X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja91 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wstawię test z dzisiaj, żeby trochę poprawić ten grudzień, bo dużo smutnych wieści było i mało serduszek jest na pierwszej stronie :)

https://zapodaj.net/4d646b9574336.jpg.html

Prawdopodobnie 16 dni po owulacji, test robiony około południa, czułość 10

KateKum, Lunaris, pilik, pasiasta, Jeżowa, Anna Stesia, lamka, olik321, Motylek85, PodwojnaMamaWdwupaku, Flowwer, Emiilka, blue00, -Monika-, Koteczka82, Bunia86, nowa na dzielni, KateHawke, Bocianiątko, ANkaG, Czrna 81, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dwóch krech :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja91 wrote:
    To ja wstawię test z dzisiaj, żeby trochę poprawić ten grudzień, bo dużo smutnych wieści było i mało serduszek jest na pierwszej stronie :)

https://zapodaj.net/4d646b9574336.jpg.html

Prawdopodobnie 16 dni po owulacji, test robiony około południa, czułość 10
    mmmmmmarzenie !!! :) <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja91 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję, ale cieszę się bardzo :)

Trzymam kciuki za Was i mam nadzieję, że grudzień przyniesie więcej cudów dla wszystkich tu obecnych :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Leżę od 2 godzin. Mam nadzieję że to nic groźnego.
    Od rana zaczął boleć mnie lewy jajnik,ale teraz te plamienia.

Ewela, a czy nie zbliża Ci się termin kolejnego okresu?

• Izape_91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris a jak to sie stalo ze udało Ci sie zajść w pierwsza ciąże? Czemu znowu sie tak długo staracie?

Nadzieja91 gratulacje : )

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super krechaaa, tylko pozazdrościć (pozytywnie oczywiście) <3 gratuluję :) :)

no, na mnie już szyderczo patrzy bobo test i facelle :P

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja91 wrote:
    Nie dziękuję, ale cieszę się bardzo :)

Trzymam kciuki za Was i mam nadzieję, że grudzień przyniesie więcej cudów dla wszystkich tu obecnych :)

Nie wiem jak reszta ale ja mam zamiar zaciążyć właśnie w grudniu ; p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 19:16

pilik, lamka, olik321, Motylek85, Lunaris, MOJE, Malgonia lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby to sie ziściło ide ogolić nogi Haha ; p

Jeżowa, Lunaris, MOJE, Emiilka, -Monika-, KateKum, Bunia86, KateHawke, ANkaG lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela plamilam od 6 do 10 tygodnia, gina kazała brać więcej magnezu (nawet 3x2), i jak jest plamienie to się położyć. Jak się zmniejsza - jest ok. Jak się nasila albo jest takie samo i do tego żywo czerwone to na IP. Zwiększyłaby tez do po widzialny luteinę na 3x1, to Ci na pewno nie zaszkodzi, a w poniedziałek skonsultujesz. Powodzenia i spokoju!
    Wiem jak ciężko nie wpaść w paranoje... sama na IP byłam, z którego mnie baba wywaliła bo przecież takie plamienie to nie krwawienie itd...

Ja dzisiaj miałam wizytę, dzidzia książkowo rośnie, nt niskie, serduszko prawidłowe, nosek jest i chyba będzie dziewczynka :)

Jeżowa, Anna Stesia, olik321, Jadranka, lamka, Frelcia, Motylek85, PodwojnaMamaWdwupaku, Lunaris, KaMiszka, Rucola, Izape_91, Ruth, Emiilka, Agniechaaaa, blue00, -Monika-, KateKum, Bunia86, Koteczka82, Lena21, KateHawke, Yoselyn82, Bocianiątko, ANkaG, Czrna 81, Bea25 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Ewela plamilam od 6 do 10 tygodnia, gina kazała brać więcej magnezu (nawet 3x2), i jak jest plamienie to się położyć. Jak się zmniejsza - jest ok. Jak się nasila albo jest takie samo i do tego żywo czerwone to na IP. Zwiększyłaby tez do po widzialny luteinę na 3x1, to Ci na pewno nie zaszkodzi, a w poniedziałek skonsultujesz. Powodzenia i spokoju!
    Wiem jak ciężko nie wpaść w paranoje... sama na IP byłam, z którego mnie baba wywaliła bo przecież takie plamienie to nie krwawienie itd...

Ja dzisiaj miałam wizytę, dzidzia książkowo rośnie, nt niskie, serduszko prawidłowe, nosek jest i chyba będzie dziewczynka :)

super wiadomość <3 dobrze, że jest nosek, jak i jest serduszko :D i ogólnie cała mała Królewna <3

pilik, Bunia86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Nadzieja91 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, izape, frelcia, lamka nie mogę się doczekać Waszych testów!

Jeżowa, lamka, Frelcia, Izape_91 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:

pilik gratuluje!
    jaki mgnez łykałas? mni ginka nastraszyła ze byle czego mam nie jesc bo suplementy nie są badane

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik super!! Macie pomysł na imię dla małej?

Nadzieja <3 cieszę się z Twoich kreseczek :-)

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mam magneB6, powiedziała moja że to zupełnie bez znaczenia co będę łykać... można hela mag b6 bo niby lepszy, ale nie była zbyt przekonana ;)...

olik321 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mam NADZIEJĘ, że i u mnie 16 dpo będą takie kreski :)

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że 11 albo 12 dpo, chyba zrobię jutro rano test jak wyjdzie cokolwiek to zrobię betę
    Zdjęcia nie zrobiłam od razu a teraz jest widoczniejsza ale już nie biorę tego pod uwagę

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Lunaris a jak to sie stalo ze udało Ci sie zajść w pierwsza ciąże? Czemu znowu sie tak długo staracie?

Iza udało mi się zajść po wielu latach intensywnego udrażniania jajowodów -niestosowana już metoda chyba nigdzie poza lubelskim. Niedrożność zawdzięczam źle poprowadzonemu poronieniu (brak łyżeczkowania, brak farmacji skutkiem czego stan zapalny doprowadził do całkowitego zatkania). Leczyłam hiperkę ale podstawowym problemem okazała się właśnie niedrożność. Nastawiliśmy się już na IVF ale lata bezskutecznego leczenie nadwyrężyły nasz związek i rozeszliśmy się... na jakiś czas. Ja w tym okresie zrobiłam zaplanowaną jeszcze wcześniej laparoskopię -żeby sprawdzić co i jak po tych zabiegach. Pogodziliśmy się i KINDERNIESPODZIANKA :P zaraz po laparo.

Obecnie jestem z kimś innym bo ojciec mojego dziecka nie wytrzymał jednak presji i wykopał nas z domu jak syn miał 9 tygodni (chwała mu za to!-teraz tak mówię). Mój Ciastek jest ode mnie młodszy i uważa że mamy czas na naturalne starania. Ja boję się powtórki z przeszłości dlatego wzięłam się za badania i sprawdzania :P Mam swój wiek a w marcu minie rok jak próbujemy. Mam nadzieję, że to on ma rację a nie ja... Ja uważam że skończy się na IVF chociaż to na razie temat abstrakcja w naszym domu.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z praca jest juz sprawa raczej przesądzona. Za dlugo dojeżdżam, atmosfera straszna. Ale praca na stałe mnie trzymała. W sumie to mam juz na oku dwie inne, tylko, umowa na czas określony. Trudno. Przez obecną pracę sie juz wykonczylam.
    Nadzieja gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 20:18

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja dziś zobaczyłam plamę krwi, dzis mój 27dc.. Ciekawa jestem co w trawie piszczy..
    Oby to o czym myślę :*

Flowwer, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ