X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No staram się być dobrą żoną, ale nie zawsze wychodzi :P

Właśnie, gdzie jest She? Chyba dawno jej nie było?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika mam do ciebie pytanie. Synek (3 lata) miał robione w czerwcu testy na alergie i wyszło, ze na nic nie jest uczulony. Wszystko do tej pory normalnie jadł i nigdy nic nie było. A 2 tyg temu wypił kefir zmiksowany z truskawkami i momentalnie dostał wysypkę na całym ciele. Przez 2 dni były to małe, czerwone pryszczyki a potem malutkie, białe wyglądające jakby ktoś go kasza posyłał. I tak jest do dziś. Jestem zaskoczona, bo wyszło ze nie ma alergii na truskawki i nabiał. Można coś z tym zrobić? Kiedy to moze zniknąć? Wizytę kontrolna u specjalisty ma on dopiero 11 sierpnia, ale za tydzień zaczyna przedszkole i nie chce aby już na dzień dobry odeslali go do domu z powodu wysypki. Dałam mu pare razy wapno do wypicia.

• agata83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa właśnie tak sie zastanawiałam czy to możliwe a widzę ze ty potwierdzasz. A żeby było śmieszniej, to u nas tez był koń ;) Jutro nie mam jak ale chyba w środę spróbuje umówić małego do rodzinnego. Moze tym razem powie mi coś innego niż "weź paracetamol", albo "samo minie"!

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że tak szybko chodzicie spać :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę...
    Podpowiedzcie mi, co mogę kupić przyjaciółce na urodziny tak do 50 zł?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja bardzo szybko się kładę, muli mnie już od 19:) ale wytrzymuję do jakiejś 20:30 i idę spać:) może to dlatego że o 6 rano wstaję, żeby się do pracy wyrobić, bo chodzę na 7:30

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna a ze mnie jest po prostu śpioch :P W tygodniu ok. 22.00-22.30 chodzę spać, żeby następnego dnia zwlec się jako tako do pracy ;)

Co do prezentu to może taka personalizowana bransoletka? Np. z różnymi przywieszkami będącymi odzwierciedleniem jej hobby albo przypominającymi jakieś wspólne momenty. Innych pomysłów póki co nie mam, ale pomyślę, jak mi się będzie nudziło w pracy ;)

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna mnie mdli ale jeszcze nie mam odruchu wymiotnego ;)) od wczoraj chodze ospala sen mnie ciagnie coraz bardziej haha,pozniej was doczytam ide do sklepu bo bede robic paruchy i miesko ;))

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi testami skórnymi jest różnie, nie zawsze wychodzą. Zależy od pory roku :) co do pokarmówki to najlepiej zrobić je z krwi z tego co wiem są drogie. Koszty oscylują między 1500zł ale to zależy od ilości wybranych alergenów :)

Współczuję mdłości...musicie myśleć, że to tylko etap i wkrótce minie :*

Morwa, podziwiam Cie za robienie takich odległości autem :P mnie jest ciężko namówić żebym wyjechała poza granice mojego miasta :P stresuje mnie taka podróż jako kierowce i od razu mam milion czarnych myśli :P

W końcu zawitała do mnie spóźnialska @ ;) Ciekawe co mi gin jutro powie :)

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przysypiam w pracy nad komputerem...jakiś senny dzień u mnie strasznie:(

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate,
    Cholernie mi przykro :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się obudziłam. Mąż mnie wykorzystał ha ha, a mi się teraz nie chce wstać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:56

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate przykro mi bardzo :(

U mnie okres chyba też pojawi się niebawem. Jakoś tak dziwnie plecy mnie pobolewają, ale w sumie serduszkowanie nie było tak częste w okresie owulacyjnym jak zwykle więc cudów się nie spodziewam.. ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a jakie testy miał Twój synek-punktowe testy skórne czy przeciwciała oznaczane z krwi? I czy na pewno było tam badanie w kierunku alergii na mleko i truskawki? Często zdarza sie, ze testy alergiczne wychodzą ujemne, a objawy sa obserwowane. Dzieje sie tak dlatego, ze tego rodzaju testy badają jedynie alergie występujące w tzw. mechanizmie IgE-zależnym, natomiast istnieje jeszcze kilka innych mechanizmów odpowiedzialnych za wystąpienie reakcji alergicznej, jednak nie ma powszechnie dostępnych testów mogących to zbadać. Możliwe ze tak jest w waszym przypadku. Inna sprawa to to, że alergizująco nie musiały zadziałać same truskawki czy kefir, ale konserwanty, opryski czy inne dodatki, które w nich sie znajdowały. A na to tym bardziej testów sie nie robi. Także kwestia alergii jest dość zawiła i często pomimo ujemnych wyników badań, ze względu na objawy, stosowane jest leczenie. Czy Twój maluch drapie sie po tej wysypce? Masz wrażenie ze go to swędzi? Do czasu konsultacji z lekarzem możesz podać mu 3 x dziennie po 10 kropli Fenistilu w kroplach. Co do Calcium, to w nie nie wierzę ;)

Astrate, a to na pewno @? Bo zaznaczyłas plamienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:32

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dobrze Ci tak spać do południa :) Korzystaj póki możesz!

Astrate strasznie mi przykro :(

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika on mial robione testy skorne. Była odzielna kropka na mleko i oddzielna na truskawki. Możliwe ze były one czymś pryskane, bo wcześniej je jadł i pił kefiry i nic mu nie było. Mowi ze go to swędzi i laskocze i sie drapie. Smaruje go maścią do suchej i atopowej skory. Co do fenistilu to mam tylko w maści, kropli nie mam i najwcześniej mogłabym je mieć za tydzień. A moge smarować go maścią z hydrokortyzolem? Bo babka w aptece mi proponowała.

• agata83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate ale na pewno to @ sie rozkręca? Moze to tylko plemienia bedą tak jak u Niepokornej. Zdaj koniecznie relacje po wizycie u gina.

Klaudia a ty na kiedy masz termin @? Moze nie przyjdzie. U mnie były tylko 3 serduszkowania i zobacz sie udalo ;) Trzymam kciuki!

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata szczerze to nie wiem kiedy tym razem powinna zawitać, bo całkowicie odpuściłam sobie kontrolowanie obecnego cyklu ;) Mam jeszcze maksymalnie 5 dni w ciągu, których powinna przyjść. Cudownie by było, gdyby się udało :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Jestem tu nowa, choc staramy sie o bobaska juz od 2 lat. Streszcze troche nasza historie, mam nadzieje ze was nie zanudze ;)
    Historia zaczela sie 11 mcy przed naszym slubem, ot tak sobie powiedzialam zebysmy "machneli" w tym cyklu dzidziusia to urodze jeszcze przed weselem. Powiedziane, zaakceptowane, przytulanko i tadaaaa...udalo sie za pierwszym razem! Niestety po 7 tygodniach szczescia poronilam.
    starania ciag dalszy, raz na wozie raz pod wozem, z mysla co ma byc to bedzie ale nie bylo nic. Od stycznia tego roku mam nowa pania gin. Pierwsze pytanie; szczepionki, tarczyca, cukrzyca. Szczepionki przeciwko rozyczce brak (trzeba miec 2 ja mialam tylko 1), niedoczynnosc tarczycy i stan przedcukrzycowy. Biore leki wg pani gin wszystko pod kontrola. Niestety szczepionke musialam powtorzyc co sie wiazalo z zakazem zajscia przez 3 mce. Poprosilam na ten czas o tabletki anty, no bo czyz nie zdarza sie ze jak nie mozna to sie trafi?
    Spokojnie za chwile koncze ;)
    Tabsy bralam, wszystko swietnie, az do momentu 10 tabletki z 3 opakowania. Najnormalniej w swiecie dostalam okres, to nie bylo tylko plamienie. Nie wiem czy dobrze postapilam ale przerwalam branie tabletek, okres trwal okolo 5 dniu. No i co teraz? Kiedy moze wystapic owulacja? Rozne fora - rozne opinie. Potrzebuje pomocy...

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • kalika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, maści sterydowej nie polecam-musiałabyś go wysmarować na całej powierzchni gdzie sa zmiany, a przypuszczam ze stanowi to znaczna cześć jego ciała. Sterydy faktycznie fajnie działają przeciwświądowo i przeciwalergiczne, ale w tej sytuacji nie jest to zalecane-przez cienka skore dziecka łatwo wchłaniają sie do krwiobiegu, poza tym maja miejscowe niekorzystne działanie na skore, na twarzy stosować ich nie wolno. W aptekach do kupienia jest bez recepty syrop Duozinal zawierający w składzie lek przeciwalergiczny, można mu podawać 2 x 5 ml, ale idźcie na kontrole do lekarza.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ