Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAstrate to tez moja 1 ciaza,ale wole nie zapeszczac i powiem po usg,mamie bym powiedziala,ale ona ma dluugi jezyk;D a jeszcze mamy chrzciny za tydzien chyba,musze do fryzjera sie zapisac i chyba zrobie ciemny kolor jaki mam naturalny,strasznie mi sie zniszczyly wlosy po tuch ciaglych farbowaniach i rozjasnianiach;) zaraz ide zjesc sniadanie bo juz burczy w brzuchu,pitem do UP i popatrzec za strojami kapielowymi i kiecka bo w nic nie wejde z moim wzdetym brzuchem.Milego dnia ;*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBelieve, ogromne gratulacje Niech potomek rośnie zdrowo!
U mnie kilka dni temu sąsiadka urodziła - 4200, naturalnie Wciąż nie mogę wyjść z podziwu.
She Wolf, trzymam kciuki, żeby znoszenie merdania w żyle się opłaciło i wyniki były dobre
Kotowa, sercem jestem z Tobą
Niepokorna, powodzenia dzisiaj na wizycie!
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie. Okazuje się, że z racji tego, że miałam późną owulację jestem w 5 tygodniu ciąży i moja fasolka jest bardzo mała. Mam zdjęcie i na razie nie wiele widać. Ale lekarz stwierdził, że wszystko jest w porządku i że zaliczam się do 20% kobiet, które mają plamienia tak po prostu. Ale mam się nie martwić, bo wszystko jest ok Za tydzień rano mam kolejne USG w szpitalu i zobaczą dla porównania, czy nic się nie zmieniło i czy nadal wszystko jest w porządku
Madlene84, D-dawna lubią tę wiadomość
-
juwelka wrote:Niepokorna w szpitalu w Polsce przynajmniej i tak nikt nie patrzy na datę z usg czy tam kiedy była owu. Patrzą tylko od daty ostatniej @ i sobie liczą więc ja bym liczyła na Twoim miejscu od ost @ mimo wszystko, ja też miałam późną owu - mimo że jak będziesz chodziła na usg i Twoje dziecko zawsze mniejsze to w końcu nadrobi zobaczysz;) ale zrób jak chcesz oczywiście;))
A Ty teraz zmieniłaś suwaczek aż o 3 tyg czy mi się zdaję? chyba trochę za bardzo cofnęłaś swoje dziecko hihihi
Nie, pokazuje się tak, bo dzisiaj zaczął się 5 tydzień. A na suwaczkach jest tak dziwnie. Jutro będzie 4 tydzień i 1 dzień, a wiadomo, że to 5 tydzień. Zaznaczyłam datę owulacji. -
Juwelka a ja bym jednak liczyla owulacja minus 2 tyg., bo moja kumpela np miala zle wyznaczana cesarke i dziecko urodzilo sie bardzo male. W UK nie robia USG co miesiac, tylko 2-3 razy w ciagu calej ciazy i potem wychodza takie cyrki. Wiec ja mysle ze lepiej zeby Niepokorna liczyla stan faktyczny niz miala sie denerwowac, ze dziecko wg USG jest za male Lepiej samemu wiedziec mniej wiecej na jakim sie jest etapie.
Dagn dzieki :* A co u Ciebie? Nie odzywasz sie znowu
Astrate faktycznie niski ten progesteron i niskie tempki. Idz do lekarza i moze niech Cie skieruje na wzzystkie badania hormonalne od poczatku cyklu? Widze tez ze przestalas brac bromergon. To zalecenie lekarza?
A co do mojego testowania, to ja tez tylko zatestuje kontrolnie zeby sie umowic na HSG. Tempki mam tak niskie w tym cyklu jak nigdy dotad, no i juz spada wiec znowu nic z tego
Musze sie pochwalic ze kolejny egzamin zaliczony na 100%, a praca pisemna na 92%, wiec nauka nie idzie w las Jeszcze 2 miesiace i koniec semestruMadlene84, D-dawna, agata83, Zetka lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Juwelka, no wlasnie, dlatego tu trzeba trzymac reke na pulsie. Wiadomo, ze wiekszosc dziewczyn nawet nie ma pojecia kiedy mialy owu, ale skoro my sie tu na Ovu w wiekszosci obserwujemy, to dobrze jest z tej wiedzy korzystac25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
She gratulacje! !! Ty jesteś wyjątkowo zdolna! A miałam pytać. .. ćwiczysz wciąż?
Zetka mam nadzieje ze same dobre rzeczy Ci się ze mną śnią
Believe gratulacje. Zdrowia dla Ciebie i Maluszka!
Juwelka cierpliwości to już lada dzień
U mnie akurat cykl był książkowy a owulka w 15dc wiec wszystko mi się pokrywa właściwie. Ale normalne cykle tez miałam dłuższe a owulka bardzo często po 20dc a ten to taki wyjątkowy był
U nas dziś z 20 stopni... wuuuhu tylko wiatr nieprzyjemny ale co zrobić trzeba się cieszyć tym co jest! Popołudniu jadę z dziećmi do parku niech mają coś z wakacji!
A tak to za tydzień musze oddać gotowa stronę a za 3 tyg egzamin i koniec kursu. Później interview żeby się dostać na następny. A później coś wykombinować żeby mieć 2 tyg płatnego wolnego we wrześniu bo wreszcie zabukowalismy wakacje... 14dni w Andaluzji wuuuhu
Agatka ciesze się ze z mama lepiej. I jeszcze doczeka wnusi. Zerknelam na twój suwaczek i nie.moge uwierzyć że to już 32tc!
Miłego popołudnia kocha e!
She Wolf, agata83, Astrate lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA, bo wyszłam z założenia, że jak nie mam do powiedzenia, to po co mam się odzywać?
Daliśmy sobie spokój z tzw staraniami, w skrócie mówiąc. W sensie z wykresami, z badaniami i innymi. To tylko niepotrzebnie mnie stresuje i odbiera jakąkolwiek radość z pożycia Od kiedy olałam termometr lepiej i dłużej śpię
Ostatnie większe badania to miałam w kwietniu: prolaktyna zbiła się sama z 25 na 8, więc jej wysoki poziom był pewnie pozostałością po antykoncepcji i innych lekach, TSH mam 0,73 antyTPO coś ok 12. Pęcherzyki rosną same, więc nie w tym rzecz.
Mąż łyka suplementy jakieś, bo był ostatnio na antybiotykach ponad 3 tygodnie, ale generalnie z dalsza diagnostyką stopujemy. Jest mi zwyczajnie szkoda tych kilku stów na HSG czy inne bajery.
Tak więc próbuję sobie wmówić, że pewnie źle mnie pozszywali po CC i mam to, czego pragnęłam 3 lata temu: seksu bez gumy i bez ciąży Najwyżej się miło zaskoczę, jak się @ spóźni za bardzo, a test wyjdzie pozytywny.
Mamy mieć więcej - będziemy mieli, ma być tylko nasz jedynak - trudno. Może pora, bym wykazała więcej pokory wobec Bożego planu
No, tyle u mnie właśnie
She Wolf, triss, Astrate lubią tę wiadomość
-
Madalene dziekuje Kochana :* Moze to jest troche zdolnosci, ale tez duzo nauki
Wiesz co, nie cwicze, w dupie z brzuchem. Naczytalam sie ze intensywne cwiczenia bardziej teraz zaszkodza niz pomoga do tego strasznie mnie kolana bolaly. Do tej pory jak wstaje po dluzszym czasie to bola. Wiec pewnie by mi sie calkiem posypaly jakbym dluzej skalala z Chodakowska Trzymam wage jak na razie, staramy sie zabierac psy czesto na dlugie spacerki i to mi musi wystarczyc Wogole, po 2 miesiacach prawie codziennych cwiczen i diety, nie schudlam nic!!!!
Mam nadzieje, ze pochwalisz sie stronka? Trzymam kciuki za egzaminy i interview
Kiedy urlop? My planujemy kolo 12.09, akurat mi sie skonczy semestr i bede miala 2 tyg. przerwyMadlene84 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Dagn fajna masz postawe i Ci jej troche zazdroszcze. Tez bym chciala tak sobie to wszystko wytlumaczyc, ale za bardzo chcialabym miec choc jedno dziecko. Skoro podstawowe badnia macie w normie, to pewnie ze mozesz sie starac na luzie. Na HSG jest zawsze czas25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty