X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Cześć kochane moje!

Nie mam chwili aby tutaj wchodzić :( z czego jest mi bardzo przykro. Niestety obowiązki domowe przed świętami,do tego ostatnie przygotowania do narodzin oraz choroba córki spędzają mi sen z powiek... jestem wykończona ostatnimi dniami. :(

Nie nadrobię Was niestety. Gratuluję pięknych bet,nowych serduszek oraz dwóch kreseczek :*
    Oraz tule każdą dla której miesiąc grudzień nie był ten szczęśliwy :(

A my w czwartek byliśmy na wizycie. Mała ważyła 2770g,więc będzie kruszynką prawdopodobnie, ale ma początku lekarz podejrzewał hipotrofie. Lecz po sprawdzeniu przepływów jednak jest wszystko dobrze. Taka jej uroda. Od poniedziałku zaczynamy KTG i zbliżamy się do końca,chociaż tak jak się pchała prędzej,tak teraz nic nie zapowiada na wcześniejszy poród. Kolejna wizyta 28 grudnia. Ciekawe czy dojdziemy do tego czasu. :)
    Malutka waży już bardzo dobrze. nawet jak urodzi się wcześniej to juz jest bezpiecznie. Powodzenia!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże poród? To dla mnie jakaś abstrakcja :/

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Dla mnie 2 kreski na teście ciążowym to jakaś abstakcja :(

Izape_91, Czrna 81 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A kto tutaj ma już córeczkę z kwietnia :D

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu! Przywołuję Cię do porządku! Zmieniaj ten avatar na słodkiego dzidzitka, już, już!

Dopóki miałam małpkę - miałam na koniec każdego cyklu @.
    A potem mały leniwiec - i mam za małego zarodeczka, któremu nie chce się produkować porządnych przyrostów bety i o którego umieram ze strachu!

Nie ma przeproś., w tej chwili zmieniamy avatary, trzeba robić cokolwiek, choćby najbłahszego.

A jak już sobie wstawisz tego dzieciutka, to mów mu codziennie - zrobię wszystko, żebyś się pojawił - i zrobisz wszystko.

A faceta wyślij na badanie, zrób awanturę, niech wie, jakie to ważne dla Ciebie - dla Waszego małżeństwa - dla Was.

A dla siebie i dla faceta suple zagryzane suplami - trzeba się wspomagać, nie mamy już po 18 lat!

Bajkaaa, Czrna 81, Bocianiątko, Jadranka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja zmieniłam avatar :) na bardziej optymistyczny :)

Flowwer, pilik, StaraczkaNika, Lunaris, olik321, Bocianiątko lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    My też już nie znajdujemy słów, a ja zwyczajnie nie potrafię odpowiadać na pytania: Jak się czuje? Jak się czujemy?
    Ile razy serce może pękać? I czy ktokolwiek da nam gwarancję, że przyszły rok będzie dla nas bardziej szczęśliwy?

Za każdą z Was też niezmiennie trzymam kciuki :(

Całym sercem jestem z Tobą i wiem że wiarę masz zachwianą ale odpocznij i wróć bo najlepszym lekarstwem jest kolejna fasolka. Limin nieszczęść już wykorzystałaś ( jakkolwiek to brzmi) teraz musi zaświecić słońce.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jedna z wielu! Przywołuję Cię do porządku! Zmieniaj ten avatar na słodkiego dzidzitka, już, już!

Dopóki miałam małpkę - miałam na koniec każdego cyklu @.
    A potem mały leniwiec - i mam za małego zarodeczka, któremu nie chce się produkować porządnych przyrostów bety i o którego umieram ze strachu!

Nie ma przeproś., w tej chwili zmieniamy avatary, trzeba robić cokolwiek, choćby najbłahszego.

A jak już sobie wstawisz tego dzieciutka, to mów mu codziennie - zrobię wszystko, żebyś się pojawił - i zrobisz wszystko.

A faceta wyślij na badanie, zrób awanturę, niech wie, jakie to ważne dla Ciebie - dla Waszego małżeństwa - dla Was.

A dla siebie i dla faceta suple zagryzane suplami - trzeba się wspomagać, nie mamy już po 18 lat!

Z tym, że na badaniach to był, już jakiś czas temu. Myślałam, że wyniki skonsultuje.
    Zmiana avatara, nic mi nie da, tyle razy już zmieniałam i to właśnie na optymistyczne...... wciąż zataczam to samo koło.
    Suple są, pewnie żaden szał, ale zawsze coś.

<3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Cześć kochane moje!

Nie mam chwili aby tutaj wchodzić :( z czego jest mi bardzo przykro. Niestety obowiązki domowe przed świętami,do tego ostatnie przygotowania do narodzin oraz choroba córki spędzają mi sen z powiek... jestem wykończona ostatnimi dniami. :(

Nie nadrobię Was niestety. Gratuluję pięknych bet,nowych serduszek oraz dwóch kreseczek :*
    Oraz tule każdą dla której miesiąc grudzień nie był ten szczęśliwy :(

A my w czwartek byliśmy na wizycie. Mała ważyła 2770g,więc będzie kruszynką prawdopodobnie, ale ma początku lekarz podejrzewał hipotrofie. Lecz po sprawdzeniu przepływów jednak jest wszystko dobrze. Taka jej uroda. Od poniedziałku zaczynamy KTG i zbliżamy się do końca,chociaż tak jak się pchała prędzej,tak teraz nic nie zapowiada na wcześniejszy poród. Kolejna wizyta 28 grudnia. Ciekawe czy dojdziemy do tego czasu. :)

Już nie mogę się doczekać zdjęć <3 lada chwila i będziesz tulić a waga jest ok

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Z tym, że na badaniach to był, już jakiś czas temu. Myślałam, że wyniki skonsultuje.
    Zmiana avatara, nic mi nie da, tyle razy już zmieniałam i to właśnie na optymistyczne...... wciąż zataczam to samo koło.
    Suple są, pewnie żaden szał, ale zawsze coś.

<3
    Chodzi o to, żeby ten avatar nie przypominał Ci o niepowodzeniach - to tylko multiplikuje strach i bezsilność i nie pomaga. Ma Ci przypominać, że jest nadzieja! Bo jest! I że jest o co walczyć - Stay strong, buddy!

Bocianiątko, KateHawke, JustynaG lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, Ciebie też się to tyczy!

Bunia86 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was po nocy- strasznie intensywny weekend, na OF z ukrycia niż aktywnie ale staram się być na bieżąco.

Admirałka [*] życzę Wam spokoju :(

Jedna_z_Wielu również postuluję o zmianę avatara! A temat "chłop to TYLKO chłop" był szeroko omawiany wczoraj także znasz moje zdanie- olej i rób swoje, szkoda na nich nerwów ;)

Flo śliczna betka :) już się nie mogę doczekać jak zrobisz suwaczek po <3

Ciche gratulacje dla Lani i gilmoregirl -niech się pięknie rozwijają Wasze szczęścia!

W sprawie animacji- zawsze oglądam i zawsze ryczę. Chyba przechodzi to w genach bo ostatnio mój syn upodobał sobie mój ukochany Wall-E i teraz oboje na nim płaczemy :P

Dziś impreza na wyjściu a jutro u Nas w domu... poza ubraną choinką nie zrobione nic :P będę jutro na turbodoładowaniu!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że może to głupie pytanie ale nie wirm jak zaznaczyć sobie <3 jak było o północy :D

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zaznaczyła 16 wieczorem :)

ANkaG lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M właśnie wrócił oczywiście pod wpływem %%% mam ochote udusić go poduszka!!! :/ i jeszcze mi wmawiał ze on tylko piwko wypił i z rana oczywiście zawiezie mnie na wykłady, Aha juz to widzę

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAga nie jestes sama, podejrzewam mojego o to samo.... Dzwoniłam przed chwila gdzie jest , bo o 22 pisał ze będzie niedługo.
    A mnie chyba coś rozkłada....

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka:(
    Agniechaa Izape moj spi gdzieś nie wiadomo gdzie bo go z łóżka wykopalam. Nienawidzę zapachu alko i jeden raz w mc to juz za dużo, a on wczoraj znów pil piwo tym razem z moim bratem. Ale dawno tak dobrze nie spałam :) dzisiaj to będzie awantura :)

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przywiozłam mojego z uwaga Wigilii służbowej. Przywiozłam zwłoki. Jestem taka wściekła na niego, ze nawet nie mam ochoty na niego patrzeć.
    Tak mnie wkurzył, ze już miałam ochotę po jego mamę zadzwonić, żeby go sobie zabrała, jak tak go wychowała. Jeszcze oczywiście wpakował do samochodu swoich kumpli i jeździłam po mieście żeby ich odwieźć.
    Znikam dzisiaj z domu na cały dzień, bo mam dosyć.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poprostu nie ulatwiajcie swoim mezom dzisiejszego dnia, idealnie na takie zachowanie działa wyjątkowo głośne robienie obiadu, albo porządki przedświąteczne tak by ich kac był jeszcze wiejszy:)

A dzień dobry tak w ogóle :)
    Ja wczoraj kupiłam mega fajne paseczki samoprzylepne do wieszania ozdób świątecznych no i lipa straszna z 6 mega lekkich ozdób do dziś zostały dwa haha :) nawet 12h nie chciały wisieć a niby z porządnej firmy te plastry

Lunaris, lilka1984 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część Wam ! Kto dzisiaj wysikuje dwie kreseczki? Mój język śpi w najlepsze. Katekum ja też nienawidzę pijanego chłopa o zgrozo a mój się do picia niw nadaje, poza tym obiecywał mi kiedyś ze rezygnuje z picia na dłużej;/ a w tym miesiącu przesadza, a to wigilia w pracy a to z kolega do meczu juz drugi raz, zaczyna mnie wkurzać .

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ