Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBeza27 wrote:Dziękuję 😊 Ja lubię piec, a dawno tego nie robiłam więc stwierdziłam że zaszaleje 🤪
Ja też w wykresy już nie wierzę, odkąd widziałam przeróżne wykresy, nieraz trzystopniowe wyglądające na 100% na ciąże i dupa...
Ale ja dalej będę mierzyć tempke, po pierwsze aby wiedzieć kiedy owu. Ale po drugie - fascynuje mnie kobiece ciało, że w zależności od momentu w cyklu mamy różną temperaturę 🤯 Az mam ochotę sprawdzac te temperaturę bo nie wierzę że to prawda 😝 Ale może kiedys mi się znudzi bo dopiero niedawno zaczęłam mierzyć -
Beza przepiękny tort 😍🤤
Hmm mi po 3 latach nie przeszło mierzenie temperatury 🤣 co prawda zdarza mi się zapomnieć albo jak już jest po owu i wpada weekend to zmierzę później, ale still jakbym miała już przyklejony termometr do dłoni 🤣
I też bardziej pod kontem owulacji mierze. Chociaż w tym miesiącu też jakiegoś cudawianka wywinela moja temperatura, bo gdybym nie wiedziała po monitoringu, że owu nie było w poniedziałek to bym obstawiała owu wtedyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:09
Gośka29 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ksiegowa No kurde byłam bardziej niż pewna...
Ale przynajmniej wypijesz na najdłuższym sylwestrze ever! Od 18 do 7 rano;)
Przepraszam kochane nadrabiam czytanie, ale mój mnie tak zawiódł ze przeryczam cała sobotę. Ale się zbieram i grubo zastanawiam nad moim życiemLipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Ja mierzyłam teraz 1 cykl. I też właśnie patrzyłam pod owu i podobało mi się to że widziałam że okres będzie szybciej.
Wkurzam się tylko na to że napewno mam zaburzone mierzenie przez różne godziny pomiaru i budzenie się w nocy 🤦♀️
Muszka .. Przykro mi. Nie wiem co się wydarzyło ale obstawiam że po diagnozie jest natłok myśli itp... Niestety mężczyźni ciężko znoszą sytuację gdy z diagnozy winika że to u nich jest "problem".. Już nie mówiąc o tym że sprawa kręci się wokół ich jajek i męskości.
Jesli potrzebujesz się wygadać, wal śmiało ❤️ -
Simons_cat wrote:Beza przepiękny tort 😍🤤
Hmm mi po 3 latach nie przeszło mierzenie temperatury 🤣 co prawda zdarza mi się zapomnieć albo jak już jest po owu i wpada weekend to zmierzę później, ale still jakbym miała już przyklejony termometr do dłoni 🤣
I też bardziej pod kontem owulacji mierze. Chociaż w tym miesiącu też jakiegoś cudawianka wywinela moja temperatura, bo gdybym nie wiedziała po monitoringu, że owu nie było w poniedziałek to bym obstawiała owu wtedy
Po temperaturze też bym myślała, że Twoja owu była w poniedziałek -
Nie ma co się zrazac do wykresów. Ja też zauważyłam, że owulacje jak najbardziej u każdej widać podobnie, ale z ciąża.. Och, ogladalam te wykresy wiele razy i reguły tam nie widzę żadnej, poza zaznaczeniem zielonych kreseczek 😅
PS. Tempka spadła. Będzie franca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 21:43
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Simons_cat wrote:Beza przepiękny tort 😍🤤
I też bardziej pod kontem owulacji mierze. Chociaż w tym miesiącu też jakiegoś cudawianka wywinela moja temperatura, bo gdybym nie wiedziała po monitoringu, że owu nie było w poniedziałek to bym obstawiała owu wtedy
Ja też od dawien dawna mierze z przerwą gdy zaszlam w ciążę i po ciąży jak karmilam to często wstawalam w nocy. W sumie to dzięki temperaturom na wykresie się zorientowałam, że jestem w ciąży bo wtedy miałam baaardzo nieregularne cykle.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Beza, tort to opad szczęki po prostu... 😍😍😍 Mega!!
Muszko, na spokojnie go bierz.. Emocje opadną, i zobacz czy jutro nieco inaczej nie spojrzysz.. A jeśli nawet na spokojnie masz takie same przemyslenia, to też daj sobie czas.
Małżeństwo to takie spotykanie się w połowie drogi, czasem jest ani po mojemu, ani dokładnie tak jak chciał lub uważał mój M, jeszcze inaczej.. Tak, żeby znaleźć jakąś zadowolajaca oboje opcję..
Ściskam na odległość.. Pomyśl o czym miłym przed snem, nie zasypiaj smutna. Nie warto.. ❤️ -
Annamaria wrote:Beza, tort to opad szczęki po prostu... 😍😍😍 Mega!!
-
Księgowa wrote:PS. Tempka spadła. Będzie franca.
-
Popłakałam się na "Kanapowcach" 🤦♀️Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ksiegowa.. no nie wierze.
Ja mam drugi cykl bezowulacyjny znowu. Jak to bylo z tym bogiem i rozsmieszaniem go.. ehs.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 01:55
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Co do wykresów, robię nieustannie od kiedy wróciliśmy do starań i dzięki nim wiem, że jak 10dpo mam spadek to już po ptokach. Dzisiaj właśnie mam ten spadek. Także w Sylwestra również napije się dobrego drinka.
Dobrze, że ten rok się kończy, nie był zbyt łaskawy dla wielu z nas.
A wykres prawdopodobnie odpuszczam w przyszłym miesiącu, może kilka razy zmierzę temperaturę, bo chcę dostać punkty 😂
Miłego dnia dziewczyny 😘 i niech któraś zakończy ten rok z przytupem, bo nie takiego grudnia się spodziewałam 🙄 -
miska122 wrote:Co do wykresów, robię nieustannie od kiedy wróciliśmy do starań i dzięki nim wiem, że jak 10dpo mam spadek to już po ptokach. Dzisiaj właśnie mam ten spadek. Także w Sylwestra również napije się dobrego drinka.
Dobrze, że ten rok się kończy, nie był zbyt łaskawy dla wielu z nas.
A wykres prawdopodobnie odpuszczam w przyszłym miesiącu, może kilka razy zmierzę temperaturę, bo chcę dostać punkty 😂
Miłego dnia dziewczyny 😘 i niech któraś zakończy ten rok z przytupem, bo nie takiego grudnia się spodziewałam 🙄
Miska, ale mialas jutro testować, będziesz?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Miska, ale mialas jutro testować, będziesz?
Siknęłam jeszcze dla pewności (i wybicia mężowi z głowy, że na pewno jestem w ciąży) i bielsze nie będzie. Mogę odstawić progesteron. -
miska122 wrote:Siknęłam jeszcze dla pewności (i wybicia mężowi z głowy, że na pewno jestem w ciąży) i bielsze nie będzie. Mogę odstawić progesteron.
Bardzo nie lubię!!miska122 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Mój wykres w tym cyklu też jest mocno porypany- skakanka.
Ale fakt faktem- nie ma na to reguły.
Dziś ostatni dzień z luteiną. Będą czyste majty 😅
Już mnie cały brzuch okresowo boli, ale może jak trochę boli przed , to sam okres będzie ciut lżejszy 🙏 -
Skorek wrote:Mój wykres w tym cyklu też jest mocno porypany- skakanka.
Ale fakt faktem- nie ma na to reguły.
Dziś ostatni dzień z luteiną. Będą czyste majty 😅
Już mnie cały brzuch okresowo boli, ale może jak trochę boli przed , to sam okres będzie ciut lżejszy 🙏
Może to magia świat i dlatego te wykresy takie "dziwne"? 😂 Mnie dzis Flo napisało "nie zapomnij zaznaczyć okresu", a ja na to w myślach "a zapomnę!", bo go nie ma 😃Skorek, Noelle, Simons_cat, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziękuje dziewczyny za te słowa. Mój to ciężki przypadek a ja do tej pory nie nauczyłam się z nim obchodzić wiec nie wiem czy się uda. Obraza się nawet jak jest jego wina i skreśla wszystkie plany - jutro ma badanie nasienia i sadze ze trzeba będzie odwołać bo nie pójdzie bo jest obrażony. Dwa dni zamknięty w pokoju. Tak ciężko było się dostać do tego lekarza a teraz sama nie wiem co zrobić może przełożę a jemu wytłumaczę ze trzeba to przemyśleć ..Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g