GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka tule kochana!!! Co za wstrętny babsztyl!!! Koniecznie zmień lekarza!!!
Maja cudowne serduszko!!!
Lamka kciuki nadal trzymam!!!
Jezowa trzymam kciuki żeby tempka była wysoka nie tylko od infekcji!!!
Reset ale super urlop. Daj trochę śniegu. U mnie dzisiaj było 7 stopni na plusielamka, Jeżowa, Maja84 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Dziewczyny a mi dziś się ciśnienie podniosło... Czekam sobie na psiapsiółe na gdańskiej skm- Ce, patrzę a idzie dziewczyna w ciąży i pali sobie papierosa... No brak słów...
I taka zdowe dziecko urodzi choć tyle będzie mieć dzieciątko szczęścia bo raczej matki mądrej nie ma.
Lamka jeszcze wcześnie na betę nawet 12 dpo jest jednocyfrowa więc spoko, wydech i czekamy...
Aguli pojęcie człowieczeństwo czasem odbiega od niektórych ludzi czy lekarzy. Często nie potrafię zrozumieć znęcania się nad zwierzętami ale jak człowiek człowiekowi gotuje ten los. Trzeba wychować nasze dzieci i wbijać empatię, to nasza rola. A te bezstresowe wychowywanie to nam będzie się czkać całe pokolenie.Koteczka82, Siwulec, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
lamka wrote:Agulineczka właśnie w ginamedica też przyjmuje mój ulubiony doktor Śliż, idź do niego, jest kochany
Bocianiątko - może i masz rację, nie mogę się przecież poddać.
Jeżowa nie chcę nic mówić, ale ostatnim razem pierwszym objawem mojej ciąży była infekcja
Chodziłam też kiedyś do doktora Sliża w innej przychodni, naprawdę zawsze robił na mnie bardzo dobre wrażenie. Co prawda wtedy nie ze staraniami, tylko kontrolnie, ale i tak go polecam z całego serca. Żaden lekarz nigdy mi tak dokładnie wszystkiego nie wytłumaczył.
No i po co mi to mówiłaś lamka, teraz będę sobie znowu wyobrażać niestworzone rzeczy -
nick nieaktualny
-
Po tym jak mnie podobnie do Agulineczki traktowała kobita w medicover i nakrzyczała na mnie że za wcześnie zrobiłam usg (7tydzień) w ciąży po pierwszym poronieniu i nie dała mi nic na podtrzymanie nawet i nie chciała mi wypisać l4 z symbolem b jak było już serduszko przeniosłem się do faceta. Może nie jest idealny ale ufam mu i zawsze mnie uspokoi jest dokładny i delikatny!!!
I widzi potrzebę brania leków w ciąży i jej podtrzymywania!!!
Liczę na to że jutro da mi skierowanie na badania jakie będę chciała i na usgSiwulec lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ja odpadam - idę spać jakaś wykończona jestem. Nawet dziś w kinie zasnęłam w czasie filmu dobrze że nie chrapałam bo by mnie wynieśli
Dobranocka! -
lamka wrote:Jeżowa to Ty też z Wrocławia? haaaa do usług :-* wiesz że mi się wydaje, że masz tam serduszko.
Tak, tak, też z Wrocławia znaczy oryginalnie nie, ale całe studia tutaj, no i tutaj zostałam i przestań mówić takie piękne rzeczy, piękne i bardzo bym chciała, żeby były prawdą, ale rozczarowanie będzie też odpowiednio większe i próbuję się przed tym bronić. Omg a to dopiero początek starań!lamka lubi tę wiadomość
-
Ona tez twierdzi, ze wypisuje leki na podtrzymanie, ale ciaza musi byc widoczna na usg. Normalne ze dzisiaj nic u mnie nie zobaczyla skoro beta mi spadla i zaczelam krwawienie. Tylko po co daje glupie przyklady z uk i mowi o konsekwencjach podawania lekow na podtrzymanie w ciazy... kompletnie nie mialo to do mnie odniesienia. Za wszelką cene chciala pokazac, ze panikuje, ze moze ciazy nie bylo, ze za szybko testuje, ze hcg ponizej 500 to zadne hcg, ogolnie, ze przesadzam.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Ona tez twierdzi, ze wypisuje leki na podtrzymanie, ale ciaza musi byc widoczna na usg. Normalne ze dzisiaj nic u mnie nie zobaczyla skoro beta mi spadla i zaczelam krwawienie. Tylko po co daje glupie przyklady z uk i mowi o konsekwencjach podawania lekow na podtrzymanie w ciazy... kompletnie nie mialo to do mnie odniesienia. Za wszelką cene chciala pokazac, ze panikuje, ze moze ciazy nie bylo, ze za szybko testuje, ze hcg ponizej 500 to zadne hcg, ogolnie, ze przesadzam.
-
No kurde napisalam takiego posta ze znów wam by sie nue chcialo czytac i zniknął teraz szybko.. Agulineczka brak słów ja tez tak trafiam.. Jakie zachwianie? Jak ty je mialas to ona ma powazne braki w wiedzy!
Reset frelcia siwulec Bociatko, a sikajcie na zdrowie:) ja poprostu dzięki temu jestem spokojniejsza, raczej nie smutna nie podchodze do nich emocjonalnie, jak juz pisalam jak do zabawy juz raczej nigdy nie bede miala wiecej okazji. Wiem jak by to juz bylo 10 lat to pewbie inaczej bym mówiła.. Ja sikac raczej nie bede bo moje pęcherzyki maleja. Ale trudno bede robic jakies nastepne badania. W końcu dokopie sie do problemu i go rozwiaze!Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Ja tylko wpadłam na chwile bo nie mam dzisiaj głowy do niczego... Marze żeby siąść na tyłku choć na chwile.... U mnie @ się juz skończyła, trwała niecałe 5 dni a dzisiaj juz czysto, bardzo krótko jak na mnie ale za to intensywnie! Zaczynamy działania, które w styczniu maja zakończyć się sukcesem hehe: testującym życzę jutro dwóch pięknych kreseczek : * Lanka bociek będą bladziochy!
Nie moge się doczekać czwartkowej wizyty u gina. Koncze Bronka i działamy dalej, ciekawe co powie i przepisze.
Dziewczyny napiszcie mi co polecacie zamiast ovarinu? Miovarian, inofem inofolic itd? biorę ovarin poku co ale myślę co by tu jeszcze
I ewentualnie co dla faceta np fertilman ....?
Koteczka82, ANkaG lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Flowwer wrote:Już przyszło ?
Staraczka kot przyszedł ?Flowwer, Maja84, Motylek85, lamka, Bocianiątko, Siwulec, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Lamka no zesz ku*** te testy to o super można rozbić. Widziała ta Towja 2 kreske ale tak jak Dziewczyny piszą jeszcze jest wcześnie
Agulineczka dobrze że robisz badania. Dalej się nie mogę nadziwić podejścia Twojej lekarki. Wredne babsko
Staraczka dobrze że Kocurek cały i zdrowy :
ja właśnie wróciłam od lekarza. Chciał mi dac zwolnienie do 10 ale wzięłam do konca roku. PowiedZiał że jak nie skończy się do tego czasu to nie będzie negocjacji i wypisze l4 dalej. To się zaczelam zastanawiać ile to jeszcze mlze trwać skoro tak powiedział dziś byłam u niego tylko na chwilę po po zwolnienie a w piątek przyjmie mnie w szpitalu a kontrolne bete i ogólnie na badania więc będę więcej wiedzieć jak sytuacja wygląda.
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia oby szybko wszystko wróciło do normy.
A moja dr wypisała mi l4 z kodem B sit !! A myślałam że do serduszkowej wizyty utrzymam w tajemnicy w pracy.Maja84, Karma88, Sarna84, KateHawke lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Izape_91 wrote:Ja tylko wpadłam na chwile bo nie mam dzisiaj głowy do niczego... Marze żeby siąść na tyłku choć na chwile.... U mnie @ się juz skończyła, trwała niecałe 5 dni a dzisiaj juz czysto, bardzo krótko jak na mnie ale za to intensywnie! Zaczynamy działania, które w styczniu maja zakończyć się sukcesem hehe: testującym życzę jutro dwóch pięknych kreseczek : * Lanka bociek będą bladziochy!
Nie moge się doczekać czwartkowej wizyty u gina. Koncze Bronka i działamy dalej, ciekawe co powie i przepisze.
Dziewczyny napiszcie mi co polecacie zamiast ovarinu? Miovarian, inofem inofolic itd? biorę ovarin poku co ale myślę co by tu jeszcze
I ewentualnie co dla faceta np fertilman ....?
Ja mam jutro wizytę u gina. Też jestem ciekawa co mi powie. U mnie @ jeszcze krótsza niż u Ciebie bo w sumie 3 dni.
Trzymam kciuki żeby w tym cyklu nam się udało!!Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ja ciągne l4 z kodem B też od samego początku no ale i tak się musieli dowiedzieć. Nawet teraz mi gin wpisał kod B Bo beta jeszcze pozytywna więc uznał że może. Zawsze to lepsze wynagrodzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 00:15
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
kasiakolas wrote:Aha, a jakie badania robilas?
Ja zawsze przed @ mam tak, że dzień wczesniej, a dokladniej wieczorem zaczyna mnie brzuch bolec! a rano wstaje i @. A teraz nic, tylko to dziwne kłócie jajników tak kilka dni po dniach plodnych, które mam do dzisiaj. Kilka dni mialam bez bólów.
Wcześniej tylko progesteron i prolaktyne. Teraz dodatkowo jeszcze estradiol, testosteron i 4 inne, ale już nie pamiętam. Z tym, że ginekolog mi je zalecała, wydłużyły mi się też cykle, więc część badań była pod tym kątem. Na własną rękę zrób najlepiej tylko progesteron, bo badanie hormonów jest dość drogie, a u Ciebie pewnie co innego te plamienie powoduje niż u mnie, najbezpieczniej skonsultować to z lekarzem.