Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf wrote:Niepokorna zartujesz chyba? U pierwzego gina nie musialam miec zadnych dokumentow, tylko wypelnilam ankiete. U kolejnego, 2 tygodnie temu to samo, przeciez placisz za wizyte. Zadzwon jeszcze raz i dopytaj sie bo to nieprawda.
Moja znajoma przyjechala tu bez papierow, nielegalnie i zaszla w ciaze. Jedyne wyjscie dla niej to byl prywatny gin, bo na NIN nie miala szansy. Chodzila do tego samego gina co ja.
No nie wiem, tak mi powiedziała Pani przez telefon. Ale ok, zadzwonię jeszcze raz. A za wizytę faktycznie płaci się 80 funtów, a jeśli z USG to 110 funtów. -
Dzisiaj doszłam do wniosku, że jak z dzieckiem ma się coś stać to niezależnie od wszystkiego się stanie i ja nie mam na to wpływu. Więc postanowiłam, że powiem niebawem całej rodzinie. Przynajmniej się ucieszą A jak coś nie daj Boże się wydarzy to przynajmniej nie będą pytać i mnie ranić Utwierdziło mnie w tym przekonaniu to, że dzisiaj moja bratowa oznajmiła całej rodzinie, że będą mieli drugie dziecko, a tak samo jak ja jest w drugim miesiącu ciąży
kahaśka lubi tę wiadomość
-
NIEPOKORNA wrote:No nie wiem, tak mi powiedziała Pani przez telefon. Ale ok, zadzwonię jeszcze raz. A za wizytę faktycznie płaci się 80 funtów, a jeśli z USG to 110 funtów.
Pani chyba jest nadgorliwa jakas? Po co jej NIN? Przeciez to jest numer ubezpieczenia, a prywatnie z ubezpieczenia nie korzystasz. Niech sie pani dopyta konkretnie, bo w blad wprowadza. Kochana tu ceny sa rozne, ale mniej wiecej tyle to niestety kosztuje.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Pani chyba jest nadgorliwa jakas? Po co jej NIN? Przeciez to jest numer ubezpieczenia, a prywatnie z ubezpieczenia nie korzystasz. Niech sie pani dopyta konkretnie, bo w blad wprowadza. Kochana tu ceny sa rozne, ale mniej wiecej tyle to niestety kosztuje.
Trudno, sama rozumiesz, że w moim przypadku cena nie do końca jest ważna, bo zależy mi nie tylko na badaniu, ale również na załatwieniu zwolnienia do Polski. Tak, czy owak dzięki za info. Jutro zadzwonię jeszcze raz -
NIEPOKORNA wrote:Trudno, sama rozumiesz, że w moim przypadku cena nie do końca jest ważna, bo zależy mi nie tylko na badaniu, ale również na załatwieniu zwolnienia do Polski. Tak, czy owak dzięki za info. Jutro zadzwonię jeszcze raz
Dokladnie, czasem niestety trzeba isc prywatnie jak nie ma wyjscia.
Powiem Ci ze ja latalam prywatnie do gina przez 5 tygodni prawie co tydzien, zlecal mi badania, ktore kosztowaly majatek. Progesteron tez nie jest tani, do tego trzeba zaplacic za prywatna recepte. Mimo ze dzidzia odeszla to nie zaluje zadnego wydanego wtedy funta, bo wiem ze zrobilam co w moje mocy, zeby uratowac moja kruszynke.Zetka, juwelka, agata83 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Dokladnie, czasem niestety trzeba isc prywatnie jak nie ma wyjscia.
Powiem Ci ze ja latalam prywatnie do gina przez 5 tygodni prawie co tydzien, zlecal mi badania, ktore kosztowaly majatek. Progesteron tez nie jest tani, do tego trzeba zaplacic za prywatna recepte. Mimo ze dzidzia odeszla to nie zaluje zadnego wydanego wtedy funta, bo wiem ze zrobilam co w moje mocy, zeby uratowac moja kruszynke.
A co to jest ten Progesteron? -
Magda no co zrobić. W pierwszej ciąży jak poszłam na l4 w 2 miesiącu to do pracy wróciłam po macierzyńskim ale oczywiście nie życzę Ci takiego samopoczucia cały czas. Mnie mdli juz trochę mniej za to brak energii jest strasznie uciążliwy. .. no ile można leżeć i spać na zmianę jak tyle rzeczy do zrobienia czeka
Miłego dnia kochane! -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jestem po wizycie. Mam skierowanie na AMH, A mąż na nasienie. Na usg nie było widać, żebym była przed owulacja. Niby była tam jakaś pozostałość po pecherzyku i jakiś płyn, Ale lekarz powiedział, że to równie dobrze może być pozostałość po poprzednim cyklu.
Mój wykres(trochę wybrakowany), ani testy owu nie wskazują na to, żebym była już po owulacji więc to raczej cykl bezowulacyjny... -
Magda, nie zazdroszczę tych mdłości, ale z drugiej strony przynajmniej odpoczniesz sobie od pracy, nie będziesz się stresowała, narażała na infekcje, a to teraz jest ważne. Kiedy idziesz do ginka na pierwsze USG?
Madlene, ale zasuwa do przodu ten Twój suwaczek! Ile razy na niego patrzę, to myślę o moim aniołeczku Jak brzuszek, widać już? Wzdęcie się powiększa, czy póki co bez zmian?
Morwa, śle buziaki :*** I trzeba było tak histeryzować z tą endomendo, denerwować siebie i nas tutaj (a tu tyle kobiet w ciąży, im stres nie jest wskazany!)? ;P Czym ostatecznie okazały się te zmiany torbielowate?
Niepokorna, jak plamienie - ustało? Brzuch jeszcze boli czy już jest OK?
Monika, bezowulacyjny może zdarzyć się każdemu. Życzę pieknego jajka w przyszłym cyklu i wzorowych wyników badań.
She, co u Ciebie?
Nataliano, jak beta?
Ja dziś po dyżurze, ale przez ten upał nawet nie mogę odespać Za chwilę chyba się zbiorę, pojadę na zakupy (w galerii jest klima;P), bo muszę kupić sobie lakiery do paznokci na piątkowe wesele i chyba wpadnę na chwilkę do solarium utrwalić nadmorską opaleniznę, a co!Madlene84 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
Nataliano super beta:*
Kalika ja na pierwszą wizytę z usg idę dopiero 18 lipca. Mój ginekolog przyjmuje tylko w soboty blisko mego miejsca zamieszkania, a w tygodniu musiałabym jechać do niego 120km, więc jestem z nim pod telefonem jakby coś się działo. Z drugiej strony to będzie już początek 8 tygodnia więc wszystko powinno być ładnie widać i ominie mnie wcześniejszy stres jakbym miała mieć szybciej usg i nic nie zobaczyła. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny