X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    No ja np dzięki temu mam wytłumaczenia dlaczego się np nie udało w danym cyklu :p bo ciemne chmurki na nie by były i produkowały jeże, rekiny , krokodyle i inne takie :) a dzieci z białych chmurkę są :p

...dobrze ze lato idzie-więcej białych chmurek!:D

Morwa lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ostatnio narzekałam wam na lewy cyc to dzisiaj zmiana planów... dzisiaj boli mnie prawy ;)

Czyli jednak jestes symetryczna, tylko Twoje połowy nie działają synchronicznie;*

Ja dziś pracuje, a jutro planuje odsypiac, takze wpadlam do Was na chwilke, zeby dac znać o wynichach. Tak więc: TSH 1,37 (0,27-4,2); fT4 15,61 (12,00-22,00); prolaktyna 21,47 (3,9-29,5), a po metoclopramidzie 231,3 czyli hiperprolaktynemia czynnosciowa:/ Wiecie czy coś sie z tym robi, bo szczerze mówiąc słyszałam różne teorię;) Dodam tylko że mój stan umysłu podczas badania był daleki od nirwany;p

Udanej soboty kobietki:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja dokładnie to samo słyszałam juz z kilku medycznych źródeł, ale moja gin sobie zazyczyla, więc grzecznie zrobiłam, choć bez przekonania;) Zobaczymy co powie w poniedziałek;)

fT3 robiłam 2 miesiace temu i wówczas było w górnej granicy normy, a teraz endokrynolog kazała oznaczyć tylko te 2 badania jako kontrola po 6 tygodniach stosowania Euthyroxu (wczesniej TSH 2,78). Hashi mam, ale jod biorę, bo tak zalecają. Działa immunizujaco u dzieci, nie u dorosłych, a przy wszechobecnym jego niedoborze w Hashi jest wskazany przed i w ciąży, zeby wyciszyć tarczyce i zmniejszyć jej chęć wychwytu jodu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 16:04

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Czyli jednak jestes symetryczna, tylko Twoje połowy nie działają synchronicznie;*

Ja dziś pracuje, a jutro planuje odsypiac, takze wpadlam do Was na chwilke, zeby dac znać o wynichach. Tak więc: TSH 1,37 (0,27-4,2); fT4 15,61 (12,00-22,00); prolaktyna 21,47 (3,9-29,5), a po metoclopramidzie 231,3 czyli hiperprolaktynemia czynnosciowa:/ Wiecie czy coś sie z tym robi, bo szczerze mówiąc słyszałam różne teorię;) Dodam tylko że mój stan umysłu podczas badania był daleki od nirwany;p

Udanej soboty kobietki:)
    Kalika ja mialam robiona tez prolaktyne, w podstawowym badaniu wyszlo mi prawie 40 a po meta wzroslo mi do ponad 300 czyli tak jak u ciebie hiperprolaktynemia czynnosciowa. Ona czesto wynika z problemow z tarczyca. Ja akurat na hiperprolaktynemie przyjmuje bromergon 2,5mg po 1,5 tabletki. Stymulacja metaklopramidem jest robiona zeby wykluczyc guza przysadki, tak mi moja endo wytlumaczyla.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Kalika ja mialam robiona tez prolaktyne, w podstawowym badaniu wyszlo mi prawie 40 a po meta wzroslo mi do ponad 300 czyli tak jak u ciebie hiperprolaktynemia czynnosciowa. Ona czesto wynika z problemow z tarczyca. Ja akurat na hiperprolaktynemie przyjmuje bromergon 2,5mg po 1,5 tabletki. Stymulacja metaklopramidem jest robiona zeby wykluczyc guza przysadki, tak mi moja endo wytlumaczyla.

No tak, bo gdyby nie było wzrostu, bądź max do 2 x po MCP, to wówczas istnieje podejrzenie guza przysadki i należy wykonać rezonans okolicy podwzgorzowo-przysadkowej.
    A widzsz jakąś poprawę po tym Bromergonie-kliniczna albo w wynikach badań? Od dawna go bierzesz?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    No tak, bo gdyby nie było wzrostu, bądź max do 2 x po MCP, to wówczas istnieje podejrzenie guza przysadki i należy wykonać rezonans okolicy podwzgorzowo-przysadkowej.
    A widzsz jakąś poprawę po tym Bromergonie-kliniczna albo w wynikach badań? Od dawna go bierzesz?
    Biore od stycznia. Jesli chodzi o badania to akurat w poniedzialek ide zrobic to wtedy bede w stanie cos wiecej powiedziec. A poza tym to na pewno mam regularne cykle po 25-28 dni ale nie wiem czyd to tylko od tego bo biore jeszcze letrox na tarczyce i metformine. Ogolnie kazdy inaczej na ten bromergon reaguje, trzeba go brac przed snem bo powoduje mdlosci i zawroty glowy. Moja bratowa tez miala problemy z prolaktyna,wyniki miala podobne do twoich, brala po 0,5 tebl bromergonu i ladnie jej sie prolaktyna unormowala. Maja teraz dwoch synkow:-) wiec jakos na pewno pomaga

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa pewnie fasolinka sie zagniezdza;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dostalam,dziekuje;))za tydz w pon zamówie;))

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w Polsce. Za jakieś 2 godziny powinnam być w domu. Buziaki

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna zdaj nam relacje z urlopu i prześlij troszkę tego słonecznego ciepełka, którym jesteś naładowana, bo u mnie leje :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dojechalas cała i szczęśliwa??jak było? Czesc wam u nas pogodnie,w de mają dzień matki;) miłego dnia wam;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, to właśnie skończyła chyba -skubana oszukala mnie;P dziś nie miałam jak zmierzyć, ale jeśli faktycznie urosła, to i tak cykl stracony (mimo tylu <3 ) bo nie było ich wtedy kiedy trzeba :(

Ją wracam z Komunii, obżarłam się tak, że wyglądam jak w 4miesiącu:D musiałam się maskować, żeby nie wzbudzać niepotrzebnych nadzieji w rodzicach i reszcie rodziny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 19:40

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, właśnie się ostro pozarlam z mężem. Wróciliśmy od teściów, okazało się że wypaplal im ze nie możemy mieć dzieci póki co bo ja mam problemy...obiecał wcześniej ze nic im nie powie a tu dziś teściowa wyskakuje z tym tematem wymyslajac że powinnam zmienić lekarzy bo wg niej do złych chodzę...dodam że to są tacy ludzie ze zaraz ich wszyscy sąsiedzi sie o tym dowiedzą...kurde przykro mi ze ten mój maz takie świństwo zrobił...:-( ale mam doła

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewa a u ciebie taki zwykły gorszy dzień czy coś się stało? Mnie najbardziej wkurzasz ze mój K. Nawet sie winny nie czuje a ja wyolbrzymiam bo mi hormony budują...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, z tym przetrwaniem armii to przez brak śluzu mają bardzo trudne zadanie -jak jakiś żołnierz przetrwa to będzie to jakiś Heros chyba:D
    Ja już drugi cykl nie mam żadnych objawów-ani bólu piersi, ani jajników, kompletnie nic. Chyba mi inofolic wszystko opoznil i Jeszcze zabrał wszystkie bóle, nie dając żadnych pozytywnych efektów...

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja, oni są faktycznie z innej planety.

Morwuś twój wykres bardzo ładnie wygląda więc nigdy nic nie wiadomo i oby się udało zobaczyć dwie kreseczki

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką krótką relację postaram się napisać w najbliższym czasie, ale nie dzisiaj. jestem jeszcze skołowana i zmęczona :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa i jak twoj ptogesteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika*** wrote:
    Morwa, z tym przetrwaniem armii to przez brak śluzu mają bardzo trudne zadanie -jak jakiś żołnierz przetrwa to będzie to jakiś Heros chyba:D
    Ja już drugi cykl nie mam żadnych objawów-ani bólu piersi, ani jajników, kompletnie nic. Chyba mi inofolic wszystko opoznil i Jeszcze zabrał wszystkie bóle, nie dając żadnych pozytywnych efektów...

Hehe, teraz dopiero przeczytałam co napisalam:D chodzi mi o to, że nie mam żadnych bóli a jeszcze wydluzyl mi cykl, A żadnych pozytywów z tego nie ma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:58

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 3mam kciuki zeby bylo zielono za kilka dni

Morwa lubi tę wiadomość

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ