X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jasne ze dobrze, gratulacje :)

Believe, tak remont ku końcowi. Mąż właśnie w Ikea bo czegoś zabrakło :)
    Oj zazdroszczę Wam dziewczynki ze, Wy donoszona juz :)

No to która teraz testuje?

Niepokorna ja czuję se coś tam u Ciebie na rzeczy jest :)

No właśnie Martika mogłaby sie odezwać. Mam nadzieję że u Nich ok.

believe lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, mówię Ci, że to na pewno przez stres. Nie jest łatwo.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja biorę letrox, już zwiekszylam dawkę ale pewnie jeszcze trzeba bedzie zwiększyć. Zadzwonię w tym tygodniu do lekarza i się dowiem wszystkiego:-)
    Kurczę cały czas nie wierzę że się udało, na razie to takie niewiarygodne.

Sukienka super jest:-) z dodatkami jeszcze nie wiem, buty mam takie jasne w kolorze nude więc pewnie w jasne kolorki pójdę.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda serdecznie gratuluję! :)

Kalika też słyszałam, że selen obniża przeciwciała ale nigdy tego nie sprawdzałam, ile u Ciebie wynoszą? Ostatnio jak rozmawiałam z lekarzem to powiedziała, ze stres ma niemały wpływ na ich wzrost

boszzz dostałam mandat za cioto-parkowanie i 5pkt...mój pierwszy, chyba powieszę go na lodówce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:24

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może czy powinnam odstawić metformine? Brałam ją na PCOS.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie robiła niczego bez konsultacji z lekarzem, nie możesz zadzwonić do swojego ginekologa?

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem metformine powinnaś odstawić. Bierz tylko Letrox, kwas foliowy i witaminę D.

Astrate przeciwciała robiłam na początku marca i antyTPO miałam ok 350, tj. 10x powyżej górnej granicy normy. AntyTG miałam ok. 475, tj. 4x powyżej normy. W przeszłości (kilka lat temu) miałam wyższe. Chyba kupie sobie ten selen. Przez krotki czas mi nie zaszkodzi, a może coś pomoże.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam antyTPO powyżej 600, daj znać czy Ci się ładnie zbiją po selenie :) A czym są te antyTG? to też można jakoś zbić? Nigdy tego nie badałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:56

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluje i zycze spokojnych 9 miesiecy :D

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate antyTG to także przeciwciała przeciwtarczycowe tylko skierowane przeciwko tyreoglobulinie (podobnie jak antyTPO występują w chorobie Hashimoto). Selen ma obniżać jedne i drugie, zobaczymy;)

Morwa zwapniała niedomykalna zastawka może dawać taki obraz, ale byłaby widoczna troszkę w innym miejscu, a poza tym nie sadze, ze dotyczy to Ciebie (musiałabyś mieć ja w dość kiepskim stanie, a to dawałoby objawy). Astma zwapnień nie daje. Pierwsze co przychodzi mi na myśl słysząc o zwapnieniach w płucach to gruźlica;) ale myśle, ze z dużym prawdopodobieństwem mogą być to łagodne, nic nie znaczące zmiany pozapalne.

Astrate, Morwa lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja tez kciukam za nowy cykl;* Kotowa gratulacje coreczki;* Morwa jakos dacie rade przesyc 3mies a potem babelek malutki sam sie wcisnie i bedzie rosl;));*zycze ci z calego serca zeby wam sie udalo, wiec teraz masz odpoczywac leniuchowac i nabierac sil;*

Morwa, Kotowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokotna u nas lalo i slonce na przemian bylo ale tylko 15stopni;/kiedy to ciepelko przyjdzie;))Magda gratulacje;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak po za tym to u mnie nic ciekawego sie narazie nie dzieje,kluja mnie troszke jajcory i brzuch mam wzdety,a przez ta pogode to zamulona chodze :D :) Milego wieczorku dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam, czekałam w poczekalni ponad godzinę, tylko po to, żeby wypisał mi recepte. Dostałam globulki i maść - antybiotyk, a razem z mężem mamy zażyć 2 tabletki na grzybicę. Wizyta dziś za free za to leki 80 zł... no i powiedział, że czeka na mnie w szpitalu na zabiegu. Także wszystko ustalone, a monitoringu nie robił bo chyba uznał, że przy grzybicy są marne szanse ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

zaginiona staraczka cosma melduje sie odnaleziona ;) pewnie i tak mnie tutaj nikt nie pamieta bo za bardzo aktywna tez nie bylam ale czy moge sie znowu do was dolaczyc ?

Wielkie gratulacje dla wszystkich zaciazonych i pozdrowienia dla wkrotce rodzacych (jejku jak ten czas szybko leci) oraz dalej sie starajacych :)

ja po polrocznej przerwie z forum i po dalszych bezowocnych staraniach postanowilam w koncu przestac sie cackac i zlapac byka za rogi ;)...czyli zrobilam termin w klinice nieplodnosci( wczoraj mielismy pierwsza rozmowe) i bedziemy sie z mezem w ciagu nastepnego miesiaca badac wszerz,wzdluz i wskros :) dostalam juz liste i terminy co kiedy bedzie badane i najchetniej przewinelabym czas do wynikow, zeby wiedziec co w trawie piszczy.

pozdrawiam was wszystkie i zycze milego wieczorku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 22:45

Morwa, She Wolf, Kotowa, Madlene84, triss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma ! Bardzo dawno Cię nie było ! Dobrze zrobiliście z wizytą w klinice, w końcu coś ruszy do przodu. Powodzenia kochana i fajnie, że nas odwiedziłaś :)

Cosma lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cosma! Jeszcze sie nie znamy, ale wszystko przed nami:) Powodzenia!

Cosma lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cosma - życzę jak najmniejszej ilości wizyt i owocnych starań :D

Cosma lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma Kochana moja! W koncu sie odnalazlas. Czesto o Tobie myslalam i martwilam sie :(
    Troche szkoda ze do nas wracasz, ale mam nadzieje, ze nie na dlugo i za chwile bedziesz w dwupaku :*

Cosma lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, gratulacje! :)

Witaj Cosma! :)

Niepokorna, powodzenia na nowej drodze zycia:* mocno trzymam kciuki za to, żeby się okazało ze przemycilas fasola :) też Mam co do Ciebie przeczucia, jak zetka :) mam nadzieję że się zaskoczysz :D

NIEPOKORNA, Cosma lubią tę wiadomość

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ