X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,Madlene,Klaudia,Niepokorna dziekuje ;)

Madlene84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa podoba mi sie ten fiolet;) smerfelinka to udany dzien spedziliscie;)) Madlene to niedzielne lenistwo,odpoczywaj i lezakuj;*

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, kolor wow:)

Magda, u mnie OK, ostatnio jestem zabiegana-duzo pracy, w weekendy ciągle grille, imieniny, urodziny itp takze nie nudze sie;) TSH bede robiła za 1-1,5tyg, ale liczę, że będzie juz w normie i będziemy mogli wznowić starania. Mam nadzieję, że Twój bratanek jest zdrowy jak rybka, a ten nieprawidlowy wynik to tylko fałszywy alarm. On miał niedawno zakażenie układu moczowego? Nie ma jakiejś wady nerek albo dróg moczowych? Pytam bo zaburzenia słuchu i choroby nerek czasami ze sobą współistnieja.

Nataliano, gratuluję, to musi być wspaniałe uczucie!

Madlene84, i tak ma być-Ty odpoczywasz a mężczyźni Cie rozpieszczaja;)

nataliano, Madlene84 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika super 3mam kciuki zebyscie tez tego poswiadczyly;*

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj obchodzilismy pierewsza rocznice ślubu i to juz w trójke. Pczasami nie wierzę że moje życie sie ułożylo. Mam wpasnialego męża i ćorke :-)

agata83, Madlene84, kalika, kahaśka lubią tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:

Magda, u mnie OK, ostatnio jestem zabiegana-duzo pracy, w weekendy ciągle grille, imieniny, urodziny itp takze nie nudze sie;) TSH bede robiła za 1-1,5tyg, ale liczę, że będzie juz w normie i będziemy mogli wznowić starania. Mam nadzieję, że Twój bratanek jest zdrowy jak rybka, a ten nieprawidlowy wynik to tylko fałszywy alarm. On miał niedawno zakażenie układu moczowego? Nie ma jakiejś wady nerek albo dróg moczowych? Pytam bo zaburzenia słuchu i choroby nerek czasami ze sobą współistnieja.
    Kalika, to czekam niecierpliwie na Twój wynik:) Myślę, że już na pewno się unormowało i dostaniecie zielone światło:)
    Tak Młody miał zapalenie dróg moczowych i zapalenie ucha, leżał wtedy dwa tygodnie w szpitalu na antybiotyku:( Na badania nerek mój brat dostał też skierowanie, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. W ogóle to praktycznie cały sierpień mają ganianie po lekarzach: muszą nerki sprawdzić, serduszko, zrobić USG brzuszka, ten słuch poszerzyć diagnostykę...I oczywiście wszystko prywatnie, bo na NFZ dostali terminy, że brak słów...przykładowo na to drugie badanie słuchu co już miał to na fundusz mają termin na kwiecień 2016!!! przecież to masakra jakaś, gdzie takie wady trzeba zdiagnozować do 3 miesiąca życia...ehhh jeszcze na tyle dobrze, że oni mają kasę na to wszystko, jak sobie pomyśle ilu rodziców nie stać żeby iść z dzieckiem prywatnie i muszą czekać na wizyty na fundusz to aż mi się nuż w kieszeni ze złości otwiera...
    No ale mam nadzieje, że jest tak jak piszesz i że jednak słyszy i że to nie będzie nic poważnego.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano gratulacje :) Teraz dużo zdrówka dla Was!

NIEPOKORNA wiem, ale ja nawet zwykłego manicuru nie potrafię sobie sama dobrze zrobić :P

Kalika w takim razie trzymam kciuki za dobre wyniki :)

Malagosia Tobie również gratulacje :) Ja też czasem nie mogę uwierzyć, jak mi się wszystko poukładało, a jeszcze 4 lata temu moje życie to był totalny bałagan ;)

MagdaM ja też ostatnio dostałam termin na kwiecień 2016, a do lekarza muszę iść zanim zajdę w ciążę, więc pozostaje prywatnie, żeby nie ryzykować. No a przy takim maluszku ryzyko jest znacznie większe, ale kogo to obchodzi :/ Trzymam kciuki, żeby jednak maluszek był zdrowy!

Ja chyba muszę sobie znaleźć jakieś absorbujące zajęcie, bo śnił mi się dzisiaj test ciążowy z ładnymi dwoma kreseczkami :) I śniło mi się, że go utopiłam w toalecie :P

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam Dominikę
    7a496649bf80d554m.jpg
    01e5c9969a74145am.jpg
    fce101ea16ded1ecm.jpg

Smerfelinka, nataliano, agata83, magdaM85, klaudia1534, Astrate, Kotowa, D-dawna, Morwa, Monika***, Cigaretta, kalika, kahaśka, wróżbitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia jaka slodzinka ;*sliczna niunia

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia śliczna dziewczynka:) taki maluszek słodki:) Gratulacje!!!

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka z tymi terminami to w ogóle kpina jest. Koleżanka była w zeszłym tygodniu w szpitalu, w którym chce rodzić żeby stamtąd lekarz jej już dalej prowadził ciąże. Wszystko było bez problemu do momentu kiedy dał jej skierowanie na badanie połówkowe i się poszła na nie zapisać, a tam pielęgniarka jej mówi, że pierwszy wolny termin mają na grudzień...tylko że wtedy to jej maluszek się już urodzi...masakra jakaś. I co z tego, że takie badanie Ci przysługuje na fundusz w konkretnym czasie ciąży skoro i tak musisz iść prywatnie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia śliczna kruszynka :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia śliczna córeczka!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia, jest cudowna! :) Dużo przespanych nocy Wam życzę ;)

Kalika, trzymam kciuki za tsh oby spadło do 1! :) W zasadzie to kłują mnie jajniki to z prawej to z lewej...po testach zaczął boleć mnie brzuch jak na okres, byłam pewna że za chwilę mnie zaleje...poszłam na piwo i w sumie dale cisza z @...ehhh..może to jakieś mięśniaki czy coś? a lekarz miał za słaby sprzęt żeby to zobaczyć...

Nataliano, gratuluję serduszka :* na następnej wizycie dzidia już pewnie będzie fikać Ci w brzuszku :) Pamiętam jak mój mąż się wzruszył gdy to zobaczył :)

Morwa, świetny kolor :) Kładziesz go na rozjaśnione?

Z tym farbowaniem w ciąży to nie jest tak że szkodzi dziecku, po prostu amoniak ma nieprzyjemny zapach i często odrzuca kobiety w ciąży :) Ale na rynku obecnie jest dużo farb bez amoniaku :)

Niepokorna, bardzo ładne zestawienie :) i sama działasz z lampą? to są lakiery hybrydowe? :)

Smerfetka, Magda terminy na nfz to jakaś kpina..;/ Niestety to wina systemu a często obrywa się lekarzom.

Madlene, korzystaj póki możesz z zachcianek :) A jak Twoje dzieci zareagowały na wieść, że będa mieć rodzeństwo? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:12

nataliano, kalika lubią tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, po odebraniu wyników tsh załamałam się:/ wynik 3,20 Podobno dla staraczek wynik nie powinien przekroczyć 2.

Planuję wybrać się do endokrynologa, tylko pytanie jakie badania muszę jeszcze zrobić żeby mieć pełnym obraz tarczycy: ft3, ft4, anty-tpo? Czy to wystarczy czy coś jeszcze?

I czy te badania można zrobić w każdym dniu cyklu?

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny. Człowiek chce się przebadać, posprawdzać wszystko zgodnie z zaleceniami lekarzy zanim będzie w ciąży i przez jakiś głupi system zostaje brutalnie sprowadzony na ziemię.

Astrate mam nadzieję, że jednak będziesz miło zaskoczona ;)

Rafaello ja robiłam tsh (ostatnio 2,58 :/), ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg. Mnie lekarka powiedziała, że tu dzień cyklu nie ma znaczenia, więc rób badania i pędź do lekarza. Ja tez muszę się przejść i niestety prywatnie, bo na NFZ termin już po Nowym Roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:41

Astrate lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety też muszę iść prywatnie, dlatego wolę to zrobić przed wizytą, poza tym planuję pójść do ginekologa-endokrynologa.

Szlag człowieka trafia, odprowadza się niemałe składki na ten rypany nfz, a później trzeba iść prywatnie bo albo są kosmiczne kolejki albo lekarz nie widzi wskazań do wypisania skierowania:/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate,
    Tak, to lakiery hybrudowe i sama z nimi działam ;)

Astrate lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello tak jak Smerfelinka napisała dla pełnego obrazu tarczycy potrzebne będą jeszcze ft3m ft4, anty-tpo i anty-tg. Jak idziesz prywatnie to zrób przed wizytą, bo i tak każe ci to zrobić to bez sensu płacić za wizytę dwa razy. Na wizycie na pewno zrobi Ci usg tarczycy i na pewno da leki na zbicie tsh.
    Ja przy moim pierwszym badaniu tarczycy tsh miałam powyżej 5, więc nie masz się co łamać, na lekach dość szybko mi się unormowało i teraz czekamy na maluszka:) tyle, że te leki na tarczycę, oczywiście w zależności od stwierdzonej choroby, trzeba już będzie cały czas brać.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie planuję zrobić te badania jeszcze przed wizytą. Orientujecie się może ile mniej więcej kosztuje prywatnie zrobienie tych badań?

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ