Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
She Wolf wrote:Nie wiem czy liczy Ci od daty @ czy od owulki, bo mialas ja pozno, wiec sa malutkie na to szanse, ale miejmy nadzieje, ze juz bedzie widac
Tak rumianek i miete mozna, ale pamietaj zeby to pyla mieta pieprzowa (peppermint)
Tu masz liste bezpiecznych ziol:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ziola-w-ciazy-jakie-ziola-sa-bezpieczne-w-ciazy_41087.html
No liczy od daty @ na pewno. Dzisiaj według tego zaczął się 8 tydzień.
No i niestety dzisiaj też mam małe, brązowe plamienie... -
NIEPOKORNA nie zamartwiaj się. Moja siostra też miała dwudniowe plamienie na początku ciąży,chociaż jeszcze o niej nie wiedziała. Czasami tak jest że śluzówka może się delikatnie obłudzczyć, więc może nic złego się nie dzieje. Jednak jak dokładnie Cię zbadają to będzie dobrze.
NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
NIEPOKORNA wrote:No liczy od daty @ na pewno. Dzisiaj według tego zaczął się 8 tydzień.
No i niestety dzisiaj też mam małe, brązowe plamienie...
W takim razie na to nie patrz, bo jak na USG wyjdzie mlodsza ciaza to sie zdnerwujesz.
Program oblicza srednia, wiec tak jakby kazdy mial owulke w 14dc, a Ty mialas ja okolo 25dc z tego co mowilas, wiec od tego co Ci wylicza program odejmij jakies 11 dni, wiec to by byl tak mniej wiecej 5t4d.Madlene84 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nataliano wrote:Agata ja jeszcze nikomu nie mowilam procz mojego R ;* dowiedza sie po usg;) odemnie to bedzie 1dzidzius,a od strony R. 5wnuk badz wnuczka;) dzisiaj mialam motyle w brzuchu,badz jakies ciagniecie podbrzusza
Ja powiedziałam rodzicom w 12 tyg, a w pracy chyba w 10. Ale to tylko temu, aby mieć spokój ze względu na wcześniejsze problemy.
Morwa no jestem ciekawa kiedy dostaniesz zielone światło. Życzę ci jak najszybciej!
A ja czuje sie jako tako. Ciężko chodzić, błyskawicznie sie mecze, cieżko oddychać. Coś ostatnio meczy mnie zespół niespokojnych nóg- czy jakos tak to sie nazywa. Łydki ni to bolą, ni to kręcą, takie niewiadomo co. A jest tak upierdliwe, ze trudno znaleźć sobie miejsce/ pozycje. Synek ma wakacje wiec jesteśmy razem w domu. Najgorzej ze pogoda sie popsuła i z +30 zrobiło sie +13 ;( Ale wyszło właśnie słońce wiec synek jeździ rowerem.
Z mama ku wielkiemu zaskoczeniu jest w miarę dobrze. Tzn dobrze to już nigdy nie bedzie, ale wypuścili ja do domu tydzień temu i troche nabiera sił. Tata sadza ja na wózek, wywoził ja pare razy na balkon no i zaczęła troche rozmawiać. A pomyśleć ze jeszcze 2 tyg temu ja reanimowali i jechałam w zasadzie na jej pogrzeb...Astrate, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
U mnie się też dziś ochlodzilo, ale nie martwi mnie to, przynajmniej mam lepsze samopoczucie:-)
Ja w pełni wykorzystuje swoje l4 i dziś skladalam czereśnie, wyszło mi 31 słoiczków dżemu:-) mój brat sie czepiał po drzewie i zerwał więc trzeba je było złożyć
U nas o fasolce wiedzą najbliżsi tzn rodzice i rodzeństwo. Powiedzieliśmy po becie od razu. Jeszcze tylko mój najstarszy brat nie wie, ale jutro przyjeżdża na sobotnie wesele więc mu powiemy, bo przez telefon nie chciałam:-)
Stwierdziliśmy ze powiemy od razu, bo nawet jak cos pójdzie nie tak to i tak byśmy im powiedzieli. Reszcie rodziny powiemy pewnie jak sie II trymestr zacznieAstrate lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny badałam dzisiaj progesteron i estradiol (24dc, jak mi się wydawało 7dpo..) progesteron wyszedł 1,9ng/ml, norma faza lutealna 1,2-15 a estradiol 223ng/ml, norma faza lutealna 21-312 w zasadzie dwa sprzecznie wyniki..w sumie bardziej bym obstawiała na brak owu patrząc na wykres, co myślicie?
Niepokorna, powodzenia na wizycie
Morwa, oby lekarka się zgodziła na przesunięcie terminu
Nataliano, powiesz jak będziesz gotowa chociaż ja wpierwszej ciąży powiedziałam już w 4tyg
Belive, gartuluję
Doda, trzymam kciuki za fasolkę!
She, chyba nie będziemy razem testować ale Tobie życzę powodzenia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:01
-
Witam,
mam pytanie i byłabym wdzięczna za radę
Bolą mnie od jakiegoś czasu około 3-5 dni skutki piersi wgl chyba pierwszy raz. Jestem mocno przeziębienia a przed przeziębienie bolały mnie plecy strasznie ledzwia i kark, mocne bóle głowy. Myślałam że to od słońca i mocnych treningów na siłowni. Aczkolwiek juz 11 dni spóźnia mi się miesiączka. Dzisiaj robiłam test ale kolo podania a nie na czczo a wtedy byłam po śniadaniu lekach na przeziębienie obiedzie i chyba jakiś wpływ to miało na wynik który był negatywny. Nie wiem czy robić jtr kolejny testy. Śluz jest obfity i lepki.Mam objawy, a test negatywny -
Morwa, dziekuję za pocieszenie )) ale wydaje mi się że wyhodowałam sobie torbielkę Jakie miałaś wyniki progesteronu?
juwelka, chyba każda kobieta jest niecierpliwa w pierwszej ciąży :)a ten czas się tak dłuuuży.. Pamiętam, że chodziłam o 19 spać żeby mi dzień jak najszybciej zleciał..;PZetka, juwelka lubią tę wiadomość
-
juwelka wrote:Zetka mam w poniedziałek, ale nie chcę już do niej dotrwać ;]
Też byłaś taka niecierpliwa w pierwszej ciąży?
W pierwszej to jakoś inaczej było zakładałam raczej ze w terminie, tym bardziej ze dwa tyg mąż był we Francji na szkoleniu akurat w 36-37tc
Potem jak wrócił wylądowałam na PC a jak wyszlam do domu to po czterech dniach urodziłam w 38w5d
-
nick nieaktualnyCześć babeczki, podczytuje was, ale jakoś nie mam weny do pisania...
Wczasy super udane, wróciliśmy w niedziele wieczorem, wypoczęłam !
wczoraj o 5 rano przeszła u nas wichura i dopiero dzisiaj po 39 godzinach włączyli nam prąd po wichurze jedna wielka masakra!
A dzis dzwoniła do mnie pani ze szpitala, że mam się zgłosić na oddział już we wtorek, a w pt zabieg poleże z tydzień, także musze się nastawić psychicznie. Jutro jadę kupić koszule, szlafrok i kapcioszki.. pozatym nuda !
Miejcie się dobrze, buziaki!