X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One podobno nie są szkodliwe. Powstają przy gojeniu nadżerki, albo w ogóle jak się szyjka goi. Więc miejmy nadzieję, że niedługo Ci znikną :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Morwa trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę !
    Cigaretta za Twoje podglądanie pęcherzyka również :)
    Nataliano strasznie mi przykro, ale może nastepny cykl okaże się szczęśliwy.
    Zetka ja również zazdroszczę tych kopniaczków i nie mogę się doczekać kiedy ja je poczuję :)

Zetka, Morwa lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem jestem...
    Przepraszam, ale byliśmy w ostatni weekend na ślubie w Polsce i nadal próbuję jakoś dojść do siebie.
    Dziś miałam usg i chyba w końcu uwierzyłam, że jestem w ciąży. Popłakałam się jak dzika. Sa wszystkie rączki, nóżki i paluszki. Fasol fikał jak szalony, co chwilę łapał się za głowę lub kolano...
    Morwa Kochana, mam nadzieję, że Ty też dziś będziesz płakać ze szcześcia, trzymam kciuki i jestem z Tobą myślami :*
    Postaram się Was doczytać, ale nie wiem czy dam radę, przepraszam...

Nusia, nataliano, juwelka, Morwa lubią tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ostatnio nie masz na nic czasu, W pracy hardcore :P

Zetka, triss, kotowa - dobrze Was "widziec":)

Kotowa, U Ciebie już 13tydzien? Wow, kiedy to minelo? :D

Zetka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z mężem kupić nowe łóżko, bo na naszej nowej rogówce nie da się spać, a właściwie sexić skrzypi w nocy nieziemsko, w dodatku jest niewygodna.... ale oczywiście nic nie kupiliśmy. Chyba zamowimy przez internet. Do tego będziemy remontować piętro i zrobimy sobie salon z pokojem na poddaszu. Zmiany zmiany zmiany!  oczywiście tylko na jakiś czas, dopóki się nie wybudujemy.. :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, Zetka dbajcie o siebie i maluchy :*

Nataliano szkoda, że nic nie urosło, ale myślę, że przyszły cykl z Clo będzie inny, szczęśliwszy :)

Niepokorna osobiście nie znam realiów służby zdrowia w UK, ale to co piszą dziewczyny znajduje potwierdzenie w moich obserwacjach. Przy okazji wakacji i świąt często trafiają do nas Polacy mieszkający na stałe na wyspach, bo "przyjechali do rodziny i przy okazji chcieliby zrobić dziecku wszystkie badania, bo tam jest drogo i o nic się nie mogą doprosić". Także chyba u nas nie jest najgorzej, choć wszyscy narzekamy...

Cigaretta kciukam za jajeczko, daj znać jakie duże wyhodowałaś :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, nie smutaj się, nie obrażaj na nas (broń Boże! ), nie mów, że jesteś niegotowa tylko wracaj do lekarstw i do starań! :) Chcemy dla Ciebie dobrze i musimy Cię tutaj do porządku przywrócić :) <3

A tak na poważnie, to może właśnie przed wyjazdem warto sobie "ogarnąć" te sprawy, pójść jeszcze raz do lekarza, nakupować zapas lekarstw na jakiś czas i zawierzyć osądom lekarzy - oni mimo wszystko wiedzą lepiej niż my.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ty również miałaś te same leki co ja i te same dawki (oprócz clo , bo ja miałam mniejszą dawkę bo było większe ryzyko przestymulowania jajników ze względu na pcos) niepotrzebnie z nich rezygnowalas. Moim zdaniem nie leży tu problem w tym ,że miałaś złego lekarza tylko ,że za szybko się poddałas i opuściłas leki. Potem stwierdziłas ,że to nie czas na dziecko i że nie jesteś teraz gotowa, a z tego co piszesz nadal chcesz je mieć :) więc nic nie stoi na przeszkodzie . Tylko musisz wziąść się za siebie z tymi lekami .

Morwa,
    Ale ja brałam leki ponad 4 miesiące, a lekarz i tak powiedział, że w tym czasie powinnam zajść. A skoro nie zaszłam to znaczy, że leki nie pomogą. Zresztą już teraz i tak nie mam możliwości chodzenia do lekarza, bo nie mam na to ani czasu ani pieniędzy. No cóż, może klimat UK i zmiana wszystkiego pozwoli mi zajść. A jak nie to widocznie tak chciał Bóg :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Masz strasznie źle podejście do tego co na starcie Cię skreśla . Nastawiasz się na to ,że w Polsce nie uda Ci się zajść robisz to podświadomie i się blokujesz. Wyolbrzymiarz UK i to ze tam napewno będziesz miała lepiej , a co jak się okaże ,że rzeczywistość jest zupełnie inna ? Moim zdaniem nie mamy w Polsce źle , mamy nawet lepiej czasami niż za granicą. Możesz sobie latać na betę codziennie i robić prywatnie badania na krew jakie chcesz i masz to od reki a tam potrzebujesz na to skierowania , ba potrzebujesz nawet skierowania do gina jak chcesz iść na wizytę albo musisz wybrać się do niego prywatnie . Czy to jest taki raj ? Ja się wkurzam ,że u nas niedługo tez do tego będzie dążyć bo juz musimy mieć skierowanie do okulisty a wczesniej tego nie było . Ale na chwilę obecną jest dobrze i mam nadzieje ,ze tak pozostanie :)

Morwa, ja nie korzystam z lekarzy na NFZ, bo za długo na wszystko musiałam czekać i nic mi nie mówili konkretnego. Przez to chodziłam prywatnie i musiałam za to płacić.
    Co do UK to nie wyolbrzymiam. Wcale nie uważam, że będę miała lepiej. Może nic się nie zmieni, może będzie gorzej. Trudno, zdaje się na los. A leków już nie chcę brać, bo za bardzo uderzają w mój organizm. Potrzebuję oczyszczenia. Może z czasem się zdecyduję na to by znów brać. Nie wiem.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka pewnie fajnie czuc te kopniaczki,ahhh chcialabym je poczuc w przyszlosci;)) Kotowa super wiesci;)niech rosnie w brzusiu zdrowo,moze to sportowiec bedzie;)) cigaretta ja tez kupywalam lozko na allegro i materac bo na lozku rozkladanym zle sie spalo;)) Niepokorna sluchaj dziewczyn,one maja racje;)

Kotowa, Zetka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa rzeczywiscie nic sie nie dowiedzialas,ale na pewno za 2tyg zobaczysz swoja fasolinke,moj gin kazal mi brac pabi-dexam po 2tabl teraz,od nowego cyklu clo od 5 do 9dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika 3mam kciuki za cb,cigaretta za cb tez;))

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy mogę zrobić betę 8 dni po pregnulu? Czy wynik da mi jakąkolwiek wskazówkę?

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka wrote:
    Dziewczyny jak myślicie czy mogę zrobić betę 8 dni po pregnulu? Czy wynik da mi jakąkolwiek wskazówkę?

Wg producenta przez 10 dni Pregnyl może dawać fałszywie dodatni wynik bety we krwi i moczu, także jeśli wyjdzie dodatnia, to nie masz pewności czy to ciąża czy jeszcze działanie leku. Może lepiej poczekaj te 2 dni :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję - tak ciężko wytrzymać te kilka dni :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę:) A który byłby to dzień po owu?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dzień - potwierdzony na monitoringu

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie kusi jutro ta beta :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troszkę za wcześnie, jak na betę. Zarodek może się dopiero zagnieżdżać w macicy, a dopiero potem zaczyna wytwarzać betkę. Musisz uzbroić się w cierpliwość :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziekuję. :*

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ