X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie! :*
    Ja mam jakieś dziwne przeczucie co do laparoskopii. .. czuję, że będzie coś nie tak. Przed hsg nie czułam nic, zabieg jak zabieg, a teraz niepokój....

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, zrobiłam ten pakiet z diagnostyki przed ciążą, część badań mi się pokrylo z tym co mi lekarz kazał zrobić a część juz na zapas wyszła. Miałam tsh powtórzyć po miesiącu brania wyższej dawki leków i też prolaktyne a to bylo w Tym pakiecie. Do tego zalecił też już zrobienie toksoplazmozy obu klas przeciwciał i cytomegalie. Oprócz pakieku jeszcze musialam bilirubine zrobić i progesteron. W sumie nie wiem czy progesteronu nie powtórzę w poniedziałek, bo lekarz kazał mi zrobić w 21dc więc dziś dlatego robiłam, ale owulka mi się przesunela i dziś dopiero 5dpo. Zobaczę jeszcze.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Kahaśka zaraz będziesz już miała bombelka przy sobie :) ale super :)

Morwa teraz już będzie tylko coraz lepiej :*

U mnie dzisiaj drugi dzień spóźnienia... chodź w ogóle nie nastawiam się że coś tam jakiś fasolek jest... bo test w środę czyli w dzień spodziewanej @ był negatywny... poczekam jeszcze ze dwa dni i coś będę musiała z tym zrobić bo raczej to nie jest normalny stan :(

kahaśka lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa straszna szkoda, że tak się to właśnie potoczyło, no ale kto by się spodziewał, że tyle złego się u Ciebie wydarzy. Limit niepowodzeń u Ciebie wyczerpany, teraz tylko dojść do siebie, zregenerować siły, spiąć dupe i działać dalej - innego wyjścia nie ma, trzeba walczyć, damy radę ! Z tego jednego jajowodu wyjdą nam piękne , dorodne fasolki !

triss, Zetka lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Morwa straszna szkoda, że tak się to właśnie potoczyło, no ale kto by się spodziewał, że tyle złego się u Ciebie wydarzy. Limit niepowodzeń u Ciebie wyczerpany, teraz tylko dojść do siebie, zregenerować siły, spiąć dupe i działać dalej - innego wyjścia nie ma, trzeba walczyć, damy radę ! Z tego jednego jajowodu wyjdą nam piękne , dorodne fasolki !

nic dodać nic ując ;)

Morwa szczescie w nieszczesciu że jestes silną babką i Ty na pewno sobie poradzisz. A los się jeszcze odmieni, zobaczysz. Ja to wiem :D

Kahaśka jak ten czas leci 0-0 ... szok :D pierwsze dziecię nam się na wątku urodzi wkrótce ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A jak :) ja to nawet będę miała trzy ;) jedna po drugiej w najdłuższym odstępie rocznym :) ludzie będę twierdzić ,że zaczęliśmy rozmnażać się jak króliki bo albo nie uważamy albo czas nas aż tak goni . Niejedni stwierdzą ,że "Ci to się rozmnażają jak w patologii jakiejś, co rok to prorok" haha ludzie są plotkarzami i są Okropni ale mi to zwisa i powiewa :p
    Ludzie zawsze gadają, gadali i będą gadać... :) nie należy się tym w ogóle przejmować, to jest nasze życie i mamy je tak urządzić, aby to nam w nim było dobrze :)
    a mi też się marzy trójeczka dzieci, teraz walka o to pierwsze, a potem to już z górki :P

Morwa lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już część wyników, ale nieznaczną jeszcze niestety.
    Tsh pomimo zwiększenia dawki leków wzrosło mi do 1,9 (miesiąc temu było 1,5)
    Mam jeszcze morfologie wyniki limfocyty mam powyżej normy wyszło mi 4,19 norma do 3,5. Eozynofile poniżej normy wyszło 0,8 norma od 1,0. Wiecie może czym to może być spowodowane? Na resztę wyników muszę poczekać

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia w zależności od sprzętu ma różne wymiary. U mojego gina miała tydzień temu 2500g a w szpitalu po 3 dniach 2300g. Po kolejnych 3 prawie 2600g, co jest niemożliwe, żeby w 3 dni przybrała 300g. No ale jak można coś ważyć nie kładąc na wadze ;) Teraz mamy kontrol za tydzień i jak będzie skok to czekamy na rozwój wypadków a jak nie będzie to rozwiązujemy.

Zetka lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Mam już część wyników, ale nieznaczną jeszcze niestety.
    Tsh pomimo zwiększenia dawki leków wzrosło mi do 1,9 (miesiąc temu było 1,5)
    Mam jeszcze morfologie wyniki limfocyty mam powyżej normy wyszło mi 4,19 norma do 3,5. Eozynofile poniżej normy wyszło 0,8 norma od 1,0. Wiecie może czym to może być spowodowane? Na resztę wyników muszę poczekać

Magda, nie byłaś ostatnio przeziębiona? Katar, kaszel, ból gardła lub coś podobnego? Limfocyty rosną w przypadku infekcji wirusowych-to jest najpowszechniejsza przyczyna. Po wyzdrowieniu wracają do prawidłowego poziomu. Eozynofile poniżej normy o niczym złym nie świadczą, spadły dlatego ze inna subpopulacja leukocytów (u Ciebie konkretnie limfocyty) zwiększyły swoją ilość. Ogólna liczba leukocytów u Ciebie jest w normie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kalika:-) leukocyty w norm i, wyszło 8,8 przy normie do 10. Przeziebiona raczej nie byłam, ale w sumie mogłam nie zauważyć jak to coś lekkiego było. Bardziej ten wzrost tsh mnie martwi:-( że zamiast spadar to rośnie

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie TSH jest cały czas OK. Poza tym te pomiary nie są całkiem miarodajne, istnieją dość znaczne wahania miedzy poszczególnymi pomiarami. U mnie np po 2 dniach TSH z 27 spadło do 20...średnio możliwe, także sama widzisz. Grunt, ze wynik jest dobry, nie masz sie co tym martwić. A morfologię najlepiej za jakiś czas skontroluj przy okazji innych badań i zobaczysz czy wszystko wróciło do normy;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo:-)
    A jak tam Ty Kalika się czujesz?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dobrze, krwawienie jeszcze trwa, ale niewielkie, w mojej ocenie łagodniejsze niż miesiączka. Właśnie zaczęłam 2-tygodniowy urlop:) Zaraz zabieram sie za pakowanie walizki, bo jutro wyjeżdżam do Warszawy na panieński koleżanki. Trochę mi sie nie chce, najchętniej bym poleniuchowała w domu i odespala trochę, ale obowiązki wzywają;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:37

triss lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss zrobimy pierw badania nasienia,ale wtedy jak beda nici z tego cyklu;) jak wyjda dobre to problem lezy tylko u mnie i wtedy bede musiala isc do szpitala na ta droznosc. Morwa bidulku mam nadzieje ze dojdziesz do siebie szybciutko i zaczniecie staranka i tak jak piszesz jedno po drugim,a ludzie zawsze beda gadac a nikt nie wie jak nam ciezko wogole w ciaze zajsc,jak by zobaczyli to wtedy by sie zajeli czyms innym..kogo to obchodzi czy jedno czy dwa czy czworka,kazdy ma ile chce

triss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika to mozesz sie starac od razu po @ czy odczekac musisz?to wyluzuj sie kochana i odpiczywaj bawiac sie w gronie bab;)))od jutra,milej zabawy;))

• kalika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano jeszcze nie wiem, jak sie skończy krwawienie mam zrobić betę i iść na kontrole do gin. Wtedy o to zapytam. Wydaje mi sie, że jesli tylko samo sie wszystko ładnie oczyści, beta spadnie i będzie owu to raczej moge sie starać od razu. Ciekawe tylko, czy organizm traktuje takie poronienie jak miesiączkę i będzie od razu owu, czy tez dopiero po następnej miesiączce wszystko ma wrócić do normy. Wie któraś z Was?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja myślę że każdy organizm jest inny i ciężko powiedzieć jak będzie u ciebie, ale np. Moja koleżanka jest teraz w czwartym miesiącu i zaszła w ciążę właśnie w cyklu po poronieniu, więc wszystko jest możliwe:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Kalika ja myślę że każdy organizm jest inny i ciężko powiedzieć jak będzie u ciebie, ale np. Moja koleżanka jest teraz w czwartym miesiącu i zaszła w ciążę właśnie w cyklu po poronieniu, więc wszystko jest możliwe:-)

:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka, na pewno urośnie :)

Cigaretta <3

Cigaretta, kahaśka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :) Co tu tak cichutko?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ