GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
carolla90 wrote:Powiedzielismy naszym rodzicom o mojej ciazy ...
Jego rodzice nawet nie pogratulowali.. powiedziala ze myslala ze najpierw slub wezmiemy..
Moja mama jak uslyszala co dostalismy w prezencie .. zapadla cisza.. i tylko " to fajnie" tez zapytala kiedy slub..
Ale najwazniejsze ze my sie mega cieszymy .. bo o tym marzylismy ! Ich i tak kolo nas nie ma.. jedni i drudzy mieszkaja ponad 700 km od nas wiec mamy cisze i spokoj ...
rodzina ach rodzina najważniejsze że macie siebie! .... i 700km świętego spokojucarolla90, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycarolla90 wrote:Powiedzielismy naszym rodzicom o mojej ciazy ...
Jego rodzice nawet nie pogratulowali.. powiedziala ze myslala ze najpierw slub wezmiemy..
Moja mama jak uslyszala co dostalismy w prezencie .. zapadla cisza.. i tylko " to fajnie" tez zapytala kiedy slub..
Ale najwazniejsze ze my sie mega cieszymy .. bo o tym marzylismy ! Ich i tak kolo nas nie ma.. jedni i drudzy mieszkaja ponad 700 km od nas wiec mamy cisze i spokoj ...Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateKum wrote:Trzymam mocno kciuki
Może razem nam się udaStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
-Monika- wrote:Nie wiem czemu ale drugie dziecko już tak nie cieszy "dziadków". A tym bardziej jak ktoś nie ma ślubu, przecież to rzecz pierwszorzędna
Jak bedzie wnusia to wszyscy beda przeszczesliwi...
Dziwia sie ze nasz pierworodny nie chce ich tulic.. jak oni nawet do nas do Szwajcarii nie przyjezdzaja.. jedynie moi zawsze 2 razy w roku do nas przyjezdzaja... jego matka byla u nas w przeciagu naszego 6 letniego zwiazku dwa razy... nawet o wnuka urodzinach zapomniala.. -
nick nieaktualnycarolla90 wrote:Jak bedzie wnusia to wszyscy beda przeszczesliwi...
Dziwia sie ze nasz pierworodny nie chce ich tulic.. jak oni nawet do nas do Szwajcarii nie przyjezdzaja.. jedynie moi zawsze 2 razy w roku do nas przyjezdzaja... jego matka byla u nas w przeciagu naszego 6 letniego zwiazku dwa razy... nawet o wnuka urodzinach zapomniala..
Ile staraliście się o drugiego bobaska? -
nick nieaktualnyZosia_wop wrote:Hej mam prośbę - moze ma któraś z Was normy diagnostyki dla HCG całkowitego? Byłabym bardzo wdzięczna za podanie ich
To jest HCG z Diagnostyki.
Kobiety nie będące w ciąży <=1
Ciąża
3 tydz = 5.8-71.2
4 tydz = 9.5-750
5 tydz = 217-7138
6 tydz - 158-31795
7 tydz = 3697-163563
8 tydz = 32065-149571
9 tydz = 63803-151410
10tydz = 46509-186977
12tydz = 27832-210612
14tydz = 13950-62530
15tydz = 12039-70971
16tydz = 9040-56451
17tydz = 8175-55868
18tydz = 8099-58176Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
Kochane na poczatku zycze wam wszystkim zdrowych i wesolych swiat. Musze sie pochwalic prezentem ktory dostalam od mojego gwiazdorka. W pudle z prezentem bylam koperta a w niej termin wizyty badania nasienia. Przezylam szok bo tylko mu wspomnialam ze powinnien sie zbadac okolo 2 mc temu. Nie wrocilismy wiecej do tematu... ale mam pytanko .. dla bardziej obeznanych w temacie... od tygodnia jestem chora i nie bylo przytulanek od dobrych 10 dni ... w srode idzie na badanie o 8 rano. Czy taka abstynencja moze wplynac na wynik badania ?
-
carolla90 wrote:Powiedzielismy naszym rodzicom o mojej ciazy ...
Ale najwazniejsze ze my sie mega cieszymy .. bo o tym marzylismy ! Ich i tak kolo nas nie ma.. jedni i drudzy mieszkaja ponad 700 km od nas wiec mamy cisze i spokoj ...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
-Monika- wrote:Przykre, ale Wy jesteście niezależni i wy decydujecie o tym co jest dla Was dobre.
Ile staraliście się o drugiego bobaska?
Od sierpnia zeszlego roku nie biore
antykow... nie zabezpieczalismy sie ale nie wychodzilo.. w czerwcu druga kreska ktora okazala sie falszywa.. potem diagnoza IO, niedoczynnosc i pcos.. tabsy dieta .. ubylo mnie 8 kilo .. w listopadzie akurat na moje uro byla owulka ale bylam mega chora i mialam antybiotyk . Teraz w grudniu nie wiedzialam czy to owulka ale sprobowalismy i sie udalo -
Tusiek86 wrote:Kochane na poczatku zycze wam wszystkim zdrowych i wesolych swiat. Musze sie pochwalic prezentem ktory dostalam od mojego gwiazdorka. W pudle z prezentem bylam koperta a w niej termin wizyty badania nasienia. Przezylam szok bo tylko mu wspomnialam ze powinnien sie zbadac okolo 2 mc temu. Nie wrocilismy wiecej do tematu... ale mam pytanko .. dla bardziej obeznanych w temacie... od tygodnia jestem chora i nie bylo przytulanek od dobrych 10 dni ... w srode idzie na badanie o 8 rano. Czy taka abstynencja moze wplynac na wynik badania ?
oj tak:/ taka abstynencja to stanowczo za dlugo.
Ale wiesz nie bylo przytulanek, ale moze abstynencja wcale nie taka dluga, moze M ze tak to ujme sam odświeżyl towar;-)
do badania najlepsze sa plemniczki takie 3-4 dniowe:)
A tak w ogole to super, ze sie zdecydowal:) -
Tusiek86 wrote:Kochane na poczatku zycze wam wszystkim zdrowych i wesolych swiat. Musze sie pochwalic prezentem ktory dostalam od mojego gwiazdorka. W pudle z prezentem bylam koperta a w niej termin wizyty badania nasienia. Przezylam szok bo tylko mu wspomnialam ze powinnien sie zbadac okolo 2 mc temu. Nie wrocilismy wiecej do tematu... ale mam pytanko .. dla bardziej obeznanych w temacie... od tygodnia jestem chora i nie bylo przytulanek od dobrych 10 dni ... w srode idzie na badanie o 8 rano. Czy taka abstynencja moze wplynac na wynik badania ?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualnycarolla90 wrote:Od sierpnia zeszlego roku nie biore
antykow... nie zabezpieczalismy sie ale nie wychodzilo.. w czerwcu druga kreska ktora okazala sie falszywa.. potem diagnoza IO, niedoczynnosc i pcos.. tabsy dieta .. ubylo mnie 8 kilo .. w listopadzie akurat na moje uro byla owulka ale bylam mega chora i mialam antybiotyk . Teraz w grudniu nie wiedzialam czy to owulka ale sprobowalismy i sie udaloWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 23:23
-
Mój kochany np po badaniu mnie poinformował że wytrzymał całe 1, 5 dnia... Myślałam że go zabije. Strasznie to nieodpowiedzialne było...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Tak wlasnie pomyslalam ze to za dluga abstynencja...Amy 333 mam nadzieje ze masz racje i ze M nie mial tak dlugiej abstynencji...jutro zapytam bo jak dzis wypale znow z pytaniem powie ze juz sie nakrecam a tu trzeba delikatnie ... na tym skierowaniu jednak pisze tylko ze musi miec 2 dni abstynencji wiec juz dzis za pozno bylo dzialac ...
-
Tusiek86 wrote:Tak wlasnie pomyslalam ze to za dluga abstynencja...Amy 333 mam nadzieje ze masz racje i ze M nie mial tak dlugiej abstynencji...jutro zapytam bo jak dzis wypale znow z pytaniem powie ze juz sie nakrecam a tu trzeba delikatnie ... na tym skierowaniu jednak pisze tylko ze musi miec 2 dni abstynencji wiec juz dzis za pozno bylo dzialac ...
2 dni to tez tak mocno na styk. Jesli M wczesniej nic nie dzialal, to ja bym chyba przelozyla termin i kilka dni. Zwykle w klinikach nie ma z tym problemu. My robilismy juz 2 razy i zawsze udalo sie zapisac na wybrany przez nas dzien. Powodzenia:) -
nick nieaktualnyA u nas było niby zalecane 3-5 dni.
Doszłam do wniosku, że jak się staramy to jest co 2-3 dni i żeby wynik badania był najbardziej zbliżony do tych staraniowych przestojów, to te 3 dni będą akurat.
Wydedukowałam że wyniki po 3 dniach dadzą obraz możliwości jakie mamy przy staraniach.