Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Amore wrote:Ooo to kurcze może jakieś spotkanie face to face? Na czekoladę czy coś jak wy tu się dogadalyscie z tymi lekarzami ze chcą wam pomoc w ciążę zajść ??
Kochana dobrze trafilas, chetnie Ci opowiem moja historie leczenia w Londku
A na czekolade chetnie sie spotkam w ktorej czesci Londynu mieszkasz?
Niepokorna ja w przyszla niedziele bede w Brighton chyba25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Amore wrote:Pracuje w Kensington W8 a mieszkam w Chiswick W4 a Ty?
Kochana to rzut beretem
Ja mieszkam w Hanworth, to jest blisko Twickenham.
Niepokorna, to Ty nie mieszkasz w Brighton? To co mi sie ubzduralo?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Spojrzałam na mapę to koło godziny drogi jak na Londyn to nie tak źle kiedyś w Kingston upon Thames mieszkałam ale zapuscilam się tylko do Twickenham.. Myślałam że tu na wyspach jestem sama jak palec jak na końcu świata a tu proszę niezła ekipa ze mną stoi:-)
Dziewczyny jutro 10 dzień od owulacji.. i już mnie zżera. Na 100% zrobię test. Nie mam żadnych objawów. Tylko dzisiaj w nocy piersi miałam obrzmiale ale już przeszło. Tak to kompletnie nic a nic nie czuje. Robiłam rano tym testem owu bo naczytalam się ze hcg podobne jest do lh i ze te testy mogą wykrywać niskie stężenie hcg ale może nie te w uk nie wiem. Zrobiłam żeby sprawdzić czy to prawda ale na szczęście ani nie ziębi mnie to ani nie grzeje.
A wy na jakim etapie jesteście w najbliższych dniach? -
Amore, no widzisz, nie jestes sama
Kingston bardzo lubie, nawet przedwczoraj bylismy tam na kolacji
Dawaj znac jesli chcesz sie umowic na plotki
Do Chiswick samochodem jade jakies 30 min, wiec blisko
Co do testu, to ja bym czekala do 12dpo. Powiem Ci dlaczego. Kiedys w 10dpo wyszedl mi cien cienia cienia na tescie i sie podjaralam, poklecualam na bete i niepotrzebnie wydalam £40, bo byla negatywna.
Teraz nie testuje wczesniej niz 12dpo.
Co do testow owu, to hormon HCG na pewno na nich wychodzi, bo sprawdzalam, ale czy wykryja ciaze wczesniej niz testy ciazowe? W to watpie, poniewaz teraz testy sa takie czule ze wykrywaja nawet mniejsze stezenie niz 5miu/L. Ja jestm tego przykladem. W zeszlym cyklu chialam sprawdzic ile hcg mam we krwi 10dpPregnylu i bylo 7miu/L. Testy wychodzily mi ciagle pozytywne. To byl taki eksperyment zeby zobaczyc jak dlugo utzrymuje sie u mnie Pregnyl, a przy okazji jak czule sa testy ktore mam. Wychodzi na to ze sa bardzo czule, a powinny wykrywac hcg od 20miu/L.
Ja akurat jestem w trakcie owulki, wiec teraz dlugie 2 tygodnie przede mnaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:11
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Chętnie bym się zobaczyła tylko za tydzień musze wyjechać i będę wolniejsza od 25-28 lutego o każdej porze dnia a na noc wraca M więc nie
Ten test zrobię na 100% nawet jak będzie negatyw to jeszcze płakać nie będę. A cień cienia to przecież wiesz ile to radości nawet przy nieudanym cyklu. może przy cieniu nie będę lecieć ja betę odrazu.. no nie wiem. Jutro dam znać
A skąd wiesz ze miałaś 7miu -
Ok, umowimy sie jak wrocisz. Moze pogoda troche sie poprawi, bo ostatnio to strach bylo z domu wyjsc
Skoro juz postanowilas testowac, to ok Ja tylko mowie z wlasnego doswiadczenia, ze dla mnie to bylo katowanie siebie, bo potem nadal jest ta nadzieja ze sie jednak udalo, a jednoczesnie zalamka, ze jednak sie nie udalalo.
Tak, to ze bylo 7miu/L wiedzialam po badaniu krwi. A w moczu moim zdaniem sa chyba podobne wartosci? Nie jestem pewna....
17 cs 2.11.2019
Ee mi się wydaje ze w moczu są znacznie wyższe. Ze jak juz w krwi zacznie spadać to kumuluje się w moczu. Tak jak test z Owu. Test Lh wykrywa stezenie w moczu znacznie po tym jak pik jest we krwi. Wiec to raczej informacja że pik juz byl. Ale w tym przypadku to wszystko jedno bo samej owulki tym i tak się nie wypaczy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie czas oczekiwania na owulacje - czasem coś mnie zakłuje od wczoraj, ale bez rewelacji, więc chyba moje jajniki bez clo nie zamierzają działać ;P
Testowanie pod koniec miesiąca dopiero...
W pracy młyn, znowu jestem bez humoru przez to.
A który masz dzień cyklu? Szkoda testów na robienie ich wcześniej, niż dzień przed planowaną @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:34
-
Amore, no coz, implantacja moze byc nawet w 12dpo, a dopiero po 48 godzinach od implantacji zaczyna sie wydzielac HCG. Wiec sama widzisz, ze w tym czasie to wszystko sie moze zdarzyc
Ja prolaktyne mam w normie, a Ty masz wysoka?
Monika, a Ty nie mialas w lutym zaczac szukac nowej pracy?
Wiesz, moze jednak po HSG jajniki troche rusza i bedziesz maial owu?
Trzymam kciuki
Ja juz po owulce, wiec czas na odliczanie
Dziwne tylko ze owu byla z prawego jajnika a pobolewa mnie lewa strona25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Amore
No o mnie nie pytaj, bo ja jestem na etapie czekania, aż mała ze mnie wyskoczy ha ha Dzisiaj ciąża oznacza u mnie donoszoną
She
Ja mieszkam w Bournemouth nad morzem Żałuję, że nie bliżej Ciebie. Bardzo bym chciała Cię spotkać
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo Madlene zaczęła rodzić dzisiaj w nocy -
She może to ból jelit z tej drugiej strony? Czasem ból może promieniowaniać i trudno zlokalizować przyczynę.
Ja z tą prolaktyna to wkońcu nie wiem jaką mam. Wpierw lekarz mówił ze mam wysoką i dał mi leki wsumie na rok. Przeplatałam agnus castus z mastodynon i lekami na menopauze mabelle a jak po odstawieniu robiłam prolaktyne 1 raz to była w normie. Odstawiłam te leki chyba z końcem listopada i tak się zastanawiam ile czasu po odstawieniu prolaktyna zacznie rosnąć. Bo zanim zaczęłam kuracje to miałam pełne piersi a w trakcie tak mi zwiędły że nie prYchodzi mi żadne inne przyjaźniejsze określenie. I boli mnie tak teraz jak by chciały się wypełnić i obrzmieć ale przed lustrem nic nie widać. -
Niepokorna, juz doszlam wczoraj skad jestes
Trzymam kciuki za Madlene.
Amore, kurcze ja sie nie znam za bardzo na tym. Moze przeszukaj forum. Wiem ze na starania z pomoca medyczna jest watek o prolaktynie. Zadaj tam pytanie, moze ktos pomoze?
A co do lekow, to lekarz kazal Ci je odstawic?
Moze i jelita, bo nawet na monicie ginka mowila, ze mam sporo gazu w jelitach.
Moje cholerne wzdecia wrocilyNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty