X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka tule kochana!!! Co za wstrętny babsztyl!!! Koniecznie zmień lekarza!!!

Maja cudowne serduszko!!!

Lamka kciuki nadal trzymam!!!

Jezowa trzymam kciuki żeby tempka była wysoka nie tylko od infekcji!!!

Reset ale super urlop. Daj trochę śniegu. U mnie dzisiaj było 7 stopni na plusie :-/

lamka, Jeżowa, Maja84 lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka a Ty jesteś z Wro czy gdzieś okolice?

• Flowwer Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny a mi dziś się ciśnienie podniosło... Czekam sobie na psiapsiółe na gdańskiej skm- Ce, patrzę a idzie dziewczyna w ciąży i pali sobie papierosa... No brak słów...

I taka zdowe dziecko urodzi :( choć tyle będzie mieć dzieciątko szczęścia bo raczej matki mądrej nie ma.

Lamka jeszcze wcześnie na betę nawet 12 dpo jest jednocyfrowa więc spoko, wydech i czekamy...

Aguli pojęcie człowieczeństwo czasem odbiega od niektórych ludzi czy lekarzy. Często nie potrafię zrozumieć znęcania się nad zwierzętami ale jak człowiek człowiekowi gotuje ten los. Trzeba wychować nasze dzieci i wbijać empatię, to nasza rola. A te bezstresowe wychowywanie to nam będzie się czkać całe pokolenie.

Koteczka82, Siwulec, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Agulineczka właśnie w ginamedica też przyjmuje mój ulubiony doktor Śliż, idź do niego, jest kochany :-D

Bocianiątko - może i masz rację, nie mogę się przecież poddać.

Jeżowa nie chcę nic mówić, ale ostatnim razem pierwszym objawem mojej ciąży była infekcja ;-)

Chodziłam też kiedyś do doktora Sliża w innej przychodni, naprawdę zawsze robił na mnie bardzo dobre wrażenie. Co prawda wtedy nie ze staraniami, tylko kontrolnie, ale i tak go polecam z całego serca. Żaden lekarz nigdy mi tak dokładnie wszystkiego nie wytłumaczył.

No i po co mi to mówiłaś lamka, teraz będę sobie znowu wyobrażać niestworzone rzeczy :P

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to Ty też z Wrocławia? :-D haaaa do usług :-* <3 wiesz że mi się wydaje, że masz tam serduszko.

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak mnie podobnie do Agulineczki traktowała kobita w medicover i nakrzyczała na mnie że za wcześnie zrobiłam usg (7tydzień) w ciąży po pierwszym poronieniu i nie dała mi nic na podtrzymanie nawet i nie chciała mi wypisać l4 z symbolem b jak było już serduszko przeniosłem się do faceta. Może nie jest idealny ale ufam mu i zawsze mnie uspokoi jest dokładny i delikatny!!!
    I widzi potrzebę brania leków w ciąży i jej podtrzymywania!!!
    Liczę na to że jutro da mi skierowanie na badania jakie będę chciała i na usg ;-)

Siwulec lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpadam - idę spać jakaś wykończona jestem. Nawet dziś w kinie zasnęłam w czasie filmu :P dobrze że nie chrapałam bo by mnie wynieśli :P
    Dobranocka!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jeżowa to Ty też z Wrocławia? :-D haaaa do usług :-* <3 wiesz że mi się wydaje, że masz tam serduszko.

Tak, tak, też z Wrocławia :D znaczy oryginalnie nie, ale całe studia tutaj, no i tutaj zostałam :) i przestań mówić takie piękne rzeczy, piękne i bardzo bym chciała, żeby były prawdą, ale rozczarowanie będzie też odpowiednio większe i próbuję się przed tym bronić. Omg a to dopiero początek starań!

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona tez twierdzi, ze wypisuje leki na podtrzymanie, ale ciaza musi byc widoczna na usg. Normalne ze dzisiaj nic u mnie nie zobaczyla skoro beta mi spadla i zaczelam krwawienie. Tylko po co daje glupie przyklady z uk i mowi o konsekwencjach podawania lekow na podtrzymanie w ciazy... kompletnie nie mialo to do mnie odniesienia. Za wszelką cene chciala pokazac, ze panikuje, ze moze ciazy nie bylo, ze za szybko testuje, ze hcg ponizej 500 to zadne hcg, ogolnie, ze przesadzam.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ona tez twierdzi, ze wypisuje leki na podtrzymanie, ale ciaza musi byc widoczna na usg. Normalne ze dzisiaj nic u mnie nie zobaczyla skoro beta mi spadla i zaczelam krwawienie. Tylko po co daje glupie przyklady z uk i mowi o konsekwencjach podawania lekow na podtrzymanie w ciazy... kompletnie nie mialo to do mnie odniesienia. Za wszelką cene chciala pokazac, ze panikuje, ze moze ciazy nie bylo, ze za szybko testuje, ze hcg ponizej 500 to zadne hcg, ogolnie, ze przesadzam.
    Agniuleczka mi ostatnio powiedziano ze beta ponizej kilku tys nic nie znaczy... nie mogę zrozumieć po co ludzie z brakiem empatii wybierają takie zawody

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ide spac, dobrej nocy zycze, a jutro wszystkim sikajacym samych pozytywow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 22:48

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde napisalam takiego posta ze znów wam by sie nue chcialo czytac i zniknął:( teraz szybko.. Agulineczka brak słów :( ja tez tak trafiam.. Jakie zachwianie? Jak ty je mialas to ona ma powazne braki w wiedzy!
    Reset frelcia siwulec Bociatko, a sikajcie na zdrowie:) ja poprostu dzięki temu jestem spokojniejsza, raczej nie smutna nie podchodze do nich emocjonalnie, jak juz pisalam jak do zabawy juz raczej nigdy nie bede miala wiecej okazji. Wiem jak by to juz bylo 10 lat to pewbie inaczej bym mówiła.. Ja sikac raczej nie bede bo moje pęcherzyki maleja. Ale trudno bede robic jakies nastepne badania. W końcu dokopie sie do problemu i go rozwiaze!

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko wpadłam na chwile bo nie mam dzisiaj głowy do niczego... Marze żeby siąść na tyłku choć na chwile.... U mnie @ się juz skończyła, trwała niecałe 5 dni a dzisiaj juz czysto, bardzo krótko jak na mnie ale za to intensywnie! Zaczynamy działania, które w styczniu maja zakończyć się sukcesem hehe: testującym życzę jutro dwóch pięknych kreseczek : * Lanka bociek będą bladziochy!
    Nie moge się doczekać czwartkowej wizyty u gina. Koncze Bronka i działamy dalej, ciekawe co powie i przepisze.

Dziewczyny napiszcie mi co polecacie zamiast ovarinu? Miovarian, inofem inofolic itd? biorę ovarin poku co ale myślę co by tu jeszcze
    I ewentualnie co dla faceta np fertilman ....?

Koteczka82, ANkaG lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Już przyszło ?

Staraczka kot przyszedł ?
    Wrócił już się grzeje przy grzejniku :)

Flowwer, Maja84, Motylek85, lamka, Bocianiątko, Siwulec, KateHawke lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka no zesz ku*** te testy to o super można rozbić. Widziała ta Towja 2 kreske :/ ale tak jak Dziewczyny piszą jeszcze jest wcześnie :)

Agulineczka dobrze że robisz badania. Dalej się nie mogę nadziwić podejścia Twojej lekarki. Wredne babsko

Staraczka dobrze że Kocurek cały i zdrowy :

ja właśnie wróciłam od lekarza. Chciał mi dac zwolnienie do 10 ale wzięłam do konca roku. PowiedZiał że jak nie skończy się do tego czasu to nie będzie negocjacji i wypisze l4 dalej. To się zaczelam zastanawiać ile to jeszcze mlze trwać skoro tak powiedział :/ dziś byłam u niego tylko na chwilę po po zwolnienie a w piątek przyjmie mnie w szpitalu a kontrolne bete i ogólnie na badania więc będę więcej wiedzieć jak sytuacja wygląda.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia oby szybko wszystko wróciło do normy.
    A moja dr wypisała mi l4 z kodem B sit !! A myślałam że do serduszkowej wizyty utrzymam w tajemnicy w pracy.

Maja84, Karma88, Sarna84, KateHawke lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja tylko wpadłam na chwile bo nie mam dzisiaj głowy do niczego... Marze żeby siąść na tyłku choć na chwile.... U mnie @ się juz skończyła, trwała niecałe 5 dni a dzisiaj juz czysto, bardzo krótko jak na mnie ale za to intensywnie! Zaczynamy działania, które w styczniu maja zakończyć się sukcesem hehe: testującym życzę jutro dwóch pięknych kreseczek : * Lanka bociek będą bladziochy!
    Nie moge się doczekać czwartkowej wizyty u gina. Koncze Bronka i działamy dalej, ciekawe co powie i przepisze.

Dziewczyny napiszcie mi co polecacie zamiast ovarinu? Miovarian, inofem inofolic itd? biorę ovarin poku co ale myślę co by tu jeszcze
    I ewentualnie co dla faceta np fertilman ....?
    Izape widzę że obie działamy podobnie :-P też szukam co by tu jeszcze dorzucić sobie i mężowi żeby się udało. Mój sobie L-karnityne zakupił, zgodził się na vit C i D3 i mace.
    Ja mam jutro wizytę u gina. Też jestem ciekawa co mi powie. U mnie @ jeszcze krótsza niż u Ciebie bo w sumie 3 dni.
    Trzymam kciuki żeby w tym cyklu nam się udało!!

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek badałaś IO ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągne l4 z kodem B też od samego początku no ale i tak się musieli dowiedzieć. Nawet teraz mi gin wpisał kod B Bo beta jeszcze pozytywna więc uznał że może. Zawsze to lepsze wynagrodzenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 00:15

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • karolkaa22 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakolas wrote:
    Aha, a jakie badania robilas?

Ja zawsze przed @ mam tak, że dzień wczesniej, a dokladniej wieczorem zaczyna mnie brzuch bolec! a rano wstaje i @. A teraz nic, tylko to dziwne kłócie jajników tak kilka dni po dniach plodnych, które mam do dzisiaj. Kilka dni mialam bez bólów.

Wcześniej tylko progesteron i prolaktyne. Teraz dodatkowo jeszcze estradiol, testosteron i 4 inne, ale już nie pamiętam. Z tym, że ginekolog mi je zalecała, wydłużyły mi się też cykle, więc część badań była pod tym kątem. Na własną rękę zrób najlepiej tylko progesteron, bo badanie hormonów jest dość drogie, a u Ciebie pewnie co innego te plamienie powoduje niż u mnie, najbezpieczniej skonsultować to z lekarzem.

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ