Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Idzie Gwiazdka! 🌟 Znakomicie! 🤩 w brzuszku noszę nowe życie! 🤰
Odpowiedz

Idzie Gwiazdka! 🌟 Znakomicie! 🤩 w brzuszku noszę nowe życie! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichawoda wrote:
    Beta - 274 😀 17 dni po owulacji

Za 48h powtórka z rozrywki 😀

Piękna beta 🥰 trzymam kciuki za kolejną 🥰🥰
    Wa123 wrote:
    U mnie niestety większej lipy nie mogło być.... Beta <1.1mIU, a progesteron drodzy Państwo 0.45ng/ml. No już gorzej nie mogło być... Jestem załamana. Mój organizm nawet owulacji wykrzesać z siebie nie potrafi. Do kitu to wszystko....

😔

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    U mnie niestety większej lipy nie mogło być.... Beta <1.1mIU, a progesteron drodzy Państwo 0.45ng/ml. No już gorzej nie mogło być... Jestem załamana. Mój organizm nawet owulacji wykrzesać z siebie nie potrafi. Do kitu to wszystko....

Ehh przykro mi 🥺
    Jakie macie dalej plany ? Kiedy startujecie z invitro ?

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Ehh przykro mi 🥺
    Jakie macie dalej plany ? Kiedy startujecie z invitro ?
    Niestety nie jesteśmy w stanie teraz uzbierać takiej kwoty, dlatego czekamy aż dofinansowanie ruszy. Jakoś w czerwcu pewnie rozpoczniemy przygodę, ale boję się strasznie że do tego czasu jajniki wygaszą się całkowicie ☹️

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na owulację kiedyś piłam zioła ojca Klimuszki i czułam jajniki jak nigdy więc na mnie coś tam działały i ja nie kupiłam gotowej mieszanki tylko w sklepie zielarskim pani mi dobrała wszystkie zioła jak w opisie i sobie je zmieszałam w pojemniku w domu wyszło mi ich dość sporo ale fakt taki że wtedy też się nie udawało więc nie wiem tyle że ja je piłam profilaktycznie bo nie miałam problemu z owulacją u nas problemu niby nie było tzn nie powinno być ale człowiek chwyta się wszystkiego co tylko może pomóc żeby się udało

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam takie pytanie czy jest tu ktoś po cholestomi ? Jeśli tak to jak przebiegły starania i jak się udało jak przeszłyście ciążę? W maju miałam zabieg bo kamienie musiały mi się wytworzyć w ciąży i strasznie mnie wymęczyło i trochę się boję że jak wrócimy do starań i jakimś cudem by się udało czy np kamienie się nie zaczynają tworzyć w układzie przewodów żółciowych macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii albo może znacie kogoś po czymś takim

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:

😪 Bardzo mi przykro, mocno przytulam.

Wa123 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granita wrote:
    Kleopatra, oby to był zwiastun CZEGOŚ dobrego 🤫🥹❤️ utrzymujesz ten 16.12 czy będziesz próbować podejrzeć coś wcześniej? 🤫
    Myślałam że nie będę podglądać, ale mam skierowanie na proga i niewykorzystaną jedną betę przysługującą mi bezpłatnie raz w roku, więc w czwartek się sprawdzę.
    Chcę wiedzieć, czy owulka faktycznie się pojawiła, bo w końcu do ginekologa na monit nie miałam jak pojechać, bo nie zdążyłam po pracy.

Granita lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa strasznie mi przykro. Sądzisz że wykorzystaliście już wszelkie możliwe sposoby przed in vitro?

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Cichawoda Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:

Przykro mi 😔

U mnie niestety nigdy nie było naturalnej owulacji ... Wszystko dzięki stymulacji przez ponad rok ...
    Od stycznia chcieliśmy przygotowywać się do invitro ale jednak cuda się zdarzają 🥹

29👱‍♀️👦

Starania od 05.2022

07.12.2023 ⏸️
    24.12.2022 💔
    29.01.2024 ⏸️
    12.02.2024 💔
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Niestety nie jesteśmy w stanie teraz uzbierać takiej kwoty, dlatego czekamy aż dofinansowanie ruszy. Jakoś w czerwcu pewnie rozpoczniemy przygodę, ale boję się strasznie że do tego czasu jajniki wygaszą się całkowicie ☹️

A jakby teraz zrobić stymulację żeby zamrozić Twoje jajeczka na te pół roku i później ruszyć już z dofinansowaniem i resztą procedury? Ciekawe czy to w ogóle można by było tak połączyć 🤔

kleopatr4 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    A jakby teraz zrobić stymulację żeby zamrozić Twoje jajeczka na te pół roku i później ruszyć już z dofinansowaniem i resztą procedury? Ciekawe czy to w ogóle można by było tak połączyć 🤔
    Hmm... Muszę nad tym pomyśleć i skonsultować z lekarzem. Akurat w grudniu się już pewnie nie uda bo lekarz ma wolne, ale w styczniu może by i się udało 😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Wa strasznie mi przykro. Sądzisz że wykorzystaliście już wszelkie możliwe sposoby przed in vitro?
    Myślę, że wszystkich na pewno nie. Ufam lekarzowi, na prawdę gość się na tym zna. Uważa, że podjęliśmy rozsądna decyzję o przerwie i później in vitro na pełnej. Po końskich dawkach leków jajniki wgl nie ruszyły z jajeczkowanie więc pozostaje in vitro tylko. Co prawda chciał kontynuować stymulację, ale ja się nie czuje na siłach tyle łykać stos leków, miałam problemy ze strony układu pokarmowego, troiło mi się w oczach. Ciężko mi było funkcjonować i jakbym miała to ciągnąć kolejne miesiące bez rezultatów to jest bez sensu. Z resztą on też nie widział w dalszej stymulacji większego sensu. Juz przed ostatnia stymulacją powiedział nam, że jak ta stymulacją nie odniesie skutku w postaci owulacji to nie widzi innej drogi niż in vitro. Lekarz z kilkudizsiecioletnim doświadczeniem, pomógł setkom pacjentek spełnić marzenie o dziecku... Wierzę, że dobrze Nas prowadzi. Juz byłam pod opieką kilku lekarzy i tutaj czuje się zaopiekowana profesjonalnie i mam wylozoną kawę na ławę, bez zbędnych okreznych dróg, same konkrety.

Tak naprawdę borykam się z tą cholerną menopauzą o 2018, już wtedy wiedziałam że będzie ciężko. Nie przypuszczałam, że aż tak☹️ Miałam wtedy 23 lata i myślałam, że jakoś to będzie. Jakbym wiedziała z czym walczę to nie czekałabym na odpowiedni czas żeby zostać mamą. 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 20:56

kleopatr4 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Z ziół ojca sroki korzystałam, nic mi to nie dało, ale to było jeszcze przed wycięciem endomendy, więc mogę mieć skrzywiony obraz.
    Diety nie trzymam specjalnej płodnościowej, ale jak mam być szczera to mam już dość diet. Choć wiadomo, jeśli się chce, to nie ma przeproś, powinno się robić wszystko, byle tylko pomogło. Spróbuję... ostatni raz. Zachęcona pięknym wynikiem kleopatry ;)

Wracając do trądziku... dziękuję za wszystkie porady kremowe :) jedna rzecz niestety tylko nie daje mi spokoju... że to wszystko to leczenie twarzy, a co z plecami, dekoltem? Tam zdecydowanie mniej, ale jednak jest. Wolałabym to wyleczyć po prostu na całym ciele, niż zaleczać tylko na twarzy, choć i to byłoby wspaniałym rozwiązaniem.

Czasami myślę sobie czy nie rzucić tych starań w cholerę i po prostu wziąć te silne leki i zaleczyć to dziadostwo. No, ale jeszcze nie wygrała ze mną ta myśl i póki co działam... Pytanie tylko, czy te hormony które pakuje we mnie lekarz, też nie mają wpływu na pogorszenie stanu cery. Ja co cykl to różnie, co lekarz to inna koncepcja przyjmowania. A to ovitrelle na pęknięcie, a to progesteron w II fazie, a to bez progesteronu, a to Gonal na stymulację, a to Lametta, a to ovitrelle w II fazie, a to u kochanego naprotechnologa kuracja Naltrexonem, a to operacja na endo, ludzie...
    Hormony na pewno mają wpływ...
    A powiedz, czy długość drugiej fazy po usunięciu endo zmieniła Ci się? Zauważyłaś coś?
    Ja też mam totalnie dość diet. Gwoździem było SIBO i dieta na to. Masakra. A z tych akademiowych w porywach korzystam. Ale nigdy na 100%
    Koleżance kiedyś lekarz powiedział że te na plecach i dekolcie mogą być wynikiem reakcji na silne barwniki tkanin. I odkąd zrezygnowała z ciemnych ubrań to jest ok.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichawoda wrote:
    Beta - 274 😀 17 dni po owulacji

Za 48h powtórka z rozrywki 😀
    Super!!! Gratulacje!!

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 bardzo mi przykro. Ale grunt, że się nie poddajesz!

Wa123 lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Hormony na pewno mają wpływ...
    A powiedz, czy długość drugiej fazy po usunięciu endo zmieniła Ci się? Zauważyłaś coś?
    Ja też mam totalnie dość diet. Gwoździem było SIBO i dieta na to. Masakra. A z tych akademiowych w porywach korzystam. Ale nigdy na 100%
    Koleżance kiedyś lekarz powiedział że te na plecach i dekolcie mogą być wynikiem reakcji na silne barwniki tkanin. I odkąd zrezygnowała z ciemnych ubrań to jest ok.

Wiesz co, druga faza jest dokładnie taka sama, idealnie jak w zegarku 15 dni. Ale .. zauważyłam inne rzeczy. Nie plamie już tak długo po okresie (wcześniej miałam okres 5 dni i brązowe plamienia jeszcze że 3), okres jest krótszy w ogóle i... Ja miałam endometrioza w więzadłach krzyżowo jakoś tam, ponoć blisko odbytnicy. I wyobraźcie sobie, że ja czasami jak miałam, że tak powiem parcie na kupkę, to mnie tak skręcał brzuch. Śmiałam się do mojego męża że kupka mi się przeciska i muszę lecieć na kibelek. Normalnie takie mocne skurcze. Po operacji i usunięciu ognisk endomendy całkowicie to minęło! Musiałam więc mieć tam niezle zrosty. :) to tyle, albo aż tyle z moich doświadczeń pooperacyjnych. Ja miałam endometrioze 2 stopnia. Ponoć niewiele jeszcze zmian było. Czekam jeszcze na skutek w postaci cudu związanego z ciążą :p ale tego niestety operacja mi jeszcze nie przyniosła :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 22:25

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichawoda ✊️ za wzrosty 😍

Wa przytulam mocno! Reset dobrze robi, mi na głowę działa bardzo dobrze. Może przemyślcie zapisanie się do kliniki in vitro jeszcze teraz. My to zrobiliśmy w obawie dużego zainteresowania od czerwca. A do czerwca spróbujemy sobie jeszcze kilka razy iui.

W sprawie trądziku. Wiecie to chyba kwestia pokolenia. My babki około 30rż ciągle przejmujemy się swoim wyglądem, któregoś lata nie nałożyłam ani razu krótkich spodenek/sukienki bo tak cholernie wstydziłam się swojego cellulitu. Upały po 30 stopni przechodziłam w długich spodniach.
    Zatrudniam teraz kilka 20latek, obserwuje na ulicach, one w ogóle mają zupełnie inne podejście. Chodzą z trądzikiem bez makijażu, z kolczykami na twarzy przyciągającymi uwagę do właśnie tej trądzikowej cery. Ubierają krótkie spodnie i modne teraz crop topy mimo że wylewają im się boczki. Jeżuuu jakie to piękne, jak ja im zazdroszczę! Ja ubieram się na czarno żeby zakryć każdy nadprogramowy kilogram, choć gdybyście mnie zobaczyły to pewnie nie stwierdziłybyście nadwagi. Każdego najmniejszego pryszczyka przykrywam makijażem. Ok po zakupy do 🐞 mogę wybrać się bez makijażu ale nie wyobrażam sobie tak pójść do pracy czy w miasto. Więc to wszystko niestety siedzi w naszych głowach 😖

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

Według Dziewczyn z "nasz bocian" tak nie da rady. Refundacja będzie na procedurę od początku do końca.

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wiesz co, druga faza jest dokładnie taka sama, idealnie jak w zegarku 15 dni. Ale .. zauważyłam inne rzeczy. Nie plamie już tak długo po okresie (wcześniej miałam okres 5 dni i brązowe plamienia jeszcze że 3), okres jest krótszy w ogóle i... Ja miałam endometrioza w więzadłach krzyżowo jakoś tam, ponoć blisko odbytnicy. I wyobraźcie sobie, że ja czasami jak miałam, że tak powiem parcie na kupkę, to mnie tak skręcał brzuch. Śmiałam się do mojego męża że kupka mi się przeciska i muszę lecieć na kibelek. Normalnie takie mocne skurcze. Po operacji i usunięciu ognisk endomendy całkowicie to minęło! Musiałam więc mieć tam niezle zrosty. :) to tyle, albo aż tyle z moich doświadczeń pooperacyjnych. Ja miałam endometrioze 2 stopnia. Ponoć niewiele jeszcze zmian było. Czekam jeszcze na skutek w postaci cudu związanego z ciążą :p ale tego niestety operacja mi jeszcze nie przyniosła :p

O kurdę. Nigdy nie miałam typowych objawów endometriozy. Myślałam że ten problem mnie nie dotyczy, ale właśnie zaczęłam się zastanawiać. Czasami bo nie zawsze, a po odstawieniu metforminy dużo rzadziej, ale jeszcze czasami się zdarzają bardzo silne, skurczowe takie właśnie "na kupkę" bóle brzucha. Ojojoj chyba poproszę lekarza o diagnostykę w tym kierunku

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • Granita Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichawoda gratulacje!!! 🥳❤️ Trzymam kciuki za piękny przyrost 🥰

Wa, tak mi przykro 😥 ale to dobrze, że masz lekarza, któremu ufasz. Uważam, że to naprawdę dużo daje. Przytulam Cię mocno ❤️

Wa123 lubi tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ