X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No staram się być dobrą żoną, ale nie zawsze wychodzi :P

Właśnie, gdzie jest She? Chyba dawno jej nie było?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika mam do ciebie pytanie. Synek (3 lata) miał robione w czerwcu testy na alergie i wyszło, ze na nic nie jest uczulony. Wszystko do tej pory normalnie jadł i nigdy nic nie było. A 2 tyg temu wypił kefir zmiksowany z truskawkami i momentalnie dostał wysypkę na całym ciele. Przez 2 dni były to małe, czerwone pryszczyki a potem malutkie, białe wyglądające jakby ktoś go kasza posyłał. I tak jest do dziś. Jestem zaskoczona, bo wyszło ze nie ma alergii na truskawki i nabiał. Można coś z tym zrobić? Kiedy to moze zniknąć? Wizytę kontrolna u specjalisty ma on dopiero 11 sierpnia, ale za tydzień zaczyna przedszkole i nie chce aby już na dzień dobry odeslali go do domu z powodu wysypki. Dałam mu pare razy wapno do wypicia.

• agata83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa właśnie tak sie zastanawiałam czy to możliwe a widzę ze ty potwierdzasz. A żeby było śmieszniej, to u nas tez był koń ;) Jutro nie mam jak ale chyba w środę spróbuje umówić małego do rodzinnego. Moze tym razem powie mi coś innego niż "weź paracetamol", albo "samo minie"!

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że tak szybko chodzicie spać :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę...
    Podpowiedzcie mi, co mogę kupić przyjaciółce na urodziny tak do 50 zł?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja bardzo szybko się kładę, muli mnie już od 19:) ale wytrzymuję do jakiejś 20:30 i idę spać:) może to dlatego że o 6 rano wstaję, żeby się do pracy wyrobić, bo chodzę na 7:30

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna a ze mnie jest po prostu śpioch :P W tygodniu ok. 22.00-22.30 chodzę spać, żeby następnego dnia zwlec się jako tako do pracy ;)

Co do prezentu to może taka personalizowana bransoletka? Np. z różnymi przywieszkami będącymi odzwierciedleniem jej hobby albo przypominającymi jakieś wspólne momenty. Innych pomysłów póki co nie mam, ale pomyślę, jak mi się będzie nudziło w pracy ;)

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna mnie mdli ale jeszcze nie mam odruchu wymiotnego ;)) od wczoraj chodze ospala sen mnie ciagnie coraz bardziej haha,pozniej was doczytam ide do sklepu bo bede robic paruchy i miesko ;))

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi testami skórnymi jest różnie, nie zawsze wychodzą. Zależy od pory roku :) co do pokarmówki to najlepiej zrobić je z krwi z tego co wiem są drogie. Koszty oscylują między 1500zł ale to zależy od ilości wybranych alergenów :)

Współczuję mdłości...musicie myśleć, że to tylko etap i wkrótce minie :*

Morwa, podziwiam Cie za robienie takich odległości autem :P mnie jest ciężko namówić żebym wyjechała poza granice mojego miasta :P stresuje mnie taka podróż jako kierowce i od razu mam milion czarnych myśli :P

W końcu zawitała do mnie spóźnialska @ ;) Ciekawe co mi gin jutro powie :)

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przysypiam w pracy nad komputerem...jakiś senny dzień u mnie strasznie:(

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate,
    Cholernie mi przykro :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się obudziłam. Mąż mnie wykorzystał ha ha, a mi się teraz nie chce wstać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:56

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate przykro mi bardzo :(

U mnie okres chyba też pojawi się niebawem. Jakoś tak dziwnie plecy mnie pobolewają, ale w sumie serduszkowanie nie było tak częste w okresie owulacyjnym jak zwykle więc cudów się nie spodziewam.. ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a jakie testy miał Twój synek-punktowe testy skórne czy przeciwciała oznaczane z krwi? I czy na pewno było tam badanie w kierunku alergii na mleko i truskawki? Często zdarza sie, ze testy alergiczne wychodzą ujemne, a objawy sa obserwowane. Dzieje sie tak dlatego, ze tego rodzaju testy badają jedynie alergie występujące w tzw. mechanizmie IgE-zależnym, natomiast istnieje jeszcze kilka innych mechanizmów odpowiedzialnych za wystąpienie reakcji alergicznej, jednak nie ma powszechnie dostępnych testów mogących to zbadać. Możliwe ze tak jest w waszym przypadku. Inna sprawa to to, że alergizująco nie musiały zadziałać same truskawki czy kefir, ale konserwanty, opryski czy inne dodatki, które w nich sie znajdowały. A na to tym bardziej testów sie nie robi. Także kwestia alergii jest dość zawiła i często pomimo ujemnych wyników badań, ze względu na objawy, stosowane jest leczenie. Czy Twój maluch drapie sie po tej wysypce? Masz wrażenie ze go to swędzi? Do czasu konsultacji z lekarzem możesz podać mu 3 x dziennie po 10 kropli Fenistilu w kroplach. Co do Calcium, to w nie nie wierzę ;)

Astrate, a to na pewno @? Bo zaznaczyłas plamienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:32

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dobrze Ci tak spać do południa :) Korzystaj póki możesz!

Astrate strasznie mi przykro :(

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika on mial robione testy skorne. Była odzielna kropka na mleko i oddzielna na truskawki. Możliwe ze były one czymś pryskane, bo wcześniej je jadł i pił kefiry i nic mu nie było. Mowi ze go to swędzi i laskocze i sie drapie. Smaruje go maścią do suchej i atopowej skory. Co do fenistilu to mam tylko w maści, kropli nie mam i najwcześniej mogłabym je mieć za tydzień. A moge smarować go maścią z hydrokortyzolem? Bo babka w aptece mi proponowała.

• agata83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate ale na pewno to @ sie rozkręca? Moze to tylko plemienia bedą tak jak u Niepokornej. Zdaj koniecznie relacje po wizycie u gina.

Klaudia a ty na kiedy masz termin @? Moze nie przyjdzie. U mnie były tylko 3 serduszkowania i zobacz sie udalo ;) Trzymam kciuki!

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata szczerze to nie wiem kiedy tym razem powinna zawitać, bo całkowicie odpuściłam sobie kontrolowanie obecnego cyklu ;) Mam jeszcze maksymalnie 5 dni w ciągu, których powinna przyjść. Cudownie by było, gdyby się udało :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Jestem tu nowa, choc staramy sie o bobaska juz od 2 lat. Streszcze troche nasza historie, mam nadzieje ze was nie zanudze ;)
    Historia zaczela sie 11 mcy przed naszym slubem, ot tak sobie powiedzialam zebysmy "machneli" w tym cyklu dzidziusia to urodze jeszcze przed weselem. Powiedziane, zaakceptowane, przytulanko i tadaaaa...udalo sie za pierwszym razem! Niestety po 7 tygodniach szczescia poronilam.
    starania ciag dalszy, raz na wozie raz pod wozem, z mysla co ma byc to bedzie ale nie bylo nic. Od stycznia tego roku mam nowa pania gin. Pierwsze pytanie; szczepionki, tarczyca, cukrzyca. Szczepionki przeciwko rozyczce brak (trzeba miec 2 ja mialam tylko 1), niedoczynnosc tarczycy i stan przedcukrzycowy. Biore leki wg pani gin wszystko pod kontrola. Niestety szczepionke musialam powtorzyc co sie wiazalo z zakazem zajscia przez 3 mce. Poprosilam na ten czas o tabletki anty, no bo czyz nie zdarza sie ze jak nie mozna to sie trafi?
    Spokojnie za chwile koncze ;)
    Tabsy bralam, wszystko swietnie, az do momentu 10 tabletki z 3 opakowania. Najnormalniej w swiecie dostalam okres, to nie bylo tylko plamienie. Nie wiem czy dobrze postapilam ale przerwalam branie tabletek, okres trwal okolo 5 dniu. No i co teraz? Kiedy moze wystapic owulacja? Rozne fora - rozne opinie. Potrzebuje pomocy...

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • kalika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, maści sterydowej nie polecam-musiałabyś go wysmarować na całej powierzchni gdzie sa zmiany, a przypuszczam ze stanowi to znaczna cześć jego ciała. Sterydy faktycznie fajnie działają przeciwświądowo i przeciwalergiczne, ale w tej sytuacji nie jest to zalecane-przez cienka skore dziecka łatwo wchłaniają sie do krwiobiegu, poza tym maja miejscowe niekorzystne działanie na skore, na twarzy stosować ich nie wolno. W aptekach do kupienia jest bez recepty syrop Duozinal zawierający w składzie lek przeciwalergiczny, można mu podawać 2 x 5 ml, ale idźcie na kontrole do lekarza.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ