X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Flowwer piękna beta! :-) <3
    Widok twojej bety i pozytywnych testów Cccierpliwej to miód na moje serce. Strasznie się cieszę! :-) :-) :-)

U mnie na razie "umiakowany optymizm "

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Buniu Kochana, trzymamy! <3

A ja zaraz, dla statystyki, idę sobie siknac na test owulacyjny, choć dziwne to wszystko, bo objawów owu brak,a jakikolwiek śluz zanika. W sumie sama nie wiem, o co w tym chodzi. Może jutrzejsze badania coś wyjaśnią.

Nie wiem też, czy wczorajsze uwagi Pana doktora dot. podwyższonego pH w pochwie i potencjalnej infekcji mi tak zostały w głowie, że teraz wydaje mi się, że mnie coś swędzi i boli czy to tylko moja głowa i urojone objawy;)

Edit: nie moja głowa. Siknelam do pojemnika,a tam pływa coś jak kawalki śluzu/ kawałki skóry (takiej co się łuszczy po opalaniu, nie wiem jak to opisać) Help, co to??? Idę rano na badanie moczu, bo i tak je planowałam, wyniki posiewu dopiero za tydzień... Drogie Bravo, co robić?
    Hmmm... Mi się wydaje że u ciebie jeszcze za wcześnie na owulacji widząc poprzednie wykresy

• reset Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Hmmm... Mi się wydaje że u ciebie jeszcze za wcześnie na owulacji widząc poprzednie wykresy

Też tak sądziłam, po czym od weekendu pojawia się albo śluz wodnisty albo kremowy ale za to bardzo rozciągliwy. Stąd w ogóle zaczęłam testy robić...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia bardzo mocno trzymam oby spadła i jutro do swojej ochanej psiny i pamiętaj kupić jej coś smacznego po drodze ;)

MamaFabianka :(

Koteczka

eb9553e83f7d60edmed.jpg

Czrna 81, Koteczka82, Bea25, emi2016, Luna1993, blue00, Bunia86, Yoselyn82, staraczka1111 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bunia bardzo mocno trzymam oby spadła i jutro do swojej ochanej psiny i pamiętaj kupić jej coś smacznego po drodze ;)

MamaFabianka :(

Koteczka

eb9553e83f7d60edmed.jpg

Flowwer kocham ❤ dzięki musiałam się uśmiechnąć!!! I przeszedł mi foch na M

Flowwer lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    U mnie na razie "umiakowany optymizm "
    Może być umiarkowany, byle optymizm ;-)

Byłam dzisiaj w tej mojej pipidówce u lekarza na nfz zrobić cytologię. Pierwszy raz tam szłam, więc pomyślałam co tam, wezmę wyniki męża i powiem że się staramy. Nawet taki fajny gość. Zajrzał w jajniki, nie zmierzył, ale powiedział że rośnie ładny pęcherzyk :-) Co do wyników M to zdziwił się dlaczego poprzednia gin nie zwróciła uwagi na obecność bakterii. Ten wynik uznaje za nieważny, bo nie ma zaufania do małych, nieznanych mu lab. Zaleca zrobić badanie nasienia + posiew nasienia w Bydgoszczy. Niestety u nas do końca roku jest masakra w pracy, więc pojedziemy zrobić te badania po Nowym roku. O dziwo nie usłyszałam żadnego sprzeciwu od M :-) Narazie cieszę się że coś tam rośnie i planuję pracowity weekend ;-)

summer86, Koteczka82, Flowwer, olik321, Anna Stesia, Lunaris, justyna14, Bunia86, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

Byłam dzisiaj w tej mojej pipidówce u lekarza na nfz zrobić cytologię. Pierwszy raz tam szłam, więc pomyślałam co tam, wezmę wyniki męża i powiem że się staramy. Nawet taki fajny gość. Zajrzał w jajniki, nie zmierzył, ale powiedział że rośnie ładny pęcherzyk :-) Co do wyników M to zdziwił się dlaczego poprzednia gin nie zwróciła uwagi na obecność bakterii. Ten wynik uznaje za nieważny, bo nie ma zaufania do małych, nieznanych mu lab. Zaleca zrobić badanie nasienia + posiew nasienia w Bydgoszczy. Niestety u nas do końca roku jest masakra w pracy, więc pojedziemy zrobić te badania po Nowym roku. O dziwo nie usłyszałam żadnego sprzeciwu od M :-) Narazie cieszę się że coś tam rośnie i planuję pracowity weekend ;-)

I widzisz jakie mile zaskoczenie :)
    , powiem wam że kiedyś mega dluzyly mi się cykle itp a teraz patrzę że już koniec roku, tyle dziewczyn zaszło w ciążę jedne są już na końcówce inne w połowie a inne czekają na prenatalne :) to daje wiarę że każda z nas się doczeka, może nie wszystkie już ale z każdym miesiącem kolejne będą zachodzić w ciążę i to jest mega fajne :) że ta która dziś płaczę z powodu @ za miesiąc dwa lub trzy będzie skakać z radości bo będzie w ciąży :)

Bea25, summer86, Czrna 81, Anna Stesia, Lunaris, Bunia86, KateHawke lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

Czasem ci w mniejszych miejscowosciach trafiają się bardziej konkretni niż ci w duzych miastach. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 19:58

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Melduje po wizycie na NFZ: nic nowego, żadnego nowego skierowania. Ona już nic nie może zrobić i proponuje mi iść do kliniki leczenia niepłodności :-D

A co prezentów to ja w tym roku dla wszystkich dzieci w rodzinie kupiłam książki. Jedna to Masza i Niedźwiedź, druga Kraina Lodu a trzecia to 365 bajek Disney na każdy dzień w roku :-D a dla 7 letniej chrzesnicy mojego męża zamówiłam zestaw do tworzenia własnych kosmetyków:-D i mam z głowy :-P

A w ogóle dziś w Grycanie są lody po 1 zł :-P zaproponowałam mężowi, ale on stwierdził że woli mieć Grycanke w domu i naturalne lody haha i przy okazji ŚRODA DZIEŃ LODA :-D

Ostatnio jak byłam z mężem samochód ubezpieczać to Pani zajechala do nas z tekstem ze aroda dzień loda : D ale zbwrezna strasznie bywa. Od jednej lekarki usłyszałam to samo że juz nic mi nie pomoże i mam iść do kliniki.... Trochę siw wkurzylam ale z drugiej strony to ona nic nie zrobiła żeby mi po.oc a po trzecie to wolę żeby mi nie pomagała z takim zapalem

Karolina90 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z Ikei do domku. Kupiłam komodę lustro kontener pod biurko, zasłonki do sypialni i kwiatka i wiszaca doniczke i jestem szczęśliwa !!!!! Jak niewiele potrzeba !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:00

reset, innamorata88, Flowwer, lamka, olik321, Koteczka82, Bea25, Bocianiątko, Lena21, Lunaris, Karolina90, justyna14, Bunia86, Karma88 lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Wracamy z Ikei do domku. Kupiłam komodę lustro kontener pod biurko, zasłonki do sypialni i kwiatka i wiszaca doniczke i jestem szczęśliwa !!!!! Jak niewiele potrzeba !

ja CIę wezmę na zakupy do Ikei jak będę kupowała bibeloty do Żłobka :D ?

• olik321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak film świąteczny polecacie?

Chce się wprawić w nastrój

Bunia kciuki oczywiście będą zaciśnięte :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dziewczyny jak film świąteczny polecacie?

Chce się wprawić w nastrój

Bunia kciuki oczywiście będą zaciśnięte :)
    Listy do M 3 <3 cudowne. beczałam jak głupia

ANkaG lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    dziewczyny...fajny sklep internetowy z sukienkami na sylwestra? :D

Ja polecam Lou, ceny wysokie, ale jakość rewelacyjna

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    ja CIę wezmę na zakupy do Ikei jak będę kupowała bibeloty do Żłobka :D ?
    weź mnie, nienawidzę tego sklepu ale jeszcz bardziej go uwielbiam. Tam jest zawsze to samo a ja zawsze się tym zachwycam. A ile dylematów czy te zasłony czy te czy moze tamte a mój maz juz wisi na wózku i mówi że go nogi bola. Chłopy to się nie nadają.

S3YWp2.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo gratuluję!

Agulineczko tulę Cię mocno!

Blue :(

I nic więcej nie pamiętam :D aaa zaczyna mi się @ :) jupiii :)

Jedna_z_Wielu, summer86, Anna Stesia, Czrna 81, Bocianiątko, Lunaris, KateHawke, Luna1993, Karma88 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Ja polecam Lou, ceny wysokie, ale jakość rewelacyjna

znam. na chude laski :( tzn. takie kroje że wyglądam jak skończony pucek. Ale dzięki :D

• KateKum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka tulę mocno :(

Blue, Izape następny cykl jest nasz (znaczy ten co się już u mnie zaczął). Normalnie biorę Izape z Ciebie przykład, bo jak się jakoś szybko nie zapłodnię to pierdolca w tej mojej robocie dostanę ;)

blue00 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    I widzisz jakie mile zaskoczenie :)
    , powiem wam że kiedyś mega dluzyly mi się cykle itp a teraz patrzę że już koniec roku, tyle dziewczyn zaszło w ciążę jedne są już na końcówce inne w połowie a inne czekają na prenatalne :) to daje wiarę że każda z nas się doczeka, może nie wszystkie już ale z każdym miesiącem kolejne będą zachodzić w ciążę i to jest mega fajne :) że ta która dziś płaczę z powodu @ za miesiąc dwa lub trzy będzie skakać z radości bo będzie w ciąży :)
    No, fajne to jest :-) Przy becie Flowwer autentycznie się popłakałam :-) Dzisiaj to samo przy Cccierpliwej. Gdy takiej weterance się udaje, wstępuje we mnie nadzieja. Ostatnio aż wstyd przyznać, że chyba mój syn bardziej wierzy że będzie miał rodzeństwo, niż ja. Znowu biega na roraty z tą swoją intencją i wczoraj (zapomniałam napisać ) wylosował na jeden dzień do domu Jezuska (taka nasza tradycja) i oczywiście modlił się do Niego o rodzeństwo. A mi serce krwawi kiedy go słucham :-( Ale to co się dzieje na tym forum przywraca mi tą wiarę, że i mi może się udać.

Anna Stesia, lamka lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    znam. na chude laski :( tzn. takie kroje że wyglądam jak skończony pucek. Ale dzięki :D

A jakie sukienki lubisz?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ