X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla was :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed3e2dd1c960.gif

P. S naciśnijcie na pieska to wtedy się rusza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 11:58

Bea25, nowa na dzielni, KateHawke, staraczka1111, StaraczkaNika, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Meśka, Maja84, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    U mnie niestety zero śniegu :(

Gratuluję bet i kreseczek! :)

Byłam dzisiaj u lekarza i powiedział że wszystko w porzadku, jajniki ładne, bez zmian mówił że owulacje sa, tylko że Endometrium mam 4,1 to chyba troche male,nie? Stwierdził że nie wie czemu jest tak dziwnie z moimi cyklami i dał mi skierowania na badania hormonów.

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    U nas dziś pięknie i zimowo. Jak siedzę w domu to uwielbiam taką zimę, aż sobie wyobrażam jak kiedyś z żelkiem będziemy jeździć na nartach i sankach :)
    Nika pisałaś jeszcze na listopadzie, że czekasz na spektakularne oznaki ciąży - u mnie się pojawiły dopiero w 7 tygodniu, a teraz zmów są słabsze, takie raczej nagle i chwilowe
    Ja wiem, że jeszcze nie czas, tylko wiesz - chciałabym wiedzieć, że coś się tam dzieje!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny!

Byłam dzisiaj u lekarza i powiedział że wszystko w porzadku, jajniki ładne, bez zmian mówił że owulacje sa, tylko że Endometrium mam 4,1 to chyba troche male,nie? Stwierdził że nie wie czemu jest tak dziwnie z moimi cyklami i dał mi skierowania na badania hormonów.

A który dzień cyklu masz? Bo endo przyrasta w trakcie cyklu.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Co dobrego pijesz? Fajny kubek i pazurki ;-)

Bombe witaminową :D kiwi, japco, szpinak, siemielniane, chia, seler...mixik :D

Dziewczyny a tak z innej beczki. Czy z tymi pozycjami do serduszkowania to nie jest jakiś mit? obojętnie jaka pozycja jest dobra do zapłodnienia prawda? ważne żeby potem sobie poleżeć trochę.

• _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny!

Trochę małe. Ja mam takie na antykach.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A który dzień cyklu masz? Bo endo przyrasta w trakcie cyklu.
    Początek cyklu 6 dzień.

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaczynamy działanie co 2 dzień ☺☺ dzis zakupiłam mojemu mężowi witaminki sam chciał zacząć cos brać myślę ze nu nie zaszkodzą a moze pomogą ☺☺☺

agusia18_11
  • _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Początek cyklu 6 dzień.
    No to endo w normie :D

Bea25 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Koteczka82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Gratulacje pięknej bety :*
    Reset mojego męża nic nie jest w stanie powstrzymać przed przytulankami musiał by chyba być umierający. Pracuje na dyżurach po 24h dodatkowo ma nocki w weekendy wiec często jest na nogach 36h i więcej. A i tak jak tylko wraca do domu to ma w głowie tylko jedno hihi jak 16-latek ;-P i żeby nie było też jest w wieku 35.
    Trzymam kciuki żeby twój dał radę z owocnym skutkiem!!! Może podkarm go trochę suplami ;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    No to endo w normie :D
    A to dobrze. Dzięki że zawsze odpowiadacie :) to pierwszy mój cykl bardziej świadomy a bez Was to już w ogóle byłam zieloną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:05

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    A to dobrze
    Ja pisałaś że gin stwierdził że ovu są to myslalam że jesteś jakoś po ovu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:05

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny a tak z innej beczki. Czy z tymi pozycjami do serduszkowania to nie jest jakiś mit? obojętnie jaka pozycja jest dobra do zapłodnienia prawda? ważne żeby potem sobie poleżeć trochę,,

Mój gin zalecił Przytulanko od tyłu w pozycji na pieska ☺ u mnie sprawa wygląda tak ze mam tylozgiecie macicy☺ podobno w tej pozycji jest lepsze dojście

agusia18_11
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemu chyba bardziej chodziło o to, że nie ma żadnych torbieli w jajnikach, co świadczyć może o tym ze pęcherzyki pękają :)

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia18_11 wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Czy z tymi pozycjami do serduszkowania to nie jest jakiś mit? obojętnie jaka pozycja jest dobra do zapłodnienia prawda? ważne żeby potem sobie poleżeć trochę,,

Mój gin zalecił Przytulanko od tyłu w pozycji na pieska ☺ u mnie sprawa wygląda tak ze mam tylozgiecie macicy☺ podobno w tej pozycji jest lepsze dojście
    Ja też mam właśnie tylozgiecie ;)

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia aż muszę sobie takie zrobić i spróbować ;-)

Ledwie nadrobiłam to co napisalyscie od rana. Byłam u lekarza i chyba jednak dobrze że wzięłam antybiotyk i to w ostatniej chwili bo już mam początek zapalenia oskrzeli i straszny kaszel :-(
    Kurde teraz mam stresa żeby wszystko było ok jeśli nam się udało :-(
    Dzisiaj dopiero 24dc więc nie ma sensu jeszcze sprawdzać.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tyłozgięcie i nie stosuje żadnych polecanych fikołków ;) tak to matka natura wymyśliła że plemniki zapieprzaja wbrew grawitacji :)

Bea25, Selina, Karma88, Bocianiątko, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Też mam tyłozgięcie i nie stosuje żadnych polecanych fikołków ;) tak to matka natura wymyśliła że plemniki zapieprzaja wbrew grawitacji :)
    :D :D :D

Ja pokladam dużą nadzieję w tym cyklu! Uwielbiam grudzień i ta magię którą roztacza :) fajnie będzie jak wszystkie zakończymy pozytywnie ten rok :)

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 ☺ wiec witaj w klubie ☺ podobno ono nie powoduje utrudnienia z zajściem w ciaze ale w praktyce chyba jednak wychodzi inaczej

agusia18_11
  • agusia18_11 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wyczytałam ostatnio ze po stosunku w naszym przypadku powinno sie leżeć na brzuszku a nie z nogami w górze ,,w tym cyklu planuje to sprawdzić

Bea25 lubi tę wiadomość

agusia18_11
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ