GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja chyba też już powoli mogę się przymierzać do grudniowego testowania. W środę pęcherzyk miał 15mm i w sobotę lekarz kazał mi zrobić zastrzyk ovitrelle. Z tym że w piątek mój mąż miał wypadek w pracy, rozciął sobie rękę dlatego starania nie zawsze były pełne jeśli można tak to ująć jak pech to pech, mimo wszystko mam nadzieję że się uda. Pojutrze sprawdzamy czy na pewno doszło do owulacji.
Jak myślicie kiedy mogę zatestowac tak żeby już zastrzyk nie dał fałszywego wyniku? -
Malgonia - a masz już jakiekolwiek badania za sobą? Monitoringi? Namierzone potencjalne problemy?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja jestem lekko rozregulowana, ale poproszę o wpisanie w termin 16.12.
-
nick nieaktualny
-
reset wrote:Malgonia - a masz już jakiekolwiek badania za sobą? Monitoringi? Namierzone potencjalne problemy?
Jeszcze nie doszłam do tego etapu
jedyne co mierzę to progesteron od jakiegoś czasu (choć do niedawna robiłam to na chybił trafił bo nie wiedziałam kiedy go badać), bo to od dawna wydaje mi się, że coś tam się złe dzieje (mam takiego ginekologa państwowego, że dopiero kobitki na naukach przedmałżeńskich nauczyły mnie oznaczać początek cyklu, bo przez plamienia uznawałam, ze mam 11 dni okresu na 22 dniowe cykle).
Tak czy siak, zaprzestałam biegania i plamienia ustały (do minionego miesiąca gdy znów się pojawiły już na kilka dni przed@).
Progesteron w tydzień po owulacji (którą póki co stwierdzam tylko na podstawie obserwacji i odczuwalnego bólu) miałam na poziomie 10.4 więc bez szału. W minionym cyklu nawet jasny pasek na testach owulacyjnych mi się nie pojawił, choć zakładam, że mogłam za wcześnie je zacząć robić.
Tak czy inaczej ponieważ diecezja warszawsko-praska uznaje metodę obserwacyjną a nie obserwacyjno-termiczną to o mierzeniu temperatury wiem tyle co wyczytałam na forum. Ale, że u mojego brata problemy reprodukcyjne były dość poważne, to bratowa obiecała, ze swój super hiper termometr mi użyczy, więc zobaczę co i jak.
Póki co więc są to tylko moje przypuszczenia, ze coś jest nie tak jak być powinno, a że nie jestem już pierwszej młodości to nie koniecznie chcę teraz trzy lata "na luzie" sprawdzać, czy jednak się nie mylę.
Chwycę się więc każdej deseczki, która sprawi, że zostanę mamą jak najszybciej. -
nick nieaktualnyCheresta wrote:Hej ja chyba też już powoli mogę się przymierzać do grudniowego testowania. W środę pęcherzyk miał 15mm i w sobotę lekarz kazał mi zrobić zastrzyk ovitrelle. Z tym że w piątek mój mąż miał wypadek w pracy, rozciął sobie rękę dlatego starania nie zawsze były pełne jeśli można tak to ująć jak pech to pech, mimo wszystko mam nadzieję że się uda. Pojutrze sprawdzamy czy na pewno doszło do owulacji.
Jak myślicie kiedy mogę zatestowac tak żeby już zastrzyk nie dał fałszywego wyniku?
Owu chyba była wczoraj, bo miałam niewielkie brunatne plamienie i dziś też trochę. W sumie miałam 2 pęcherzyki 19 i 18mm w czwartek, więc ciekawe czy pękły obydwaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:36
-
Witam się i ja tutaj..
Co prawda @ jeszcze nie przyszła, ale odebrałam wyniki progesteronu 10dpo = 13,17 ng/ml
gdzie 7dpo wynosił 18,74, więc już czekam na @.. pierwszy raz pociekły mi łzy na widok wyników... ale 3 dni i będzie trzeba walczyć dalej
tylko nawet nie wiem na jaki dzień testowy się wpisac... patrząc na to, ze owu miałam w 11dc to @ powinna mi przyśpieszyć.. wpiszę się więc na bieżąco jak dostanę @Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:44
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy podczas okresu odczuwacie ból jajnika w ktorym był pecherzyk? Ja juz mam 4 dzien okresu a lewy jajnik wciaz boli. Obawiam sie, ze pecherzyk ktory mial juz 31 mm nie pękł i tam juz jako torbil sprawia odczucie bólu. Do twgo ta glowa. Od tygodnia boli mnie glowa po tej samej stronie. Nie wiem czy to moze byc powiązane.... czy mialyscie moze bole jajnika jeszcze w trakcie okresu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:15
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
ANkaG wrote:Patrzysz na dzień kiedy ma być @ ? Bo dziewczyny mówią że pierwszy test już robią 11-12 dpo?! To wypada 6-7.12? Jestem w podobnej sytuacji i myślę na kiedy się zapisać
-
nick nieaktualnyJa sie ciągle zastanawiam ale co mi tam najwyżej będę musiała moje zapasy zużyć Nowa Na Dzielni zapisz mnie proszę na Mikołaja pierwszy raz silne! 6.12 może sie tam już jakiś kreseczek da podglądnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 16:16
-
nick nieaktualny
-
Malgonia - robisz badania prywatnie czy czekasz na skierowanie? Bo jeśli prywatnie, to Ci dziewczyny zaraz pewnie całą listę przygotują, od czego zacząć. W którym dc jesteś obecnie?
Dziewczyny ja mam większość wyników z dziś (nie mam jeszcze kwasu foliowe, ANA, shbg i 17 OH progesteron), ale powiedzcie mi, co o nich sądzicie. Po miesiącu brania euthyroxu tsh mam idealne, ale ft3 już za nisko:(
Wklejam całe wyniki, żeby tu nie przepisywać:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b8e44b3a5f3.png
A tu równo sprzed miesiąca, dla porównania:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc1478801137.png
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:To miałyśmy praktycznie w tym samym czasie zastrzyk ja robiłam o północy w piątek. A dupka masz na 2ga fazę czy bez? Po ovitrelle najlepiej testować 14dnia po. U mnie wypada 8.12., bo 7ego dupka skończę.
Owu chyba była wczoraj, bo miałam niewielkie brunatne plamienie i dziś też trochę. W sumie miałam 2 pęcherzyki 19 i 18mm w czwartek, więc ciekawe czy pękły obydwa
U Ciebie 2 pęcherzyki więc i podwójna szansa. Ja miałam tylko jeden ale i tak mocno na niego liczę. Chociaż przytulanie było tylko rano w sobotę i potem około 1 w nocy, próbowaliśmy jeszcze w niedzielę ale eMek nie dał rady że tak powiem. Wszystko przez tą jego rękę
Zastanawiam się czy to możliwe że owu mam dopiero dziś, bo tak mnie brzuch bolał że masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:31
-
Cheresta wrote:Ja w sobotę o 18, o dupku nic mi na razie nie mówił ale w sumie o zastrzyku też wcześniej nic nie mówił dopiero na ostatniej wizycie. Dowiem się w środę czy będę brać. Słyszałam, że się bierze ten duphaston po zastrzyku, ale ostatnio brałam go na wywołanie okresu więc nie ogarniam tego. Pierwszy raz mam monitoring i stymulację cyklu więc to wszystko to jest dla mnie jeszcze czarna magia.
U Ciebie 2 pęcherzyki więc i podwójna szansa. Ja miałam tylko jeden ale i tak mocno na niego liczę. Chociaż przytulanie było tylko rano w sobotę i potem około 1 w nocy, próbowaliśmy jeszcze w niedzielę ale eMek nie dał rady że tak powiem. Wszystko przez tą jego rękę
Zastanawiam się czy to możliwe że owu mam dopiero dziś, bo tak mnie brzuch bolał że masakra
Za Selinowe jajka trzymam podwójnie w końcu dwa byłyCheresta lubi tę wiadomość
-
Fajnie by było mój eMek się rozmarzył ostatnio, że jakby się udało to na sierpnia by było a ma urodziny w sierpniu, a tak się składa że ja mam urodziny jutro więc śmiałam się że na swoje urodziny zajdę a na jego urodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:52
-
Zaktualizowane (w całości mam nadzieję) . Witam wszystkich, szczególnie ciepło znajome pyszczki
U mnie mega spokojny cykl. Mało cokolwiek czuje, nie bolą mnie piersi (odbieram to jako dobry objaw bo moja gin powiedziała ze te cykle bez bólu piersi sa bardziej płodne ). Seksów u mnie w tym miesiącu jak na lekarstwo bo nie mamy siły ale za to mam nadzieje w dobrym terminie, zobaczymy
Ja miałam wizje na sierpniowe dzieckoCzrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ale przecież cały czas masz szansę na sierpniowe dziecko
P.S. wpisz mnie proszę na 9.12 na testowanie to będzie już 2 tygodnie po zastrzykuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 19:02
nowa na dzielni lubi tę wiadomość