GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś owu miałam z tego co zaobserwowałam zastrzyk był w nocy z piątku na sobotę i dziś popołudniu brunatne niewielkie plamienie tak jak miesiąc temu po ovitrelle. Więc raz dwa chyc na męża a jeszcze się zorientowaliśmy, że mamy dziś rocznicę zaręczyn niby nic, ale były tak piękne, że siedzimy i foty z tych wakacji oglądamy właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 21:13
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyseema wrote:Cześć dziewczyny u mnie wczoraj i dzisiaj test owulacyjny pozytywny to teraz czekamy do 12.12 aby ciążowy też był pozytywny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań. Umie mi ktoś je zinterpretować?
O co chodzi z tymi dodatnimi? Co to takiego jest?
Już się podłamałam, bo gin mi powiedziała, że jak coś będzie pozytywne, to mamy zaprzestać starań. jestem załamana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4cd0c731c84.png -
ja pewnie później jak znajdę chwilę to będę nadrabiać stronowe zaległości a póki co proszę o wpisanie mnie na 23 grudnia (nie chcę zobaczyć jednej kreski na samą Wigilię, wiec musi się udać).
-
nick nieaktualnyMalinka7 wrote:Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań. Umie mi ktoś je zinterpretować?
O co chodzi z tymi dodatnimi? Co to takiego jest?
Już się podłamałam, bo gin mi powiedziała, że jak coś będzie pozytywne, to mamy zaprzestać starań. jestem załamana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4cd0c731c84.png
Kurczę nie mam pojęcia co to za badania i co znaczą Nie martw się jednak na zapas, bo gin pewnie kazała się przestać starać dlatego, że trzeba się będzie przeleczyc. Reszta badań dotyczy chorób wirusowych, więc możliwe że przechodziłas/przechodzisz (często bezobjawowo w wieku dorosłym) jakaś chorobę i na chwile się trzeba wstrzymać że staraniami. Jednak myślę że nawet jeśli, to szybko wrócicie do gry
Nie przejmuj się naprawdę, ja 3 miesiące odkładałam hsg początkiem roku, bo ureaplasme u mnie wykryto w posiewie i leczenie było a później się grzybek przyplątał po antybiotyku i znów leczenie
Wszystko będzie dobrzeMalinka7 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Witam się oficjalnie na grudniu z nowiuśką @ na karku.
Trzymam kciuki za wszystkie świąteczne testowania -niech się dzieje!nadzieja73 lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Hej
Kurczę nie mam pojęcia co to za badania i co znaczą Nie martw się jednak na zapas, bo gin pewnie kazała się przestać starać dlatego, że trzeba się będzie przeleczyc. Reszta badań dotyczy chorób wirusowych, więc możliwe że przechodziłas/przechodzisz (często bezobjawowo w wieku dorosłym) jakaś chorobę i na chwile się trzeba wstrzymać że staraniami. Jednak myślę że nawet jeśli, to szybko wrócicie do gry
Nie przejmuj się naprawdę, ja 3 miesiące odkładałam hsg początkiem roku, bo ureaplasme u mnie wykryto w posiewie i leczenie było a później się grzybek przyplątał po antybiotyku i znów leczenie
Wszystko będzie dobrzeKarma88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się już oficjalnie na grudniowym testowaniu.
U nas ten miesiąc będzie na luzie, bo szykuje nam się wyjazd i szczegółowy monitoring odpada (a owulacja wg OF akurat wypada na czas podróży i tuż po powrocie, więc zobaczymy...).
Dziś zrobiłam kontrolnie tarczycę, a także - z uwagi na to, że to 3 dc - ponownie fsh, lh, prolaktynę, estradiol, kwas foliowy, b12. W poprzednim miesiącu były w porządku, ale skoro miałam możliwość darmowych badań, to uznałam, że skorzystam.
Zrobiłam też shbg, testosteron i 17 OH progesteron na zlecenie endokrynologa.
Jak będę mieć wyniki, nie omieszkam z Wami skonsultować.
W czwartek idę do ginekologa, zapytać, czy nie mógłby dać mi czegoś na endometrium (kolejny cykl z rzędu mam owulację i zaraz po niej endometrium 6 mm). Może uda mi się też w tym tygodniu M. wysłać na badania. Zapisałam się też na monitoring na 18.12 - albo będę tuż po owu albo jeszcze przed, chcę podglądać to moje endometrium.
Zamówiłam Inofem, bo chyba Ovarin z Castagnusem dobrze na mnie wpływają - cykl mi się skraca, owulacja występuje (progestern 7 dpo był 16,50 ), nawet śluz rozciągliwy się pojawia.
Jestem w tym cyklu mądrzejsza o jedno - nie nakręcać się objawami. Dziś doszłam do tego, że moje "ciążowe" objawy to może być skutek uboczny euthyroxu i zwiększenia dawki do 50.
Pytanie techniczne dot. OF - nie wiem, czemu nie chce mi zapisać zmian w stopce oraz nie uwzględnia ostatniego cyklu w wyliczeniach. Any ideas? Bo wchodzę w ustawienia, zmieniam, co potrzeba, daję zapisz i nie działaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:25
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry! U mnie szybka zmiana planów testowych bo testuję najpóźniej 13 grudnia! Więc proszę przepisz mnie Skarbie :*** pęcherzyk 27 mm, Endo 8,5mm owu najpóźniej pojutrze, właśnie w pracy zapodałam sobie ovitrelle
reset, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Zamówiłam Inofem, bo chyba Ovarin z Castagnusem dobrze na mnie wpływają - cykl mi się skraca, owulacja występuje (progestern 7 dpo był 16,50 ), nawet śluz rozciągliwy się pojawia.
Właśnie gdzieś tam poszukując suplementów trafiłam na ten inofem. Czy Ty go planujesz łączyć z castangusem?
p.s. Może z objawami nie mam wielkiego doświadczenia, ale w KAŻDYM cyklu miałam objawy typowo ciążowe i tylko potem serce mi pękało, więc teraz liczę na cykl bez objawów i to będzie właśnie to
Reset - trafiłam na Twoją odpowiedź na listopadzie, dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:49
-
Malgonia wrote:Zamówiłam Inofem, bo chyba Ovarin z Castagnusem dobrze na mnie wpływają - cykl mi się skraca, owulacja występuje (progestern 7 dpo był 16,50 ), nawet śluz rozciągliwy się pojawia.
Właśnie gdzieś tam poszukując suplementów trafiłam na ten inofem. Czy Ty go planujesz łączyć z castangusem?
p.s. Może z objawami nie mam wielkiego doświadczenia, ale w KAŻDYM cyklu miałam objawy typowo ciążowe i tylko potem serce mi pękało, więc teraz liczę na cykl bez objawów i to będzie właśnie to
Reset - trafiłam na Twoją odpowiedź na listopadzie, dziękuję
Castagnusa biorę z uwagi na to, że kiedyś miałam hiperprolaktymenię, teraz prolaktyna niby w normie, ale zawsze w górnej granicy.
Na objawy PMS to akurat mi Castagnus nie pomaga, jest wręcz przeciwnie. Teraz objawy mam przez całą fazę lutealną Najważniejsze jednak dla mnie to jakoś uregulować cykle (miałam od 35 do 50 dni) oraz poprawić endometrium. Zobaczymy, co przyniesie losMalgonia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset, na pewno przyniesie samo dobro
Oby tylko jak najszybciej Ważne, ze widzisz już poprawę.
Ja Żałuję, ze mając jakieś tam niekoniecznie dobre przeczucia nie powiedziałam lekarzowi że się staram ponad rok i, ze dałam się zbyć. gdybym miała porobione wszystkie badania i wiedziałabym, ze jest ok to i staranie byłoby mniej stresujące. Ale wtedy pewnie bym tu nie trafiła, więc nie ma tego złego.