Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma za co
Ja robiłam Betę tylko dwa razy, przyrost po 8 dniach też nie był za duży, a jesteśmy już w 33tc. Także głowa do góry, tym bardziej że progesteron masz ładny, a mój był niezaciekawy. U Ciebie wygląda na to, że wszystko idzie dobrą drogą. Myśl pozytywnie, a my będziemy trzymać za Was mocno kciuki! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:43
Morwa lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
https://bellybestfriend.pl/wykres,46a8ff6dc29bb8930656d0c67e7ec043.html
to link do mojego wykresu już na fioletowej stronie BBF, na nim mam swoje wyniki Bety i progesteronu. Ja w 5tc, nawet 1000 nie przekroczyłam Betą. A Ty już masz ponad 1000, także nie martw się na zapasW 7tc ginek zrobi Ci pewnie dopiero USG (moje maleństwo miało dopiero wtedy 2mm i było widać serducho, bo sprzęt do USG miał nówkę sztukę) także u Ciebie dopiero za jakiś czas może będzie widoczny zarodek. Pęcherzyk ponoć widać już trochę wcześniej, ale za wcześnie nie ma co robić USG, bo znowusz zarodek może jeszcze nie być widoczny, a nie ma się co stresować, ze puste jajo czy coś, bo na lichym sprzęcie takich miniaturek może nie być widać. Poza tym te pierwsze USG są transwaginalne, dobrze też jest dać trochę czasu zarodkowi, żeby dobrze się zagnieździł i mu nie przeszkadzać za bardzo na tak wczesnym etapie. Także cierpliwości i spokoju Ci życzymy!
juwelka, Morwa lubią tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Morwa leć do lekarza choćby nawet do szpitala. A jeśli chcesz poczekać do jutra to dziś się oszczędzaj i leż z nogami do góry i broń Boże nie stój w jednym miejscu. I nie martw się, na pewno będzie dobrze bo rośnie w miarę dobrze
Wiadomo nie wszystko musi być kalendarzykowe
Ja dziś byłam u ginekologa. Powiedział że ta skrócona 2 faza jest pewnie przez resztki płynu po torbieli z jajnika. I jeśli w tym cyklu będzie to samo to dostanę leki
W ogóle prawie całą wizytę dopytywał się co to za kalendarzyk na ovuKolejna wizyta po następnej owulacji
Zobaczymy jak wyjdzie
Morwa lubi tę wiadomość
-
Morwa mysle tak samo jak gosi_a. Moim zdaniem niepotrzebnie robilas tyle razy bete, bo tylko Cie to zestreswalo, a wiadomo, ze stres niewskazany dla fasolki. Jesli nie boli Cie brzuch, krzyz i nie plamisz to znaczy ze nie ma powodu do niepokoju. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Aneczka, wiem ze badania sa stresujace. Ja tylko mysle, ze po tylu stratach powinno sie znalezc ich przyczyne. Jesli chcesz ryzykowac, to Twoja sprawa i zycze Ci jak najlepiej
Ania porozmawiaj z mezem na spokojnie i wytlumacz, ze do tanga trzeba dwojga a zbadanie nasienia wyeliminowaloby meski problem i wtedy mozna szukac przyczyny u Ciebie. Na poczatku powinnas zrobic podstawowe badania jak FSH, LH, Prolaktyne (2-3dc), Progesteron (7-8dpow) i profil tarczycowy (TSH, ft3, ft4 i moze antyTPO). Przydaloby sie tez zrobic monitoring cyklu. To na poczatek wystarczy. Mozesz tez sprawdzic droznosc jajowodow. Troche tego jest...25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Kochana z tego co piszesz to nic niepokojacego. Macica sie rozciaga wiec dlatego takie uczucie rozciagania. Duzo odpoczywaj i moze wez wolne na jakis czas. Bedzie dobrze! Musi!25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Morwa, no i takie podejście mi się podoba!
musi być dobrze i na pewno tak jest
beta ma przyrastać, a u Ciebie tak jest. w czwartek sobie pójdziesz do swojego ginekologa, może Ci już zrobi USG. Moja właśnie kazała na pierwsze przyjść w 6 lub 7 tygodniu. Generalnie im lepszy sprzęt, tym lepiej będzie już widać. Daj koniecznie znać koniecznie czego się dowiesz, a my wszystkie zaciskamy kciuki
-
Morwa wrote:Dlaczego nie można stać w jednym miejscu ? Zaciekawiło mnie to bo raz stałam w kolejce dość długo i potem wszystko mnie bolało , brzuch plecy, nogi ale jak się położyłam to przeszło po jakimś czasie . Więc może coś w tym jest .
Z tego co mi lekarz mówił to macica się wtedy źle układa i naciska na inne narządy.. I to nic nadzwyczajnego że się wtedy źle czułaś. To normalne w końcu organizm nie jest przyzwyczajony do tego że macica jest taka duża i wciąż rośnie
Nie masz się czym martwićTylko uważaj na siebie i Maluszka
-
Morwa, mnie na początku też tak pobolewało. A mój progesteron wyszedł mizerny poniżej 12 i nie liczyłam na cud a dziś zaczynam 35 tydzień
Bądź dobrej myśli, idź do gina, żeby wykluczyć ewentuale anomalie a potem umów się spokojnie do swojego
Kciukasy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny