa na jakość usług tylko bo w sumie to liczy się najbardziej :) a jak jest w Novum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, Novum to duża klinika, wszystko jest bardzo profesjonalne, wszyscy mili, uprzejmi...przed każdą wizytą podczas stymulacji robione są badania estradiolu i coś tam jeszcze, więc trzeba być za każdym razem godzine wcześniej...trochę to jest uciążliwe, no ale jak trzeba to niby trzeba...pielęgniarki też miłe, zorientowane dokładnie w każdym pacjencie, niby klinika ogromna, ale po kilku dniach każdego pamiętają z nazwiska...ja kilka razy miałam taką sytuacje, że bus mi się spóźnił i automatycznie byłam później na pobranie krwi, to już czekały prawie w wejściu i jak tlyko mnie zobaczyły to kazały biec na badanie..na początku bardzo mi się to podobało, że tak dokładnie do wszystkiego podchodzą, że tyle badan itd...ale za kolejnym razem już mnie to denerwowało, bo chciałam wszystko jak najszybciej i do domu :)

• triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w Invikcie własnie tak nie jest. Lekarz mój jest ok, bardzo miły, dowcipny, no i do tego polecił mi go mój gin jako dobrego fachowca wiec zakladam że tak jest. Ale wszystko poza tym nie robi na mnie dobrego wrażenia :/ przede wszystkim te tłumy w poczekalniach, w toalecie brak papieru. "pokoj zwierzeń" dla panów jest przy poczekalni, ostatnio jak siedziałam przy drzwiach wejściowych do tego pokoju to słyszałam odglosy finału będącego w nim pana ;)

Morwa daj znać po wizycie. I trzymam kciuki żeby nie przyszła. w ogóle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:47

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss a nie mialas do wyboru innej kliniki?
    Usmialam sie z tego pokoju zwierzen, ale to jest tak naprawde tragedia :(

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She w wawie jest kilka klinik ktore realizują program rządowy, ale w niewielu jest już miejsce, albo sa bardzo długie kolejki... tego doktora który mnie prowadzi polecił mi mój gin, więc już przymykam oko na to wszystko ;) a na krzesełku obok rózowych drzwi więcej nie usiąde ;)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jestes zadowolona z lekarza, to pewnie, ze lepiej tam zostac.
    Tak sobie mysle, jak Ci faceci sie czuja wychodzac z tego pokoju :P

A powiedz mi, bo ja to zielona jestem, najpierw bierzesz antyki do 13dc o potem stymulacja tak? To kiedy jest w takim cyklu transfer?

17 cs <3 2.11.2019

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, faktycznie, nie dziwie sie ze nie masz ochoty podchodzic do kolejnego invitro, skoro to tak uciazliwe. Fajnie jak ktos mieszka w duzym miescie i ma klinike albo kilka do wyboru, ale jak trzeba dojezdzac, to juz przestaje byc kolorowo :(

17 cs <3 2.11.2019

• triss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co sie dowiedziałam to pierwszy cykl jest przewidziany na wyciszanie
    czyli:
    1-21dc antyki
    w miedzyczasie się włacza gonapeptyl (zastrzyki wyciszające prace jajników, to różnie - niektore dziewczyny mają już w 16dc właczane, niektore dopiero po zakończonych antykach i po tym jak @ przyjdzie). Po tym wyciszeniu w zalezności od tego jak organizm reaguje (ale chyba srednio ok 2 tygodniach zastrzykach z gonapeptylu) zaczyna się stymulacja. Etap stymulacji to róznie, średnio 8 - 12 dni. Potem już punkcja i transfer. Myślę ze jak wszystko dobrze pójdzie to pod koniec kwietnia miałabym transfer

przy krótkim protokole wszystko w jednym cyklu się odbywa, czyli od razu stymulacja, punkcja, tranfer

Nam lekarz powiedział że przy długim protokole jest większa szansa na lepsze jakościowo komórki, do tego ja mam dość wysokie AMH i przy krotkim byłoby większe prawdopodobieństwo hiperstymulacji

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa teraz juz troche lepiej to rozumiem. Troche dlugi ten wasz protokol, ale skoro sa szanse na lepsze komorki, to lepiej cierpliwie poczekac te dodatkowe kilka tygodni.

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ