Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie znowu testy z allegro totalna klapa. Rosmanowe i aptecare pokazywały owu a te z allegro jakaś blada kreskę :x
-
Ayayanee wrote:U mnie znowu testy z allegro totalna klapa. Rosmanowe i aptecare pokazywały owu a te z allegro jakaś blada kreskę :x
-
Anka37 wrote:Żadna z Was się nie wypowie 😔 pomóżcie 🙏
slyszlam kiedyś termin bezkrwawa miesiączka, czy jakoś tak, ale nie wiem na ile to prawda...
Poczekaj do tej wigilii i może dostaniesz @, może rzeczywiście coś się podziało i organizm uznał ze złuszczanie nie jest potrzebne 🤷🏻♀️ i rozpoczął się nowy cykl..Anka37 lubi tę wiadomość
-
Anka37 wrote:Żadna z Was się nie wypowie 😔 pomóżcie 🙏
Proponuję udać się do innego lekarza, zeby to skonsultować. Wydaje mi się niemożliwe przejście okresu bezobjawowo i po takich słowach od lekarza, sama osobiście poszłabym do innego, zeby to skontrolowal.
A progesteron.. Ja bym się nim nie sugerowała aż tak. Chociażby z uwagi na to, ze on jest wydzielany pulsacyjnie, więc wyniki mogą być różne.Anka37 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Beza27 wrote:Lekarz nie widział żadnej przeszkody mechanicznej? jakieś torbiele, coś?
slyszlam kiedyś termin bezkrwawa miesiączka, czy jakoś tak, ale nie wiem na ile to prawda...
Poczekaj do tej wigilii i może dostaniesz @, może rzeczywiście coś się podziało i organizm uznał ze złuszczanie nie jest potrzebne 🤷🏻♀️ i rozpoczął się nowy cykl..
Lekarz wspominał że jest ciałko żółte krwotoczne.
Miałam je już na pierwszym usg w11 dc. A na kolejnym już się zmniejszyło. A teraz powiedziała że jest kolejne po owulacyjne ciałko żółte krwotoczne 🤦♀️
A i w 16 dc endometrium było słabe 6mm
A teraz w 44dc 10mm -
Księgowa wrote:Proponuję udać się do innego lekarza, zeby to skonsultować. Wydaje mi się niemożliwe przejście okresu bezobjawowo i po takich słowach od lekarza, sama osobiście poszłabym do innego, zeby to skontrolowal.
A progesteron.. Ja bym się nim nie sugerowała aż tak. Chociażby z uwagi na to, ze on jest wydzielany pulsacyjnie, więc wyniki mogą być różne.
Ale może faktycznie powinnam to skonsultować jeszcze gdzieś -
Anka37 wrote:Dziękuję za odpowiedź 😘
Lekarz wspominał że jest ciałko żółte krwotoczne.
Miałam je już na pierwszym usg w11 dc. A na kolejnym już się zmniejszyło. A teraz powiedziała że jest kolejne po owulacyjne ciałko żółte krwotoczne 🤦♀️
A i w 16 dc endometrium było słabe 6mm
A teraz w 44dc 10mmAnka37 lubi tę wiadomość
-
Anka37 wrote:Leczę się w klinice leczenia niepłodności fertimedica. Nie miałam do tej pory żadnych zastrzeżeń do lekarza prowadzącego.
Ale może faktycznie powinnam to skonsultować jeszcze gdzieś
Wiesz, chodzi o drugą opinie w takim przypadku.
Bo na pewno nie zaszkodzi, a że sytuacja jest co najmniej niespotykaną to warto to skonsultować.
Tak jak pisze Beza, na pewno nie sprawdzisz wcześniejszej owulacji, ale być może inny lekarz dostrzeże coś lub będzie umiał Ci to wyjaśnić.Anka37 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyAnka37 jak lekarz mówi że to cud jakiś to bym zmieniła lekarza. Zawsze jest jakieś wytłumaczenie, dobry lekarz je znajdzie a nawet wiele różnych. Ja właśnie w poprzednim cyklu myślałam, że mam krwawienie implantacyjne a to był okres. Taki skąpy że mogłabym go przegapić. U mnie winna jest wysoka prolaktyna - endometrium jest bardzo cienkie przez to.
Innym wytłumaczeniem może być, że lekarz się pomylił i wcale nie było tej pierwszej owulacji.
Natalia ja zawsze polecam owulacyjne clear blue. Nie ma wypatrywania, porównywania, po prostu jest buźka albo nie ma. Jeśli jesteś w stanie określić, kiedy mniej więcej zbliża się owu to zużyjesz 2-3 tylko w miesiącu i tak drogo aż nie wychodzi. A przynajmniej nie masz wątpliwości.
Księgowa, jak jutro temperatura odbije w górę to już na pewno musi wyjść test! Trzymam kciuki😌Księgowa, Anka37 lubią tę wiadomość
-
Tak jak dziewczyny piszą, skonsultować to z innym lekarzem.
Jedna lekarka, której trzymałam się kurczowo, po otrzymaniu wyników z nasienia małża od razu stwierdziła, że jest bezpłodny i nigdy nie zajdę przy nim naturalnie.
Najlepiej jak zgłosze się do niej do szpitala na przygotowania do inseminacji.
Rozpacz, żal do świata.
Po paru dniach umówiłam się do dwóch różnych lekarzy.
Patrzyli na mnie jak na barana.
,, On bezpłodny? Jeden z lepszych wyników. Wszystko w normie"
Po dwóch latach miał powtarzane i kolejny lekarz stwierdził, że jest ok.
Także, jak czuję pikającą kontrolkę w środku, to konsultuję z kolejnym. Zwłaszcza, że miałam niezbyt dobre doświadczenie. Bo trzeba było siebie pozbierać i chłopa. BrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 15:56
Anka37 lubi tę wiadomość
-
Skorek lekarz proponował inseminacje przy teoretycznej bezpłodności ? Niezła fantazja...👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Nie wiem czy uda mi się umówić teraz do kogoś przed świętami ale spróbuję jutro podzwonić 🧐
Dziwne to wszystko🤷♀️
Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Moja przyjaciółka ma 54 dc. Nie ma okresu.
Jak tylko zaczął jej się spóźniać robiła2 testy które były negatywne. W 45 dc poszła na usg, gdzie lekarz stwierdził pecherzyk ciążowy w macicy 3mm pusty . Kazał zrobić beta hcg. Zrobiła ale beta ujemna, kazał powtórzyć za dwa dni i dalej negatywna, nawet nie drgnęła. Nie mogła się dostać do swojego lekarza i Po tygodniu od tamtego usg poszła do innego który twierdził ze jest w ciąży bo widzi pecherzyk w macicy 5mm.pusty.
Jest przekonany że to na pewno ciąża. I kazał jej przyjść za tydzień na kolejne usg.
Jak to możliwe że jest pecherzyk w macicy a testy i beta cały czas są negatywne.?
Czy taki pecherxyk może być czymś innym niż ciąża?
Miał ktoś tak?
Z góry dziękuję za informację. Moja przyjaciółka nie wie co robić i o co tu chodzi w ogóle?? 🤔 -
Cecylia wrote:Anka37 jak lekarz mówi że to cud jakiś to bym zmieniła lekarza. Zawsze jest jakieś wytłumaczenie, dobry lekarz je znajdzie a nawet wiele różnych. Ja właśnie w poprzednim cyklu myślałam, że mam krwawienie implantacyjne a to był okres. Taki skąpy że mogłabym go przegapić. U mnie winna jest wysoka prolaktyna - endometrium jest bardzo cienkie przez to.
Innym wytłumaczeniem może być, że lekarz się pomylił i wcale nie było tej pierwszej owulacji.
Natalia ja zawsze polecam owulacyjne clear blue. Nie ma wypatrywania, porównywania, po prostu jest buźka albo nie ma. Jeśli jesteś w stanie określić, kiedy mniej więcej zbliża się owu to zużyjesz 2-3 tylko w miesiącu i tak drogo aż nie wychodzi. A przynajmniej nie masz wątpliwości.
Księgowa, jak jutro temperatura odbije w górę to już na pewno musi wyjść test! Trzymam kciuki😌
Jeśli mi się uda to umowie się Gdzies na usg i wizytę i zobacxymy co inny lekarz powie.
Miałam już kilku lekarzy przez ostatnie parę lat i myślałam że w końcu natrafiłam na tego który mi pomoże.ef36 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy wy w trakcie okresu czujecie "twardy" brzuch? Jeśli tak, to kiedy to zauwazacie? Przed okresem czy w dzień okresu? 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa w sensie, że stwardniało podbrzusze tak jakby macica i jajniki spuchły? 😉
Ja takie uczucie miałam zawsze w pierwszy dzień @ jak już intensywnie leciało.
Jak zaszłam w ciąże to miałam taki brzuch bardzo długo bo raz, że ciągle jakby mi się zbierało na @ a nic się nie wydostawało na zewnątrz, a dwa to że byłam wzdęta jak święty mikołaj. 😂
Sikałaś już? 😜Księgowa lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Księgowa w sensie, że stwardniało podbrzusze tak jakby macica i jajniki spuchły? 😉
Ja takie uczucie miałam zawsze w pierwszy dzień @ jak już intensywnie leciało.
Jak zaszłam w ciąże to miałam taki brzuch bardzo długo bo raz, że ciągle jakby mi się zbierało na @ a nic się nie wydostawało na zewnątrz, a dwa to że byłam wzdęta jak święty mikołaj. 😂
Sikałaś już? 😜
Dokladnie. Twardy, bo wypchany macica, ze sie tak wyrażę 😂
Wlasnie ja też tak zawsze miałam, raczej w dniu @.
Analizuje dzisiaj cały dzień, wiesz?
Wydaje mi się, że właśnie nie mam teraz takiego, jakby w ogole na @ się nie zbieralo. Chyba już za dużo myślę 😂
Rano sikalam, ale biel na Facelle.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa zawsze możesz skoczyć jutro na bete. 😉
Też bym analizowała i powiem tak - jak zaszłam w ciąże to do terminu @ nie miałam żadnych objawów dopiero później cały czas czułam się jak na @ do tego stopnia, że co 5 minut latałam sprawdzić czy na pewno nic nie leci. 🙈
To wszystko jest owiane lekką chorobą psychiczną. 😂Księgowa, Annamaria, NataliaP_90, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️