GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPokaż teściki, ja taki rozciągliwy mam przed owulacją, potem zmiania sie w przejrzysty także moim zdniaem jesteś tak pare dni przed owulacjąreset wrote:Dziewczyny, zrobiłam dwa testy owulacyjne- jeden z allegro, drugi facelle. Na obu krajach testowa bledsza, rozumiem, że w ciągu doby owu nie będzie?
Ale żeby nie było tak prosto- miałam przed chwilą mega dużo śluzu, mega rozciągliwy (z 6 cm na bidę), ale w kolorze białym. Poprzednio miałam tak już po owulacji, wtedy wkręcalam sobie ciążę, teraz wkręcam wczesna owulację?!
No i ile przed wymazami na ureaplasme itp. nie należy współżyć?
-
nick nieaktualny
-
Tak. Na 107 stronie zostały zgłoszone i usunięte posty.Aksamitna wrote:Admin gdzieś tu interweniował?
-
Dziewczyny, zbiorczo odpowiem, bo cytować się nie da:
Frelcia - do gina idę w środę na wymaz i stąd to zamieszanie. Teoretycznie kazał odczekać 48 h przed wymazem, więc ostatnie
były wczoraj i one miały być takie dla frajdy... Na taki pseudo monitoring miałam iść w piątek (w czwartek chciałam zrobić sobie estradiol itp.) i zerknąć przed wyjazdem tylko, czy jakieś pęcherzyki tam w ogóle są. Ja miewam owulację po 20 dc, a nie w okolicy 10 dc! Gdyby nie to, że Anna Stesia mi napisała kiedyś, że owu jak hiszpańska inkwizycja (kocham ten cytat!) przychodzi znienacka, to nie wiem, czy bym w ogóle teraz coś rozkminiała.
Kiyka - ja do czau brania Ovarinu rzadko jakikolwiek śluz miewałam, więc zielona jestem w temacie strasznie. Z kursów przedmałżeńskich i z biologii pamiętam, że powinien być przeźroczysty jak białko jajka kurzego:P Tyle teorii...
Olik - mnie dwa cykle temu testy wychodziły bardziej owulacyjnie w okolicy 10 dc niż w okolicy faktycznej owulacji (choć w sumie wtedy nie wiedziałam o zakazie picia przed, więc nie wiem jak to wiarygodne było).
Frelcia - nie znam umowy, poza tym szwagier prawnik Ci pewnie pomoże, ale zobacz na ten art:
Art. 664. § 1. Jeżeli rzecz najęta ma wady, które ograniczają jej przydatność do umówionego użytku, najemca może żądać odpowiedniego obniżenia czynszu za czas trwania wad.
§ 2. Jeżeli w chwili wydania najemcy rzecz miała wady, które uniemożliwiają przewidziane w umowie używanie rzeczy, albo jeżeli wady takie powstały później, a wynajmujący mimo otrzymanego zawiadomienia nie usunął ich w czasie odpowiednim, albo jeżeli wady usunąć się nie dadzą, najemca może wypowiedzieć najem bez zachowania terminów wypowiedzenia.
Czy zapisałaś w umowie cel najmu? Byłaś zapewniana, że się lokal nadaje na żłobek?
Anna Stesia lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Agniechaaaa śliczne te twoje Zajączki
Siedzę już tu trochę miesięcy, wiem przez co przeszłaś, dlatego tym bardziej się cieszę że w te Święta będziesz szczęśliwą przyszłą mamusią z maleństwami pod sercem, a nie w odległych marzeniach
To nic że kolacja wigilijna pewnie wróci do wuceta, ale i tak te Święta będą wyjątkowe 
Dziewczyny skoro jedziecie do Gdańska, to zapraszam wjedźcie po drodze do Borów Tucholskich
Pojadę z Wami ustawić Nikę , a potem z cewnikiem pojedziemy w góry!
nick nieaktualny, Bocianiątko, Anna Stesia, Emilkap11 lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Az "poszłam" to zobaczyć, masakra... Myśle że po tym powinno się faktycznie nie zauważać pewnych postów, to będzie dla nas najlepsze a i może koło lutego "Koleżanka" nas opuści_Hope_ wrote:Tak. Na 107 stronie zostały zgłoszone i usunięte posty.
Czrna 81, innamorata88, Anna Stesia, MamaFabianka, Amy333, Karma88 lubią tę wiadomość
-
hehehe, ale to nie jest wredotaIzape_91 wrote:Będę teraz wredna, ale jak Amy nie sika to ja też odmawiam : P
ja Cię doskonale rozumiem, też nienawidzę sikać na teściory, bardzo mnie to steruje i zabiera nadzieję. Ale u Ciebie już jest po terminie @ i do tego był bladzioch z wieczornego moczu, więc rozsądnym byłoby pójść na betę i zbadać progesteron
tak na wszelki wypadek, bo gdyby był niski to trzeba interweniować
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
HA HA HA poskarżyć do Admina to wie jak a zapytać lekarza o kalendarzyk ciąży już nie wie?
Panan ale Ty jesteś jednak tempa laska! -Idź poskarż i na mnie!
Ps No co Wy laski! Admin tak przy okazji czyścił- na bank przyszedł zobaczyć betę Kwiatuszka
Kiyka 123, staraczka1111, Flowwer, Czrna 81, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bajkaaa, innamorata88, Maja84, Bocianiątko, Rucola, nick nieaktualny, KateHawke, Bunia86, Amy333, Koteczka82, Karolina90, Karma88, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyreset wrote:Dziewczyny, zbiorczo odpowiem, bo cytować się nie da:
Frelcia - do gina idę w środę na wymaz i stąd to zamieszanie. Teoretycznie kazał odczekać 48 h przed wymazem, więc ostatnie
były wczoraj i one miały być takie dla frajdy... Na taki pseudo monitoring miałam iść w piątek (w czwartek chciałam zrobić sobie estradiol itp.) i zerknąć przed wyjazdem tylko, czy jakieś pęcherzyki tam w ogóle są. Ja miewam owulację po 20 dc, a nie w okolicy 10 dc! Gdyby nie to, że Anna Stesia mi napisała kiedyś, że owu jak hiszpańska inkwizycja (kocham ten cytat!) przychodzi znienacka, to nie wiem, czy bym w ogóle teraz coś rozkminiała.
Kiyka - ja do czau brania Ovarinu rzadko jakikolwiek śluz miewałam, więc zielona jestem w temacie strasznie. Z kursów przedmałżeńskich i z biologii pamiętam, że powinien być przeźroczysty jak białko jajka kurzego:P Tyle teorii...
Olik - mnie dwa cykle temu testy wychodziły bardziej owulacyjnie w okolicy 10 dc niż w okolicy faktycznej owulacji (choć w sumie wtedy nie wiedziałam o zakazie picia przed, więc nie wiem jak to wiarygodne było).
Frelcia - nie znam umowy, poza tym szwagier prawnik Ci pewnie pomoże, ale zobacz na ten art:
Art. 664. § 1. Jeżeli rzecz najęta ma wady, które ograniczają jej przydatność do umówionego użytku, najemca może żądać odpowiedniego obniżenia czynszu za czas trwania wad.
§ 2. Jeżeli w chwili wydania najemcy rzecz miała wady, które uniemożliwiają przewidziane w umowie używanie rzeczy, albo jeżeli wady takie powstały później, a wynajmujący mimo otrzymanego zawiadomienia nie usunął ich w czasie odpowiednim, albo jeżeli wady usunąć się nie dadzą, najemca może wypowiedzieć najem bez zachowania terminów wypowiedzenia.
Czy zapisałaś w umowie cel najmu? Byłaś zapewniana, że się lokal nadaje na żłobek?
o matko dziękuję. Jutro szwagier zerknie na umowie. Na pewno jest zapis że jak najemca nie płaci przez okres 2 miesięcy to wynajmujący może wypowiedzieć umowę. Mam nadzieję że jakoś się z nim dogadamy...co go urządzi moja krzywda jeśli nie będę miała jak płacić. Jak się to otrze o sąd to już w ogóle. -
Aga jakie Ty już masz duże dzieci!! CudownościAgniechaaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3694aab0197.jpg
Oto Nasze maleństwa
jeden nadrobił jest tyllo dzien różnicy
1) 10t4d 2) 10t3d
od jutra zachodzimy z prolutexu zastrzyk co 2dzien
i ja dobrze pójdzie to po świętach będziemy juz rezygnować ze wszystkich leków
YUPI ale jeszcze ważniejsza informacja jest taka, ze 19.12 o godz 13:10 mamy usg genetyczne matko juz czuje lekki stresik!
i kolejna wizyta zaraz po świętach 27.12 11:00 
Co do wyników badan to gin stwierdził, ze są Ok a co do wagi to niestety schudłam 2kg przez moje wymioty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 21:02
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Hope naszej koleżance sie nie podobało że napisałam prawdę! Dlatego mam usuunietego posta!
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Hope używa wulgaryzmów a Yos wprowadza niemiłą atmosferęinnamorata88 wrote:Buhahahahaahhaha nie gadajcie, że panan poleciała na skargę?

Ja myślę, że jak mamy ciało pedagogiczne na wątku to jakąś karę trzeba obmyślić -dla Misiaczka
proponuję olewcze podejście do donosiciela :]
Yoselyn82, nick nieaktualny, Rucola, nick nieaktualny, Karma88 lubią tę wiadomość
-
-Monika- wrote:Pokaż teściki, ja taki rozciągliwy mam przed owulacją, potem zmiania sie w przejrzysty także moim zdniaem jesteś tak pare dni przed owulacją

Aż poszłam z kosza wyciągnąć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aecf0644a45e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a062f30788.jpg
staraczka1111 lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
innamorata88 wrote:Buhahahahaahhaha nie gadajcie, że panan poleciała na skargę?

Kurczę zupełnie nie rozumiem jej problemu - tu jest wątek staraczek... Dziewczyny, które są w ciąży i tutaj są obecne, oprócz zarzucania nas ślicznymi zdjątkami, nie zadają pytań dotyczących ciąży bo heloł, my tu się dopiero śluz uczymy rozróżniać...
Bocianiątko, nick nieaktualny, Anna Stesia lubią tę wiadomość
22.11.2017 -pierwsza biochem
-
Agniechaaa maluszki cudowne

Iza kciuki za jutrzejszy test..
Pannam jak się nie podoba coś to wypad z tad! Albo nie czytaj! Co naslalas admina na mnie bo prawdę pisze! Łaska ogarnij się troche! Ile ty masz lat? W przedszkole się bawisz i skarżysz?
olik321, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Haha właśnieCzrna 81 wrote:Orzesz w mordę, no faktycznie!
Ale chyba adm. nie zauważył że akurat ta wiadomość miała 11 polubień 
Yoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

-
...nadciąga ale to jeszcze nie to....reset wrote:Aż poszłam z kosza wyciągnąć

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aecf0644a45e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a062f30788.jpg
rób jutro dla porównania
Malgonia lubi tę wiadomość