Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalika mam do ciebie pytanie. Synek (3 lata) miał robione w czerwcu testy na alergie i wyszło, ze na nic nie jest uczulony. Wszystko do tej pory normalnie jadł i nigdy nic nie było. A 2 tyg temu wypił kefir zmiksowany z truskawkami i momentalnie dostał wysypkę na całym ciele. Przez 2 dni były to małe, czerwone pryszczyki a potem malutkie, białe wyglądające jakby ktoś go kasza posyłał. I tak jest do dziś. Jestem zaskoczona, bo wyszło ze nie ma alergii na truskawki i nabiał. Można coś z tym zrobić? Kiedy to moze zniknąć? Wizytę kontrolna u specjalisty ma on dopiero 11 sierpnia, ale za tydzień zaczyna przedszkole i nie chce aby już na dzień dobry odeslali go do domu z powodu wysypki. Dałam mu pare razy wapno do wypicia.
-
Morwa właśnie tak sie zastanawiałam czy to możliwe a widzę ze ty potwierdzasz. A żeby było śmieszniej, to u nas tez był koń Jutro nie mam jak ale chyba w środę spróbuje umówić małego do rodzinnego. Moze tym razem powie mi coś innego niż "weź paracetamol", albo "samo minie"!
-
Niepokorna a ze mnie jest po prostu śpioch W tygodniu ok. 22.00-22.30 chodzę spać, żeby następnego dnia zwlec się jako tako do pracy
Co do prezentu to może taka personalizowana bransoletka? Np. z różnymi przywieszkami będącymi odzwierciedleniem jej hobby albo przypominającymi jakieś wspólne momenty. Innych pomysłów póki co nie mam, ale pomyślę, jak mi się będzie nudziło w pracy👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
z tymi testami skórnymi jest różnie, nie zawsze wychodzą. Zależy od pory roku co do pokarmówki to najlepiej zrobić je z krwi z tego co wiem są drogie. Koszty oscylują między 1500zł ale to zależy od ilości wybranych alergenów
Współczuję mdłości...musicie myśleć, że to tylko etap i wkrótce minie :*
Morwa, podziwiam Cie za robienie takich odległości autem mnie jest ciężko namówić żebym wyjechała poza granice mojego miasta stresuje mnie taka podróż jako kierowce i od razu mam milion czarnych myśli
W końcu zawitała do mnie spóźnialska @ Ciekawe co mi gin jutro powie -
Astrate przykro mi bardzo
U mnie okres chyba też pojawi się niebawem. Jakoś tak dziwnie plecy mnie pobolewają, ale w sumie serduszkowanie nie było tak częste w okresie owulacyjnym jak zwykle więc cudów się nie spodziewam.. -
Agata, a jakie testy miał Twój synek-punktowe testy skórne czy przeciwciała oznaczane z krwi? I czy na pewno było tam badanie w kierunku alergii na mleko i truskawki? Często zdarza sie, ze testy alergiczne wychodzą ujemne, a objawy sa obserwowane. Dzieje sie tak dlatego, ze tego rodzaju testy badają jedynie alergie występujące w tzw. mechanizmie IgE-zależnym, natomiast istnieje jeszcze kilka innych mechanizmów odpowiedzialnych za wystąpienie reakcji alergicznej, jednak nie ma powszechnie dostępnych testów mogących to zbadać. Możliwe ze tak jest w waszym przypadku. Inna sprawa to to, że alergizująco nie musiały zadziałać same truskawki czy kefir, ale konserwanty, opryski czy inne dodatki, które w nich sie znajdowały. A na to tym bardziej testów sie nie robi. Także kwestia alergii jest dość zawiła i często pomimo ujemnych wyników badań, ze względu na objawy, stosowane jest leczenie. Czy Twój maluch drapie sie po tej wysypce? Masz wrażenie ze go to swędzi? Do czasu konsultacji z lekarzem możesz podać mu 3 x dziennie po 10 kropli Fenistilu w kroplach. Co do Calcium, to w nie nie wierzę
Astrate, a to na pewno @? Bo zaznaczyłas plamienie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:32
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Niepokorna dobrze Ci tak spać do południa Korzystaj póki możesz!
Astrate strasznie mi przykro👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Kalika on mial robione testy skorne. Była odzielna kropka na mleko i oddzielna na truskawki. Możliwe ze były one czymś pryskane, bo wcześniej je jadł i pił kefiry i nic mu nie było. Mowi ze go to swędzi i laskocze i sie drapie. Smaruje go maścią do suchej i atopowej skory. Co do fenistilu to mam tylko w maści, kropli nie mam i najwcześniej mogłabym je mieć za tydzień. A moge smarować go maścią z hydrokortyzolem? Bo babka w aptece mi proponowała.
-
Astrate ale na pewno to @ sie rozkręca? Moze to tylko plemienia bedą tak jak u Niepokornej. Zdaj koniecznie relacje po wizycie u gina.
Klaudia a ty na kiedy masz termin @? Moze nie przyjdzie. U mnie były tylko 3 serduszkowania i zobacz sie udalo Trzymam kciuki! -
Witajcie dziewczyny! Jestem tu nowa, choc staramy sie o bobaska juz od 2 lat. Streszcze troche nasza historie, mam nadzieje ze was nie zanudze
Historia zaczela sie 11 mcy przed naszym slubem, ot tak sobie powiedzialam zebysmy "machneli" w tym cyklu dzidziusia to urodze jeszcze przed weselem. Powiedziane, zaakceptowane, przytulanko i tadaaaa...udalo sie za pierwszym razem! Niestety po 7 tygodniach szczescia poronilam.
starania ciag dalszy, raz na wozie raz pod wozem, z mysla co ma byc to bedzie ale nie bylo nic. Od stycznia tego roku mam nowa pania gin. Pierwsze pytanie; szczepionki, tarczyca, cukrzyca. Szczepionki przeciwko rozyczce brak (trzeba miec 2 ja mialam tylko 1), niedoczynnosc tarczycy i stan przedcukrzycowy. Biore leki wg pani gin wszystko pod kontrola. Niestety szczepionke musialam powtorzyc co sie wiazalo z zakazem zajscia przez 3 mce. Poprosilam na ten czas o tabletki anty, no bo czyz nie zdarza sie ze jak nie mozna to sie trafi?
Spokojnie za chwile koncze
Tabsy bralam, wszystko swietnie, az do momentu 10 tabletki z 3 opakowania. Najnormalniej w swiecie dostalam okres, to nie bylo tylko plamienie. Nie wiem czy dobrze postapilam ale przerwalam branie tabletek, okres trwal okolo 5 dniu. No i co teraz? Kiedy moze wystapic owulacja? Rozne fora - rozne opinie. Potrzebuje pomocy... -
Agata, maści sterydowej nie polecam-musiałabyś go wysmarować na całej powierzchni gdzie sa zmiany, a przypuszczam ze stanowi to znaczna cześć jego ciała. Sterydy faktycznie fajnie działają przeciwświądowo i przeciwalergiczne, ale w tej sytuacji nie jest to zalecane-przez cienka skore dziecka łatwo wchłaniają sie do krwiobiegu, poza tym maja miejscowe niekorzystne działanie na skore, na twarzy stosować ich nie wolno. W aptekach do kupienia jest bez recepty syrop Duozinal zawierający w składzie lek przeciwalergiczny, można mu podawać 2 x 5 ml, ale idźcie na kontrole do lekarza.
06.2015 - nasz aniołek:*