Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka05 wrote:Dziękuje dziewczyny za te słowa. Mój to ciężki przypadek a ja do tej pory nie nauczyłam się z nim obchodzić wiec nie wiem czy się uda. Obraza się nawet jak jest jego wina i skreśla wszystkie plany - jutro ma badanie nasienia i sadze ze trzeba będzie odwołać bo nie pójdzie bo jest obrażony. Dwa dni zamknięty w pokoju. Tak ciężko było się dostać do tego lekarza a teraz sama nie wiem co zrobić może przełożę a jemu wytłumaczę ze trzeba to przemyśleć ..
Muszka, a może idź do tego "jego" pokoju i zapytaj, czy długi tak zamierza tam siedzieć? A potem stanowczo powiedz, zeby powiedział, czego chce i albo w jedną, albo w drugą stronę? Jak chce, niech strzela fochy, ale badania zrobić może, zwłaszcza jak termin umówiony.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Muszka nie chce być okrutna ale ja chyba powiedziałabym mu, że albo pójdzie na to badanie albo......... 🙈
No właśnie - pytanie co na niego podziała ale ja bym tego badania nie odpuściła za żadne skarby świata.
Księgowa może jednak magia świąt sprawi, że nie będziesz musiała go zaznaczyć?! 🤩
Zapowiada się na coś?
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Muszka nie chce być okrutna ale ja chyba powiedziałabym mu, że albo pójdzie na to badanie albo......... 🙈
No właśnie - pytanie co na niego podziała ale ja bym tego badania nie odpuściła za żadne skarby świata.
Księgowa może jednak magia świąt sprawi, że nie będziesz musiała go zaznaczyć?! 🤩
Zapowiada się na coś?
Pytasz o okres? Nic a nic wlasnie. Ani jednego, najmniejszego objawy. Myślałam wczoraj, że ten ból "miesiączkowy" zwiastuje ja, ale jest już 11:30 i nic 🙈
Jeśli jutro nie będzie @ to będzie to już dziwne, bo ja zawsze mam 27-28 dniowe cykle. I teraz jeszcze tak mysle, czy coś mogło się poprzesuwac, ale byłam u gina 07.12 i mówił, że owulacja już była. Załóżmy, że była najpóźniej 06.12 + 14 dni = 20.12, czyli test chyba dzisiaj by już wykazał coś?Cecylia lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa to wszystko zależy - u mnie w pierwszej ciąży test wyszedł dopiero kilka dni po terminie spodziewanej @ i to taki bladzioch, że o matko. 🤷🏻♀️
Jeśli chcesz robić jeszcze sikańca to polecam test z dr maxa (o czułości 10) jeśli masz ich gdzieś w pobliżu.
Teraz pokazał mi cień na dzień przed betą 5,9 i to z popołudniowego sika. 😜
Ja jeszcze nadal trzymam kciuki!
Tym bardziej, że nie zapowiada się na @ a bóle okresowe to też objaw ciąży i nie ma się co nimi sugerować. 😉Księgowa lubi tę wiadomość
Noelle wrote:Księgowa to wszystko zależy - u mnie w pierwszej ciąży test wyszedł dopiero kilka dni po terminie spodziewanej @ i to taki bladzioch, że o matko. 🤷🏻♀️
Jeśli chcesz robić jeszcze sikańca to polecam test z dr maxa (o czułości 10) jeśli masz ich gdzieś w pobliżu.
Teraz pokazał mi cień na dzień przed betą 5,9 i to z popołudniowego sika. 😜
Ja jeszcze nadal trzymam kciuki!
Tym bardziej, że nie zapowiada się na @ a bóle okresowe to też objaw ciąży i nie ma się co nimi sugerować. 😉
Jest już tak blisko rozwiązania, ze pewnie samo prędzej czy później się wyjaśni, ale testy mam przygotowane. Na szczęście do swiat jeszcze 4 dni 😃 Chociaz wolalabym na święta okresu nie mieć 😂 zwłaszcza, że ma być u nas trochę osób.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
W temacie alkoholowego grudnia... robiąc sałatkę na śniadanie, zamiast oliwy wlałam whisky 🤓 Nie wiem skąd się wzięła w miejscu oliwy. Stary nie zjadł, bo jedzie autem ale ja się poświeciłam, bo nie ma u nas wyrzucania jedzenia do kosza 😜
Wspminałyście o chodnikach z duchem czasu. U mnie to dopiero stare, swojskie klimaty 🙂
Noelle, Annamaria, Kaśik, Księgowa, Beza27, Ayayanee, Simons_cat, lawendowePole, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Księgowa może już go nie dostaniesz ani na święta ani później. 😁
Końcówka jest zawsze najgorsza bo ja zawsze testowałam jak głupia - milion razy dziennie bo przecież okres spóźnia się już godzinę. 😂Księgowa, Beza27, Simons_cat lubią tę wiadomość
Dziewczyny a ja chciałam podpytać o testy owu. Są jakieś firmy które bardziej polecacie? Te które robię to czasem kreska kontrolna jest mało wyraźna, a co dopiero testowa. Staram się je robić zgodnie z instrukcja nie z porannego i ograniczać picie na 2 h przed. Chyba coś robię nie tak. Te z Rossmanna wychodzą najlepiej ale tez bez szału.ona - 30/ on - 29/starania od września 2020 r.
On:
Koncentracja (mln/ml) 26
Całkowita liczba (mln/ejakulat) 78,0
Ruch postępowy - 46
Ruch całkowity - 58
Morfologia 3%
Suplementacja/zdrowy tryb życia/sport
Hormony ok
Ona:
Wcześniej: nieregularne cykle/ problem z owu
Teraz: letrozole bluefish 1x2 przez 5 dc od 2go dnia, żelazo kwas foliowy
Hormony: ok -
Milka85 wrote:W temacie alkoholowego grudnia... robiąc sałatkę na śniadanie, zamiast oliwy wlałam whisky 🤓 Nie wiem skąd się wzięła w miejscu oliwy. Stary nie zjadł, bo jedzie autem ale ja się poświeciłam, bo nie ma u nas wyrzucania jedzenia do kosza 😜
Wspminałyście o chodnikach z duchem czasu. U mnie to dopiero stare, swojskie klimaty 🙂
Och... Wpadlabym na śniadanie 😂NataliaP_90, Simons_cat, Milka85 lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Księgowa 🤞
Księgowa lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Milka - Dałaś radę zjeść sałatkę z alkoholem? I to na śniadanie!?
Ojj czuje, że będziesz miała dobry dzień 😃
Choinka cudna 😍🎄
Noelle - aż tyle testów nie mam 😂Milka85 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
NataliaP_90 wrote:Dziewczyny a ja chciałam podpytać o testy owu. Są jakieś firmy które bardziej polecacie? Te które robię to czasem kreska kontrolna jest mało wyraźna, a co dopiero testowa. Staram się je robić zgodnie z instrukcja nie z porannego i ograniczać picie na 2 h przed. Chyba coś robię nie tak. Te z Rossmanna wychodzą najlepiej ale tez bez szału.
Ja używam z horienmedical. Jako jedyne pokazują mi owu, na reszcie nigdy nie było testowej takiej jak kontrolna.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Ja używam z horienmedical. Jako jedyne pokazują mi owu, na reszcie nigdy nie było testowej takiej jak kontrolna.
Bardzo dziękujeKsięgowa lubi tę wiadomość
ona - 30/ on - 29/starania od września 2020 r.
On:
Koncentracja (mln/ml) 26
Całkowita liczba (mln/ejakulat) 78,0
Ruch postępowy - 46
Ruch całkowity - 58
Morfologia 3%
Suplementacja/zdrowy tryb życia/sport
Hormony ok
Ona:
Wcześniej: nieregularne cykle/ problem z owu
Teraz: letrozole bluefish 1x2 przez 5 dc od 2go dnia, żelazo kwas foliowy
Hormony: ok -
Księgowa wrote:Ja używam z horienmedical. Jako jedyne pokazują mi owu, na reszcie nigdy nie było testowej takiej jak kontrolna.
Po dzisiejszych objawach uznałabym że to już po bo mam takie mdlosci, zawroty głowy i pragnienie jak w drugiej fazie zawsze, także sama nie wiem na razie co myśleć 😝 zobaczę po prostu czy jutro temperatura pójdzie dalej w górę 🤷🏻♀️ nie podoba mi się ten cykl -
Witam Was Kochanie Kobietki ❤️
Czytam Was od bardzo dawna ale mało się udzielam.
Mam pewien problem i nie wiem co robić, może któraś z Was miała podobnie i będzie mogła mi pomóc.
Ostatnia miesiączka była 4. 11.
20 dc byłam na usg i lekarz powiedziała m ze jestem świeżo po owulacji, widzi ciałko żółte. Zbadali mi progesteron w klinice który potwierdził ze owu była. Prog wynosił 3.03 ng/ml. Po 7 dniach powtórzylam progesteron 14.03 ng/ml - czyli owulacja była. Kiedy nadszedł dzień okresu, nie pojawił się, testy negatywne. Po 1.5 tygodnia spóźnionego okresu nagle pojawił mi się śluz płodny rozciągliwy ( od kilku lat cały cykl mam taki sam śluz, nigdy nawet podczas owu nie miałam śluzu płodnego?) zadzwoniłam do kliniki, kazano powtórzyć progesteron i zrobić beta hcg. Wynik progesteronu 2.57 ng/ml. Beta 2.
Po tygodniu powtórzylam badania żeby zobaczyć czy progesteron spada i czy w końcu okres się pojawi a tu prog 8.00 ng/ml. 🙉
Na drugi dzień byłam na usg i pani doktor UWAGA ! Powiedziała mi że jestem tydzień po owu! Drugiej już. Widzi ciałko żółte krwotoczne. I że ona nie ma na to wytłumaczenia medycznego bo takie rzeczy się nie zdarzają i to jakieś cuda są 🙉 to tak jak bym przeszła okres bezobjawowo 😅 i że okres przyjdzie za tydzień. Czyli w wigilię. dziś 47 dzień cyklu, okresu brak 🤷♀️
Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć 🙉
Dodam jeszcze że staramy się od prawie 3 lat. Jedno poronienie zatrzymane 2 lata temu. Teraz od kilku miesięcy stymulacja letrozolem +duphaston po owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 13:07
-
Milka85 wrote:W temacie alkoholowego grudnia... robiąc sałatkę na śniadanie, zamiast oliwy wlałam whisky 🤓 Nie wiem skąd się wzięła w miejscu oliwy. Stary nie zjadł, bo jedzie autem ale ja się poświeciłam, bo nie ma u nas wyrzucania jedzenia do kosza 😜
Przepiękna choinka ❤️Milka85 lubi tę wiadomość
-
Beza27 wrote:O, to te, co używam w tym cyklu, dalej są blade 🤪 Może przegapiłam pik. .. Niby robię 3razy dziennie ale może o złych porach 🤷🏻♀️
Po dzisiejszych objawach uznałabym że to już po bo mam takie mdlosci, zawroty głowy i pragnienie jak w drugiej fazie zawsze, także sama nie wiem na razie co myśleć 😝 zobaczę po prostu czy jutro temperatura pójdzie dalej w górę 🤷🏻♀️ nie podoba mi się ten cykl
Ja też ich nie robię 3 razy dziennie 😊 ale zawsze popołudniu o tej samej porze (mnie popołudniu wychodziły najlepsze).
Noelle - faktycznie! 😃Noelle lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
NataliaP_90 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Natalia, ja używam tych z allegro, chociaż też pytałam tutaj dziewczyn o polecane. Powiem szczerze, zaskoczyły mnie. Słyszałam o nich wiele złego ale używając ich wychodziły książkowo. Kreska testowa była grubsza niż kontrolna (2 dni miałam bardzo intensywne kreski twstowe, trzeciego dnia kreska testowa mocniejsza, kolejnego już test negatywny). Kupiłam je w pakiecie 30 sztuk plus 5 testów ciążowych o czułości 10 (wykazały mi ciążę biochemiczna, gdzie beta wychodziła ok 32).