X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika teraz juz zostane :) wczesniej mialam zbyt duzego dola zeby sie udzielac. U mnie od poronienia idzie 6 cykl. Nadal potrafi mnie zaskoczyc. Miesiaczki krotsze o dzien dwa. Cykle tez troche sie skrocily. Sama nie wiem czy to na lepsze czy na gorsze. Mam nadzieje ze na lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna z wlasnego doswiadczenia moge Ci doradzic smarowanie sie oliwka dla dzieci na poczatku dwa razy dziennie (rano i wieczorem) a ostatni miesiace ile sie da. U mnie super podzialalo, ani jeden sie nie zrobil pomimo,ze 17 kg przytylam i rozstepy mam w innych miejscach wiec tendencja duza. Dodam tylko, ze oostatnie dwa miesiace ciazy to co chwile sie smarowalam jak nawiedzona jakas, ciuchy do wyrzucenia bo nasiakalo ta oliwka ale rozstepu ani jednego po ciazy wiec sproboj.

Magda fajnie, ze wszystko ok z dzidzia :)

Ania powodzenia :)

Paulette witaj,powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 09:03

Paulette lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna 13 tydzień to jeszcze I trymestr. Ciąża nie trwa 36 tygodnie, a 40 i stąd wynika ze trymestry nie dzielą się po 12 tygodni każdy. Poza tym przecież nawet jak policzysz sobie trzy miesiące to nie wyjdzie Ci 12 tygodni , bo poza lutym każdy miesiąc ma nieco więcej niż 4 tygodnie:-)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Ania trzymam kciuki!

Kalika nowy cykl nowa nadzieja. Trzymam kciuki! Krótszy cykl nie musi znaczyć nic złego, tak myślę co najwyżej szybciej zleci do testowania :) Kanapa wybrana ale właśnie mi przypomniała ze musze podpisać i odesłać formularz zamówienia ::P bo mnie mąż udusić :P czas realizacji 6tyg plus zanim przyjadą z tym do nas do irl... 2 miesiące bez kanapy :P mnie tam wszystko jedno ale mój mąż nie jest zachwycony hahahah

Niepokorna a ile przytyłas ? U siebie na razie żadnych nie widzę ale dole wam do kąpieli ziajke - taki płyn nawilżający dla dzieci i niemowląt i juz nic nie musze smarować.

U mnie wciąż bóle głowy straszne a przez to źle się czuje ogólnie i na nic nie mam siły. Innych objawów niby brak - czasem jakieś mdłości ale to są pojedyncze przypadki juz. Męczy mnie tylko ta głową i przez to brak energii.

Kotowa ciesze się ze jesteś z nami :*

Morwa udanego wyjazdu - pod każdym względem ;)

Magda ciesze się ze z Maluszkiem ok.

No właśnie she nas coś zostawiła :(

Milej niedzieli!

Morwa lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jak pisałam wcześniej nataliano, po każdej kąpieli smaruję się oliwką dla dzieci. I mam wtedy bardzo nawilżoną skórę przez cały czas do następnej kąpieli. Oprócz tego czasem smaruję się dodatkowo kremem Palmers na rozstępy. A mimo to już mi jakieś wyskoczyły :( Przytyłam pewnie ze 2 kg.

A z tym tygodniem ciąży to jestem w szoku. Myślałam, że wchodząc w 13 tydzień już ciąża staje się bezpieczna. Myślałam, że to drugi trymestr. A tak teraz nadal będę się martwiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 13:17

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Dziewczyny,
    Jak pisałam wcześniej nataliano, po każdej kąpieli smaruję się oliwką dla dzieci. I mam wtedy bardzo nawilżoną skórę przez cały czas do następnej kąpieli. Oprócz tego czasem smaruję się dodatkowo kremem Palmers na rozstępy. A mimo to już mi jakieś wyskoczyły :( Przytyłam pewnie ze 2 kg.

A z tym tygodniem ciąży to jestem w szoku. Myślałam, że wchodząc w 13 tydzień już ciąża staje się bezpieczna. Myślałam, że to drugi trymestr. A tak teraz nadal będę się martwiła...

Niepokorna, ciąża nie jest bezpieczna nigdy-ani dla Ciebie ani dla dziecka, nie mówiąc juz o porodzie, takze nie zostaje Ci nic innego jak zamartwianie sie przez najbliższe kilka miesięcy ;p

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to mi się chce tylko płakać. Mój mąż zachował się jak typowy facet... Jest mi źle... Przepraszam, ale chyba dzisiaj nie będę się już udzielała...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki u nas już dwa serducha sobie biją :) wszystko jest ok następna wizyta za 2 tyg z usg wynika ze jeden bąbelek ma 6 tyg a drugi 6 i 2 :)

kalika, Morwa, Paulette, magdaM85, Madlene84, Kotowa, klaudia1534, agata83 lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna a co się stało :(

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, niestety faceci sa mistrzami w zachowywaniu sie "typowo". Olej to, szkoda Twoich nerwów, tym bardziej, ze one Ci teraz nie służą. Mam nadzieje, ze nie uraziła Cię moja drobna uszczypliwość, z poprzedniego posta ;)

Aniu, świetne wieści, bardzo sie cieszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 15:24

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, nie uraziłaś mnie. Spokojnie.

Ania24,
    Co zrobił mąż? Od trzech tygodni wiedział, że jutro mam USG. Wiedział jak bardzo mi zależy i jak bardzo się denerwuję. I co? Muszę jechać sama. Bo on zapomniał i poumawiał spotkania w sprawie pracy... Jest mi tak cholernie przykro, że cały czas mam szklanki w oczach :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to faktycznie bardzo kiepsko twój mąż się zachował:-( ja nie wyobrażam sobie żeby mój mąż zapomniał o lekarzu, nawet jeśli ma akurat pracującą sobotę to załatwia wolne. Wytlumacz mu na spokojnie ile to dla Ciebie znaczyło i żeby więcej nie zapomniał.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak fajnie takie dwa serducha pewnie ciekawe ich sie bedzie sluchac :)

Niepokorna faceci juz tak maja. Zawsze uwazaja ze przesadzamy ze robimy problemy bez potrzebnie. Nie mozemy sie nawet zle poczuc. A jak oni sie zle poczuja to najlepiej zeby przy nich skakac. Usg ? Po co ma isc skoro beda jeszcze kolejne. Typowe myslenie faceta...

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mu nie zamierzam tłumaczyć. Po prostu ja też go tak kiedyś wystawię i poczuje to samo, co ja. A dodatkowo przyniosę zdjęcie dziecka i każę mu czekać 3 tygodnie tak samo jak ja czekałam na USG... Niech się on teraz pomartwi... Może zrozumie...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja ostatnio dużo na offline, posiadanie dziecka jest baaaaardzo absorbujące ;)
    Basia skończyła 5 tyg, w 2 tyg okazało się, że ma problemy z serduszkiem. Na wizycie u pediatry serduszko biło prawie 300 razy na minutę. Szybka akcja, po drodze dwa szpitale i wylądowałyśmy na kardiologii dziecięcej w Warszawie. Diagnoza częstoskurcz nadkomorowy. Miała dwa ataki, o których wiemy. Ponad tydzień w szpitalu, a teraz jest na lekach. W październiku mamy kontrolę. Mam nadzieję, że nie będzie już ataku. Podobno to częsta przypadłość u noworodków. Teraz już jestem oswojona z tą sytuacją, ale było ciężko.
    Poza tym wszystko ok. Ogarnęłam już się trochę z macierzyństwem, więc mam nadzieję częściej tu zaglądać :D

NIEPOKORNA, Kotowa, Madlene84, Paulette, Morwa lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nie ma to jak się obudzić z okropną opryszczką na wardze. Przeszło 2 lata się nie pojawiała i nagle jej się o mnie przypomniało ;/

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam wszystkie. W piątek wróciłam z urlopu który trwał aż 3 tygodnie. Dziś do pracy będzie ciężko wrócić. Byłam tydzień temu u mojej pani ginekolog, powiedziała, że jest wszystko ok i z obu jajników szły pęcherzyki, z prawego dominujący. Powiedziałam jej o plamieniach przed @ i kazała zrobić badanie progesteronu w 21 dniu cyklu. Jednak stwierdziła, że po tak długim zażywaniu antykoncepcji organizm może dłużej do siebie dochodzić.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam my wczoraj juz przyjechalismy z nad morza,szkoda ze tak szybko przelecialo;) dzisiaj troche brzuch mnie kuje,pozniej was nadrobie bo nie dawno wstalam;) milego dnia;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia mi tez wyszla,ale ja snarowalam se miodem;)) kremem i czyms na opryszczke,zniklo po tygodniu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) mnie od wczoraj męczy katar. A z racji, że jestem już po owulacji to jak co miesiąc zawitały mi na twarzy 3 czerwone diody. Aż w lusterko patrzeć na siebie nie mogę :/

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ