Idzie Gwiazdka! 🌟 Znakomicie! 🤩 w brzuszku noszę nowe życie! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Wa123 wrote:Dziewczyny, słuchajcie. Zrobiłam betę i proga dziś z rana.
Wa123 wrote:Zainteresowała mnie też dieta od akademia płodności, wiecie może czy taka dieta jest skuteczna? Nie mówię o normalnej zdrowej diecie bo takiej przestrzegam tylko specjalnie stworzonej pod to. Miałyście styczność z takim rozwiązaniem?
Trzeba się odtruć w końcu😎
Wa123 lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Tedka oj jakże to wszystko mi znajome, pewność siebie równa zeru. Nie mam ochoty wychodzić do ludzi i przebywać w większym towarzystwie… wakacje to udręka, chciałabym wyjść bez makijażu nie czując na sobie spojrzeń ludzi, móc nurkować w basenie i cieszyć się życiem bez kłopotania sobie głowy ze podkład mi się zmyje 🥴 bywają ciężkie momenty gdy trądzik się zaostrza, takie że płaczę w poduszkę gdy już brakuje mi sił, bo robię wszystko by było dobrze, patrząc na to jak ludzie się odżywiają u mnie w pracy jedząc na śniadanie chipsy, ciastka, pijąc po kilka kaw dziennie z mlekiem w proszku z automatu i tona cukru, to zadaje sobie pytanie co zrobiłam źle czy to jakaś kara 🥺
Takie same przemyślenia mam w kontekście płodności, jak chyba większość z Nas … życie po prostu jest niesprawiedliwe.
Wa kciuki za wyniki ✊🏻Wa123 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
kleopatr4 wrote:Zaczęłam korzystać od tego miesiąca i miałam pierwszy raz II na teście ovu - coś musi być na rzeczy:)
Trzeba się odtruć w końcu😎kleopatr4 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
lawendowePole wrote:Źle zrozumiałaś, to nie jest objaw na samym początku ciąży. Zazwyczaj cera się pierdzieli w drugim trymestrze, pewnie ma to związek z obniżającym się poziomem bety i proga (pod koniec I trymestru podtrzymywaniem ciąży zajmuje się głównie łożysko i hormony się w końcu stabilizują). Chociaż jak to z hormonami, może być różnie. No, ale raczej prędzej wyskoczą Ci dwie kreski na teście, a pryszcze potem 😜. W cyklu z synem wywaliło mnie okropnie, jak już dawno tak mnie nie wysypało... PO okresie. Tak, zaczęłam "szczęśliwy" cykl z okropnymi zmianami trądzikowymi, aż nawet zaznaczyłam to w aplikacji. Gdzie trądzik hormonalny jest raczej przed miesiączką, a nie w trakcie i po.
Kciuki za betę ✊✊.
A widzisz, to zmienia postać rzeczy 😊Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
jo_ana wrote:Tedka oj jakże to wszystko mi znajome, pewność siebie równa zeru. Nie mam ochoty wychodzić do ludzi i przebywać w większym towarzystwie… wakacje to udręka, chciałabym wyjść bez makijażu nie czując na sobie spojrzeń ludzi, móc nurkować w basenie i cieszyć się życiem bez kłopotania sobie głowy ze podkład mi się zmyje 🥴 bywają ciężkie momenty gdy trądzik się zaostrza, takie że płaczę w poduszkę gdy już brakuje mi sił, bo robię wszystko by było dobrze, patrząc na to jak ludzie się odżywiają u mnie w pracy jedząc na śniadanie chipsy, ciastka, pijąc po kilka kaw dziennie z mlekiem w proszku z automatu i tona cukru, to zadaje sobie pytanie co zrobiłam źle czy to jakaś kara 🥺
Takie same przemyślenia mam w kontekście płodności, jak chyba większość z Nas … życie po prostu jest niesprawiedliwe.
Wa kciuki za wyniki ✊🏻
Co do bety to nie robię sobie żadnych nadziei, ale chce uspokoić swój umysł, który się zastanawia czy ta owulka wgl była a pryz okazji tych cienie chce potwierdzić moje przypuszczenia że facelki mnie oszukują na 100% 😊kleopatr4 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Z ziół ojca sroki korzystałam, nic mi to nie dało, ale to było jeszcze przed wycięciem endomendy, więc mogę mieć skrzywiony obraz.
Diety nie trzymam specjalnej płodnościowej, ale jak mam być szczera to mam już dość diet. Choć wiadomo, jeśli się chce, to nie ma przeproś, powinno się robić wszystko, byle tylko pomogło. Spróbuję... ostatni raz. Zachęcona pięknym wynikiem kleopatry
Wracając do trądziku... dziękuję za wszystkie porady kremowe jedna rzecz niestety tylko nie daje mi spokoju... że to wszystko to leczenie twarzy, a co z plecami, dekoltem? Tam zdecydowanie mniej, ale jednak jest. Wolałabym to wyleczyć po prostu na całym ciele, niż zaleczać tylko na twarzy, choć i to byłoby wspaniałym rozwiązaniem.
Czasami myślę sobie czy nie rzucić tych starań w cholerę i po prostu wziąć te silne leki i zaleczyć to dziadostwo. No, ale jeszcze nie wygrała ze mną ta myśl i póki co działam... Pytanie tylko, czy te hormony które pakuje we mnie lekarz, też nie mają wpływu na pogorszenie stanu cery. Ja co cykl to różnie, co lekarz to inna koncepcja przyjmowania. A to ovitrelle na pęknięcie, a to progesteron w II fazie, a to bez progesteronu, a to Gonal na stymulację, a to Lametta, a to ovitrelle w II fazie, a to u kochanego naprotechnologa kuracja Naltrexonem, a to operacja na endo, ludzie...kleopatr4 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
jo_ana wrote:Tedka oj jakże to wszystko mi znajome, pewność siebie równa zeru. Nie mam ochoty wychodzić do ludzi i przebywać w większym towarzystwie… wakacje to udręka, chciałabym wyjść bez makijażu nie czując na sobie spojrzeń ludzi, móc nurkować w basenie i cieszyć się życiem bez kłopotania sobie głowy ze podkład mi się zmyje 🥴 bywają ciężkie momenty gdy trądzik się zaostrza, takie że płaczę w poduszkę gdy już brakuje mi sił, bo robię wszystko by było dobrze, patrząc na to jak ludzie się odżywiają u mnie w pracy jedząc na śniadanie chipsy, ciastka, pijąc po kilka kaw dziennie z mlekiem w proszku z automatu i tona cukru, to zadaje sobie pytanie co zrobiłam źle czy to jakaś kara 🥺
Moja twarz to część mnie. Ja się na codzień nie maluję, bo raz szkoda mi czasu (wolę dłużej pospać 😉), a dwa, że cera bez makijażu zachowuje się lepiej i wysypuje ją mniej.
To też nie jest tak, że się w ogóle tym nie przejmuję, ale serio, ciężki etap gimnazjum i szkoły średniej mnie zahartował mocno. Do tego moja matka nie ułatwiała mi życia komentarzami, że wyglądam jak koczkodan.
Naprawdę, szkoda życia na przejmowanie się twarzą i innymi ludźmi.
Przytulam 🤗.jo_ana, Kasiak89 lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Krew spuszczona, czekamy na wyniki 😁
Jeżeli o mnie chodzi to w tym cyklu wyjątkowo zero wyprysków na twarzy, lśniącą promienna cera😀 więc może coś jest na rzeczy😀🤔
A co do diety to wprowadziłam prawie wszystkie produkty płodościowe takie jak awokado, łosoś, pistacje, jajka, orzechy, siemię lniane i zmieniłam dietę wegetariańską na mięsną 😀Tedka, kleopatr4, Nina_02 lubią tę wiadomość
29👱♀️👦
Starania od 05.2022
07.12.2023 ⏸️
24.12.2022 💔
29.01.2024 ⏸️
12.02.2024 💔 -
Dziewczyny, drugi dzień z tym Gonalem, a mnie tak napierdziela jajnik lewy (z niego w tym cyklu owulacja ma być) , że masakra. Naczytałam się, że częstymi skutkami ubocznymi są torbiele jajników i już oczywiście płaczę, że na pewno to mam i dupa będzie w tym cyklu ;( USG dopiero w czwartek o 16:20 ;(Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Cichawoda wrote:Krew spuszczona, czekamy na wyniki 😁
Jeżeli o mnie chodzi to w tym cyklu wyjątkowo zero wyprysków na twarzy, lśniącą promienna cera😀 więc może coś jest na rzeczy😀🤔
A co do diety to wprowadziłam prawie wszystkie produkty płodościowe takie jak awokado, łosoś, pistacje, jajka, orzechy, siemię lniane i zmieniłam dietę wegetariańską na mięsną 😀
Kciuki mocne!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dziewczyny, drugi dzień z tym Gonalem, a mnie tak napierdziela jajnik lewy (z niego w tym cyklu owulacja ma być) , że masakra. Naczytałam się, że częstymi skutkami ubocznymi są torbiele jajników i już oczywiście płaczę, że na pewno to mam i dupa będzie w tym cyklu ;( USG dopiero w czwartek o 16:20 ;(
kleopatr4 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Lawendowe dziękuję za dobre słowa 🥹 wiem że szkoda czasu na przejmowanie się tym co inni myślą, po prostu czasami zdarzają mi się takie kryzysowe momenty że wtedy się bardzo tym przyjmuje, ale są też lepsze gdy potrafię wyjść bez makijażu do sklepu i mam to totalnie gdzieś co inni pomyślą, ale nie jest to równa walka niestety 🤷🏻♀️
Tedka jeśli chodzi o dekolt i plecy to polecam żel z kwasem salicylowym do mycia Cerave i koniecznie nawilżające skóry po każdym myciu balsam nawilżający Cerave. Można jeszcze stosować do mycia żel z Benzoyl Peroxide np PanOxyl dostępny na Allegro ale ten składnik wybiela tkaniny 🥴 zrezygnowałam jak miałam poplamione wszystkie ręczniki i koszulki i przerzuciłam się na ten z kwasem salicylowym z Cerave.
Pamiętaj też, że pielęgnacja to jest tylko dodatek, coś co pomaga i łagodzi objawy. Jeśli jest inny czynnik niż zła pielęgnacja to ten trądzik chcąc nie chcąc i tak się będzie pojawiał, może w mniejszym stopniu dzięki odpowiedniej pielęgnacji, ale jednak.
Co do stymulacji to myślę że nie ma co panikować, to na prawdę jest minimalna dawka która bierzesz, w standardzie początkowa dawka na gonalu to zawsze 75 j. Mnie też czasami coś tam boli bardziej niż zwykle, a późnej się okazuje że dupa że jeden pęcherzyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 09:56
Tedka lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Lawendowe dziękuję za dobre słowa 🥹 wiem że szkoda czasu na przejmowanie się tym co inni myślą, po prostu czasami zdarzają mi się takie kryzysowe momenty że wtedy się bardzo tym przyjmuje, ale są też lepsze gdy potrafię wyjść bez makijażu do sklepu i mam to totalnie gdzieś co inni pomyślą, ale nie jest to równa walka niestety 🤷🏻♀️
Tedka jeśli chodzi o dekolt i plecy to polecam żel z kwasem salicylowym do mycia Cerave i koniecznie nawilżające skóry po każdym myciu balsam nawilżający Cerave. Można jeszcze stosować do mycia żel z Benzoyl Peroxide np PanOxyl dostępny na Allegro ale ten składnik wybiela tkaniny 🥴 zrezygnowałam jak miałam poplamione wszystkie ręczniki i koszulki i przerzuciłam się na ten z kwasem salicylowym z Cerave.
Pamiętaj też, że pielęgnacja to jest tylko dodatek, coś co pomaga i łagodzi objawy. Jeśli jest inny czynnik niż zła pielęgnacja to ten trądzik chcąc nie chcąc i tak się będzie pojawiał, może w mniejszym stopniu dzięki odpowiedniej pielęgnacji, ale jednak.
Co do stymulacji to myślę że nie ma co panikować, to na prawdę jest minimalna dawka która bierzesz, w standardzie początkowa dawka na gonalu to zawsze 75 j. Mnie też czasami coś tam boli bardziej niż zwykle, a późnej się okazuje że dupa że jeden pęcherzyk.
Żeby tylko tak namierzyć tego jednego dziada, który powoduje nawroty trądziku byłoby cudnie.
No właśnie wiem, że ta moja dawka to jakiś pikuś, tym bardziej mnie to przestraszyło, że już od pierwszego zastrzyku od razu poczułam pracę jajnika, co zazwyczaj u mnie nie ma miejsca. No, ale po to do Was piszę, doświadczonych, więc jeśli otrzymuję pocieszenie i uspokojenie to z niego skorzystam i poczekam bez paniki na to USG. Jeden piękny pęcherzyk w zupełności mi wystarczy
Niestety mój mąż w tym cyklu się pochorował. Na szczęście bez gorączki, ale ostre zapalenie gardła, więc pewnie jakość panów plemników gorsza całe szczęście, że nie zdecydowaliśmy się na inseminację w tym cyklu, bo chyba bym go rozszarpała, za to bieganie w zimieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
lawendowePole wrote:Zazwyczaj cera się pierdzieli w drugim trymestrze, pewnie ma to związek z obniżającym się poziomem bety i proga (pod koniec I trymestru podtrzymywaniem ciąży zajmuje się głównie łożysko i hormony się w końcu stabilizują).
Coś w tym jest. Wysypało mnie strasznie na czole - kropka na kropce 🙈 Aż się zastanowiłam co ja takiego jadłam. Nawet przeszła mi przed myśl kapusta kiszona, która stała się zachcianką ciążową w ubiegłym tygodniu.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Wa, Cichawoda ✊✊✊ za wyniki
kleopatr4, Wa123 lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
jo_ana wrote:zadaje sobie pytanie co zrobiłam źle czy to jakaś kara 🥺
Wspieram cię❤️
To jak powiedzieć staraczce z krwi i kości czy badała hormony… podczas gdy my jesteśmy zbadane wzdłuż i wszerz, zbadani partnerzy, zdrowa dieta, pilnowanie ruchu, leki, suple…
Niesprawiedliwe i niezrozumiałeTedka, jo_ana lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Beta - 274 😀 17 dni po owulacji
Za 48h powtórka z rozrywki 😀Wa123, Gośka29, Siri, Tedka, Hania123, kleopatr4, Kasiak89, Nina_02, Granita, Smerfelinka, Myszaa91 lubią tę wiadomość
29👱♀️👦
Starania od 05.2022
07.12.2023 ⏸️
24.12.2022 💔
29.01.2024 ⏸️
12.02.2024 💔 -
Cichawoda wrote:Beta - 274 😀 17 dni po owulacji
Za 48h powtórka z rozrywki 😀Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
U mnie niestety większej lipy nie mogło być.... Beta <1.1mIU, a progesteron drodzy Państwo 0.45ng/ml. No już gorzej nie mogło być... Jestem załamana. Mój organizm nawet owulacji wykrzesać z siebie nie potrafi. Do kitu to wszystko....Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl