X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka, polecam skakanie na piłce :) Ja dzięki temu urodziłam w 38tyg a gdyby to nie pomogło zapytaj się swojego ginekolog czy możesz się umówić na indukcję porodu. Mój się zgodził na 39 tydzień ale moje dziecko miało inne plany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 17:25

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za duzo mysle i cos czuje ze sie nie udalo,czekam na.lipiec moze bedzie lepszy;)

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa dziękuje za ciepłe przyjęcie :) Przeglądam owu od dłuuuższego czasu i bardzo trzymałam za Ciebie kciuki, nadal je trzymam bo w końcu musi być happy end :*

Co do inozytolu to na wiki łacińska nazwa zaczyna się właśnie od myo :) w tym cyklu jeszcze mam femibion natal classic zamówie sobie inofem na następny

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Morwa ale czy plemniki przetrwaly 2dni przed owu,potem juz nie bylo serduszkowania,a najlepiej blisko owulacji a moj jak zwykle na 2zmiane mial i dupa...jeszcze 10dni do testowania,a ja musse se zajecia znajdowac zeby nie myslec;D

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliona nie ma reguły :) Ja przy negatywnym teście owulacyjnym zaszłam w ciążę. Wystarczył ten jeden raz w 14 dniu cyklu ;)

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało tego wchodzi jeszcze w skład spermy lol :D

Znaczenie dla człowieka

Inozytol jest wytwarzany w organizmie przy udziale enzymu o nazwie fitaza. Buduje fosfatydyloinozytol (glicerofosfolipid), który jest prekursorem ważnych drugorzędowych przekaźników (IP3 i DAG) hormonów takich jak GnRH i TSH oraz wchodzi w skład spermy (100 g spermy zawiera 53 mg inozytolu[8]). Przypuszcza się, że brak inozytolu może być jedną z przyczyn niepłodności.

Ja tam nic nie sugeruje ale jakiś jakby łatwiejszy dostęp niż do moczu diabetyka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:09

Morwa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate ciężko mi powiedzieć jakie są efekty inofemu, bo dopiero 1,5 miesiąca pije:-) mi lekarz zalecił inofolic, ale kupiłam inofem bo dużo tańszy a skład ten sam jest:-) zobaczymy jak długo będę musiała go pić...

Astrate lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję w następnym cyklu :) Już nawet tempke zaczęłam sobie mierzyć...powoli staję się zdesperowana :P

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z UK. Wylądowałam cała i zdrowa. Buziaki :*

kalika, nataliano, Morwa, Madlene84, triss, kahaśka, believe, Monika*** lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, powodzenia na nowej drodze życia :)

Nataliano, u mnie przetrwały :) czwartek i piątek <3 niedziela owulka.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:25

Morwa, Zetka, Madlene84, kahaśka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, a to donoszona ciąża jest jak się wchodzi w 37tc? Bo ja myślałam że jak jest 37tc skończony. Gratulacje :) Sławek, oby miał dobry humor jak ostatnio :) Zlecił Ci jakieś badania do powtórki przed porodem?

juwelka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, pięknie to opisałaś <3

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z kina, spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać.... :D

Dziękuję Morwa za odp. Może rzeczywiście to jest infekcja, do tego dziwny grudkowaty śluz :/ znowu coś mnie dopadło i tak jest praktycznie w każdym cyklu. Jutro dzwonie do gina ! Pewnie we wtorek wizyta.

Dobranoc pchły na noc! :*

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa kciuki zacisniete, oby wieści dziś były dobre, a Twoje samopoczucie coraz lepsze. Daj znać co doktorek powiedział;)

Cigaretta, zgadzam sie z Morwa, wygląda to na infekcje. Przeleczysz sie i wrocicie do produkcji fasola pelna parą:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• triss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Morwa :* :* czekam z niecierpliwością na wiesci po wizycie. Po zdjęciu szwów bedziesz normalnie funkcjonować, wiem jak po cc mi zdjeli to zaczęłam śmigać normalnie

Niepokorna zdaj relację jak u Ciebie jak się już ulokujesz

Juwelka :) to już niedługo, super, trzymam kciuki za to, by poszło gładko ;)

She gdzie Ty??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:46

juwelka lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Kalika jak tam po panieńskim? się wyszalałaś?

Morwa daj znać jak już po wizycie będziesz, co tam Ci doktorek powie

Ja się zastanawiam kiedy teścik zrobić, strasznie mnie kusi ale i tak raczej póki co to nic nie wyjdzie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Cigaretta, podobno są jakieś szczepionki na takie infekcje. Ale to gdzieś w necie wyczytałam.

Cigaretta lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, dzięki dziewczyny za rady, dziś zadzwonię do gina i powiem mu ,że mam nawracające infekcje, ból, pieczenie, swędzenie, upławy.. miałam robiony wymaz, jutro odbiorę wyniki może coś wykazał, choć nie znam się na tym kompletnie :/
    Morwa cieszę się, że masz dobry nastrój, wszystko będzie dobrze ! :*

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda oj wyszalalam sie, było super, ale wczorajszy dzien był droga przez mękę. Nie mogę pić, alkohol mi szkodzi;p
    Wg mnie jeszcze zbyt wcześnie na test. U mnie 11 dpo był taki cień cienia cienia, ale tylko na teście plytkowym z allegro, 12 dpo na teście paskowym z allegro nic, 13 dpo na teście plytkowym piękna druga krecha. Także myślę, że zaopatrz sie w dobry test i za 3 dni sikaj;) Wykres masz ladny, nawet bardzo, oby taki pozostał:*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ