X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka, polecam skakanie na piłce :) Ja dzięki temu urodziłam w 38tyg a gdyby to nie pomogło zapytaj się swojego ginekolog czy możesz się umówić na indukcję porodu. Mój się zgodził na 39 tydzień ale moje dziecko miało inne plany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 17:25

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za duzo mysle i cos czuje ze sie nie udalo,czekam na.lipiec moze bedzie lepszy;)

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa dziękuje za ciepłe przyjęcie :) Przeglądam owu od dłuuuższego czasu i bardzo trzymałam za Ciebie kciuki, nadal je trzymam bo w końcu musi być happy end :*

Co do inozytolu to na wiki łacińska nazwa zaczyna się właśnie od myo :) w tym cyklu jeszcze mam femibion natal classic zamówie sobie inofem na następny

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Morwa ale czy plemniki przetrwaly 2dni przed owu,potem juz nie bylo serduszkowania,a najlepiej blisko owulacji a moj jak zwykle na 2zmiane mial i dupa...jeszcze 10dni do testowania,a ja musse se zajecia znajdowac zeby nie myslec;D

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliona nie ma reguły :) Ja przy negatywnym teście owulacyjnym zaszłam w ciążę. Wystarczył ten jeden raz w 14 dniu cyklu ;)

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało tego wchodzi jeszcze w skład spermy lol :D

Znaczenie dla człowieka

Inozytol jest wytwarzany w organizmie przy udziale enzymu o nazwie fitaza. Buduje fosfatydyloinozytol (glicerofosfolipid), który jest prekursorem ważnych drugorzędowych przekaźników (IP3 i DAG) hormonów takich jak GnRH i TSH oraz wchodzi w skład spermy (100 g spermy zawiera 53 mg inozytolu[8]). Przypuszcza się, że brak inozytolu może być jedną z przyczyn niepłodności.

Ja tam nic nie sugeruje ale jakiś jakby łatwiejszy dostęp niż do moczu diabetyka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:09

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate ciężko mi powiedzieć jakie są efekty inofemu, bo dopiero 1,5 miesiąca pije:-) mi lekarz zalecił inofolic, ale kupiłam inofem bo dużo tańszy a skład ten sam jest:-) zobaczymy jak długo będę musiała go pić...

Astrate lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję w następnym cyklu :) Już nawet tempke zaczęłam sobie mierzyć...powoli staję się zdesperowana :P

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z UK. Wylądowałam cała i zdrowa. Buziaki :*

kalika, nataliano, Morwa, Madlene84, triss, kahaśka, believe, Monika*** lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, powodzenia na nowej drodze życia :)

Nataliano, u mnie przetrwały :) czwartek i piątek <3 niedziela owulka.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:25

Morwa, Zetka, Madlene84, kahaśka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, a to donoszona ciąża jest jak się wchodzi w 37tc? Bo ja myślałam że jak jest 37tc skończony. Gratulacje :) Sławek, oby miał dobry humor jak ostatnio :) Zlecił Ci jakieś badania do powtórki przed porodem?

juwelka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, pięknie to opisałaś <3

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z kina, spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać.... :D

Dziękuję Morwa za odp. Może rzeczywiście to jest infekcja, do tego dziwny grudkowaty śluz :/ znowu coś mnie dopadło i tak jest praktycznie w każdym cyklu. Jutro dzwonie do gina ! Pewnie we wtorek wizyta.

Dobranoc pchły na noc! :*

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa kciuki zacisniete, oby wieści dziś były dobre, a Twoje samopoczucie coraz lepsze. Daj znać co doktorek powiedział;)

Cigaretta, zgadzam sie z Morwa, wygląda to na infekcje. Przeleczysz sie i wrocicie do produkcji fasola pelna parą:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• triss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Morwa :* :* czekam z niecierpliwością na wiesci po wizycie. Po zdjęciu szwów bedziesz normalnie funkcjonować, wiem jak po cc mi zdjeli to zaczęłam śmigać normalnie

Niepokorna zdaj relację jak u Ciebie jak się już ulokujesz

Juwelka :) to już niedługo, super, trzymam kciuki za to, by poszło gładko ;)

She gdzie Ty??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:46

juwelka lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Kalika jak tam po panieńskim? się wyszalałaś?

Morwa daj znać jak już po wizycie będziesz, co tam Ci doktorek powie

Ja się zastanawiam kiedy teścik zrobić, strasznie mnie kusi ale i tak raczej póki co to nic nie wyjdzie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Cigaretta, podobno są jakieś szczepionki na takie infekcje. Ale to gdzieś w necie wyczytałam.

Cigaretta lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, dzięki dziewczyny za rady, dziś zadzwonię do gina i powiem mu ,że mam nawracające infekcje, ból, pieczenie, swędzenie, upławy.. miałam robiony wymaz, jutro odbiorę wyniki może coś wykazał, choć nie znam się na tym kompletnie :/
    Morwa cieszę się, że masz dobry nastrój, wszystko będzie dobrze ! :*

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda oj wyszalalam sie, było super, ale wczorajszy dzien był droga przez mękę. Nie mogę pić, alkohol mi szkodzi;p
    Wg mnie jeszcze zbyt wcześnie na test. U mnie 11 dpo był taki cień cienia cienia, ale tylko na teście plytkowym z allegro, 12 dpo na teście paskowym z allegro nic, 13 dpo na teście plytkowym piękna druga krecha. Także myślę, że zaopatrz sie w dobry test i za 3 dni sikaj;) Wykres masz ladny, nawet bardzo, oby taki pozostał:*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ