X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jasne ze dobrze, gratulacje :)

Believe, tak remont ku końcowi. Mąż właśnie w Ikea bo czegoś zabrakło :)
    Oj zazdroszczę Wam dziewczynki ze, Wy donoszona juz :)

No to która teraz testuje?

Niepokorna ja czuję se coś tam u Ciebie na rzeczy jest :)

No właśnie Martika mogłaby sie odezwać. Mam nadzieję że u Nich ok.

believe lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, mówię Ci, że to na pewno przez stres. Nie jest łatwo.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja biorę letrox, już zwiekszylam dawkę ale pewnie jeszcze trzeba bedzie zwiększyć. Zadzwonię w tym tygodniu do lekarza i się dowiem wszystkiego:-)
    Kurczę cały czas nie wierzę że się udało, na razie to takie niewiarygodne.

Sukienka super jest:-) z dodatkami jeszcze nie wiem, buty mam takie jasne w kolorze nude więc pewnie w jasne kolorki pójdę.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda serdecznie gratuluję! :)

Kalika też słyszałam, że selen obniża przeciwciała ale nigdy tego nie sprawdzałam, ile u Ciebie wynoszą? Ostatnio jak rozmawiałam z lekarzem to powiedziała, ze stres ma niemały wpływ na ich wzrost

boszzz dostałam mandat za cioto-parkowanie i 5pkt...mój pierwszy, chyba powieszę go na lodówce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:24

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może czy powinnam odstawić metformine? Brałam ją na PCOS.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie robiła niczego bez konsultacji z lekarzem, nie możesz zadzwonić do swojego ginekologa?

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem metformine powinnaś odstawić. Bierz tylko Letrox, kwas foliowy i witaminę D.

Astrate przeciwciała robiłam na początku marca i antyTPO miałam ok 350, tj. 10x powyżej górnej granicy normy. AntyTG miałam ok. 475, tj. 4x powyżej normy. W przeszłości (kilka lat temu) miałam wyższe. Chyba kupie sobie ten selen. Przez krotki czas mi nie zaszkodzi, a może coś pomoże.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam antyTPO powyżej 600, daj znać czy Ci się ładnie zbiją po selenie :) A czym są te antyTG? to też można jakoś zbić? Nigdy tego nie badałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:56

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluje i zycze spokojnych 9 miesiecy :D

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate antyTG to także przeciwciała przeciwtarczycowe tylko skierowane przeciwko tyreoglobulinie (podobnie jak antyTPO występują w chorobie Hashimoto). Selen ma obniżać jedne i drugie, zobaczymy;)

Morwa zwapniała niedomykalna zastawka może dawać taki obraz, ale byłaby widoczna troszkę w innym miejscu, a poza tym nie sadze, ze dotyczy to Ciebie (musiałabyś mieć ja w dość kiepskim stanie, a to dawałoby objawy). Astma zwapnień nie daje. Pierwsze co przychodzi mi na myśl słysząc o zwapnieniach w płucach to gruźlica;) ale myśle, ze z dużym prawdopodobieństwem mogą być to łagodne, nic nie znaczące zmiany pozapalne.

Astrate, Morwa lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja tez kciukam za nowy cykl;* Kotowa gratulacje coreczki;* Morwa jakos dacie rade przesyc 3mies a potem babelek malutki sam sie wcisnie i bedzie rosl;));*zycze ci z calego serca zeby wam sie udalo, wiec teraz masz odpoczywac leniuchowac i nabierac sil;*

Morwa, Kotowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokotna u nas lalo i slonce na przemian bylo ale tylko 15stopni;/kiedy to ciepelko przyjdzie;))Magda gratulacje;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak po za tym to u mnie nic ciekawego sie narazie nie dzieje,kluja mnie troszke jajcory i brzuch mam wzdety,a przez ta pogode to zamulona chodze :D :) Milego wieczorku dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam, czekałam w poczekalni ponad godzinę, tylko po to, żeby wypisał mi recepte. Dostałam globulki i maść - antybiotyk, a razem z mężem mamy zażyć 2 tabletki na grzybicę. Wizyta dziś za free za to leki 80 zł... no i powiedział, że czeka na mnie w szpitalu na zabiegu. Także wszystko ustalone, a monitoringu nie robił bo chyba uznał, że przy grzybicy są marne szanse ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

zaginiona staraczka cosma melduje sie odnaleziona ;) pewnie i tak mnie tutaj nikt nie pamieta bo za bardzo aktywna tez nie bylam ale czy moge sie znowu do was dolaczyc ?

Wielkie gratulacje dla wszystkich zaciazonych i pozdrowienia dla wkrotce rodzacych (jejku jak ten czas szybko leci) oraz dalej sie starajacych :)

ja po polrocznej przerwie z forum i po dalszych bezowocnych staraniach postanowilam w koncu przestac sie cackac i zlapac byka za rogi ;)...czyli zrobilam termin w klinice nieplodnosci( wczoraj mielismy pierwsza rozmowe) i bedziemy sie z mezem w ciagu nastepnego miesiaca badac wszerz,wzdluz i wskros :) dostalam juz liste i terminy co kiedy bedzie badane i najchetniej przewinelabym czas do wynikow, zeby wiedziec co w trawie piszczy.

pozdrawiam was wszystkie i zycze milego wieczorku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 22:45

Morwa, She Wolf, Kotowa, Madlene84, triss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma ! Bardzo dawno Cię nie było ! Dobrze zrobiliście z wizytą w klinice, w końcu coś ruszy do przodu. Powodzenia kochana i fajnie, że nas odwiedziłaś :)

Cosma lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cosma! Jeszcze sie nie znamy, ale wszystko przed nami:) Powodzenia!

Cosma lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cosma - życzę jak najmniejszej ilości wizyt i owocnych starań :D

Cosma lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma Kochana moja! W koncu sie odnalazlas. Czesto o Tobie myslalam i martwilam sie :(
    Troche szkoda ze do nas wracasz, ale mam nadzieje, ze nie na dlugo i za chwile bedziesz w dwupaku :*

Cosma lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, gratulacje! :)

Witaj Cosma! :)

Niepokorna, powodzenia na nowej drodze zycia:* mocno trzymam kciuki za to, żeby się okazało ze przemycilas fasola :) też Mam co do Ciebie przeczucia, jak zetka :) mam nadzieję że się zaskoczysz :D

NIEPOKORNA, Cosma lubią tę wiadomość

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ