Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja chyba też już powoli mogę się przymierzać do grudniowego testowania. W środę pęcherzyk miał 15mm i w sobotę lekarz kazał mi zrobić zastrzyk ovitrelle. Z tym że w piątek mój mąż miał wypadek w pracy, rozciął sobie rękę dlatego starania nie zawsze były pełne jeśli można tak to ująć ;) jak pech to pech, mimo wszystko mam nadzieję że się uda. Pojutrze sprawdzamy czy na pewno doszło do owulacji.
    Jak myślicie kiedy mogę zatestowac tak żeby już zastrzyk nie dał fałszywego wyniku?

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - a masz już jakiekolwiek badania za sobą? Monitoringi? Namierzone potencjalne problemy?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem lekko rozregulowana, ale poproszę o wpisanie w termin 16.12. :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę musiała zmienić termin testowania... Potwierdzę w środę po monitoringu.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Malgonia - a masz już jakiekolwiek badania za sobą? Monitoringi? Namierzone potencjalne problemy?

    Jeszcze nie doszłam do tego etapu :/
    jedyne co mierzę to progesteron od jakiegoś czasu (choć do niedawna robiłam to na chybił trafił bo nie wiedziałam kiedy go badać), bo to od dawna wydaje mi się, że coś tam się złe dzieje (mam takiego ginekologa państwowego, że dopiero kobitki na naukach przedmałżeńskich nauczyły mnie oznaczać początek cyklu, bo przez plamienia uznawałam, ze mam 11 dni okresu na 22 dniowe cykle).
    Tak czy siak, zaprzestałam biegania i plamienia ustały (do minionego miesiąca gdy znów się pojawiły już na kilka dni [email protected]).
    Progesteron w tydzień po owulacji (którą póki co stwierdzam tylko na podstawie obserwacji i odczuwalnego bólu) miałam na poziomie 10.4 więc bez szału. W minionym cyklu nawet jasny pasek na testach owulacyjnych mi się nie pojawił, choć zakładam, że mogłam za wcześnie je zacząć robić.
    Tak czy inaczej ponieważ diecezja warszawsko-praska uznaje metodę obserwacyjną a nie obserwacyjno-termiczną to o mierzeniu temperatury wiem tyle co wyczytałam na forum. Ale, że u mojego brata problemy reprodukcyjne były dość poważne, to bratowa obiecała, ze swój super hiper termometr mi użyczy, więc zobaczę co i jak.
    Póki co więc są to tylko moje przypuszczenia, ze coś jest nie tak jak być powinno, a że nie jestem już pierwszej młodości to nie koniecznie chcę teraz trzy lata "na luzie" sprawdzać, czy jednak się nie mylę.
    Chwycę się więc każdej deseczki, która sprawi, że zostanę mamą jak najszybciej.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Selina Autorytet
    Postów: 8941 3428

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Hej ja chyba też już powoli mogę się przymierzać do grudniowego testowania. W środę pęcherzyk miał 15mm i w sobotę lekarz kazał mi zrobić zastrzyk ovitrelle. Z tym że w piątek mój mąż miał wypadek w pracy, rozciął sobie rękę dlatego starania nie zawsze były pełne jeśli można tak to ująć ;) jak pech to pech, mimo wszystko mam nadzieję że się uda. Pojutrze sprawdzamy czy na pewno doszło do owulacji.
    Jak myślicie kiedy mogę zatestowac tak żeby już zastrzyk nie dał fałszywego wyniku?
    To miałyśmy praktycznie w tym samym czasie zastrzyk :) ja robiłam o północy w piątek. A dupka masz na 2ga fazę czy bez? Po ovitrelle najlepiej testować 14dnia po. U mnie wypada 8.12., bo 7ego dupka skończę.
    Owu chyba była wczoraj, bo miałam niewielkie brunatne plamienie i dziś też trochę. W sumie miałam 2 pęcherzyki 19 i 18mm w czwartek, więc ciekawe czy pękły obydwa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:36

  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja tutaj..
    Co prawda @ jeszcze nie przyszła, ale odebrałam wyniki progesteronu 10dpo = 13,17 ng/ml
    gdzie 7dpo wynosił 18,74, więc już czekam na @.. pierwszy raz pociekły mi łzy na widok wyników... ale 3 dni i będzie trzeba walczyć dalej
    tylko nawet nie wiem na jaki dzień testowy się wpisac... patrząc na to, ze owu miałam w 11dc to @ powinna mi przyśpieszyć.. wpiszę się więc na bieżąco jak dostanę @

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:44

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jednak załozyłaś wątek ♡♡ mam nadzieję że będzie się sporo dziać i może bedę testować. Świąteczne fasolki nadchodzą !!
    Ty już na 100% pokażesz nam teścik z pięknymi dwiema kreseczkami <3

    Karma88 lubi tę wiadomość

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 27 listopada 2017, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podczas okresu odczuwacie ból jajnika w ktorym był pecherzyk? Ja juz mam 4 dzien okresu a lewy jajnik wciaz boli. Obawiam sie, ze pecherzyk ktory mial juz 31 mm nie pękł i tam juz jako torbil sprawia odczucie bólu. Do twgo ta glowa. Od tygodnia boli mnie glowa po tej samej stronie. Nie wiem czy to moze byc powiązane.... czy mialyscie moze bole jajnika jeszcze w trakcie okresu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:15

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • seema Debiutantka
    Postów: 12 15

    Wysłany: 27 listopada 2017, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Patrzysz na dzień kiedy ma być @ ? Bo dziewczyny mówią że pierwszy test już robią 11-12 dpo?! To wypada 6-7.12? Jestem w podobnej sytuacji i myślę na kiedy się zapisać :P
    Tak 12 teoretycznie powinnam dostać @ i w ten dzień zrobię. Ale pewnie nie wytrzymam i zrobię wcześniej :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciągle zastanawiam ale co mi tam najwyżej będę musiała moje zapasy zużyć ;) Nowa Na Dzielni zapisz mnie proszę na Mikołaja pierwszy raz silne! 6.12 może sie tam już jakiś kreseczek da podglądnąć

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 16:16

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy dzień z conceive i mam pytanie. Jak ekhm głęboko wsadza się ten aplikator?:D

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 27 listopada 2017, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - robisz badania prywatnie czy czekasz na skierowanie? Bo jeśli prywatnie, to Ci dziewczyny zaraz pewnie całą listę przygotują, od czego zacząć. W którym dc jesteś obecnie?

    Dziewczyny ja mam większość wyników z dziś (nie mam jeszcze kwasu foliowe, ANA, shbg i 17 OH progesteron), ale powiedzcie mi, co o nich sądzicie. Po miesiącu brania euthyroxu tsh mam idealne, ale ft3 już za nisko:(
    Wklejam całe wyniki, żeby tu nie przepisywać:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b8e44b3a5f3.png


    A tu równo sprzed miesiąca, dla porównania:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc1478801137.png

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 27 listopada 2017, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja dzisiaj pierwszy dzień z conceive i mam pytanie. Jak ekhm głęboko wsadza się ten aplikator?:D

    Głęboko:P!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femine_ wrote:
    Głęboko:P!
    hahaha nie lubię sobie sama wsadzać :D jakkolwiek to brzmi hahahahaha

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 27 listopada 2017, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    To miałyśmy praktycznie w tym samym czasie zastrzyk :) ja robiłam o północy w piątek. A dupka masz na 2ga fazę czy bez? Po ovitrelle najlepiej testować 14dnia po. U mnie wypada 8.12., bo 7ego dupka skończę.
    Owu chyba była wczoraj, bo miałam niewielkie brunatne plamienie i dziś też trochę. W sumie miałam 2 pęcherzyki 19 i 18mm w czwartek, więc ciekawe czy pękły obydwa
    Ja w sobotę o 18, o dupku nic mi na razie nie mówił ale w sumie o zastrzyku też wcześniej nic nie mówił dopiero na ostatniej wizycie. Dowiem się w środę czy będę brać. Słyszałam, że się bierze ten duphaston po zastrzyku, ale ostatnio brałam go na wywołanie okresu więc nie ogarniam tego. Pierwszy raz mam monitoring i stymulację cyklu więc to wszystko to jest dla mnie jeszcze czarna magia.
    U Ciebie 2 pęcherzyki więc i podwójna szansa. Ja miałam tylko jeden ale i tak mocno na niego liczę. Chociaż przytulanie było tylko rano w sobotę i potem około 1 w nocy, próbowaliśmy jeszcze w niedzielę ale eMek nie dał rady że tak powiem. Wszystko przez tą jego rękę :/
    Zastanawiam się czy to możliwe że owu mam dopiero dziś, bo tak mnie brzuch bolał że masakra

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:31

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 listopada 2017, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Ja w sobotę o 18, o dupku nic mi na razie nie mówił ale w sumie o zastrzyku też wcześniej nic nie mówił dopiero na ostatniej wizycie. Dowiem się w środę czy będę brać. Słyszałam, że się bierze ten duphaston po zastrzyku, ale ostatnio brałam go na wywołanie okresu więc nie ogarniam tego. Pierwszy raz mam monitoring i stymulację cyklu więc to wszystko to jest dla mnie jeszcze czarna magia.
    U Ciebie 2 pęcherzyki więc i podwójna szansa. Ja miałam tylko jeden ale i tak mocno na niego liczę. Chociaż przytulanie było tylko rano w sobotę i potem około 1 w nocy, próbowaliśmy jeszcze w niedzielę ale eMek nie dał rady że tak powiem. Wszystko przez tą jego rękę :/
    Zastanawiam się czy to możliwe że owu mam dopiero dziś, bo tak mnie brzuch bolał że masakra
    Brzuch może boleć tez po ovu :) trzymam mocno kciuki!

    Za Selinowe jajka trzymam podwójnie :) w końcu dwa były :)

    Cheresta lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 27 listopada 2017, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było ;) mój eMek się rozmarzył ostatnio, że jakby się udało to na sierpnia by było a ma urodziny w sierpniu, a tak się składa że ja mam urodziny jutro więc śmiałam się że na swoje urodziny zajdę a na jego urodzę :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:52

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 27 listopada 2017, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaktualizowane (w całości mam nadzieję) :). Witam wszystkich, szczególnie ciepło znajome pyszczki :)

    U mnie mega spokojny cykl. Mało cokolwiek czuje, nie bolą mnie piersi (odbieram to jako dobry objaw bo moja gin powiedziała ze te cykle bez bólu piersi sa bardziej płodne ;)). Seksów u mnie w tym miesiącu jak na lekarstwo bo nie mamy siły :D ale za to mam nadzieje w dobrym terminie, zobaczymy :)

    Ja miałam wizje na sierpniowe dziecko :D

    Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 27 listopada 2017, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież cały czas masz szansę na sierpniowe dziecko ;)
    P.S. wpisz mnie proszę na 9.12 na testowanie to będzie już 2 tygodnie po zastrzyku

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 19:02

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego