Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Czrna badań na testach po alkoholu jeszcze nie robiłyśmy :D możemy zacząć ;) :D
    Stan widzenia zależy od stanu upojenia ;-) U mnie za chwilę będzie podwójne!

Kargo31, Amy333 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Powiedzielismy naszym rodzicom o mojej ciazy ...
    Jego rodzice nawet nie pogratulowali.. powiedziala ze myslala ze najpierw slub wezmiemy..

Moja mama jak uslyszala co dostalismy w prezencie .. zapadla cisza.. i tylko " to fajnie" tez zapytala kiedy slub..

Ale najwazniejsze ze my sie mega cieszymy .. bo o tym marzylismy ! Ich i tak kolo nas nie ma.. jedni i drudzy mieszkaja ponad 700 km od nas wiec mamy cisze i spokoj ...

rodzina ach rodzina ;) najważniejsze że macie siebie! .... i 700km świętego spokoju :D

carolla90, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam prośbę - moze ma któraś z Was normy diagnostyki dla HCG całkowitego? Byłabym bardzo wdzięczna za podanie ich :)

Ania1003 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Jego rodzice nawet nie pogratulowali.. powiedziala ze myslala ze najpierw slub wezmiemy..

Moja mama jak uslyszala co dostalismy w prezencie .. zapadla cisza.. i tylko " to fajnie" tez zapytala kiedy slub..

Ale najwazniejsze ze my sie mega cieszymy .. bo o tym marzylismy ! Ich i tak kolo nas nie ma.. jedni i drudzy mieszkaja ponad 700 km od nas wiec mamy cisze i spokoj ...
    Nie wiem czemu ale drugie dziecko już tak nie cieszy "dziadków". A tym bardziej jak ktoś nie ma ślubu, przecież to rzecz pierwszorzędna :P

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pojadłam i teraz zapijam smutki ... herbatą :P

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Trzymam mocno kciuki :)
    Może razem nam się uda ;)
    Kate uda się uda!!!!

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Nie wiem czemu ale drugie dziecko już tak nie cieszy "dziadków". A tym bardziej jak ktoś nie ma ślubu, przecież to rzecz pierwszorzędna :P

Jak bedzie wnusia to wszyscy beda przeszczesliwi...

Dziwia sie ze nasz pierworodny nie chce ich tulic.. jak oni nawet do nas do Szwajcarii nie przyjezdzaja.. jedynie moi zawsze 2 razy w roku do nas przyjezdzaja... jego matka byla u nas w przeciagu naszego 6 letniego zwiazku dwa razy... nawet o wnuka urodzinach zapomniala..

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Jak bedzie wnusia to wszyscy beda przeszczesliwi...

Dziwia sie ze nasz pierworodny nie chce ich tulic.. jak oni nawet do nas do Szwajcarii nie przyjezdzaja.. jedynie moi zawsze 2 razy w roku do nas przyjezdzaja... jego matka byla u nas w przeciagu naszego 6 letniego zwiazku dwa razy... nawet o wnuka urodzinach zapomniala..
    Przykre, ale Wy jesteście niezależni i wy decydujecie o tym co jest dla Was dobre.
    Ile staraliście się o drugiego bobaska?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hej :) mam prośbę - moze ma któraś z Was normy diagnostyki dla HCG całkowitego? Byłabym bardzo wdzięczna za podanie ich :)

To jest HCG z Diagnostyki.

Kobiety nie będące w ciąży <=1
    Ciąża
    3 tydz = 5.8-71.2
    4 tydz = 9.5-750
    5 tydz = 217-7138
    6 tydz - 158-31795
    7 tydz = 3697-163563
    8 tydz = 32065-149571
    9 tydz = 63803-151410
    10tydz = 46509-186977
    12tydz = 27832-210612
    14tydz = 13950-62530
    15tydz = 12039-70971
    16tydz = 9040-56451
    17tydz = 8175-55868
    18tydz = 8099-58176

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na poczatku zycze wam wszystkim zdrowych i wesolych swiat. Musze sie pochwalic prezentem ktory dostalam od mojego gwiazdorka. W pudle z prezentem bylam koperta a w niej termin wizyty badania nasienia. Przezylam szok bo tylko mu wspomnialam ze powinnien sie zbadac okolo 2 mc temu. Nie wrocilismy wiecej do tematu... ale mam pytanko .. dla bardziej obeznanych w temacie... od tygodnia jestem chora i nie bylo przytulanek od dobrych 10 dni ... w srode idzie na badanie o 8 rano. Czy taka abstynencja moze wplynac na wynik badania ?

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:

Carrolla nie przejmuj się. Nie rozumiem czegoś takiego... Przecież dzieci w rodzinie to zawsze szczęście, ja się zawsze cieszę na takie wieści dobre.. Teraz dziecko jest najważniejsze ślub nie ucieknie...

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• carolla90 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Przykre, ale Wy jesteście niezależni i wy decydujecie o tym co jest dla Was dobre.
    Ile staraliście się o drugiego bobaska?

Od sierpnia zeszlego roku nie biore
    antykow... nie zabezpieczalismy sie ale nie wychodzilo.. w czerwcu druga kreska ktora okazala sie falszywa.. potem diagnoza IO, niedoczynnosc i pcos.. tabsy dieta .. ubylo mnie 8 kilo .. w listopadzie akurat na moje uro byla owulka ale bylam mega chora i mialam antybiotyk . Teraz w grudniu nie wiedzialam czy to owulka ale sprobowalismy i sie udalo :)

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiek86 wrote:
    Kochane na poczatku zycze wam wszystkim zdrowych i wesolych swiat. Musze sie pochwalic prezentem ktory dostalam od mojego gwiazdorka. W pudle z prezentem bylam koperta a w niej termin wizyty badania nasienia. Przezylam szok bo tylko mu wspomnialam ze powinnien sie zbadac okolo 2 mc temu. Nie wrocilismy wiecej do tematu... ale mam pytanko .. dla bardziej obeznanych w temacie... od tygodnia jestem chora i nie bylo przytulanek od dobrych 10 dni ... w srode idzie na badanie o 8 rano. Czy taka abstynencja moze wplynac na wynik badania ?

oj tak:/ taka abstynencja to stanowczo za dlugo.
    Ale wiesz nie bylo przytulanek, ale moze abstynencja wcale nie taka dluga, moze M ze tak to ujme sam odświeżyl towar;-)
    do badania najlepsze sa plemniczki takie 3-4 dniowe:)

A tak w ogole to super, ze sie zdecydowal:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiek86 wrote:
    Nie można takiej długiej abstynencji mieć przed badaniem. Najlepiej ok 3 dni do 5 ale nie dłużej no nasienie będzie "stare" i wynik nie będzie miarodajny.

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Od sierpnia zeszlego roku nie biore
    antykow... nie zabezpieczalismy sie ale nie wychodzilo.. w czerwcu druga kreska ktora okazala sie falszywa.. potem diagnoza IO, niedoczynnosc i pcos.. tabsy dieta .. ubylo mnie 8 kilo .. w listopadzie akurat na moje uro byla owulka ale bylam mega chora i mialam antybiotyk . Teraz w grudniu nie wiedzialam czy to owulka ale sprobowalismy i sie udalo :)
    Czyli nie było tak rachu ciachu :-) Fajnie że się Wam udało i życzę tej wymarzonej dziewczynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 23:23

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany np po badaniu mnie poinformował że wytrzymał całe 1, 5 dnia... Myślałam że go zabije. Strasznie to nieodpowiedzialne było...

S3YWp2.png

• Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie pomyslalam ze to za dluga abstynencja...Amy 333 mam nadzieje ze masz racje i ze M nie mial tak dlugiej abstynencji...jutro zapytam bo jak dzis wypale znow z pytaniem powie ze juz sie nakrecam a tu trzeba delikatnie ... ;) na tym skierowaniu jednak pisze tylko ze musi miec 2 dni abstynencji wiec juz dzis za pozno bylo dzialac ... :(

• Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 A jak wyniki twojego M wyszly ?

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiek86 wrote:
    Tak wlasnie pomyslalam ze to za dluga abstynencja...Amy 333 mam nadzieje ze masz racje i ze M nie mial tak dlugiej abstynencji...jutro zapytam bo jak dzis wypale znow z pytaniem powie ze juz sie nakrecam a tu trzeba delikatnie ... ;) na tym skierowaniu jednak pisze tylko ze musi miec 2 dni abstynencji wiec juz dzis za pozno bylo dzialac ... :(

2 dni to tez tak mocno na styk. Jesli M wczesniej nic nie dzialal, to ja bym chyba przelozyla termin i kilka dni. Zwykle w klinikach nie ma z tym problemu. My robilismy juz 2 razy i zawsze udalo sie zapisac na wybrany przez nas dzien. Powodzenia:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas było niby zalecane 3-5 dni.
    Doszłam do wniosku, że jak się staramy to <3 jest co 2-3 dni i żeby wynik badania był najbardziej zbliżony do tych staraniowych przestojów, to te 3 dni będą akurat.
    Wydedukowałam że wyniki po 3 dniach dadzą obraz możliwości jakie mamy przy staraniach.

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ