X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wróciliście z Zakopca czy odpoczywacie jeszcze? mam nadzieję bez @!

Nika ja bym powiedziała że rzygam dalej niż widzę i robi mi się słabo więc nie jestem w stanie pracować :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak mam dzisiaj Mikołaja. Wysłałam na Barbórkę mojej Mamie balona z poczty balonowej. Firma poplątała coś z moim zamówieniem i zrekompensowała mi to tym, że balona mi wyśle za darmo :D hue hue :D

Po tych waszych postach o prolaktynie zaczęłam się zastanawiać nad neurologiem i badaniami w kierunku gruczolaka. Masakra. Ja już nie wiem co mogłoby być ze mną nie tak...

• reset Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ania radziła, zrobiłam test owulacyjny przed chwilą. Na zdjęciu porównanie z wczorajszym, wieczornym. Dzisiejszy u góry, wczorajszy u dołu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8870e9a462e3.jpg

Jak dla mnie to już nic z tego nie wiadomo;)

Żeby było śmieszniej- sluz dziś przezroczysty,wodnisty (?).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:10

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w tę szarą, wietrzną środę - pogoda iście mikołajowa ;)

Nika piękny pęcherzyk <3 Wiadomo, że gin nie obieca, że będzie dobrze, ale my tak mocno tu trzymamy kciuki, że musi być!
    Frelcia super, gratuluję :)
    Izape wredna @ :( Zdążysz jeszcze zatestować w grudniu?
    Koteczka tulę :( Może jednak dacie radę z mężem wyprodukować choć jedno serduszko w okolicach owu? ;)

Mogę Was prosić o kciuki na dzisiaj o 15? Idę do nowego gina, już czwartego w przeciągu dwóch miesięcy i liczę, że w końcu mnie nie oleje. Mam taki niecny plan udawać, że staramy się już od początku roku :D Więc proszę o kciuki za nieolanie ;) Bo mam serdecznie dosyć tekstów w stylu "przecież ma pani macicę i dwa jajniki, niech się pani cieszy!!" albo "po co pani te badania robi i czyta głupoty w internecie?!" A sam nic nie doradzi poza cierpliwością i zapomnieniem o staraniach :/ Wściec się można :/

Malgonia, Frelcia, KateHawke, Selina, pilik, Jeżowa, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Iza wróciliście z Zakopca czy odpoczywacie jeszcze? mam nadzieję bez @!

Nika ja bym powiedziała że rzygam dalej niż widzę i robi mi się słabo więc nie jestem w stanie pracować :P

@ mnie oszczędziła na dosłownie cały urlopik bo przyszła dopiero dziś rano na Mikołaja hooł hol!
    Właśnie siedzę i czekam az mąż skończy szkolenie, już zdaliśmy pokoj wiec siedzę w recepcji do 14 30 i czytam kpc Haha bo sie nudzę !

Dzisiaj na szczescie mam Mikołaja w ikei i to mnie trochę ratuje. Bol mi trochę przeszedł, wiec jest znośnie. Mam nadzieje ze uda sie szybko wrócić do domku

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jak Ania radziła, zrobiłam test owulacyjny przed chwilą. Na zdjęciu porównanie z wczorajszym, wieczornym. Dzisiejszy u góry, wczorajszy u dołu.

Reset ja tez ich używałam + testy Vitam dla potwierdzenia. Jak dla mnie pozytyw był już wczoraj. Pik LH nadal się utrzymuje. Także serduszkujcie ile wlezie dzis jeszcze i jutro ;)

lamka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:

Nika piękny pęcherzyk <3 Wiadomo, że gin nie obieca, że będzie dobrze, ale my tak mocno tu trzymamy kciuki, że musi być!
    Koteczka tulę :( Może jednak dacie radę z mężem wyprodukować choć jedno serduszko w okolicach owu? ;)

Mogę Was prosić o kciuki na dzisiaj o 15? Idę do nowego gina, już czwartego w przeciągu dwóch miesięcy i liczę, że w końcu mnie nie oleje. Mam taki niecny plan udawać, że staramy się już od początku roku :D Więc proszę o kciuki za nieolanie ;) Bo mam serdecznie dosyć tekstów w stylu "przecież ma pani macicę i dwa jajniki, niech się pani cieszy!!" albo "po co pani te badania robi i czyta głupoty w internecie?!" A sam nic nie doradzi poza cierpliwością i zapomnieniem o staraniach :/ Wściec się można :/
    Kciuki zaciśnięte

Flo krew upuszczona?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooł :( Izaunia! Kup sobie coś pięknego w Ikei! Chociaż mieliście fajny czas we dwoje na wyjeździe :) Zazdroszczę! U nas to pewnie długo nie a potem wcale :P

Dają kawę chociaż w tej recepcji?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

Ja niestety nie pomogę, przestałam ufać testom Facelle i wyrzuciłam wszystkie do kosza kiedy wyszła mi piękna, tłusta krecha, a pare godzin później dowiedziałam się, ze nie ma szans na owu bo pecherzyk przestał rosnąć ;) Więc strzeliłem na nie focha :D

Olik dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:18

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:

Alicja nie wiem na razie nie mam @ więc nie wiem kiedy będę miała ovu i w sumie nie wiem czy w ogóle ją mam :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Ja niestety nie pomogę, przestałam ufać testom Facelle i wyrzuciłam wszystkie do kosza kiedy wyszła mi piękna, tłusta krecha, a pare godzin później dowiedziałam się, ze nie ma szans na owu bo pecherzyk przestał rosnąć ;) Więc strzeliłem na nie focha :D

Olik dzięki :)
    to, że jest pik LH nie gwarantuje pęknięcia pęcherzyka... więc nie ma co się obraeżać na testy, raczej na pęcherzyk :P

reset, moim zdaniem owu może być dzisiaj, wczoraj zaczął się pik i jeszcze dziś się utrzymuje, także dwa dni pozytyw ;)

Emilkap11 lubi tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika relax:) foteczka cód miód:)
    Frelcia,ale pieknie sie układa ze żłobkiem!:)
    Blue,Agulineczka kciukasy dziewczyny:*
    Izape,ten Mikolaj zdurnial chyba,zeby z takim prezentem przylazic. Na Gwiazdke albo Nowy rok na pewno sie poprawi:)

A tak z prywaty,to na ostat.wizycie gin wynalazł u mnie miesniaka 12mm. Mowi,ze to nic,ze martwic sie nalezy takimi od 30mm,bo moze dojsc do "zespolu podkradania". Slyszalyscie cos o tym? ja dopiero bede googlac.

Izape_91 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem nowa. Można dołączyć? Będę testować 22 grudnia.

Amy333, Malgonia, Bocianiątko, Lunaris, Koteczka82, KateHawke, Jeżowa, Selina, Barbarka1984, Motylek85, Emilkap11 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    to, że jest pik LH nie gwarantuje pęknięcia pęcherzyka... więc nie ma co się obraeżać na testy, raczej na pęcherzyk :P

reset, moim zdaniem owu może być dzisiaj, wczoraj zaczął się pik i jeszcze dziś się utrzymuje, także dwa dni pozytyw ;)

Działamy zatem dzisiaj także :) Jutro badania hormonalne, potem jeszcze w piątek idę do ginekologa i tak sobie myślę, czy w ciemno może mi coś przepisać na wszelki wypadek przed wyjazdem, skoro podczas pobierania wymazu inny lekarz widział, że coś jest nie tak i to podwyższone ph? Nigdy w życiu nie miałam żadnej infekcji pochwy, więc w ogóle nie wiem, z czym to się je.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nooooł :( Izaunia! Kup sobie coś pięknego w Ikei! Chociaż mieliście fajny czas we dwoje na wyjeździe :) Zazdroszczę! U nas to pewnie długo nie a potem wcale :P

Dają kawę chociaż w tej recepcji?

Mam kubek termiczny to sobie zrobiłam w pokoju i popijam: ) bo mnie małe ilości nie interesują, a tu dają takie malutkie espresso ze. Luk i go nie ma...potem moze jakiś obiad zamówię bo mąż ma na szkoleniu a ja głodować nie zamierzam ; p
    No było fajnie tylko szkoda ze już koniec : ( a jutro do roboty brrrrr
    Kupie sobie chyba choinkę i zdoby : ) bedzie choinka w kolorach czerwieni i złota bo wszystko co białe już mi sie znudzilo

Lunaris lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Witajcie, jestem nowa. Można dołączyć? Będę testować 22 grudnia.
    zapraszamy :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris dzięki za info <3 ale męża i tak będę wykorzystywać, lepiej niech się dzisiaj przebiera jak ten koleś na filmiku Agniechy :-D

Amy to nie jest tak że mięśniak w ciąży może "podkradać" krew dziecku? Coś tak mi świta.

Lunaris lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to już koniec dziewczyny.

Beta spadła ze 115,6 na 86.

Zegnam się z Wami na jakiś czas.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia co się stało z twoim avatarkiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przykro mi,ale nie poddawaj się

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ