X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Nika cudasne! Jeden od razu wpadł mi w oko:D jedziemy teraz na strzelnicę, potem do Ikei bo mój pies okazał się kotopsem i lubi siadać na oknie i oglądać co tam się dzieje zwłaszcza jak nas nie ma :P A że jest niezdarny taki trochę to firanek w salonie nie ma haha :D a później na kolację do szwagierki. Rany nie pamiętam kiedy tyle robiłam ostatnio :P

strzelnice powiadasz? strzelasz? moj kiedys byl i mu sie podobalo, ale ja tez kiedys myslalam czy sobie nie postrzelac :D bede miala wprawe jak trzeba bedzie kogos zastrzelic za "glupote" hehe nie no zartuje :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialabym zapytac czy jezeli facet jest starszy o 4 lata, zachowuje się jak dziecko i to dosłownie. To jego słowa, cytuje:
    " nie bede sie sluchal kurwa jak jakis szczeniak bo dla mnie jestes gowniara i na cos takiego se nie pozwole to ja jestem tu facetem i to ty sie powinnas sluchac nie ja"
    (Kobieta dopiero wyszła ze szpitala i POZWALA facetowi wyjść z kumplami, ALE do 23)
    To znaczy, że on jest popier.. Czy kobieta ma zbyt duże wymagania? ☺

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Hope coś dla ciebie i ogólnie na temat leków NLPZ raz ziół przed i w czasie ciąży.

https://www.youtube.com/watch?v=gjspuReSfWE&t=1538s
    Obejrzę jak się olaf skończy :)

W tym cyklu tylko leki biorę ale jak ovu nie wróci to w styczniu wale ziola :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem sobie lubię postrzelac ;) ale dzis głównie Emek bedzie się bawił. Ja kiedyś bardzo często chodziłam na strzelnicę, ale ostatnio jakoś czasu ani kasy nie było. Potem ciąża jedna druga badania wydatki i wszystko. Ale muszę odreagować w koncu więc kilka strzałów moich :D reszta dla niego bo to prezent :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Dziewczyny chcialabym zapytac czy jezeli facet jest starszy o 4 lata, zachowuje się jak dziecko i to dosłownie. To jego słowa, cytuje:
    " nie bede sie sluchal kurwa jak jakis szczeniak bo dla mnie jestes gowniara i na cos takiego se nie pozwole to ja jestem tu facetem i to ty sie powinnas sluchac nie ja"
    (Kobieta dopiero wyszła ze szpitala i POZWALA facetowi wyjść z kumplami, ALE do 23)

Mam męża 4 lata starszego ode mnie i nie wyobrażam sobie takiego zachowania. Strzeliłabym z liścia i tyle by było. Przykro, że inne kobiety sobie pozwalają na takie sceny i traktowanie :/

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Kochana szczerze współczuję :( mysle że takiego buraka trzeba kopnąć w tyłek. Pamiętam jak kiesys opisywałas swoją sytuacje, nie jest fajna. Ja bym gościa za drzwi z walizkami wystawiła.

aiwlys lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M jest młodszy ode mnie. Wiek tu niema znaczenia

Czrna 81 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Moje kochane muszkierterki! Frelcios, Lamkos i Jeżowis!!! tak sobie myślę, że wyprawimy porządne pożegnalne super hiper choinkowe party dla naszych @! Takie z grzanym winem i w ogóle mega :D a w prezencie zafundujemy im dłuuuuuuuuugie wakacje na kole podbiegunowym! :D bo przecież następnym razem spotkamy się dopiero w 2019! :D

Oczywiście wstęp wolny! Jakby któraś chciała dołączyć wraz ze swoją @ to serdecznie zapraszamy! <3 <3 <3 gg :**** piszesz się? :)

Dziewczyny ja, ja, ja! chetnie oddam @ na caly 2018 rok:) przyjmiecie mnie?;-)

Bocianiątko, Jeżowa, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlis nie to raczej nie normalne zachowanie. Nie liczy się wiek ale dojrzałośc której najwyraźniej brakuje facetowi.
    Flo ma rację z czasem takie akcje sa normalne. I wiem że ja tez trochę reaguje emocjonalnie. Ale mnie wykonczyli ostatnio. Mąż i syn. Muszę ich poprzestawiac trochę bo oszaleje. Syn ma 13 lat tak więc ma trudny czas..
    Kocham ich nad życie, ale ja mam w domu dwójkę dzieci. Byliśmy mlodzi jak sie urodził. Ja jakoś dojrzałym w ekspresowym tepie, a uwierzcie nie mialam nic w głowie. Za to, że syn zdrowy i taki fajny powinnam isc na kleczkach do Częstochowy. Ale syn z mężem maja raczej relacje przyjacielskie fajne to jest, ale to ja wiecznie jestem tą stroną zła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:25

aiwlys lubi tę wiadomość

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Ja się najprawdopodobniej dopisze pod koniec miesiąca :)

Amy333 lubi tę wiadomość

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek nie ma znaczenia, ludzie powinni mieć do siebie wzajemny szacunek i tyle. Takie zachowanie to dla mnie zapowiedź tyraństwa.

aiwlys lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Amy <3 właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz.

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za gbur, jak tak moze traktowac kobiete i to w ciazy!! nie no porazka!! nie ma znaczenia ze mlodszy ale widac ze nie ma szacunku do ciebie!!

Dziewczyny czy wymazy mozna zrobic przed ewentualna@ czy lepiej po @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:30

aiwlys lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A miałas jakieś objawy?:)

Nie za bardzo, trochę mi słabo i pobolewa mnie podbrzusze jak przed okresem, ale brak bólu piersi, wrażliwości na zapachy itp. Myślałam, że jak się w końcu uda to się będę zupełnie inaczej czuła - a tu nic :)

Edit: jest jeden objaw, mam dużo wyższą temperaturę niż zwykle - w pierwszej fazie cyklu miałam zwykle ok. 36,6, w drugiej maksymalnie tak z 37 i zwykle stopniowo spadała przed okresem, a teraz od kilku dni cały czas powyżej 37,1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:38

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Co za gbur, jak tak moze traktowac kobiete i to w ciazy!! nie no porazka!! nie ma znaczenia ze mlodszy ale widac ze nie ma szacunku do ciebie!!

Dziewczyny czy wymazy mozna zrobic przed ewentualna@ czy lepiej po @?

Yoselyn, a jaki to wymaz?
    Chlamydię, Urea, czystość pochwy itd. można robić przed @, byleby plamień nie było.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Nie za bardzo, trochę mi słabo i pobolewa mnie podbrzusze jak przed okresem, ale brak bólu piersi, wrażliwości na zapachy itp. Myślałam, że jak się w końcu uda to się będę zupełnie inaczej czuła - a tu nic :)

Edit: jest jeden objaw, mam dużo wyższą temperaturę niż zwykle - w pierwszej fazie cyklu miałam zwykle ok. 36,6, w drugiej maksymalnie tak z 37 i zwykle stopniowo spadała przed okresem, a teraz od kilku dni cały czas powyżej 37,1.

Temperatury nie mierze w tym mcu bo za bardzo się stresowałam. W tym tyg będę testować ale już nie zwracam uwagi na objawy bądź ich brak bo co miesiąc coś niby miałam a tu wielką d.... No ale nadzieja jest zawsze...wcześnie zrobiłaś bete- przeczucie?:)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Amy <3 właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz.

Dzięki Summer ze pamietałaś jeszcze o mnie:*
    U nas taki dosc dziwny, ciezki czas. M rozkręca dwa interesy równocześnie, wiec sporo pracy i stresu. Do tego domyka jeszcze sprawy majątkowe ze swoją ex zoną, wiec same wiecie...bywa ossstro;-)
    Ja mam jakies przewlekle zapalenie zatok i rozwalona lazienke- fachowcy sie nie wyrobili i bedziemy miec Świeta bez lazienki,za to z miską :/
    Przez to wszystko nie mam czasu wchodzic na forum, mam nadzieje ze uda mi sie nadrobic wszytko co pisalyscie.
    Z tego co od razu zauwazylam, to super wiesci od NIKI- tak bardzo sie ciesze Kochana!:)
    FLO- u Ciebie beta po prostu bycza, a ten progesteron! :)))
    ADMIRAŁKA- Ciebie mocno przytulam, nie powinno tak byc:(

A tak z mojego frontu staraniowego- to czekam na owu ale troche ze strachem, bo przez te zawirowania u M nie wiem, czy bedzie w stanie serduchowac pod moje owulkowe dyktando;-)
    Ale ladnie bierze leki i suplementy- 7 tabsow rano i 8 wieczorem;-))
    A ja od dzisiaj chyba jakis syrop wykrztuśny zzaczne wciągac, bo sluzu jak kot naplakal:/

Udanego niedzieli Babeczki:***

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Amy, Ciebie zawsze :D

Nika, jest! :D dziękuję! :*** <3

Powiedzcie, czy miała któraś kiedyś tak ze mimo @ cycki mega bolące i napompowane jak po owu? Bo od wczoraj leci ze mnie jak z kranu i brzuch berdzo boli a cycki cały czas dają do wiwatu :/ nie mowiac o tym ze moje @ zawsze były skąpe i w ogóle niebolesne... aż się zaczęłam zastanawiać nad testem czy tam jednak czegoś nie było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:49

Amy333, lamka lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle... Muszę o tym napisać, może to doda odwagi innym, a ja sama poczuję się zobligowana względem większej grupy. Bo coś już się rzekło i się "nie odrzeknie" ;)

28.12. idę na konsultację psychologiczną jako wstęp do terapii. Chcę pracować nad problemem traconych ciąż, a i ostatnio mam takie poczucie, że ... Jeśli się uda to nie wiem czy będę się cieszyć. Że strachu, że znów coś się posypie... A nie chcę tak. Chcę żyć normalnie i cieszyć się.

Zdecydowałam się, bo niby sobie z tym radzę, ale to takie pozorne.

Zobaczymy co to da, jestem bardzo ciekawa czy takie rozmowy mi pomogą.

Motylek85, KateHawke, Czrna 81, lamka, Bunia86, Karma88, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Temperatury nie mierze w tym mcu bo za bardzo się stresowałam. W tym tyg będę testować ale już nie zwracam uwagi na objawy bądź ich brak bo co miesiąc coś niby miałam a tu wielką d.... No ale nadzieja jest zawsze...wcześnie zrobiłaś bete- przeczucie?:)

Mi się właśnie też co miesiąc wydawało, że tym razem czuję się zupełnie inaczej i było rozczarowanie potem ehh.

Betę zrobiłam żeby przestać się łudzić że będę w ciąży na święta :D A tu był zonk :D

Achia lubi tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ