X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One podobno nie są szkodliwe. Powstają przy gojeniu nadżerki, albo w ogóle jak się szyjka goi. Więc miejmy nadzieję, że niedługo Ci znikną :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Morwa trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę !
    Cigaretta za Twoje podglądanie pęcherzyka również :)
    Nataliano strasznie mi przykro, ale może nastepny cykl okaże się szczęśliwy.
    Zetka ja również zazdroszczę tych kopniaczków i nie mogę się doczekać kiedy ja je poczuję :)

Zetka, Morwa lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem jestem...
    Przepraszam, ale byliśmy w ostatni weekend na ślubie w Polsce i nadal próbuję jakoś dojść do siebie.
    Dziś miałam usg i chyba w końcu uwierzyłam, że jestem w ciąży. Popłakałam się jak dzika. Sa wszystkie rączki, nóżki i paluszki. Fasol fikał jak szalony, co chwilę łapał się za głowę lub kolano...
    Morwa Kochana, mam nadzieję, że Ty też dziś będziesz płakać ze szcześcia, trzymam kciuki i jestem z Tobą myślami :*
    Postaram się Was doczytać, ale nie wiem czy dam radę, przepraszam...

Nusia, nataliano, juwelka, Morwa lubią tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ostatnio nie masz na nic czasu, W pracy hardcore :P

Zetka, triss, kotowa - dobrze Was "widziec":)

Kotowa, U Ciebie już 13tydzien? Wow, kiedy to minelo? :D

Zetka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z mężem kupić nowe łóżko, bo na naszej nowej rogówce nie da się spać, a właściwie sexić skrzypi w nocy nieziemsko, w dodatku jest niewygodna.... ale oczywiście nic nie kupiliśmy. Chyba zamowimy przez internet. Do tego będziemy remontować piętro i zrobimy sobie salon z pokojem na poddaszu. Zmiany zmiany zmiany!  oczywiście tylko na jakiś czas, dopóki się nie wybudujemy.. :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, Zetka dbajcie o siebie i maluchy :*

Nataliano szkoda, że nic nie urosło, ale myślę, że przyszły cykl z Clo będzie inny, szczęśliwszy :)

Niepokorna osobiście nie znam realiów służby zdrowia w UK, ale to co piszą dziewczyny znajduje potwierdzenie w moich obserwacjach. Przy okazji wakacji i świąt często trafiają do nas Polacy mieszkający na stałe na wyspach, bo "przyjechali do rodziny i przy okazji chcieliby zrobić dziecku wszystkie badania, bo tam jest drogo i o nic się nie mogą doprosić". Także chyba u nas nie jest najgorzej, choć wszyscy narzekamy...

Cigaretta kciukam za jajeczko, daj znać jakie duże wyhodowałaś :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, nie smutaj się, nie obrażaj na nas (broń Boże! ), nie mów, że jesteś niegotowa tylko wracaj do lekarstw i do starań! :) Chcemy dla Ciebie dobrze i musimy Cię tutaj do porządku przywrócić :) <3

A tak na poważnie, to może właśnie przed wyjazdem warto sobie "ogarnąć" te sprawy, pójść jeszcze raz do lekarza, nakupować zapas lekarstw na jakiś czas i zawierzyć osądom lekarzy - oni mimo wszystko wiedzą lepiej niż my.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ty również miałaś te same leki co ja i te same dawki (oprócz clo , bo ja miałam mniejszą dawkę bo było większe ryzyko przestymulowania jajników ze względu na pcos) niepotrzebnie z nich rezygnowalas. Moim zdaniem nie leży tu problem w tym ,że miałaś złego lekarza tylko ,że za szybko się poddałas i opuściłas leki. Potem stwierdziłas ,że to nie czas na dziecko i że nie jesteś teraz gotowa, a z tego co piszesz nadal chcesz je mieć :) więc nic nie stoi na przeszkodzie . Tylko musisz wziąść się za siebie z tymi lekami .

Morwa,
    Ale ja brałam leki ponad 4 miesiące, a lekarz i tak powiedział, że w tym czasie powinnam zajść. A skoro nie zaszłam to znaczy, że leki nie pomogą. Zresztą już teraz i tak nie mam możliwości chodzenia do lekarza, bo nie mam na to ani czasu ani pieniędzy. No cóż, może klimat UK i zmiana wszystkiego pozwoli mi zajść. A jak nie to widocznie tak chciał Bóg :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Masz strasznie źle podejście do tego co na starcie Cię skreśla . Nastawiasz się na to ,że w Polsce nie uda Ci się zajść robisz to podświadomie i się blokujesz. Wyolbrzymiarz UK i to ze tam napewno będziesz miała lepiej , a co jak się okaże ,że rzeczywistość jest zupełnie inna ? Moim zdaniem nie mamy w Polsce źle , mamy nawet lepiej czasami niż za granicą. Możesz sobie latać na betę codziennie i robić prywatnie badania na krew jakie chcesz i masz to od reki a tam potrzebujesz na to skierowania , ba potrzebujesz nawet skierowania do gina jak chcesz iść na wizytę albo musisz wybrać się do niego prywatnie . Czy to jest taki raj ? Ja się wkurzam ,że u nas niedługo tez do tego będzie dążyć bo juz musimy mieć skierowanie do okulisty a wczesniej tego nie było . Ale na chwilę obecną jest dobrze i mam nadzieje ,ze tak pozostanie :)

Morwa, ja nie korzystam z lekarzy na NFZ, bo za długo na wszystko musiałam czekać i nic mi nie mówili konkretnego. Przez to chodziłam prywatnie i musiałam za to płacić.
    Co do UK to nie wyolbrzymiam. Wcale nie uważam, że będę miała lepiej. Może nic się nie zmieni, może będzie gorzej. Trudno, zdaje się na los. A leków już nie chcę brać, bo za bardzo uderzają w mój organizm. Potrzebuję oczyszczenia. Może z czasem się zdecyduję na to by znów brać. Nie wiem.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka pewnie fajnie czuc te kopniaczki,ahhh chcialabym je poczuc w przyszlosci;)) Kotowa super wiesci;)niech rosnie w brzusiu zdrowo,moze to sportowiec bedzie;)) cigaretta ja tez kupywalam lozko na allegro i materac bo na lozku rozkladanym zle sie spalo;)) Niepokorna sluchaj dziewczyn,one maja racje;)

Kotowa, Zetka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa rzeczywiscie nic sie nie dowiedzialas,ale na pewno za 2tyg zobaczysz swoja fasolinke,moj gin kazal mi brac pabi-dexam po 2tabl teraz,od nowego cyklu clo od 5 do 9dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika 3mam kciuki za cb,cigaretta za cb tez;))

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy mogę zrobić betę 8 dni po pregnulu? Czy wynik da mi jakąkolwiek wskazówkę?

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka wrote:
    Dziewczyny jak myślicie czy mogę zrobić betę 8 dni po pregnulu? Czy wynik da mi jakąkolwiek wskazówkę?

Wg producenta przez 10 dni Pregnyl może dawać fałszywie dodatni wynik bety we krwi i moczu, także jeśli wyjdzie dodatnia, to nie masz pewności czy to ciąża czy jeszcze działanie leku. Może lepiej poczekaj te 2 dni :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję - tak ciężko wytrzymać te kilka dni :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę:) A który byłby to dzień po owu?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dzień - potwierdzony na monitoringu

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie kusi jutro ta beta :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troszkę za wcześnie, jak na betę. Zarodek może się dopiero zagnieżdżać w macicy, a dopiero potem zaczyna wytwarzać betkę. Musisz uzbroić się w cierpliwość :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziekuję. :*

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ