GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza - jako były pracodawca (przez 6 lat miałam swoją firmę, otwartą jeszcze na studiach i stąd trochę przerwy przed aplikacją) rzadko to mówię (bo nie raz i nie dwa byłam wy...rolowana, by nie rzec gorzej), ale bierz to L4! I tak mu dogryziesz, bo pierwsze 33 dni on zapłaci
Na pocieszenie - u nas nie ma premii
Karolina - nie jesteś złym człowiekiem! Ja np. wkurzam się na moją przyjaciółkę, która każe mi wyluzować ze staraniami, bo wiem, że ona w obie ciąże zaszła od 1 cs. I pewnie syty głodnego nie zrozumie, stąd jej dobre rady, które na mnie działają jak płachta na byka. Każdy z nas ma różne uczucia i każdy ma do nich prawo!
Flower - gratuluję!
Flowwer lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny mogę na chwilę?
Byłam na wizycie u ginekologa i jest mini pęcherzyk w macicy w sumie tylko tyle wiem z usg
Co do bety powiedziała że to moja decyzja czy powtarzać bo skoro jest dobrze to tego się trzymamy, ale mam pewne pytania
Dostałam acidum folikum czy to jest ten kwas foliowy przy mutacjach dawny? Bo zglupialam nie mam kogo zapytać w sumie a zapomniałam zapytać o to jedynie co mi powiedziała że nie muszę robić tych badań na mutacje bo i tak dostała bym ten kwas foliowy i acard który biorę i nie wiem jak mam na to patrzeć czy ona mnie zlała? Spieszyla się bardzo bo w ogóle to okazało się że mnie nie zapisali na wizytę więc mnie wcisneli i z tego wszystkiego tak wszystko szybko szybko, następna wizytę mam za dwa tygodnie, nie wiem co robić w sumie zglupialam z tego wszystkiego
P.s. Przepraszam że piszę tutaj ale nie wiem gdzie zapytać o to -
Bajkaaa wrote:Dziewczyny mogę na chwilę?
Byłam na wizycie u ginekologa i jest mini pęcherzyk w macicy w sumie tylko tyle wiem z usg
Co do bety powiedziała że to moja decyzja czy powtarzać bo skoro jest dobrze to tego się trzymamy, ale mam pewne pytania
Dostałam acidum folikum czy to jest ten kwas foliowy przy mutacjach dawny? Bo zglupialam nie mam kogo zapytać w sumie a zapomniałam zapytać o to jedynie co mi powiedziała że nie muszę robić tych badań na mutacje bo i tak dostała bym ten kwas foliowy i acard który biorę i nie wiem jak mam na to patrzeć czy ona mnie zlała? Spieszyla się bardzo bo w ogóle to okazało się że mnie nie zapisali na wizytę więc mnie wcisneli i z tego wszystkiego tak wszystko szybko szybko, następna wizytę mam za dwa tygodnie, nie wiem co robić w sumie zglupialam z tego wszystkiego
P.s. Przepraszam że piszę tutaj ale nie wiem gdzie zapytać o to
Bajka, to zwykłe kwas, tylko nazwa po łacinie. Metylowany jest np. w Prenatal Uno.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Iza - jako były pracodawca (przez 6 lat miałam swoją firmę, otwartą jeszcze na studiach i stąd trochę przerwy przed aplikacją) rzadko to mówię (bo nie raz i nie dwa byłam wy...rolowana, by nie rzec gorzej), ale bierz to L4! I tak mu dogryziesz, bo pierwsze 33 dni on zapłaci
Na pocieszenie - u nas nie ma premii
Karolina - nie jesteś złym człowiekiem! Ja np. wkurzam się na moją przyjaciółkę, która każe mi wyluzować ze staraniami, bo wiem, że ona w obie ciąże zaszła od 1 cs. I pewnie syty głodnego nie zrozumie, stąd jej dobre rady, które na mnie działają jak płachta na byka. Każdy z nas ma różne uczucia i każdy ma do nich prawo!
Flower - gratuluję!
Idę się odstresowac i piec pierniki może zębów nie polamiemyStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Reset pytanko a jak pracodawca nie zaplaci to co? Moj to taki dziad ze czuje ze nie zaplaci, skladek zus nie placil, musze tez zglosic zeby wszczeli procedure windykacji. Ma kupe spraw sadowych i jak tylki moze to idzie na udry. Takze jeslu bie zaplaci to co mam zrobic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 18:46
-
Bajkaaa wrote:Dziewczyny mogę na chwilę?
P.s. Przepraszam że piszę tutaj ale nie wiem gdzie zapytać o to
Acidum folicum to poprostu większa dawka kwasu foliowego, bodajże 4 czy 5 g (dla porównania, folic ma 0,4 g.
Nie jest to folian ani inna metylkowana forma kwasu, ktorą zażywają mutantki . Zresztą czekaj, zaraz Ci zrobię fotę z ogólnopolskich zaleceń dla posiadaczek mutacji mthfr - można się pośmiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 18:51
-
Dzięki Dziewczyny! czemu to jest takie trudne....ehh..ja chyba nie zrozumiem tego życia.
Bajkaaa moj gin też mi to przypisywał, to zwykły kwas tylko pewnie masz w dawce 5 mg? ja też taką miałam Ty masz zrobione mutacje?
Izape po to tu jesteśmy, możemy sobie jojczyć o wszystkim
Ja powiedziałam wczoraj mężowi po wynikach mutacji, że nie mogę się denerwować, bo dostanę zawału i nie mogę długo w święta siedzieć u teściowej, bo osiwieje Jutro idę do fryzjera..może być tak przefarbować się na blondFlowwer lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Flo wspaniala wiadomosc
A ja tak troche prywaty. Odebrslsm wyniki progesteronu z poniedzialku 7-8 dpo wyznaczonej przez OF i wynik jest 6.66. Juz pomijam jego szatsnskosc ale jestem zalamana
Wy to zly wynik czy tragiczny? -
Dziękuję Nika
Jutro chyba polecę i kupię ten inny kwas foliowy ten metylowany a tego brać nie będę, tylko czemu ona mi powiedziała że jak mi wyjdzie mutacja taka jak u siostry to bym brała właśnie acard i ten kwas foliowy
A mutacji nie robiłam, miałam mieć teraz robione ale jednak nie bardzo z kasą dam radę, nie wiem co robić czy się zapozyczac i robić te mutacje czy czekać do stycznia?
Czy na siłę wbić się do immunologa żeby mi zrobił na NFZ badania -
To ręcznie pisane to od immunolog, a mały karteluszek to od najlepszego genetyka na Pomorzu, speca od niepłodności małżeńskiej.
Oboje polecili acard, wit b i prewenit (który ma metylowane formy kwasu i wit b12) no i ten kwas 5 mg na który trzeba mieć receptę. Ja mam i tak przekroczoną normę kwasu, więc nie biorę tego 5mgm bo juz by całkiem poszło w kosmos - biorę folian i b-complex co 2-3 razy w tygodniu (mam jarrow'sa a on ma końskie dawki)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75a9595a35fc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 19:02
Karma88 lubi tę wiadomość
-
Bajkaa już musisz sama ocenić. Jeżeli dasz radę finansowo to zrób i bierz już metyle.
Nie wiem czy immunolog da Ci tak od razu skierowanie, z tego co słyszałam to kiepsko z tym, bo to dość drogie badania niestety
Chociaż właśnie ta moja koleżanka, co jest w 5 m-cy ciąży wyrwała od internisty skiero do hematologa i hematolog dla jej skierowanie na te badania na NFZ, ale ona w wieku 19 lat miała zapalenie żył w nodze, więc może to był powodem...
Ja Ci powiem, że ten testdna to jak na razie najlepiej zainwestowane pieniądze, jeżeli chodzi o starania.
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Bajkaaa wrote:Dziękuję Nika
Jutro chyba polecę i kupię ten inny kwas foliowy ten metylowany a tego brać nie będę, tylko czemu ona mi powiedziała że jak mi wyjdzie mutacja taka jak u siostry to bym brała właśnie acard i ten kwas foliowy
A mutacji nie robiłam, miałam mieć teraz robione ale jednak nie bardzo z kasą dam radę, nie wiem co robić czy się zapozyczac i robić te mutacje czy czekać do stycznia?
Czy na siłę wbić się do immunologa żeby mi zrobił na NFZ badaniaKarma88 lubi tę wiadomość
-
No właśnie przemyśle to, a jutro kupie sobie tą metylowana formę kwasu zobaczymy co będzie dalej dziękuję dziewczyny za pomoc
Nika pamiętaj ja jestem całym sercem z tobą i jutro mentalnie będę z tobą u lekarza rozumiem doskonale co przeżywasz ale pamiętasz jak miałam ci o tej dziewczynie EwkaKonewka? Jej pamiętnik pokazuje że mimo czasem trudnych wiadomości okazuje się że jest wszystko dobrze -
Flowwer wrote:Kochane pecherzyk jest i z 20 min szukała malucha ale jest z mikro punkcikiem pulsującym. Zmierzenie graniczyło z cudem bo tak schowany ale 2.8mm
Kolejna wizyta za 2 tygFlowwer lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
justyna14 wrote:Reset pytanko a jak pracodawca nie zaplaci to co? Moj to taki dziad ze czuje ze nie zaplaci, skladek zus nie placil, musze tez zglosic zeby wszczeli procedure windykacji. Ma kupe spraw sadowych i jak tylki moze to idzie na udry. Takze jeslu bie zaplaci to co mam zrobic?
Zawiadom Państwową Inspekcję Pracy, a najlepiej dodatkowo pozew do Sadu Pracy. Sąd Pracy jest zawsze za pracownikiem, do tego pozew jest wolny od opłat, możesz nawet napisać pozew odręcznie - nikt od pracownika nie wymaga podstaw prawnych, wystarczy np. napisać, że żądasz zapłaty wynagrodzenia i w uzasadnieniu wystarczy podać, że miałaś umowę od - do oraz że nie dostałaś pieniędzy. Dowód przeciwny obciążać będzie pracodawcę. Mogę Ci dłużej coś napisać potem, bo teraz nie jestem przy kompie.
Nawet jak ma kupę spraw sądowych, nawet gdyby ogłosił upadłość, to należności wobec pracowników są w tzw. pierwszej grupie i najpierw Ty zobaczysz kasę, a nie np. wierzyciele, którym on zalega z fakturami itp.
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja już po przedstawieniu świątecznym, w tym roku było super, wszystko wyszło ok. MOJA bHcg z 423 po 48h wyszla 894. Nastepna robie dopiero po świętach, a wizyte mam na 2 stycznia dopiero... powiem szceezw, że bardzo się boje i w ogóle mam łzy w oczach na samą myśl. W ostatniej ciąży wszystko było ok, serduszko biło mocno, cuud miód, malina, a po miesiącu na kolejnym usg bez żadnych objawów była głucha cisza, a gin powiedział, że nie ma bicia serce. Nie wiem, ale chyba będę swirowac do końca a 12 tyg.... ach a wmawiałam sobie, że będę sie cieszyć.. zamiast tego doszukuje sie np braku objawów lub dziwnego bólu brzucha...
-
Karolina90 wrote:Izape trzeba czerpać przyjemność z tego co się robi życie jest za krótkie, żeby użerać się z jakimś palantem
I zazdroszcze podejścia, że nie ruszają Cię ciąże. Mnie najbardziej powalają ciąże wśród bliskich, ale te nieplanowane. 2 dni temu dowiedziałam się, że moja świadkowa jest w ciąży - "wpadka". Jak się dowiedziała o ciąży to byłą przerażona, nie chciała. A co najlepsze też ma nadkrzepliwość, jest już w 5 miesiącu i dopiero czeka na wyniki badań w kierunku trombofilii. Jak test pokazał jej dwie kreski to myślała, że negatyw bo druga nie była tak intensywna jak kontrolna... Życzę jej jak najlepiej, ale jeszcze się nie pozbierałam...
Chyba jestem złym człowiekiem.
"Ja już więcej dzieci nie planuję. Hihi, ale tego też w końcu nie planowałam a jest".
No kurde, ona nawet jak nie chce to zachodzi. Wnerwia mnie!
I myślę, że nie jesteśmg złymi ludźmi - jesteśmy wkurwionymi ludźmi, z którymi życie się coś źle obchodzi i mamy prawo do frustracji i niscierpienia kogo się nam podoba!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 19:21
Lunaris, Czrna 81, Karma88 lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Zawiadom Państwową Inspekcję Pracy, a najlepiej dodatkowo pozew do Sadu Pracy. Sąd Pracy jest zawsze za pracownikiem, do tego pozew jest wolny od opłat, możesz nawet napisać pozew odręcznie - nikt od pracownika nie wymaga podstaw prawnych, wystarczy np. napisać, że żądasz zapłaty wynagrodzenia i w uzasadnieniu wystarczy podać, że miałaś umowę od - do oraz że nie dostałaś pieniędzy. Dowód przeciwny obciążać będzie pracodawcę. Mogę Ci dłużej coś napisać potem, bo teraz nie jestem przy kompie.
Nawet jak ma kupę spraw sądowych, nawet gdyby ogłosił upadłość, to należności wobec pracowników są w tzw. pierwszej grupie i najpierw Ty zobaczysz kasę, a nie np. wierzyciele, którym on zalega z fakturami itp.
Słucham sobie dla odstresowac odstresowac sound n grace uwielbiam ich! Leje na szefa. Niech spędza swoje sztywne udawane święta...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Tylko tak na szybko:
Bajka ja Ci zrobiłam troche wody z tą beta.. Ale zrób co Ci serce podpowiada.. Skoro będziesz czola sie lepiej poprostu zrób tą betę! Będziesz spokojna w święta bo na pewno pięknie przerosła!Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat