X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Niepokorna zartujesz chyba? U pierwzego gina nie musialam miec zadnych dokumentow, tylko wypelnilam ankiete. U kolejnego, 2 tygodnie temu to samo, przeciez placisz za wizyte. Zadzwon jeszcze raz i dopytaj sie bo to nieprawda.
    Moja znajoma przyjechala tu bez papierow, nielegalnie i zaszla w ciaze. Jedyne wyjscie dla niej to byl prywatny gin, bo na NIN nie miala szansy. Chodzila do tego samego gina co ja.

No nie wiem, tak mi powiedziała Pani przez telefon. Ale ok, zadzwonię jeszcze raz. A za wizytę faktycznie płaci się 80 funtów, a jeśli z USG to 110 funtów.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj doszłam do wniosku, że jak z dzieckiem ma się coś stać to niezależnie od wszystkiego się stanie i ja nie mam na to wpływu. Więc postanowiłam, że powiem niebawem całej rodzinie. Przynajmniej się ucieszą :) A jak coś nie daj Boże się wydarzy to przynajmniej nie będą pytać i mnie ranić :) Utwierdziło mnie w tym przekonaniu to, że dzisiaj moja bratowa oznajmiła całej rodzinie, że będą mieli drugie dziecko, a tak samo jak ja jest w drugim miesiącu ciąży :D

kahaśka lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    No nie wiem, tak mi powiedziała Pani przez telefon. Ale ok, zadzwonię jeszcze raz. A za wizytę faktycznie płaci się 80 funtów, a jeśli z USG to 110 funtów.

Pani chyba jest nadgorliwa jakas? Po co jej NIN? Przeciez to jest numer ubezpieczenia, a prywatnie z ubezpieczenia nie korzystasz. Niech sie pani dopyta konkretnie, bo w blad wprowadza. Kochana tu ceny sa rozne, ale mniej wiecej tyle to niestety kosztuje.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Pani chyba jest nadgorliwa jakas? Po co jej NIN? Przeciez to jest numer ubezpieczenia, a prywatnie z ubezpieczenia nie korzystasz. Niech sie pani dopyta konkretnie, bo w blad wprowadza. Kochana tu ceny sa rozne, ale mniej wiecej tyle to niestety kosztuje.

Trudno, sama rozumiesz, że w moim przypadku cena nie do końca jest ważna, bo zależy mi nie tylko na badaniu, ale również na załatwieniu zwolnienia do Polski. Tak, czy owak dzięki za info. Jutro zadzwonię jeszcze raz :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Trudno, sama rozumiesz, że w moim przypadku cena nie do końca jest ważna, bo zależy mi nie tylko na badaniu, ale również na załatwieniu zwolnienia do Polski. Tak, czy owak dzięki za info. Jutro zadzwonię jeszcze raz :)

Dokladnie, czasem niestety trzeba isc prywatnie jak nie ma wyjscia.
    Powiem Ci ze ja latalam prywatnie do gina przez 5 tygodni prawie co tydzien, zlecal mi badania, ktore kosztowaly majatek. Progesteron tez nie jest tani, do tego trzeba zaplacic za prywatna recepte. Mimo ze dzidzia odeszla to nie zaluje zadnego wydanego wtedy funta, bo wiem ze zrobilam co w moje mocy, zeby uratowac moja kruszynke.

Zetka, juwelka, agata83 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Dokladnie, czasem niestety trzeba isc prywatnie jak nie ma wyjscia.
    Powiem Ci ze ja latalam prywatnie do gina przez 5 tygodni prawie co tydzien, zlecal mi badania, ktore kosztowaly majatek. Progesteron tez nie jest tani, do tego trzeba zaplacic za prywatna recepte. Mimo ze dzidzia odeszla to nie zaluje zadnego wydanego wtedy funta, bo wiem ze zrobilam co w moje mocy, zeby uratowac moja kruszynke.

A co to jest ten Progesteron?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z samego rana, u mnie się fasol ostro daje we znaki...nie dałam rady wyjść do pracy, muszę jutro już od dziś załatwić sobie l4, miałam nadzieję na łagodne przejście przez ciążę ale raczej mdłości nie dadzą mi żyć:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no co zrobić. W pierwszej ciąży jak poszłam na l4 w 2 miesiącu to do pracy wróciłam po macierzyńskim ale oczywiście nie życzę Ci takiego samopoczucia cały czas. Mnie mdli juz trochę mniej za to brak energii jest strasznie uciążliwy. .. no ile można leżeć i spać na zmianę jak tyle rzeczy do zrobienia czeka :P

Miłego dnia kochane!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie. Mam skierowanie na AMH, A mąż na nasienie. Na usg nie było widać, żebym była przed owulacja. Niby była tam jakaś pozostałość po pecherzyku i jakiś płyn, Ale lekarz powiedział, że to równie dobrze może być pozostałość po poprzednim cyklu.
    Mój wykres(trochę wybrakowany), ani testy owu nie wskazują na to, żebym była już po owulacji więc to raczej cykl bezowulacyjny...

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Hormon , który pozwala utrzymać twoje dziecko przy życiu. Dupek(duphaston), którego kiedyś bralas był właśnie syntetycznym progesteronem.

Rozumiem. No szkoda, że nie mam dupka przy sobie.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie zazdroszczę tych mdłości, ale z drugiej strony przynajmniej odpoczniesz sobie od pracy, nie będziesz się stresowała, narażała na infekcje, a to teraz jest ważne. Kiedy idziesz do ginka na pierwsze USG?

Madlene, ale zasuwa do przodu ten Twój suwaczek! Ile razy na niego patrzę, to myślę o moim aniołeczku :) Jak brzuszek, widać już? Wzdęcie się powiększa, czy póki co bez zmian?

Morwa, śle buziaki :*** I trzeba było tak histeryzować z tą endomendo, denerwować siebie i nas tutaj (a tu tyle kobiet w ciąży, im stres nie jest wskazany!)? ;P Czym ostatecznie okazały się te zmiany torbielowate?

Niepokorna, jak plamienie - ustało? Brzuch jeszcze boli czy już jest OK?

Monika, bezowulacyjny może zdarzyć się każdemu. Życzę pieknego jajka w przyszłym cyklu i wzorowych wyników badań.

She, co u Ciebie?

Nataliano, jak beta?

Ja dziś po dyżurze, ale przez ten upał nawet nie mogę odespać:/ Za chwilę chyba się zbiorę, pojadę na zakupy (w galerii jest klima;P), bo muszę kupić sobie lakiery do paznokci na piątkowe wesele i chyba wpadnę na chwilkę do solarium utrwalić nadmorską opaleniznę, a co!;)

Madlene84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika,
    Ból brzucha ustał. A plamirnie miałam dzisiaj rano w postaci takiej jasno-brązowej.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bete wynik z wczoraj 960,2

Zetka, Morwa, kahaśka, Madlene84, wróżbitka lubią tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano super beta:*

Kalika ja na pierwszą wizytę z usg idę dopiero 18 lipca. Mój ginekolog przyjmuje tylko w soboty blisko mego miejsca zamieszkania, a w tygodniu musiałabym jechać do niego 120km, więc jestem z nim pod telefonem jakby coś się działo. Z drugiej strony to będzie już początek 8 tygodnia więc wszystko powinno być ładnie widać i ominie mnie wcześniejszy stres jakbym miała mieć szybciej usg i nic nie zobaczyła.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jestem ciekawa co tam u Kotowej. Była na dziś umówiona z genetykiem. Mam nadzieję że małej nic poważnego nie jest.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika milych zakupow, Magda to po tyg dobrze przyrasta na jedengo groszka czy 2;)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Kahaska termin porodu dziś :)
    A Kotowa wizyta. Trzymam mocno kciuki.

Nataliano, gratulacje bety :)

nataliano lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano,
    Piękna beta :)

nataliano lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano powiem ci ze ja sie aż tak nie znam na tych betach:-) grunt ze przyrasta, najwyżej będziesz miała podwójną radość:-)

Ja już po wizycie u rodzinnej lekarki,zwolnienie dała bez problemu do 17 lipca:-) więc akurat do wizyty i gina:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy na wizycie co w brzuchu piszczy;)za 2tyg;)

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ