Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie FIT STARACZKI :D CZYLI WĄTEK MOTYWACYJNY!
Odpowiedz

FIT STARACZKI :D CZYLI WĄTEK MOTYWACYJNY!

Oceń ten wątek:
  • elforia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Hej :) zaglądacie tu jeszcze? Bo chętnie bym dołączyła ;)
    Ja próbuję od pół roku wrócić na dobre tory, bo po urlopie i świętach wszystko mi się rozjechało i jakoś nie mogę się zmotywować do odpowiedniej diety i aktywności :( A mam do zrzucenia duzo, bo jakieś 30kg przynajmniej.. 2 lata temu już prawie osiągnęłam idealną wagę, a później coraz więcej grzeszków i +30kg. Niedawno się dowiedziałam o IO i niedoczynności tarczycy, dostałam leki i powinno być lepiej.. pod warunkiem, że będę odpowiednio jadła - a niestety mam ostatnio takiego lenia jeśli chodzi o gotowanie, że sama siebie bym kopnęła w dupsko najchętniej za to :/

To co, są chętne do wzajemnej motywacji? ;)

Ja jestem :)
    Jaka dietę chcesz stosować? Jak się czujesz na Glucophage?

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jadłospis od dietetyczki :) Tylko muszę się do niego stosować, a z tym jest problem ;)
    Biorę tylko na noc i dopóki brałam 1 tabl to było ok, a teraz mam brać 2 i już mam trochę mdłości jak wstaję. Ale i tak jest dobrze, bo nie miałam ani wymiotów ani biegunki, nawet jak na początku brałam rano.

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgrzebuje wątek!
    Mam rower! Piękny i z mega cudnym koszyczkiem! I dziś zrobiłam na nim z 10 km A jutro będę umierać :D

Malgonia, Aga9090, lamka, Siwulec, Izape_91 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj w ramach bycia fit spróbuję zrobić chociaż te 10000 kroków :-D

_Hope_ lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś do pracy pojechałam na rowerze czyli jakieś 8 km będę robić codziennie :)

Siwulec, lamka lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12km na rowerze zaliczone :)

Cabrera, Izape_91, lamka lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś jakiś fajny przepis na bułeczki zytnie??? :)

Hope gratuluję postępów :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie przeczytałam co oznacza FiT!
    Fajne i Tłuściutkie :)
    I tej wersji sie trzymajmy :)

Izape_91, Siwulec lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D to jestem bardzo FiT :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ