X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki, trzymam kciuki za wasze testowanie :) któraś z was w końcu musi rozpocząć dobrą passe..
    Moja majówka była okropna, tak mnie boli ząb od piątku, że masakra... od piątku faszeruję się silnymi lekami przeciwbólowymi, wiem, że nie powinnam, ale nie było wyjścia... czekam na męża i jedziemy do dentysty. Dziś powinna być owulka, ale pewnie nie będzie, jutro monit także się okaże. Do tego zbiera mnie jakieś choróbsko, mam mokry kaszel i katar, bolą mnie oskrzela ;/ Jak nie urok to sraczka!

całuski !:*

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupowałyście może kiedyś testy owulacyjne na allegro? tak się zastanawiam nad kupnem, bo cena jest o niebo lepsza niż w aptece. Też się wogóle zastanawiam na ile warto je robić...w poprzednim cyklu z testów wychodziło, że nie mam owulacji, ale skok temperatury był ładny więc już sama nie wiem...

Jutro idę porobić badania zobaczymy jak mi TSH i prolaktyna wyjdą, czy się już w miarę unormowało...
    Zastanawiam się też nad FSH, warto zrobić? akurat jutro 3 dc będę miała

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy oprócz fsh powinnam coś jeszcze zrobić, żeby mieć pełniejszy obraz?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lh robić tez w 3 dc? Co myślisz o estradiolu jest sens robić?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka wrote:
    dziekuję za miłe słowa otuchy i tak w tym cyklu nie wierzyłam zdziwił mnie tylko wysoki progesteron ale widocznie to normalne czasem :) a czasem wysoki świadczy o ciąży tylko dlatego zrobiłam test :)

Kochana progesteron był wysoki bo po pierwsze była owulka, a po drugie Pregnyl stymuluje jego wytwarzanie i to on podrasował Twój wynik. Ciąża działa podobnie, bo podczas niej produkowany jest ten sam hormon, który wchodzi w skład Pregnylu :)
    I co z Twoja @, nadeszła? Testowałas jeszcze? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:18

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    A lh robić tez w 3 dc? Co myślisz o estradiolu jest sens robić?

Ja bym zrobiła estradiol i testosteron jeszcze dla całości.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia testuj jutro z samego ranka! Trzymam kciuki:)

Morwa, czujesz sie na ciąże? (Ulubione pytanie mojego męża;))

Ja wrocilam z pracy i właśnie nadrobiłam Was z całego weekendu. Wieczorkiem idę na wizytę do gina, ale jak na złość zaczyna mi sie @ bo pojawił sie śluz podbarwionym brunatnie, także kiepsko widzę to badanie;) Choc z samej @ bardzo sie cieszę, jupi! :) Ale może chociaż przezbrzuszne USG uda sie zrobić i skonsultować wyniki. Buziole dla Was wszystkich:*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha o rany Morwa, to rzeczywiście trafił Ci się miły lekarz...bez komentarza :)
    ale najważniejsze, że nie ma pęcherzyka już i torbieli też :) i oby to testowania ;)

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, współczuje doświadczenia... Co za malkontent... Ciekawe co mówi tym, które nie chcą ciąży? Może wtedy jest równie kreatywny i roztacza przed nimi wizje wszelkich czychajacych na nie zasadzek natury, bo przecież w ciąże tak łatwo zajść ;p

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nusia no i muszę się wybrać na hsg bo jak u mnie korek w jajowodzie to autostrady tam nie będzie haha

hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Nusia testuj jutro z samego ranka! Trzymam kciuki:)

:*

Kalika niestety nie zdążyłam dzisiaj kupić testu, więc testować nie będę...jakoś mi się nie spieszy, bo cały czas mi się wydaje, że @ zaraz przyjdzie...

• wiosnaachtoty Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Nusia, zrobiłaś już test? podziwiam Cię za cierpliwość, ja bym nie wytrzymała.

Szkoda, że ten weekend tak szybko minął. Teraz znowu trzeba chodzić do pracy:( Odliczam dni kiedy mi się @ skończy, żeby się zacząć starać dalej:)

Ja też się nie mogę doczekać aż się zacznie ten cykl bo to będą nasze pierwsze starania :)

Morwa, kalika lubią tę wiadomość

relg90bvs4p6hp5g.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia życzę, oby się udało jak najszybciej. U mnie to już 10 cykl bedzie

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne... 8mka zamiast rosnąć do góry to leży poziomo pod dziąsłem i naciska na 7mke.. dlatego boli mnie nawet ucho. Mam brać antybiotyk i jeszcze miałam robiony rentgen :< znowu stracony cykl... teraz czekać na wizyte u chirurga i będą mi jakoś usuwać tą 8mke..

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    No i wszystko jasne... 8mka zamiast rosnąć do góry to leży poziomo pod dziąsłem i naciska na 7mke.. dlatego boli mnie nawet ucho. Mam brać antybiotyk i jeszcze miałam robiony rentgen :< znowu stracony cykl... teraz czekać na wizyte u chirurga i będą mi jakoś usuwać tą 8mke..

Oj to współczuje... Przerabiałam to 4 x. Razem z wizyta u chirurga szczekowego zarezerwuj sobie tydzień wolnego od wychodzenia do ludzi i uczestniczenia w życiu towarzyskim;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika to mnie pocieszyłaś... ;)

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie. Mam zrobić prolaktyne spoczynkowa i po Metoclopramidzie miedzy 3 a 8 dc. I USG tarczycy. Kolejna wizyta za tydzień. Trochę sie podłamałam, bo miałam nadzieje, ze coś już sie dowiem, a tu nic, tylko wyobraźnia mi pracuje tworząc czarne scenariusze;/

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Kalika to mnie pocieszyłaś... ;)

Wiem, jestem w tym mistrzem;p :*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Kotowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, to ja Cie bardziej pociesze ;-) usuwali mi osemke kilka dni przed wylotem na wakacje do Polski. Gębę miałam opuchnieta, wyszła mi Śliwa pod okiem. Wyobraź sobie pełne współczucia i oburzenia miny ludzi na lotnisku, ja drobniutka dziewczyna, 170cm, obok mój mąż prawie 2m potężnego faceta. Ale mieliśmy ubaw :-)

Morwa, lekarza nie zazdroszczę, czemu wlasciwie do niego trafiłaś? Tylko na podgladniecie?

Nusia testuj, mój Fasol czeka na towarzystwo! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:54

Nusia lubi tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa a bolało? :D
    Nie wiem czy jest sens jutro iść na monit? Nie dość, że brałam ketanol, to jeszcze antybiotyk od dzis i rentgen zębów... :( jestem załamana dziś.

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ