X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Yoselyn, a jaki to wymaz?
    Chlamydię, Urea, czystość pochwy itd. można robić przed @, byleby plamień nie było.

no wlasnie na trojce oraz bakteriologiczny i cytologia..

dzieki wielkie.. :P

w 27dc mialam plamke na papierze a dzis 31 dc i dalej @ brak. Czekam

Melevis lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel a test zrobiłaś?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Dziewczyny chcialabym zapytac czy jezeli facet jest starszy o 4 lata, zachowuje się jak dziecko i to dosłownie. To jego słowa, cytuje:
    " nie bede sie sluchal kurwa jak jakis szczeniak bo dla mnie jestes gowniara i na cos takiego se nie pozwole to ja jestem tu facetem i to ty sie powinnas sluchac nie ja"
    (Kobieta dopiero wyszła ze szpitala i POZWALA facetowi wyjść z kumplami, ALE do 23)
    To znaczy, że on jest popier.. Czy kobieta ma zbyt duże wymagania? ☺

Pytanie czy chcesz takiego życia? Bo lepiej nie będzie a może być gorzej, pomijając już fakt że jesteś w ciąży co jest przerażające że on się tak zachowuje, ale czy w normalnej sytuacji w związku ktokolwiek powinien tak mówić do drugiej osoby? Co byś poradziła takiej dziewczynie gdyby ciebie zapytała o to?

Kochana życie jest nieprzewidywalne, odetnij się od tego faceta szybko bo jeszcze nie jedno morze łez wylejesz przez niego, a po porodzie będzie potrzebny Ci spokój (teraz w sumie też) ale z takim partnerem o depresję poporodowa gdzie hormony szaleją nie trudno, więc proszę cię z całych sił pomysł o sobie i o tych dzieciatkach, nie pozwól by wychowywały się przy nim.
    Gdzieś kiedyś czytalam:
    Jak możesz chcieć się zestarzec z kimś kto nie chce nawet dorosnąć?

Mój emek do ideału nie należy, ba nawet powiem że ma baaardzo dużo za uszami ale nigdy nawet gdy widmo rozwodu wisialo nad nami nie powiedział nic takiego,
    Szanuj siebie proszę i wymagaj szacunku od innych bo jesteś osobą która trzeba szanować zapamiętaj to sobie jesteś wartościowa osoba i nie pozwól nikomu wmówić że jest inaczej

Motylek85, aiwlys, Morusek, KateHawke, innamorata88, Czrna 81, Bunia86, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    U mnie też ,tempka ani drgnie :/
    A udostępnisz swój wykres? Może jutro poszybuje i będziemy testować razem na koniec roku :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel a test zrobiłaś?

nie, boje sie zrobic...:(

Jakos nie mam nadziei ze mi sie udalo i to naturalnie..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    W ogóle... Muszę o tym napisać, może to doda odwagi innym, a ja sama poczuję się zobligowana względem większej grupy. Bo coś już się rzekło i się "nie odrzeknie" ;)

28.12. idę na konsultację psychologiczną jako wstęp do terapii. Chcę pracować nad problemem traconych ciąż, a i ostatnio mam takie poczucie, że ... Jeśli się uda to nie wiem czy będę się cieszyć. Że strachu, że znów coś się posypie... A nie chcę tak. Chcę żyć normalnie i cieszyć się.

Zdecydowałam się, bo niby sobie z tym radzę, ale to takie pozorne.

Zobaczymy co to da, jestem bardzo ciekawa czy takie rozmowy mi pomogą.
    Super, na pewno to dużo pomoże, ja co prawda mam za sobą tylko jedna stratę ale też boję się tego o to co będzie, cieszyć się pewnie będę dopiero na porodowce jak zobaczę dziecko na oczy, więc mega fajnie że idziesz na takie coś na pewno Ci to pomoże trzymam kciuki za owocna terapię

staraniowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Skarbie, owu występuje 24-72 godz po pozytywnym teście :) wiec skoro wczoraj był pozytyw, to dzisiaj spadek oznaczający owulke, a jutro skok :) wszystko tak jak ma być :) i masz dziś ovu! <3 a na kolejne owulaki juz nie ma sensu sikać bo i tak liczy się pierwszy pozytywny :)
    Dziękuję! <3 Mam nadzieję że jest tak jak mówisz i jutro rano tempka mnie pozytywnie zaskoczy :) to dziś wieczorem jeszcze spróbuję napaść męża a potem już mu chyba trochę odpuszczę bo widzę że zmęczony już jest :P

Bocianiątko lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Pytanie czy chcesz takiego życia? Bo lepiej nie będzie a może być gorzej, pomijając już fakt że jesteś w ciąży co jest przerażające że on się tak zachowuje, ale czy w normalnej sytuacji w związku ktokolwiek powinien tak mówić do drugiej osoby? Co byś poradziła takiej dziewczynie gdyby ciebie zapytała o to?

Kochana życie jest nieprzewidywalne, odetnij się od tego faceta szybko bo jeszcze nie jedno morze łez wylejesz przez niego, a po porodzie będzie potrzebny Ci spokój (teraz w sumie też) ale z takim partnerem o depresję poporodowa gdzie hormony szaleją nie trudno, więc proszę cię z całych sił pomysł o sobie i o tych dzieciatkach, nie pozwól by wychowywały się przy nim.
    Gdzieś kiedyś czytalam:
    Jak możesz chcieć się zestarzec z kimś kto nie chce nawet dorosnąć?

Mój emek do ideału nie należy, ba nawet powiem że ma baaardzo dużo za uszami ale nigdy nawet gdy widmo rozwodu wisialo nad nami nie powiedział nic takiego,
    Szanuj siebie proszę i wymagaj szacunku od innych bo jesteś osobą która trzeba szanować zapamiętaj to sobie jesteś wartościowa osoba i nie pozwól nikomu wmówić że jest inaczej

Właśnie... Teraz zrozumiałam, że ta kobieta z opowieści to Ty, a ten facet to Twój partner. Głupio mi teraz, że tak może ostro napisałam... Jeśli Cię uraziłam aiwlys to przepraszam.

Ale to co napisała Bajka to dokładnie to, co też myślę. Szanuj siebie, bo jeśli Ty tego nie zrobisz to inni tym bardziej. Mój też przegina, robił nie raz dziwne sceny, niekiedy powiedział o parę słów za dużo, ale wiem, że mnie szanuje i jestem dla niego najważniejsza. Zwłaszcza teraz, jak to co robimy wymaga wysiłku, okupione jest łzami, moimi lamentami - nie mówi mi "weź się kurwa opanuj".

Każdy człowiek zasługuje na szacunek. Zwłaszcza Ty, w swoim stanie.

aiwlys lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociatko, ja mam obfite @, ale przy poronieniach są takie skrzepy duże. W ogóle to ciężko pomylić jak sie obserwuje @ nawet z ciąża biochem. Zrobilabym jeszcze jeden test. Bo nawet ciąża biochem. bardzo boli, ale daje ci ważną informacje do starn.

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    nie, boje sie zrobic...:(

Jakos nie mam nadziei ze mi sie udalo i to naturalnie..
    No heloł!
    Testuj!

Bocianiątko lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Amy, Ciebie zawsze :D

Nika, jest! :D dziękuję! :*** <3

Powiedzcie, czy miała któraś kiedyś tak ze mimo @ cycki mega bolące i napompowane jak po owu? Bo od wczoraj leci ze mnie jak z kranu i brzuch berdzo boli a cycki cały czas dają do wiwatu :/ nie mowiac o tym ze moje @ zawsze były skąpe i w ogóle niebolesne... aż się zaczęłam zastanawiać nad testem czy tam jednak czegoś nie było...

Polubilam za pierwsza czesc. Bolu cyckow nie zazdroszcze. Jak ma Cie to uspokoic, to siknij. Ja w pierwszych cyklach staraniowych potrafilam sikac jeszcze w 3 dniu @. A co!;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o ten szacunek się wszystko rozchodzi. Nie mam pretensji, ze mój się nagrzmocil, tylko o to ze jak wypije to zachowuje się jak palant. Wielki Pan.
    Dlatego nie mam ochoty z nim gadać i niech sobie w dupę wsadzi przeprosiny. Nie działają.
    Skoro chce się napić, to niech sobie weźmie hotel wynajmie i tyle w temacie, a nie ja go będę w takim stanie oglądać i wysłuchiwać, co mądrego ma do powiedzenia.
    Jak byłam młodsza, to mi to nie przeszkadzało, teraz mnie to wqurwia i tyle. A najgorsze, ze on następnego dnia pyta o co mi chodzi, bo nic nie pamięta.

aiwlys lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa spokojnie. Nie urazilas mnie.

• staraniowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się :) I raz jeszcze przepraszam, bo naprawdę głupio to wygląda jak na to teraz patrzę. Cyklicznie raz na jakiś czas jak za przeproszeniem "j*bnę" tekstem to nie wiadomo co robić. Aż wstyd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 13:16

aiwlys lubi tę wiadomość

Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, nie będę Ci doradzać, bo jesteś dorosła i cokolwiek ludzie powiedzą, decyzja musi zapaść w Tobie, kiedy jeden czynnik przeważy na korzyść tego czy tamtego, bo tylko wtedy będziesz pogodzona ze sobą.

Ja wychowałam się w domu, w którym nie było szacunku między rodzicami - choćbyś nie wiem jak starała się ukryć złe zachowanie faceta i wynagradzać je dzieciom - poprostu Ci się to nie uda. Wiesz, do tej pory czasem odzywa mi się nerwica.

aiwlys lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys ja Tobie bardzo kibicuje. Jesteś twarda babką i nie daj się tak traktować. Zasługujesz na szacunek i kogoś kto będzie trzymał Cię za rękę w takich sytuacjach. Kogoś kto po prostu będzie zawsze w tych dobrych i złych chwilach.

aiwlys lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dokładnie się z Tobą zgadzam. Dlatego ta kwestia jest dla mnie priorytetem, bo sama na sobie to odczułam i nie chce żyć w takim domu.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Właśnie o ten szacunek się wszystko rozchodzi. Nie mam pretensji, ze mój się nagrzmocil, tylko o to ze jak wypije to zachowuje się jak palant. Wielki Pan.
    Dlatego nie mam ochoty z nim gadać i niech sobie w dupę wsadzi przeprosiny. Nie działają.
    Skoro chce się napić, to niech sobie weźmie hotel wynajmie i tyle w temacie, a nie ja go będę w takim stanie oglądać i wysłuchiwać, co mądrego ma do powiedzenia.
    Jak byłam młodsza, to mi to nie przeszkadzało, teraz mnie to wqurwia i tyle. A najgorsze, ze on następnego dnia pyta o co mi chodzi, bo nic nie pamięta.
    Oo, mam to samo. Mój ma dziś migrenę hehe he he. Niewiadomo z czego. Biedak. Wiem jestem okrutna bez serca.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, nie wiem jakie podejście Twój facet by miał do terapii par. Może warto spróbować?

Często jednak jest niestety tak, że nasi mężowie/partnerzy niespecjalnie widzą potrzebę i nie chcą brać w tym udziału. Sama z tym się zmagałam jakiś czas temu - mieliśmy pewien problem i długo przekonywałam go do tego by spróbować z pomocą z zewnątrz. Finalnie problem rozwiązał się sam, ale mój M w międzyczasie wykazał chęć i sam mnie popychał w kierunku tego by faktycznie dać się ocenić psychoterapeucie. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomóc. Teraz w kontekście mojej własnej, indywidualnej terapii tym mocniej mnie wspiera i uważa, że jeśli może to pomóc to warto.

Na pewno nie ma co liczyć na "hip hip hurra" w odpowiedzi pytanie "czy pójdziemy na terapię?", ale jeśli chcesz jeszcze spróbować to może warto zasiać nasionko w świadomości Twojego faceta. A nuż za jakiś czas zakiełkuje - pokaże tym samym, że mu na Tobie zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 13:25

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Oo, mam to samo. Mój ma dziś migrenę hehe he he. Niewiadomo z czego. Biedak. Wiem jestem okrutna bez serca.
    Dajesz - odkurzacz, wyciskarka do soków (fantastycznie głośna), a jak Ci się nie chce, to laczek w dłoń i tłuczesz wyimaginowanego robaczka, który przebiegł obok łóżka, ewentualnie można upuścic i rozbić filiżankę z okropnego kompletu od teściowej, albo zacząć szczebiotać przez telefon z koleżankami (przy okazji odżyje życie towarzyskie)

staraniowa, Izape_91, Czrna 81, innamorata88, olik321, KateHawke, Flowwer, KateKum, Bunia86, blue00 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ