X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziwne te laby. Mąż zawiózł mi dziś mocz do Invicty i Juz mam wynik, a mówili mu ze po 17 :)

Nataliano, kciuki!

Malagosiu, za Ciebie szczególnie mocno, jedziemy na tym samym wózku. Dziś zapytam gina co w przypadku gdy się nie obróci.

Triss, co u Ciebie? Na jakim etapie teraz jesteście? T, n wiem na jakim tylko nie wiem dokładnie jakie to dni miały być :)

Magda, trzymaj się dzielnie. A dla Maluszka dużo zdrówka. On się wcześniej urodził?

U nas leje, wieje ale dalej duszno.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Magda, trzymaj się dzielnie. A dla Maluszka dużo zdrówka. On się wcześniej urodził?

Nie urodził się normalnie w terminie, tylko chyba jakiś bardzo chorowity:( ma dopiero 5 tygodni i już drugi raz w szpitalu... w ogóle to moja bratowa miała z nim ciężki poród, z pierwszą córeczką o wiele łatwiej poszło, a między maluchami tylko 300g różnicy wagowo było. Przy pierwszym pobycie w szpitalu miał zapalenie ucha (chyba zostały mu wody płodowe jeszcze i stąd te zapalenie) i zapalenie dróg moczowych, nie wiadomo skąd; a teraz szukają - krew i mocz ma dobre wyniki, ale jeszcze patrzą czy to nie coś wirusowego. Na dokładkę przy pierwszym pobycie w szpitalu okazało się, że ma pęknięty obojczyk - na pewno przy porodzie musiał pęknąć...ehhh szkoda słów. Oby tylko szybko wyszedł...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka :) etap stymulacji, w piatek idę do kliniki i beziemy ustalać termin punkcji. Myślę ze gdzieś początek przyszłego tygodnia

Nataliano trzymam kciuki za wynik :*

Magda rety..a co u takiego maleństwa z peknietym obojczykiem robią? dużo zdrówka dla niego !

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:

Magda rety..a co u takiego maleństwa z peknietym obojczykiem robią? dużo zdrówka dla niego !

Nic nie robią właśnie samo się musi zrosnąć, tylko trzeba na tę rączkę bardzo uważać, bo go na pewno boli. Ja to w ogóle nie rozumiem jak można tak przyjmować poród, żeby dziecku pękł obojczyk...przecież to takie małe, że się powinno 100xbardziej uważać, no ale szkoda gadać...Mam nadzieję, że teraz szybciej go wypuszczą, bo ostatnio leżał 1,5 tygodnia. Najgorzej, że mój brat jest u nas na urlopie i nie wiem co zrobią jak bąbla nie wypuszczą a on będzie musiał do pracy wracać...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U takiego maluszka nawet secjalne uważanie podczas porodu nic nie da. Czasami tak jest ze podczas porodu dochodzi do pęknięcia obojcxyka. Moja siostrzenica tak miała. Mama potem musi zsdbać aby ta rączka była zawsze unieruchomiona. Czyli że trzeba dzidziusiowi tą rączkę ciasno zawijać pieluszką do ciałka. Po ok. Dwóch tyg juz powinno być wyleczone

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda wrote:
    U takiego maluszka nawet secjalne uważanie podczas porodu nic nie da. Czasami tak jest ze podczas porodu dochodzi do pęknięcia obojcxyka. Moja siostrzenica tak miała. Mama potem musi zsdbać aby ta rączka była zawsze unieruchomiona. Czyli że trzeba dzidziusiowi tą rączkę ciasno zawijać pieluszką do ciałka. Po ok. Dwóch tyg juz powinno być wyleczone
    Tak na prawdę myślę, że nikt by się aż tak nie wkurzał gdyby chociaż lekarze w szpitalu gdzie był poród to stwierdzili...a to wyszło przy prześwietleniu płuc w innym szpitalu jak leżał chory i wielkie zdziwienie, że nikt nic nie wie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jak przyjechała z dzieckiem do domu po porodzie to od razu wiedziała że jest obojczyk pęknięty. Najwyraźniej chłopiec nie został dokładnie obejrzany po porodzie.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mam nadzieję że Maluszek szybko dojdzie do siebie.

Triss, kciukam strasznie mocno.

My po wizycie - Michaś główka do góry, ale ma podobno jeszcze miejsce. Waży ok 2100g. Szyjka w miarę. Mam wytrzymać jeszcze 4tyg :)

Gosiu, a jak u Ciebie?

Ale tu dziś cisza :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złamany obojczyk to najczęstszy uraz przy porodzie. Nic z tym nie robią, tylko trzeba uważać na niego i rączkę. Zrasta się podobno bardzo szybko.
    Zetka, uparciuch z tego Twojego. Poczytaj o ćwiczeniach pomagających się obrócić, może pomoże :) I dużo chodzić, wtedy ponoć cięższa głowa idzie w dół.

Zetka lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie glowa w gorze. Ma doła chcialam rodzić naturalnie a raczej to juz nie mozliwe

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,
    Moja koleżanka poszła do szpitala na umówione CC i ją odesłali do domu, bo mały się obrócił. Także jeszcze wszystko możliwe ;)

Astrate, Zetka lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że zdarzają się przypadki niewspółmierności barkowej i lekarze często specjalnie łamią dziecku obojczyk żeby mogło wyjść.

Zetka, w takim razie wielkie odliczanie do 4tyg, już niedługo będziesz tulić Michasia :)

Malgosia, Twoje bezpieczeństwo i dziecko jest najważniejsze więc głowa do góry cesarka nie jest taka zła, na pewno łatwiejsza niż poród SN :)

Morwa, super że urodziny się udały oby każde następne były takie :)

Nataliano, trzymam kciuki za betę! :D

Magda, Niepokorna, jak się czujecie? :)

Triss, powodzenia na punkcji :)

Dziewczynym gdzieś na głównej stronie forum powinni ostrzec, że przy prowadzeniu wykresu każdy spadek mocno odbija się na nastroju ;) Program ovu płakał jak zaznaczał mój wykres...:P

Zetka, triss lubią tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia,
    Moja znajoma też się w ostatniej chwili mamie przekręciła :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ze względu na szyjke lekarz nie kazał mi łazić za bardzo. Nawet jak mamy urlop za tydzień to raczej kręcił nosem na jednodniowe wyjazdy.
    4tyg to minimum, chciałabym tak z 6 :)

Gosiu, mam nadzieję że się obróci Twoja córcia!

Dziś mój lekarz powiedział ze te cwiczenia to ściema, ale on w ogóle taki antygooglowy jest :)

Dziewczyny, co u Was?

Morwa, kiedy masz wynik, bo zapomniałam?

Astrate, juwelka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka,
    Ja dzisiaj byłam na mieście. Udało mi się upolować stojak na moje pędzle do makijaźu :) A jutro mam w planach całodzienne leżenie do góry brzuchem :D Katar trzyma mnie już tydzień i jutro chcę go wyleżeć :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, syropki z cebulki :)

Ja sobie kupiłam rok temu zestaw hakuro chyba 11szt czy 9 nie pamiętam i trzech używam :D jak zwykle :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Niepokorna, syropki z cebulki :)

Ja sobie kupiłam rok temu zestaw hakuro chyba 11szt czy 9 nie pamiętam i trzech używam :D jak zwykle :)

Na pędzlach hakuro uczyłam się malowania. Teraz używam Real Techniques i nie chcę żadnych innych :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) u mnie dziś znowu się gorący dzień zapowiada, chociaż dobrze że już nie upalny:)

Astrate czuję się nie najgorzej, nie licząc mdłości które męczą mnie tak do południa...w czwartek idę do mego rodzinnego lekarza po zwolnienie, to trochę odsapnę. Plus, że brzuch mnie już tak nie boli jak wcześniej:)

Astrate lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jeszcze się Malutka może odwrócić wiec trzymam kciuki. Za Michasia tez :)

Zazdroszczę Wam tej.pogody bo u nas 16 stopni i pada od wczoraj.

U mnie nieźle. Wciąż brakuje mi sił i mojej zwyczajnej energii ale chyba już i tak jest lepiej. Mdłości juz nie są takie ciągłe tylko chwilowe, jeszcze to niskie ciśnienie powoduje że czuje się jak na kacu :P

Myślicie że wyjazd pod namioty w ciąży to głupi pomysł?

Snio mi się dziś ze się Maleństwo pchalo na świat za wcześnie a ja się modlilam o kasy dodatkowy dzień. W końcu już było ok ale się okazało ze dziecko dużo i cesarka. Nożem rozcieli brzuch i wyjęli dziewczynkę. ...taka 2 letnią. ... czarna z burza loków hahahaha
    Się okazało ze mój mąż czarnoskóry. .. a dziecko.od.razu umialo chodzić. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:12

Zetka, kalika lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, odpoczynek się Wam przyda :)

Madlene, hahah jakie to by było proste gdyby tak rodzić 2 latki :D chodzące, mówiące i odpieluszkowane :P

Boszzz u nas mają być dzisiaj 33 stopnie :P Jak żyć? ;)

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ