Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w sierpniu urodziny..... najpiękniejszy prezent..by był.

    nowa na dzielni, Malgonia, Flowwer lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 27 listopada 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Malgonia - robisz badania prywatnie czy czekasz na skierowanie? Bo jeśli prywatnie, to Ci dziewczyny zaraz pewnie całą listę przygotują, od czego zacząć. W którym dc jesteś obecnie?

    Dziewczyny ja mam większość wyników z dziś (nie mam jeszcze kwasu foliowe, ANA, shbg i 17 OH progesteron), ale powiedzcie mi, co o nich sądzicie. Po miesiącu brania euthyroxu tsh mam idealne, ale ft3 już za nisko:(
    Wklejam całe wyniki, żeby tu nie przepisywać:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b8e44b3a5f3.png


    A tu równo sprzed miesiąca, dla porównania:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc1478801137.png

    Robic musialabym prywatnie wiec nim puszcze z torbami reszte moich oszczednosci to do konca roku poprobuje na jakis bezreceptowych specyfikach.
    Mysle tylko zebh dalej progedteron pilnowac i prolaktyne zrobie. Dzis mam 26dc/1dc nie wiem czy moje plamienie do konca dnia sie ostatecznie zdecyduje ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już dzieciątko z sierpnia więc nawet miałam myśli że nie chce drugiego na jej urodzinki bo to nie jest za fajne! Moja siostra urodziła się w moje 4 urodziny i jest to dla nas problem jeśli chodzi o zapraszanie naszej rodziny w ten sam weekend tylko musimy no ja w so a ona w niedz lub na odwrót.Noi chce z córką być w jej urodzinki ale cóż inne myśli są co ma być to będzie może przeznaczenie i nie będę raz w głowie układać myśli że chce na już dziecko a w innym cyklu że teraz nie bo już raz tak miałam że nie chce urodzić koniec roku a poprzednia ciąża stracona bo bezzarodkowa termin byl 30.10.17 więc wiecie co ma być to będzie

  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 27 listopada 2017, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - jak pilnujesz progesteron bez wizyt?
    Jeśli nie gin, to może idź do rodzinnego po skierowanie np na hormony tarczycy (możesz mu powiedzieć że masz kilka objawów podobnych do nadczynności czy niedoczynności i powinien Ci wystawić na tej,ft3 i ft4), ewentualnie prywatnie zrób 3-5 dv lh,FSH i estradiol. To już będzie dobry wstęp.

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 27 listopada 2017, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Ja w sobotę o 18, o dupku nic mi na razie nie mówił ale w sumie o zastrzyku też wcześniej nic nie mówił dopiero na ostatniej wizycie. Dowiem się w środę czy będę brać. Słyszałam, że się bierze ten duphaston po zastrzyku, ale ostatnio brałam go na wywołanie okresu więc nie ogarniam tego. Pierwszy raz mam monitoring i stymulację cyklu więc to wszystko to jest dla mnie jeszcze czarna magia.
    U Ciebie 2 pęcherzyki więc i podwójna szansa. Ja miałam tylko jeden ale i tak mocno na niego liczę. Chociaż przytulanie było tylko rano w sobotę i potem około 1 w nocy, próbowaliśmy jeszcze w niedzielę ale eMek nie dał rady że tak powiem. Wszystko przez tą jego rękę :/
    Zastanawiam się czy to możliwe że owu mam dopiero dziś, bo tak mnie brzuch bolał że masakra
    Owu następuje po 30-48h od zastrzyku, więc jasne że mogła być dzisiaj :)
    Ja tam bym wlazła jeszcze na męża dzisiaj :D jego ręka sobie odpocznie a Ty możesz się zająć resztą :P
    Dupka się przepisuje na kilka dni po zastrzyku zwykle, żeby podtrzymać ewentualną ciążę, w końcu to sztuczny prostesteron :) Nie zawsze lekarze go przepisują, ja mam go dopiero 2gi raz (tak jak i zastrzyk), nigdy żaden lekarz nie uznał że potrzebuję czegokolwiek, co mnie strasznie denerwowało. Tzn uważali, że wszystko jest w porządku u mnie i najlepiej robić inseminację. Dopiero niedawno trafiłam na świetną ginekolog :)

    Koniec starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps ale wkładać tylko tą wąską część aplikatora ? ;D

    Selina lubi tę wiadomość

  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1966 2210

    Wysłany: 27 listopada 2017, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Owu następuje po 30-48h od zastrzyku, więc jasne że mogła być dzisiaj :)
    Ja tam bym wlazła jeszcze na męża dzisiaj :D jego ręka sobie odpocznie a Ty możesz się zająć resztą :P
    Dupka się przepisuje na kilka dni po zastrzyku zwykle, żeby podtrzymać ewentualną ciążę, w końcu to sztuczny prostesteron :) Nie zawsze lekarze go przepisują, ja mam go dopiero 2gi raz (tak jak i zastrzyk), nigdy żaden lekarz nie uznał że potrzebuję czegokolwiek, co mnie strasznie denerwowało. Tzn uważali, że wszystko jest w porządku u mnie i najlepiej robić inseminację. Dopiero niedawno trafiłam na świetną ginekolog :)
    Wlazłam na niego z rana hehe :D jak już się ukłułam to nie mogło to pójść na marne z resztą mieliśmy próbować sobota niedziela i właśnie poniedziałek
    Akurat mój lekarz już w pierwszym cyklu jak do niego poszłam to zaczął konkretnie działać. Dopiero jak się nie uda przez 3 cykle to pomyślimy o inseminacji

    Selina lubi tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 27 listopada 2017, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ps ale wkładać tylko tą wąską część aplikatora ? ;D

    Haha, zdecydowanie tak:D:D!!

    Frelcia lubi tę wiadomość

  • Edziorro Koleżanka
    Postów: 83 15

    Wysłany: 27 listopada 2017, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Dołączam się do testujących w grudniu i życzę Nam szczęścia! =)

    ANkaG lubi tę wiadomość

    hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 27 listopada 2017, 23:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Wlazłam na niego z rana hehe :D jak już się ukłułam to nie mogło to pójść na marne z resztą mieliśmy próbować sobota niedziela i właśnie poniedziałek
    Akurat mój lekarz już w pierwszym cyklu jak do niego poszłam to zaczął konkretnie działać. Dopiero jak się nie uda przez 3 cykle to pomyślimy o inseminacji
    To prawidłowo :D
    Widzę, że mamy taki sam czas starań a teraz cykle nam się jeszcze zgrały ;)
    Nam też ginka dała plan na 3 cykle (clo+zastrzyk+dupek) a jak nie wyjdzie, to IUI. Wierzę, że uda nam się bez tego :) trzymam kciuki

    Koniec starań
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 28 listopada 2017, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    ja mam w sierpniu urodziny..... najpiękniejszy prezent..by był.
    Ja tez mam urodziny w sierpniu i slub tez bralismy w sierpniu :) bylby super prezent na rocznice :)

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 28 listopada 2017, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni mogłabyś mnie wpisać na 25 grudnia?

    Trzy cykle na luzie po HyCoSy. Zobaczymy czy będę w stanie normalnie funkcjonować i żyć. ;)

    Zamówiłam wczoraj Folian i D3, bo mi się kończą powoli.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • madalena1103 Znajoma
    Postów: 25 14

    Wysłany: 28 listopada 2017, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Dołączam do grudnioeego testowania. Okres powinnam dostać 1.chce zatestoeac 5jesli nie przyjdzie @.

    madalena
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam śmieszne pytanie odnośnie żelu conceive..czy po serduszkowaniu wraz z nasieniem wypływa wam też ten żel?

  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1966 2210

    Wysłany: 28 listopada 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    To prawidłowo :D
    Widzę, że mamy taki sam czas starań a teraz cykle nam się jeszcze zgrały ;)
    Nam też ginka dała plan na 3 cykle (clo+zastrzyk+dupek) a jak nie wyjdzie, to IUI. Wierzę, że uda nam się bez tego :) trzymam kciuki
    I testujemy też dzień po sobie, więc jest szansa że ciążę też będziemy razem przechodzić :D powodzonka

    Selina lubi tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 28 listopada 2017, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 8dpo progesteton 18,89 ng/ml. Nie za niski?????

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5293 7193

    Wysłany: 28 listopada 2017, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femine_ wrote:
    Dziewczyny, 8dpo progesteton 18,89 ng/ml. Nie za niski?????
    Jest w porządku. Może być większy ale za niski nie jest. Ja mam zawsze ok 20ng

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5293 7193

    Wysłany: 28 listopada 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Znowu mam śmieszne pytanie odnośnie żelu conceive..czy po serduszkowaniu wraz z nasieniem wypływa wam też ten żel?
    Mi czasem tak. Ja po serduszkowaniu w ogóle nie wstaję z łóżka do rana żeby nie wylać tego bo się boję że wszystko wypłynie

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 28 listopada 2017, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Malgonia - jak pilnujesz progesteron bez wizyt?
    Jeśli nie gin, to może idź do rodzinnego po skierowanie np na hormony tarczycy (możesz mu powiedzieć że masz kilka objawów podobnych do nadczynności czy niedoczynności i powinien Ci wystawić na tej,ft3 i ft4), ewentualnie prywatnie zrób 3-5 dv lh,FSH i estradiol. To już będzie dobry wstęp.


    Ano przychodzi pierwszy dzień cyklu, potem przychodzi taki który uznaję za owulację i doliczam siedem i idę robić badanie. Albo jak przychodzi jakieś plamienia a za wcześnie na jednoznaczne stwierdzenie czy mam jestem czy nie jestem i chcę zobaczyć co się dzieję. takie wiesz leczenie z wujkiem googlem. Póki co to bardziej się zabezpieczam, że jeśli zajdę to żebym utrzymała ciążę. Do lekarz pójdę jeśli nie zajdę do końca roku. mam dość krótkie cykle więc czekają mnie jeszcze dwie owulacje do końca grudnia ;P
    Jak się nie uda to będę sprawdzać dokładniej co się dzieję. Ale od wczoraj czuję, ze to właśnie będzie ten cykl :)

    reset lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mi czasem tak. Ja po serduszkowaniu w ogóle nie wstaję z łóżka do rana żeby nie wylać tego bo się boję że wszystko wypłynie

    czyli mamy tak samo. Też się do rana nie ruszam :D

    jutro o 19.30 mam usg... boję się czy mi potwierdzi owulację czy nie.. a jak bedzie jajo powyżej 20mm to już bym wolała ten zastrzyk...

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego