GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea25 wrote:Dziewczyny wybaczcie głupie pytanie ale ja raczkuje w temacie testów owulacyjnych... Dzisiaj mam śluz rozciagliwy a na teście bladziutenka kreska. Co to znaczy?
Kilka opcji:
1.śluz owulacyjny jest śluzem płodnym i może pojawiać się kilka dni przed owu, żeby plemniki w nim doczekały owulacji; jednocześnie jest na tyle daleko do owu, że jeszcze stężenie LH jest niższe niż wykrywa test
2. miałaś za bardzo rozcieńczony mocz;
3. jesteś w grupie kobiet, którym testy nie wychodzą, bo nie.KateKum lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lunaris wrote:HA! Przeczytałam a teraz mnie korci żeby zajrzeć na lipcówki.... ale się boję
...zamiast pisać podanie do Naczelnej siedzę na OF a co tam! rano napiszę
Bajka bardzo ładnie napisałaś -myślę tak samo. Teraz cieszymy się z cudzych i widać jak z miesiąca na miesiąc udaje się kolejnym osobom. Może kolejny cykl będzie nasz? Któryś w końcu będzie! Im dłużej tu jestem tym mniej się przejmuję @ choć zawsze jest mi przykro.
Ps czy myślicie że mogę podjeść trochę słodyczy dziecku w nocy? czy to już zakrawa na Grincha?Lunaris lubi tę wiadomość
Fabian 06.2014
Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*] -
Lunaris wrote:HA! Przeczytałam a teraz mnie korci żeby zajrzeć na lipcówki.... ale się boję
...zamiast pisać podanie do Naczelnej siedzę na OF a co tam! rano napiszę
Bajka bardzo ładnie napisałaś -myślę tak samo. Teraz cieszymy się z cudzych i widać jak z miesiąca na miesiąc udaje się kolejnym osobom. Może kolejny cykl będzie nasz? Któryś w końcu będzie! Im dłużej tu jestem tym mniej się przejmuję @ choć zawsze jest mi przykro.
Ps czy myślicie że mogę podjeść trochę słodyczy dziecku w nocy? czy to już zakrawa na Grincha?
A zobaczysz za chwilę będziemy tobie gratulować i czekać na przyrost betyLunaris lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Kilka opcji:
1.śluz owulacyjny jest śluzem płodnym i może pojawiać się kilka dni przed owu, żeby plemniki w nim doczekały owulacji; jednocześnie jest na tyle daleko do owu, że jeszcze stężenie LH jest niższe niż wykrywa test
2. miałaś za bardzo rozcieńczony mocz;
3. jesteś w grupie kobiet, którym testy nie wychodzą, bo nie.Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/623cbde2a1ca.jpg
Ja tylko dbam o zdrowy uśmiech i zwalczam próchnicę mniam, mniam... czekoladki!Bea25, MamaFabianka, Anna Stesia, Czrna 81, ANkaG, Flowwer, Yoselyn82, Bajkaaa, Koteczka82, Melevis, Karma88 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Nadrobię wieczorem, ale już dziękuję Wam za całe wsparcie. Mam nadzieję, że jutrzejsza beta powie, że nie zastopował. O 13:40 mam spotkanie z położną (po co? Kazał iść). Z nerwów mało tam nie zemdlałam, nie spytałam co z progiem i glucophage. Spytam się tej położnej - moze mi załatwi recepty, a jak nie to coś wymyślę... innego gina na przykład. Ten mnie stresuje. L4 nie dał, skoro fizycznie czuję się świetnie. Grr
Jeśli potrzebujesz lutki lub dupka mogę się podzielić, na szybko przesłać kurierem, rydwanem, gołębiem pocztowym (w Krakowie mamy ich nadmiar).
EDIT: Sorry, nadrabiam forum i jestem już przy 15:45, gdzie przeczytałam, że lutka do Ciebie już pomykaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:53
-
Bea25 wrote:Hehe dziękuję Kochana jutro wieczorkiem powtórzę
Bea25 lubi tę wiadomość
-
blue00 wrote:Kochane,dla tych co przegapiły mój wynik bety,podaję jeszcze raz :0.16 mlU/ml.A wraz z ujemną betą przyszła @,co za ironia losu i to na trzy dni przed czasem.
bardzo nie lubię! To nie jest fajny prezent na Mikołaja A może Twój prezent przyjdzie do Ciebie dopiero na Sylwestra? -
Hej Dziewczyny! Parę godz bez neta/komputera/telefonu i nie idzie nadrobić!
Flo - gratuluję bety i nie przestaje trzymać kciuków!!!
Nika - pęcherzyk cudny!!! Zobaczysz, będzie go tam coraz więcej i serduszko będzie za chwile biło dla mamusi!!
Tyle rży czy jeszcze chciałam napisać, ale już nie pamiętam co i jak....
Do koszyka w aptece trzeba dorzucić coś na pamięć i na podejmowanie decyzji, bo grzebie po tych inofolokach i innych ino-coś-tam i nie wiem który
Z prywatyzacji to dziś 20 mm pęcherzyka w lewym jajniku (znowu lewy...),ale jakoś straciłam wiarę po wizycie w aptece...Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Bea25 wrote:Chciałam zacytować no coś Ty ???? Naprawdę ???
W sumie patrząc na Twój wykres to nie jest takie niemożliwe W tym miesiącu tu dużo jakichś wczesnych owulacji...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Bea25 wrote:Chciałam zacytować no coś Ty ???? Naprawdę ???
Bea25 lubi tę wiadomość
-
reset wrote:W sumie patrząc na Twój wykres to nie jest takie niemożliwe W tym miesiącu tu dużo jakichś wczesnych owulacji...Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Kargo31 wrote:Hej Dziewczyny! Parę godz bez neta/komputera/telefonu i nie idzie nadrobić!
Flo - gratuluję bety i nie przestaje trzymać kciuków!!!
Nika - pęcherzyk cudny!!! Zobaczysz, będzie go tam coraz więcej i serduszko będzie za chwile biło dla mamusi!!
Tyle rży czy jeszcze chciałam napisać, ale już nie pamiętam co i jak....
Do koszyka w aptece trzeba dorzucić coś na pamięć i na podejmowanie decyzji, bo grzebie po tych inofolokach i innych ino-coś-tam i nie wiem który
Z prywatyzacji to dziś 20 mm pęcherzyka w lewym jajniku (znowu lewy...),ale jakoś straciłam wiarę po wizycie w aptece...Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualnyPowiem Wam że dzień zakończył się bardzo fajnie mimo że zaczął się chce*** przez to cofnięcie mnie z hsg-mianowocie wygrałam w konkursie na FB jedzonko,przysmaki i gadżety dla mojej psinki radość ogromną życzę każdemu samych wspaniałych wiadomość-z wiadomego tematu
A co do farbowania wlosow- choć ja już nie farbuje-ale chyba każda moja koleżanka będąc w ciąży włosy farbowała.i wszystko było okBea25, Agniechaaaa, Anna Stesia, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Lunaris, lamka, Koteczka82, Bocianiątko, pilik lubią tę wiadomość