Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    A teraz po nadrobieniu postów:

    Nika piękny dzidziuś Ci rośnie!! niedługo serduszko usłyszysz <3

    Achia Mikołaj się nie popisał ale może uda się znaleźć coś wcześniej?

    Izape ktoś tam na górze buduje sobie nie fajnie napięcie... ale jest jeszcze szansa w tym roku! :* <3 tulę

    Blue daj znać jak będziesz po!
    resecik ja bym jeszcze progesteron zrobiła :)
    No jakby niw mogło to zaczekać do jutraaa :((( siedzę i zdychammmmmmm

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Hmm, a to nie jest tak, że plemniki powinny się regenerować i wytrysk co dwa dni jest lepszy? :)

    Pytanie ogólne- dziś mi tempka skoczyła w górę, ale rozumiem, że owulacja może być też po skoku?

    Kolejne pytanie - idę jutro na badanie tsh, ft3 i ft4. Znów mam skierowanie in blanco, więc sobie mogę dorzucić tam kilka badań ekstra - rozumiem, że warto teraz sparwdzić ponownie estradiol, fsh i lh, gdy robiłam je w 3 dc.? Czy coś jeszcze sprawdzić jutro?

    Ja się nie trzymałam w sumie nigdy tego. Żyłam normalnie i sikałam kiedy miałam ochotę i potrzebę a kreski i tak wychodziły ;) Więc na mnie to nie działało że musiałam nie pić. Raczej podejdź do tego na luzie i bardziej jako ciekawość. Bez spiny że trzeba już, natychmiast itd. bo test jest +.
    My w tym cyklu mieliśmy mega kłótnię bo jak trzeba było to M nie był w stanie. A jak był ostatni dzwonek to ja powiedziałam że koniec starań, że nie chcę, kończę chodzenie po lekarzach, badania itd. Wykrzyczałam mu to właśnie wtedy kiedy był 'ten dzień' na <3 i powiedziałam że nie dam się już dotknąć.
    Przeważnie <3 były codziennie, co 2 dni. A w tym cyklu przez to wszystko wyszło co 3... i może ta przymusowa dłuższa przerwa pomogła.

    A jak chcesz robić wyniki, to powtarzałam przeważnie co 2-3 dni w okolicach ovu samo lh i estradiol. Więcej nie potrzeba. Jak będziesz widziała że testy ciemnieją to warto wtedy te wyniki robić i patrzeć na przyrost. Ewentualnie możesz dorzucić sobie proga żeby potwierdzić czy już jest po ovu czy jeszcze przed. Ja brałam wartość >2,50 do przyjęcia Dupka, bo temperatura może rosnąć 2-4 dni po owulce lub przed. A wynik to wynik i masz spokojną głowę że proga można już brać.

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5979 6494

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kurde kobieto weź się ogarnij! albo chcesz ciąże dziecko i walczysz albo już się poddaj!. Kurka no! bierz dupe i jedż do gina bez kolejki i niech da Ci dziś recepte, pokaż wyniki, powiedz ze ciąża wczesna i już! No kurna no troche jakiegoś zdecydowania w działaniu! litości, jakbym ja się tak poddawała 4 lata temu to nadal żadnego dziecka bym nie miała!

    sory, możesz zwalić na hormowny.

    W moim miescie lekarz przyjmuje tylko w poniedzialki i czwartki...jutro podskocze na pewno tylko wkurza mnie jej podejscie. Jako specjalista jest chwalona ( ordynator odzialu gin-pol) ale mam wrazenie ze jest srednio pomocna.Dodzwonic sie do niej to juz sukces.

    Zazroszcze Wam lekarzy od serca, do ktorych nawet wystarczy zadzwonic by uzyskac recepte.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 10:40

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c3096b0037.jpg

    Jest moc !!!! Na serduszko jeszcze za wczesnie ale ten prog ...

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - ten cykl to miał być na luzie, owulacja miała być w czasie urlopu, więc z automatu nie byłoby badań, testów i wiarygodnego mierzenia temperatury (bo wysokość w górach, bo alkohol itp.). A tu chyba jakaś niespodzianka organizmu, że coś zaczęło przyśpieszać, no i niepotrzebnie się nakręciłam. Badania jutro miałam zrobić i tak, bo w piątek mam endokrynologa umówionego trzy tygodnie temu. A że mam pakiet medyczny, który refunduje sporo to stąd te badania jutro. Jakbym miała płacić z własnej kieszeni to nie wiem, czy bym tak radośnie sobie biegła jutro badać wszystko "z ciekawości".

    Agulineczka - a rodzinny by ewentualnie nie wystawił Ci recepty jakbyś mu np. pokazała przeterminowaną luteinę i i powiedziała, że to przez przeoczenie, a że generalnie musisz przyjmować ją na cito?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 10:42

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset a jak tam u Ciebie z prolaktyną?

    Izape bo ten los jest taki że lubi sobie z nas zakpić.. ale nie wolno się poddawać ! na umieranie zarzuć nimesil i będziesz normalnie funkcjonować :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Kochana a Ty jutro testujesz ze mną?

    Nie. @ nie ma. Ale nie testuje. Czekam do niedzieli. Daje czas @.... Jam do niedzieli nie przy gdzie wtedy za testuje.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki :)
    nie jestem w stanie pojąć w jaki sposób Wy to forum tak zapełniacie....
    połowy oczywiście nie przeczytałam, bieganina teraz straszna, w szkole akcje mikołajki, wigilie klasowe, do tego pełno sprawdzianów i jak mam już chwilę by Was odwiedzić to w połowie jednej strony zasypiam - oczywiście tylko i wyłącznie ze zmęczenia.

    Widzę że są maleństwa, które się rozwijają u swoich mamusiek - gratuluje serdecznie
    widzę że jest również kilka smutasków - tulę, ściskam i proponuje dzisiaj spróbować się zresetować - wyjdźcie na miasto na kawę lub do kina, zróbcie coś dla siebie ot tak - jesteście wyjątkowe, bo tylko te najsilniejsze się nie poddają i zostają prędzej czy później nagrodzone :* :* :*

    za wszystkie dzisiejsze testy i bety ściskam kciukasy i wierzę że dzisiaj Mikołaj będzie dla Was łaskawy :)

    Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi kupił wielką kawę moją ulubioną z mc'donald chai latte,dostał tam tekturową maskę mikołaja,założył i mi tak podał kawę- uśmiałam się :)
    wróciłam do domu,zadzwoniłam do szpitala w tczewie, trochę dalej,ale co zrobić...i termin na 24.01. nie chcą posiewów-nie rozumiem,czemu jeden szpital chce,a drugi nie? i tak zrobię dla pewności..

    Siwulec, Koteczka82, Frelcia, KateHawke, Bea25 lubią tę wiadomość

  • emi2016 Autorytet
    Postów: 1815 2754

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu Was nadrobić ? :P

    StaraczkaNika - cudo !!!

    Flo - kiedy wynik bety ? :)

    Izape - przykro mi z powodu @ :(

    Blue, agulineczka - trzymam kciuki <3


    3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • JuicyB Autorytet
    Postów: 1160 1541

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - 24.01. to już nie tak długo. Ale do tej pory mimo wszystko warto infekcję wyleczyć i potem znowu sprawdzić posiew.
    Mi kazali robić i mieli dobre argumenty, ale oczywiście już nie pamiętam jakie :(
    Czekając na HSG warto też sobie cytologię zrobić.


    age.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mąż mi kupił wielką kawę moją ulubioną z mc'donald chai latte,dostał tam tekturową maskę mikołaja,założył i mi tak podał kawę- uśmiałam się :)
    wróciłam do domu,zadzwoniłam do szpitala w tczewie, trochę dalej,ale co zrobić...i termin na 24.01. nie chcą posiewów-nie rozumiem,czemu jeden szpital chce,a drugi nie? i tak zrobię dla pewności..

    Ja jak szłam na hsk to w jednym chcieli cytologię a w drugim nie...
    I weź tu bądź mądry co dla siebie jest korzystniejsze...

  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    W moim miescie lekarz przyjmuje tylko w poniedzialki i czwartki...jutro podskocze na pewno tylko wkurza mnie jej podejscie. Jako specjalista jest chwalona ( ordynator odzialu gin-pol) ale mam wrazenie ze jest srednio pomocna.Dodzwonic sie do niej to juz sukces.

    Zazroszcze Wam lekarzy od serca, do ktorych nawet wystarczy zadzwonic by uzyskac recepte.
    mieszkam na wsi a ginek przyjmuje częściej. Jakiś dramat. a nie możesz gdzieś prywatnie podjechać już dziś? Bo wyniki prog masz z poniedziałku dziś mogą być niższe, żeby nie było za późno.

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Maja84 Autorytet
    Postów: 1674 1847

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika śliczny pęcherzyk. Wszystko będzie dobrze <3

    Siwulec lubi tę wiadomość

    2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    reset a jak tam u Ciebie z prolaktyną?

    Frelcia, chyba ok. Niby górne granice, ale ciągle norma.

    17,4 ng/ml - 33 dzień cyklu październikowego
    22,4 ng/ml - 5 dzień cyklu listopadowego (badanie robione dzień po stresującym egzaminie, po 6,5 godz. snu)
    18,2 ng/ml - 3 dc bieżącego

    normy: 4,8 — 23,3

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Achia - 24.01. to już nie tak długo. Ale do tej pory mimo wszystko warto infekcję wyleczyć i potem znowu sprawdzić posiew.
    Mi kazali robić i mieli dobre argumenty, ale oczywiście już nie pamiętam jakie :(
    Czekając na HSG warto też sobie cytologię zrobić.

    Argument jest jeden i bardzo dobry - jak są bakterie w pochwie, to przy hsg mogą zostać (a de facto zostaną) przepchnięte w głąb organizmu. Skutki tego mogą być bardzo niefajne :( Lepiej robić te posiewy (sama chyba przez posiew będę przekładać hsg, ale co zrobić...)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Frelcia, chyba ok. Niby górne granice, ale ciągle norma.

    17,4 ng/ml - 33 dzień cyklu październikowego
    22,4 ng/ml - 5 dzień cyklu listopadowego (badanie robione dzień po stresującym egzaminie, po 6,5 godz. snu)
    18,2 ng/ml - 3 dc bieżącego

    normy: 4,8 — 23,3

    Możesz mieć prolaktynę czynnościową tak jak ja. Leki nic tutaj nie dały a wynik miałam przeważnie w górnej granicy i podobny do Twoich- bez względu na dc.

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam z doskoku, bo musiałam sprawdzić co u Niki.
    Piękne zdjęcie kochana <3 cieszę się bardzo

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Argument jest jeden i bardzo dobry - jak są bakterie w pochwie, to przy hsg mogą zostać (a de facto zostaną) przepchnięte w głąb organizmu. Skutki tego mogą być bardzo niefajne :( Lepiej robić te posiewy (sama chyba przez posiew będę przekładać hsg, ale co zrobić...)

    Tak,zrobię posiew na pewno jakoś po najbliższej @-chyba że nie przyjdzie :D
    Cytologie akurat tez miałam teraz robić:)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka doskonale Cię rozumiem, ja również pochodzę z małej mieściny i tam gin było 2 ale do jednej się nie chodziło bo wszystkim proponowała tabletki "dzień po " albo aborcję.... straszna baba, druga natomiast przyjmowała 2 razy w tyg. bez rejestracji... zaczynała od godz 13:00 i przyjmowała do ostatniego pacjenta, mój rekord to 7h w kolejce :( dobrze że chociaż szwy po porodzie ściągała bez kolejki...
    teraz żyję w większym mieście i pamiętam jaki to był dla mnie szok jak się dowiedziałam że nawet dentysta przyjmuje 24h :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego