Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielone.Slońce wrote:Miałam USG w 7 DC ale nic mi nie mówili o pęcherzykach. Jakoś byłam pewna, że ten cykl idzie na straty przez laparo. I nawet głupio było mi pytać, bo na następny dzień idę na stół operacyjny a ja o pęcherzykach myślę 😁. Wiem że Endometrium miało tylko 3mm ale myślę że po tych kilku dniach podkoksowalo.
Ten cykl raczej olewam. Nie wiem czy będę w stanie ❤️. A na sile nie chce. 😁 Po za tym wszystko może się poprzesuwać. Chociaż dzisiaj zaczął się śluz więc mam w planach zrobić owulaka 🤔
Ten cykl biorę na poprawkę, bo od początku go skreśliłam. 🙂 aczkolwiek siły wracają 🤔❤️
Z jednej strony może coś usunięcie tych ognisk pomoże ale kurcze biorąc pod uwagę, że w ciążę natura zachodzą kobiety z 3/4 stopniem a ja z 1 nie mogłam nie napawa mnie optymizmem.
Koksujemy plemniki męża i może spróbujemy jeszcze raz z IUI.🤔 To jest jeszcze do przemyślenia.
Mamy od początku problem z uplynnieniem. Lekarze to olewali więc ja też. Ale jakiś czas temu lekarz mi wyjaśnił, że jeżeli nie ma naturalnego upłynnienia to plemniki są tak jakby w takiej galarecie i mają problem się wydostać a przy mojej ENDOMETRIOZIE to robi się rozległy problem. Na szczęście okazało się, że endometrioza jest minimalna i póki co wyczyszczona.😁
A może właśnie takie podejście pomoże. Tak czy siak, mam nadzieję, ze szybko wrócisz do sił i będziecie mogli w przyszłym roku cieszyć oczami dwie kreski ❤️Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
kokoszka31 wrote:Jeny Księgowa, jak to możliwe przy takim wykresie?! Ja tam jeszcze wierzę, że jest szansa..niektórym testy wychodzą dopiero po terminie małpy i tego Ci życzę z całego serca.
Trzymam kciuki nieustannie za resztę testujących w grudniu!
Ja przez stresy w tym cyklu związane z robotą i przemęczenie mam totolanie cykl bez kontroli.. temperatury od początku cyklu jakieś niestabilne, ale to kwestia przebudzeń w nocy etc. więc zostawiam wszystko losowi.. no i zapisałam się w styczniu na pierwszą wizytę w klinice niepłodności,/.
2021 będzie nasz!!!
Czasem przydaje się wyczyścić głowę od tej kontroli wykresu, cykli, może Ci to pomoże.
Ale martwi mnie to przemęczenie Twoje. Na szczęście za niedługo święta, odpoczniesz troszkę. 🤗kokoszka31 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Simons wpisz mi soczystego drinka! @ przyszła. Zapomniałam jak to jest mieć tak krótki cykl!
Monitoring umówiony!
Oby nowy rok zwiastował nowe, lepsze wiadomości.
Księgowa, przykro mi! Ale styczniowa ekipa będzie zacna!PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Księgowa, N-I-E W-I-E-R-Z-Ę.
Testów nie umieją robić w laboratoriach czy gdzieś tam.Pfffff.
Już mi kawy nie trzeba. Przy takiej temperaturze i nic?!
Dobrze, dobrze...
To teraz przy wystrzałach i zimnych ogniach proszę tworzyć zacnego dzieciaczka.
Oburzony matką naturą~ SkorekKsięgowa, Annamaria, Kaśik lubią tę wiadomość
-
Lilou wrote:Simons wpisz mi soczystego drinka! @ przyszła. Zapomniałam jak to jest mieć tak krótki cykl!
Monitoring umówiony!
Oby nowy rok zwiastował nowe, lepsze wiadomości.
Księgowa, przykro mi! Ale styczniowa ekipa będzie zacna!
Nie lubię za @, ale trzymam kciuki za monitoring! Jeszcze się uda w tym roku, dobrze myślę? 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Nie lubię za @, ale trzymam kciuki za monitoring! Jeszcze się uda w tym roku, dobrze myślę? 😊
Oby! Byłby sylwestrowy wysyp dzieciaków!Księgowa, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Skorek, ale to świetnie napisałaś, hi hi
Księgowa, to ty odpalaj na przyszły cykl sobie porządnego płodnego drinka. Wymyśliłam wam takie coś.. skoro czerwone wino pomaga na endometrium, i te migdały i morele, to kupujecie sobie pyszne ulubione wino, wypijacie 1/4 lub 1/3, i do środka butelki wrzucacie trochę suszonych moreli pokrojonych na pół i migdałów i czekacie kilka dni, czy tydzień.
I potem voila! Kombo płodności i przyjemności! hyhy
Tak mi przyszło do głowy, bo z koleżankami na studiach robiłyśmy sobie takie miksy z białego wina, wrzucałyśmy do niego daktyle i po dłuższym czasie było pyyyyyszne
ZieloneSłońca, na moje to ten cykl może naprawdę być ok, nie skreślaj go zabieg za tobą ,płodne dni przed, będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 12:06
Skorek, Księgowa, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Miałam USG w 7 DC ale nic mi nie mówili o pęcherzykach. Jakoś byłam pewna, że ten cykl idzie na straty przez laparo. I nawet głupio było mi pytać, bo na następny dzień idę na stół operacyjny a ja o pęcherzykach myślę 😁. Wiem że Endometrium miało tylko 3mm ale myślę że po tych kilku dniach podkoksowalo.
Ten cykl raczej olewam. Nie wiem czy będę w stanie ❤️. A na sile nie chce. 😁 Po za tym wszystko może się poprzesuwać. Chociaż dzisiaj zaczął się śluz więc mam w planach zrobić owulaka 🤔
Ten cykl biorę na poprawkę, bo od początku go skreśliłam. 🙂 aczkolwiek siły wracają 🤔❤️
Z jednej strony może coś usunięcie tych ognisk pomoże ale kurcze biorąc pod uwagę, że w ciążę natura zachodzą kobiety z 3/4 stopniem a ja z 1 nie mogłam nie napawa mnie optymizmem.
Koksujemy plemniki męża i może spróbujemy jeszcze raz z IUI.🤔 To jest jeszcze do przemyślenia.
Mamy od początku problem z uplynnieniem. Lekarze to olewali więc ja też. Ale jakiś czas temu lekarz mi wyjaśnił, że jeżeli nie ma naturalnego upłynnienia to plemniki są tak jakby w takiej galarecie i mają problem się wydostać a przy mojej ENDOMETRIOZIE to robi się rozległy problem. Na szczęście okazało się, że endometrioza jest minimalna i póki co wyczyszczona.😁
Przy problemie z upłynnieniem dawaj mężowi w czasie owulacji acc. Nawet androlog nam to polecił . I rzeczywiście widać różnicę!
-
nick nieaktualnyMakino wrote:Przy problemie z upłynnieniem dawaj mężowi w czasie owulacji acc. Nawet androlog nam to polecił . I rzeczywiście widać różnicę!
Ps. Dieta też próbujemy ale łatwiej byłoby dziecko przekonać do czegoś zdrowszego niż schabowy ze 🐷. No ale nie powiem, trochę się stara. 🙂
-
Księgowa wrote:LawendowePole - w trakcie sprzatania znalazłam test z krwi domowy i po wiadomościach od dziewczyn stwierdziłam "a co mi tam" - zrobilam przed chwilą. I wiesz co? O kant dupy roztrzasc ten test. Krew mi zaczęła krzepnac zanim ja zdazylam umieścić na teście. Co prawda kontrolna kreska wyszła, ale sama nie wiem, co o tym myśleć..
Także dziewczyny, raczej nic z tego.
Zdjęcia poniżej dla chętnych - https://zapodaj.net/2fb1c0ab25ffa.jpg.html
https://zapodaj.net/1febe23243ca3.jpg.html
No powiem Tobie, że aż jestem zaskoczona jak źle to wyszło. No chyba, że jak test "wysechł" to się trochę rozjaśnił? Bo inaczej wyrzucenie kasy w błoto 😕. Pytanie też jak wygląda na nim pozytyw 🤔.
Bardzo mi przykro, że test biały 🙁.
Mam nadzieję, że dla Wasz wszystkich przyszły rok będzie łaskawszy 😘.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 15:09
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Spojrzałam na pierwsza stronę forum. Tyle drinków co się polało, to aż boli serducho
Ja siedzę w pracy, obserwuje zakupowy szal ludzi i staram się nie myśleć o tym, że właśnie w moim ciele powinny dziać się cuda. Powinny, bo czy się dzieją, nie wiem
Mam niestety taka przypadłość, że w drugiej fazie cyklu, po owulacji, mam często mdłości. To się dzieje od nastoletnich lat. Przestaje wtedy jeść, pić kawę. Dlatego nawet nie mam co wypratrywac takich objawów, bo u mnie są norma.
Moja szefowa mnie dzisiaj jednak podniosła na duchu. W dobie covida nie dostałam stałej pracy, umowę mam do maja. Wie o moich staraniach o dziecko (w poprzedniej firmie pracowalyśmy razem, teraz pracuje u niej od sierpnia). Powiedziała mi, że ma nadzieję, że nie wpadłam na głupi pomysł odkładania myśli o macierzyństwie przez tą umowę o pracę, bo to oczywiste, że gdy pojawi się pozytywny test to dostanę umowę na czas nieokreślony, jeśli tylko od razu nie zawinę się z pracy i przeszkole jej nowego pracownika, bo ona do tego nie ma talentu i że ona chętnie będzie miała jeszcze jednego, choćby przyszywanego wnuka.Noelle, Cecylia, Zielone.Slonce, Księgowa, Simons_cat, Beza27, Natka95, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
lawendowePole wrote:Księgowa, dzięki za pamięć 😉.
No powiem Tobie, że aż jestem zaskoczona jak źle to wyszło. No chyba, że jak test "wysechł" to się trochę rozjaśnił? Bo inaczej wyrzucenie kasy w błoto 😕. Pytanie też jak wygląda na nim pozytyw 🤔.
Bardzo mi przykro, że test biały 🙁.
Mam nadzieję, że dla Wasz wszystkich przyszły rok będzie łaskawszy 😘.
Wiesz co, zdecydowanie to była kasa w błoto.
Jak wysechl, był jeszcze bardziej "pomaziany" tym wszystkim. Szczerze? Biorąc pod uwagę, że on jest teraz w cenie 20.00zl to wolałabym dopłacić 15.00 i iść na betę, a mieć 100% pewności. Jedynym atutem, ale jak się okazuje w teorii jest to, że można go zrobić samemu, nie trzeba iść wcześnie rano do labo, no i tyle czekać na wyniki, ale to oczywiście pod warunkiem chyba pewnego pozytywnego wyniku.
Także, nie polecam!Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Wiesz co, zdecydowanie to była kasa w błoto.
Jak wysechl, był jeszcze bardziej "pomaziany" tym wszystkim. Szczerze? Biorąc pod uwagę, że on jest teraz w cenie 20.00zl to wolałabym dopłacić 15.00 i iść na betę, a mieć 100% pewności. Jedynym atutem, ale jak się okazuje w teorii jest to, że można go zrobić samemu, nie trzeba iść wcześnie rano do labo, no i tyle czekać na wyniki, ale to oczywiście pod warunkiem chyba pewnego pozytywnego wyniku.
Także, nie polecam!
Ja też nie polecam, robiłam dwa cykle temu bo myślałam że może mi nie wychodzą sikańce bo sikałam co 2h. Moje palce były zmasakrowane, krew zaschnela, potem dopiero się zorientowałam ze lepiej mi idzie bez tej calej pipety gdzie krew miała się wciągnąć(mi się nie wciągnęła ani kropla) tylko jak po prostu bezpośrednio na test wyciskałam i mój test wygląl tak:
Także jakiś cień cienia widać i wtedy nie rozjaśniło mi to wcale sytuacji 😜 Ciąży nie bylo..
Muszę się pochwalić, robiłam dzisiaj tort dla siostrzenicy i jetsem z niego tak dumna, że po prostu muszę 😅
Tyle godzin nad nim spędziłam 😁 przynajmniej nei myślałam tyle o tym kiedy owu 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 15:54
Simons_cat, Księgowa, Magdalena29, Noelle, Milka85, Ayayanee, Gośka29, Cecylia, Kaśik, NataliaP_90, Annie1981, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
Ksiegowa bardzo mi przykro ....aż za dobrze rozumiem co czujesz😔 miałam nadzieje, na zupełnie inne Święta
Ja dzisiaj dostałam okres , w 3dc jadę do lekarza, jeżeli usg i hormony będą ok to podejdziemy do kolejnej IUI i z wstępnych wyliczeń będzie to Sylwester😊Księgowa, Simons_cat lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Madżka89 wrote:Ksiegowa bardzo mi przykro ....aż za dobrze rozumiem co czujesz😔 miałam nadzieje, na zupełnie inne Święta
Ja dzisiaj dostałam okres , w 3dc jadę do lekarza, jeżeli usg i hormony będą ok to podejdziemy do kolejnej IUI i z wstępnych wyliczeń będzie to Sylwester😊
To trzymam kciuki! Sylwester to tez fajny czas 😃Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Zielone słońce, mam nadzieję że ku zaskoczeniu wlasnie to będzie ten magiczny cykl ✊
Beza, jaki piękny tort 😍 jak ja bym chciała tak umieć... A ja takie beztalecie do wypieków 😔
Księgowa.... Straciłam wiarę w wykresy
-
Ayayanee wrote:
Beza, jaki piękny tort 😍 jak ja bym chciała tak umieć... A ja takie beztalecie do wypieków 😔
Księgowa.... Straciłam wiarę w wykresy
Ja też w wykresy już nie wierzę, odkąd widziałam przeróżne wykresy, nieraz trzystopniowe wyglądające na 100% na ciąże i dupa...
Ale ja dalej będę mierzyć tempke, po pierwsze aby wiedzieć kiedy owu. Ale po drugie - fascynuje mnie kobiece ciało, że w zależności od momentu w cyklu mamy różną temperaturę 🤯 Az mam ochotę sprawdzac te temperaturę bo nie wierzę że to prawda 😝 Ale może kiedys mi się znudzi bo dopiero niedawno zaczęłam mierzyć