Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia, wyglądasz olśniewająco, masz piękną urode! 😍
Natko, och, nie martw się na zapas.. Jestem zdania, że trzeba się cieszyć każdym dniem w ciąży, na zmartwienia i łzy jeśli coś się zdarzy to i tak przyjdzie czas, naprawdę szkoda tego tu i teraz na smutki!! Mówi co to kobietka po kilku stratach.. Przytulam do serducha...
Futuremama, no cos czuję, że wlecisz nam tu jutro z 2 kreskami! !!Natka95 lubi tę wiadomość
-
Natka ja też od tygodnia zupełnie nie czuję się jakbym była w ciąży - minęły mi totalnie wszystkie objawy prócz bólu piersi (które też nie urosły). 🤷🏻♀️
Po poronieniu to zawsze jest stres, ja też jestem spokojna max jeden dzień po USG a potem zaczynam wariować. 😉Natka95 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Frelcia ❤️ Nie mogłam się napatrzeć
Dziewczyny, ja od tygodnia biorę te wiesiołki i ten inofolic combi...no kurde i jestem zaskoczona...
Dziś jestem w 8 dniu cyklu, a ja nawet nie jestem sucha!
Tzn. śluzu nie ma, ale i podcieranie papierem jest nawet spoko i przyjemniejsze, bo nie jest tak normalnie pustynnie😅
Ciągle czuję przeskoki i kłucia w obu jajnikach.
Może coś tam się wyrabia albo produkcja śluzu? 😅
Nawet libido coś rusza, bo mam ochotę rwać męża jak Reksio szynkę ❤️😅
-
Skorek wrote:Frelcia ❤️ Nie mogłam się napatrzeć
Dziewczyny, ja od tygodnia biorę te wiesiołki i ten inofolic combi...no kurde i jestem zaskoczona...
Dziś jestem w 8 dniu cyklu, a ja nawet nie jestem sucha!
Tzn. śluzu nie ma, ale i podcieranie papierem jest nawet spoko i przyjemniejsze, bo nie jest tak normalnie pustynnie😅
Ciągle czuję przeskoki i kłucia w obu jajnikach.
Może coś tam się wyrabia albo produkcja śluzu? 😅
Nawet libido coś rusza, bo mam ochotę rwać męża jak Reksio szynkę ❤️😅
To chyba faktycznie swiadczy o zblizajacej sie owu 😃
Ja dzis 10dc, ale cisza. Żadnych, ŻADNYCH objawow owu i trochę mnie to martwi. Zaliczyłam juz w tym roku cykl bezowulacyjny i wolalabym, zeby ten byl jak należy. Testy nie wykazuja nic, a ze względu na kwarantanne,wizyte u gina mam 4 dni po domniemanej owu 😭Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Simons_cat wrote:Ale szalejecie z tymi owulacjami! Wczoraj chyba była pełnią, bo księżyc był przegenialny, ja wierzę, że miał tu swoją zasługę 😁😁 Gosia, Makino, Lilou, Aya trzymam kciuki ✊ niech ubrania latają w powietrzu 💞😂
Wlasnie mi przypomnialas dlaczego sie nie wyspalam, mialam koszmary i w ogole bolala mnie glowa = pełnia 😔Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Natka przeżywałam w maju to samo, co Ty teraz. Stres, że taki objaw był i zniknął, że znowu pojawiły się plamienia, że tu zakłuło, tam zabolało, albo że tego dnia nic nie kłuło i nie bolało. Takie huśtawki emocjonalne są okropne. Ale starałam się mimo wszystko wierzyć, że tym razem będzie dobrze 🙂
Pocieszał mnie fakt, że w ciąży, której rozwój zatrzymał się 13 grudnia poprzedniego roku (o czym dowiedziałam się dopiero 2 stycznia tego roku), objawy miałam wszystkie (no może oprócz wymiotów - ale to u mnie rodzinne i nikt nie wymiotuje w ciąży), mimo, że ciąża przestała się rozwijać dużo wcześniej. Powiem więcej, po tym jak dowiedziałam się, że ciąża się nie rozwija, objawy były jeszcze bardziej wzmożone 🤷🏻♀️
Więc doszłam do wniosku, że te wszystkie objawy to o kant tyłka można potłuc, bo one naprawdę nie świadczą o zdrowo rozwijającej się ciąży.
I mam świadomość, że to co piszę może Cię w ogóle nie uspokoić, bo uspokoi Cię dopiero widok na USG, ale naprawdę uwierz mi, że każda ciąża jest inna i warto naprawdę myśleć pozytywnie, bo Maleństwo czuje, że mama się denerwuje.
Będzie dobrze 🙂 Jeszcze tylko dziś do przetrwania, a jutro już wizyta, więc sama przekonasz się, że panika nie była konieczna 😉Księgowa, Simons_cat, Natka95, Fiore lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Simons_cat wrote:Ale szalejecie z tymi owulacjami! Wczoraj chyba była pełnią, bo księżyc był przegenialny, ja wierzę, że miał tu swoją zasługę 😁😁 Gosia, Makino, Lilou, Aya trzymam kciuki ✊ niech ubrania latają w powietrzu 💞😂
Ja już wczoraj poszłam bez ubrań do męża, bo taka byłam zdziwiona sytuacją, że ewentualna odmowa by mnie dobiła 🤣🤣🤣Księgowa, Simons_cat, Noelle lubią tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Lilou wrote:Ja już wczoraj poszłam bez ubrań do męża, bo taka byłam zdziwiona sytuacją, że ewentualna odmowa by mnie dobiła 🤣🤣🤣
Ale zadzialalo! Każdy sposob jest dobry 😃Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
futuremama wrote:Annamaria niestety nie, także koniec z urojeniami i testami w tym cyklu
Pewnie na koniec grudnia znów będzie świrowanie😂
U mnie też biało, w dodatku tempka spada.
Ale uświadomiłam sobie dzisiaj prawdziwy powód, dla którego ja te testy tak wcześnie i często robię. Żeby codziennie mieć mini zalamke ze to koniec, a nie jedna wielka w dzień 🐵 Mogę się wtedy stopniowo przygotowywać do braku powodzenia i w dzień @ nie będę aż tak załamana 🤷🏻
Inaczej przez ok 14 dni byłabym pewna, że się udało a potem jedna kreska, nie wytrzymałabym psychicznie bo to bylby już wiarygodny wynik, a teraz jest tak "a może jeszcze za wcześnie ale pewnie nie wyszło, może w następnym miesiącu"
Dzisiaj mam już ochotę zakończyć testowanie na ten miesiąc, dopiero jakby 🐵 nie przyszła, ale co stwierdzę jutro rano to nie wiem 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:32
-
nick nieaktualnyHej, poranny cel został osiągnięty . Córka pozwoliła rodzicom "popracować nad rodzeństwem", grzeczna dziewczynka
Lilou, trzymam mocne kciuki za Ciebie i prezent na święta!
Frelciaa, nie napisałam wczoraj. Niezła laska z Ciebie i do tego z buzi wyglądasz na sympatyczną . Ja to w ciąży czułam się jak pasztet . Będziesz robić sesję ciążową? Liczymy choć na jedną fotkę ;]
Noelle, Ty to szczuplutka jesteś temu brzuszek widoczny . Super wyglądasz
Natka, mocno przytulam. Wiem czym jest stres w ciąży po stracie, bo mi towarzyszył całą ciążę. Ale proszę nie denerwuj się bardzo, jeszcze tylko dziś i zobaczysz swojego misia Haribo
Beza27, Cecylia, Kaśik, futuremama trzymam kciuki za wasze pozytywy!Księgowa, Natka95, Cecylia, Kaśik, Noelle, Simons_cat, Red555 lubią tę wiadomość
-
Śnieeeeg❄️❄️❄️
Księgowa lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Śnieeeeg❄️❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
Simons_cat wrote:Śnieeeeg❄️❄️❄️
U nas już od kilku dni jest 😃 ale pozytywnie mnie nastroil (chyba pierwszy raz w zyciu). Wnioskuję po poście, ze Ciebie Simons rowniez 😃
Milego dnia dziewczynki 😘Simons_cat, Ola👄 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Jak tyle owulacji się dzieje to za niedługo Mikołaj czy Aniołek będą sypać testami z dwiema czerwonymi krechami. Co wy na to?
Makino nie robię żadnych sesji. Tylko przy choince sobie z Małżem machniemy fotę instaxem to albumu nie lubię zdjęć :pKsięgowa, Simons_cat lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Oj od dwóch dni czułam się jak kupa...
Natka uwierz, że chyba z tydzień temu miałam tonsamo co Ty. Nic nie czułam, czułam się wręcz zajebiście i miałam milion czarnych myśli. Miałam lecieć na usg nawet ale w końcu zrezygnowałam. Nie wiem czy wszystko ok bo kropka widziałam prawie miesiąc temu, ale wierzę, że nadal tam jest i rośnie. Za dwa tygodnie okaże się czy mam rację
Noelle, ja dziś rano tak
Gośka29, Natka95, Ayayanee, Lilou, Cecylia, Rucola, Kaśik, Annamaria, Frelciaa, lawendowePole, Simons_cat, Noelle, Zielone.Slonce, *Agape*, Fiore, Makino, Natalia_L, Milka85, Mlodamezatka, Red555, Sasanka55., Annie1981 lubią tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Dzięki dziewczyny, do jutra niedaleko 🙏 dam znać
Tymczasem, pociesza mnie że mój kocurek chyba jednak coś tam wyczuwa 😁
https://zapodaj.net/75a5ca8709c8e.jpg.htmlCecylia, Annamaria, lawendowePole, Simons_cat, Zielone.Slonce, *Agape*, miska122, Magdalena29, Makino lubią tę wiadomość
-
U nas też pruszy ale odrazu topnieje 😥
Tak sobie od rana rozmyślałam że w poprzednich staraniach zawsze byłam taka zła albo przytłoczona i smutna tym gdy przychodziła 🐒.. A właśnie w cyklu w którym się udało dostałam akurat w pracy i miałam zero emocji co do 🐒. Totalnie gdzieś w sobie pogodziłam się z nią i z tym że jest i pamiętam jak pomyślałam ' dobrze ze jest.. Przecież niektóre kobiety muszą nawet o nią walczyć'. I wiecie co, nawet jakoś mi nie dokuczała i szybko minęła. Test ciazowy też zrobiłam w sumie 4 dni po spodziewanym terminie 🐒 na szybko przed pracą... I tak pomyślałam że może trzeba zapomnieć że się stara o cud, i poprostu żyć w miłości? Bez biegu i gonitwy za owu?
Tak teraz piszę a o 16 pewnie i tak sikne na test owu 😂🤦♀️
Edit. Jednak pruszy coraz mocniej i zostaje 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 10:14
Cecylia, Księgowa, Simons_cat lubią tę wiadomość