Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni hej :) ja pisałam o testowaniu, ale nie byłam pewna kiedy, teraz już wiem, że 8.12. :) więc bardzo proszę o dopisanie :P

• s1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dopiszcie mnie na 15 grudnia

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • seema Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie wczoraj i dzisiaj test owulacyjny pozytywny to teraz czekamy do 12.12 aby ciążowy też był pozytywny :)

KateHawke lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seema wrote:
    Cześć dziewczyny :) u mnie wczoraj i dzisiaj test owulacyjny pozytywny to teraz czekamy do 12.12 aby ciążowy też był pozytywny :)
    Bedziemy testowaly razem! :) u mnie tez testy ovu pozytywne, jutro ide na podgląd.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś owu miałam z tego co zaobserwowałam :) zastrzyk był w nocy z piątku na sobotę i dziś popołudniu brunatne niewielkie plamienie tak jak miesiąc temu po ovitrelle. Więc raz dwa chyc na męża :P <3 a jeszcze się zorientowaliśmy, że mamy dziś rocznicę zaręczyn ;) niby nic, ale były tak piękne, że siedzimy i foty z tych wakacji oglądamy właśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 21:13

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm u mnie jeszcze owulacyjny negatywny:( jutro albo we wtorek według lekarza powinien być pozytyw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Hmmm u mnie jeszcze owulacyjny negatywny:( jutro albo we wtorek według lekarza powinien być pozytyw.
    No więc jeszcze tylko momencik, jeszcze chwila ;) Który dc dziś masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seema wrote:
    Patrzysz na dzień kiedy ma być @ ? Bo dziewczyny mówią że pierwszy test już robią 11-12 dpo?! To wypada 6-7.12? Jestem w podobnej sytuacji i myślę na kiedy się zapisać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No więc jeszcze tylko momencik, jeszcze chwila ;) Który dc dziś masz?
    O ile w ogóle będzie:( 14dc mam

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań. Umie mi ktoś je zinterpretować?
    O co chodzi z tymi dodatnimi? Co to takiego jest?
    Już się podłamałam, bo gin mi powiedziała, że jak coś będzie pozytywne, to mamy zaprzestać starań. :( jestem załamana

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4cd0c731c84.png

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie później jak znajdę chwilę to będę nadrabiać stronowe zaległości a póki co proszę o wpisanie mnie na 23 grudnia (nie chcę zobaczyć jednej kreski na samą Wigilię, wiec musi się udać).
    :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań. Umie mi ktoś je zinterpretować?
    O co chodzi z tymi dodatnimi? Co to takiego jest?
    Już się podłamałam, bo gin mi powiedziała, że jak coś będzie pozytywne, to mamy zaprzestać starań. :( jestem załamana

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4cd0c731c84.png
    Hej
    Kurczę nie mam pojęcia co to za badania i co znaczą :/ Nie martw się jednak na zapas, bo gin pewnie kazała się przestać starać dlatego, że trzeba się będzie przeleczyc. Reszta badań dotyczy chorób wirusowych, więc możliwe że przechodziłas/przechodzisz (często bezobjawowo w wieku dorosłym) jakaś chorobę i na chwile się trzeba wstrzymać że staraniami. Jednak myślę że nawet jeśli, to szybko wrócicie do gry :)
    Nie przejmuj się naprawdę, ja 3 miesiące odkładałam hsg początkiem roku, bo ureaplasme u mnie wykryto w posiewie i leczenie było a później się grzybek przyplątał po antybiotyku i znów leczenie ;)
    Wszystko będzie dobrze :)

Malinka7 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Witam się oficjalnie na grudniu z nowiuśką @ na karku.
    Trzymam kciuki za wszystkie świąteczne testowania -niech się dzieje!

nadzieja73 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Hej
    Kurczę nie mam pojęcia co to za badania i co znaczą :/ Nie martw się jednak na zapas, bo gin pewnie kazała się przestać starać dlatego, że trzeba się będzie przeleczyc. Reszta badań dotyczy chorób wirusowych, więc możliwe że przechodziłas/przechodzisz (często bezobjawowo w wieku dorosłym) jakaś chorobę i na chwile się trzeba wstrzymać że staraniami. Jednak myślę że nawet jeśli, to szybko wrócicie do gry :)
    Nie przejmuj się naprawdę, ja 3 miesiące odkładałam hsg początkiem roku, bo ureaplasme u mnie wykryto w posiewie i leczenie było a później się grzybek przyplątał po antybiotyku i znów leczenie ;)
    Wszystko będzie dobrze :)
    Dziękuję za odpowiedź i za słowa otuchy. Już dziewczyny na innym wątku mi odpowiedziały, że wyniki są bardzo dobre, a te dwa, które wyszły na +, to znaczy tylko tyle, ze badanie zostało dobrze wykonane. Kamień z serca. :)

Karma88 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj przywitał mlecznobialy śluz. Owulacja będzie pewnie dziś albo jutro.

• reset Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już oficjalnie na grudniowym testowaniu.
    U nas ten miesiąc będzie na luzie, bo szykuje nam się wyjazd i szczegółowy monitoring odpada (a owulacja wg OF akurat wypada na czas podróży i tuż po powrocie, więc zobaczymy...).
    Dziś zrobiłam kontrolnie tarczycę, a także - z uwagi na to, że to 3 dc - ponownie fsh, lh, prolaktynę, estradiol, kwas foliowy, b12. W poprzednim miesiącu były w porządku, ale skoro miałam możliwość darmowych badań, to uznałam, że skorzystam.
    Zrobiłam też shbg, testosteron i 17 OH progesteron na zlecenie endokrynologa.
    Jak będę mieć wyniki, nie omieszkam z Wami skonsultować.

W czwartek idę do ginekologa, zapytać, czy nie mógłby dać mi czegoś na endometrium (kolejny cykl z rzędu mam owulację i zaraz po niej endometrium 6 mm). Może uda mi się też w tym tygodniu M. wysłać na badania. Zapisałam się też na monitoring na 18.12 - albo będę tuż po owu albo jeszcze przed, chcę podglądać to moje endometrium.

Zamówiłam Inofem, bo chyba Ovarin z Castagnusem dobrze na mnie wpływają - cykl mi się skraca, owulacja występuje (progestern 7 dpo był 16,50 ), nawet śluz rozciągliwy się pojawia.

Jestem w tym cyklu mądrzejsza o jedno - nie nakręcać się objawami. Dziś doszłam do tego, że moje "ciążowe" objawy to może być skutek uboczny euthyroxu i zwiększenia dawki do 50.

Pytanie techniczne dot. OF - nie wiem, czemu nie chce mi zapisać zmian w stopce oraz nie uwzględnia ostatniego cyklu w wyliczeniach. Any ideas? Bo wchodzę w ustawienia, zmieniam, co potrzeba, daję zapisz i nie działa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:25

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie szybka zmiana planów testowych bo testuję najpóźniej 13 grudnia! Więc proszę przepisz mnie Skarbie :*** pęcherzyk 27 mm, Endo 8,5mm :) owu najpóźniej pojutrze, właśnie w pracy zapodałam sobie ovitrelle :D

reset, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam Inofem, bo chyba Ovarin z Castagnusem dobrze na mnie wpływają - cykl mi się skraca, owulacja występuje (progestern 7 dpo był 16,50 ), nawet śluz rozciągliwy się pojawia.

Właśnie gdzieś tam poszukując suplementów trafiłam na ten inofem. Czy Ty go planujesz łączyć z castangusem?

p.s. Może z objawami nie mam wielkiego doświadczenia, ale w KAŻDYM cyklu miałam objawy typowo ciążowe i tylko potem serce mi pękało, więc teraz liczę na cykl bez objawów i to będzie właśnie to :P

Reset - trafiłam na Twoją odpowiedź na listopadzie, dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:49

age.png

• reset Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

Właśnie gdzieś tam poszukując suplementów trafiłam na ten inofem. Czy Ty go planujesz łączyć z castangusem?

p.s. Może z objawami nie mam wielkiego doświadczenia, ale w KAŻDYM cyklu miałam objawy typowo ciążowe i tylko potem serce mi pękało, więc teraz liczę na cykl bez objawów i to będzie właśnie to :P

Reset - trafiłam na Twoją odpowiedź na listopadzie, dziękuję :)

Castagnusa biorę z uwagi na to, że kiedyś miałam hiperprolaktymenię, teraz prolaktyna niby w normie, ale zawsze w górnej granicy.

Na objawy PMS to akurat mi Castagnus nie pomaga, jest wręcz przeciwnie. Teraz objawy mam przez całą fazę lutealną :/ Najważniejsze jednak dla mnie to jakoś uregulować cykle (miałam od 35 do 50 dni) oraz poprawić endometrium. Zobaczymy, co przyniesie los ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, na pewno przyniesie samo dobro :)
    Oby tylko jak najszybciej :) Ważne, ze widzisz już poprawę.
    Ja Żałuję, ze mając jakieś tam niekoniecznie dobre przeczucia nie powiedziałam lekarzowi że się staram ponad rok i, ze dałam się zbyć. gdybym miała porobione wszystkie badania i wiedziałabym, ze jest ok to i staranie byłoby mniej stresujące. Ale wtedy pewnie bym tu nie trafiła, więc nie ma tego złego.

age.png

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ