Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Implantacja?
Odpowiedz

Implantacja?

Oceń ten wątek:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczos1. wrote:
    Jak się tutaj dodaje zdjęcia? Mam wrażenie że widzę bladą kreskę ale nie wiem czy to napewno to (bo oczywiście zrobiłam kolejny test 🙈)
    https://imgbb.com

Rozpocznij wysyłanie -> załącz fotkę -> wyślij -> kody do osadzania BBCode full linked -> kopiuj -> wklej na forum

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Nowa2 Nowa

Wysłany: 23 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, moja owu była 13 stycznia, dzisiaj (23 stycznia) dostalam lekkiego brązowego plamienia, właściwie trwało to chwilę, zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Czy mogło być to plamienie implantacyjne? Miesiączka planowo ma być dopiero za 5 dni. Byłam w zeszłym roku w ciąży, niestety sie nie udało. Mam mutacje Pai-1, ciąża zatrzymała się w 6 tygodniu i lekarz zapowiedział, że jeśli będzie ciąża to od wizyty, po pozytywnym teście będzie wdrożona heparyna. Przed poprzednim pozytywnym testem nie było żadnego plamienia, dlatego nie wiem jak to interpretować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:11

• Paczos1. Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieje się coś dziwnego, chyba muszę się wybrać do gina. Dostałam dzisiaj niby miesiaczke tzn wczoraj się zaczęło od różowego śluzu a dzisiaj niby jest ale jak na mnie to raczej skąpa, zużyłam jedną podpaske, krwawienie z lekkimi skrzepami, może dwa trzy malutkie. Nie wiem o co chodzi. Żadnych dolegliwości bólowych ale jak zobaczyłam rano i myślałam że to @ to wzięłam tabletkę…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 21:15

• Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczos1. wrote:
    Dzieje się coś dziwnego, chyba muszę się wybrać do gina. Dostałam dzisiaj niby miesiaczke tzn wczoraj się zaczęło od różowego śluzu a dzisiaj niby jest ale jak na mnie to raczej skąpa, zużyłam jedną podpaske, krwawienie z lekkimi skrzepami, może dwa trzy malutkie. Nie wiem o co chodzi. Żadnych dolegliwości bólowych ale jak zobaczyłam rano i myślałam że to @ to wzięłam tabletkę…
    I jak dzisiaj sytuacja wygląda u Ciebie?

👱🏻‍♀️28
    🧑🏻‍🦱28

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk

18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności
  • Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję, że u mnie nic z tego.. miesiączkę powinnam dostać jutro lub w sobotę. Zero dolegliwości. Ale niestety po dniach płodnych okazało się, że mam zapalenie oskrzeli. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Myślicie, że przy chorobie implantacja jest w ogóle możliwa?

👱🏻‍♀️28
    🧑🏻‍🦱28

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

• Paczos1. Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    I jak dzisiaj sytuacja wygląda u Ciebie?

Bez zmian, troszkę na podpasce, żadnych bólów, delikatne krwawienie na papierze w żywym kolorze…

• Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczos1. wrote:
    Bez zmian, troszkę na podpasce, żadnych bólów, delikatne krwawienie na papierze w żywym kolorze…

Dziwne ogólnie są te małe skrzepy, o których wspomniałaś wyżej. Ale jeśli jest to skąpa miesiączka to może dopiero teraz masz implantację? Trzymam kciuki! Jeśli się nie rozwinie to dla pewności pójdź na betę

👱🏻‍♀️28
    🧑🏻‍🦱28

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

• Paczos1. Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Dziwne ogólnie są te małe skrzepy, o których wspomniałaś wyżej. Ale jeśli jest to skąpa miesiączka to może dopiero teraz masz implantację? Trzymam kciuki! Jeśli się nie rozwinie to dla pewności pójdź na betę

Nie rozkręciła się, znowu jedna podpaska na cały dzień, dalej delikatne skrzepy ale krwawienia coraz mniej. Test negatywny. Dziwna sytuacja

• Cichawoda Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczos1. wrote:
    Nie rozkręciła się, znowu jedna podpaska na cały dzień, dalej delikatne skrzepy ale krwawienia coraz mniej. Test negatywny. Dziwna sytuacja

Badałaś poziom progesteronu ? Sķąpie krwawienia wręcz plamienia wynikają z jego niskich poziomów 😀

29👱‍♀️👦

Starania od 05.2022

07.12.2023 ⏸️
    24.12.2022 💔
    29.01.2024 ⏸️
    12.02.2024 💔
  • Paczos1. Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichawoda wrote:
    Badałaś poziom progesteronu ? Sķąpie krwawienia wręcz plamienia wynikają z jego niskich poziomów 😀

Jak dotąd nie było takiej potrzeby. Zawsze miałam około 5 dni bardzo obfite krwawienie i ból taki, przy którym musiałam się dobrze nafaszerować tabletkami bo nie mogłam funkcjonować. Stąd też teraz jak tylko widzę pierwsze krople to od razu biegnę po przeciwbólowe. A w tym wypadku nic mnie nie boli, krwawienie tak jak pisałam wyżej

• Cichawoda Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczos1. wrote:
    Jak dotąd nie było takiej potrzeby. Zawsze miałam około 5 dni bardzo obfite krwawienie i ból taki, przy którym musiałam się dobrze nafaszerować tabletkami bo nie mogłam funkcjonować. Stąd też teraz jak tylko widzę pierwsze krople to od razu biegnę po przeciwbólowe. A w tym wypadku nic mnie nie boli, krwawienie tak jak pisałam wyżej

Pozostaje trzymać kciuki za pojawienie się ⏸️
    Dla pewności zrób betę! Po takim plamieniu powinno już coś wyjść 😀

29👱‍♀️👦

Starania od 05.2022

07.12.2023 ⏸️
    24.12.2022 💔
    29.01.2024 ⏸️
    12.02.2024 💔
  • Babsi Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, potrzebuje się podzielić: od 3 miesięcy się staramy zajść w ciążę. Mam 42 lata.To moje pierwsze dziecko. Jestem zdrowa, mam regularne cykle. W tym cyklu okres stałam 1 lipca. Owulacji mialam około 14dnia. Test owulacyjny pokazywał ciemniejszą kreskę ,ale nie była ona taka sama jak testowa. 25 dnia cyklu w pracy zobaczyłam zabrudzoną bieliznę. Ciemną krwią, taką którą zawsze mam na samym początku miesiączki. Krwi było jeszcze trochę na papierze. Nie było tego jakoś mało. Byłam pewna ,że to początek okresu. Byłam zaskoczona bo zawsze wiem intuicyjnie,że to dzień okresu, a tym razem po pierwsze 25 dzień, raczej mam 28-30 dni,ale nigdy mniej. Po godzinie poszłam do toalety i krwawienie ustało. Już nie wróciło. Mijają dwa dni i okresu nie ma. Dzisiaj zrobiłam test, ale był negatywny. Test słabej jakości, tylko taki mialam w domu. Jutro mam termin @. Przeczytałam już całe internety na temat krwawienia implantacyjnego. Wygląda na to,że mogło to być krwawienie implanacyjne. Czy ktoś miał podobne doświadczenie? Chciałabym się cieszyć robieniem dziecka, ale czekanie bardzo utrudnia radość.

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Cześć dziewczyny, potrzebuje się podzielić: od 3 miesięcy się staramy zajść w ciążę. Mam 42 lata.To moje pierwsze dziecko. Jestem zdrowa, mam regularne cykle. W tym cyklu okres stałam 1 lipca. Owulacji mialam około 14dnia. Test owulacyjny pokazywał ciemniejszą kreskę ,ale nie była ona taka sama jak testowa. 25 dnia cyklu w pracy zobaczyłam zabrudzoną bieliznę. Ciemną krwią, taką którą zawsze mam na samym początku miesiączki. Krwi było jeszcze trochę na papierze. Nie było tego jakoś mało. Byłam pewna ,że to początek okresu. Byłam zaskoczona bo zawsze wiem intuicyjnie,że to dzień okresu, a tym razem po pierwsze 25 dzień, raczej mam 28-30 dni,ale nigdy mniej. Po godzinie poszłam do toalety i krwawienie ustało. Już nie wróciło. Mijają dwa dni i okresu nie ma. Dzisiaj zrobiłam test, ale był negatywny. Test słabej jakości, tylko taki mialam w domu. Jutro mam termin @. Przeczytałam już całe internety na temat krwawienia implantacyjnego. Wygląda na to,że mogło to być krwawienie implanacyjne. Czy ktoś miał podobne doświadczenie? Chciałabym się cieszyć robieniem dziecka, ale czekanie bardzo utrudnia radość.

Cześć Babsi, myślę że najlepiej zrobić z krwi betę HCG, ona zazwyczaj rozwiewa wątpliwości. Trzymam kciuki, niech starania przyniosą szczęśliwe rozwiązanie 😉

Babsi lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Babsi Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, poczekam jeszcze kilka dni. Mieszkam zagranicą i nie wiem nawet, czy mogę bez skierowania zrobić test z krwi. Przypuszczam, że nie. Zobaczymy.. Mam nadzieję, że okres nie przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 09:16

• Julia01 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Potrzebuję porady, bo już nie wiem co myśleć. Ostatnia miesiączka zaczęła się 30.06.
    8.07, 10.07 i 12.07 kochałam się bez zabezpieczenia z chłopakiem, ale bez wytrysku w środku.
    Cykle mam 28-dniowe i teoretycznie owulację powinnam mieć 14 lipca. 24,25 i 26 dnia cyklu robiłam łącznie 3 testy ciążowe. W każdym po czasie (około 10-20 minut) wyszła druga różowa kreska, z każdym dniem na nowym teście mocniejsza. Mimo wszystko instrukcja mówi żeby nie czytać po czasie, więc nie przywiązuje do tego dużej wagi. Dzisiaj powinnam dostać miesiączkę, która zwykle dostaje rano, ale póki co cisza. Od piątkowego wieczoru mam delikatne brązowo-brunatne plamienie, widoczne głównie przy podcieraniu papierem. Czy może to byc plamienie implantacyjne? Jeśli tak to kiedy powinnam zrobić test z krwi beta hcg żeby wynik był wiarygodny? Od 3-4 dni mam też delikatne mdłości a wczoraj i w piątek miałam takie lekkie ukłucia w podbrzuszu. Dodam, że u mnie miesiączka zawsze przebiega bez żadnych objawów bólowych. Prosiłabym o poradę ☺️

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia01 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Potrzebuję porady, bo już nie wiem co myśleć. Ostatnia miesiączka zaczęła się 30.06.
    8.07, 10.07 i 12.07 kochałam się bez zabezpieczenia z chłopakiem, ale bez wytrysku w środku.
    Cykle mam 28-dniowe i teoretycznie owulację powinnam mieć 14 lipca. 24,25 i 26 dnia cyklu robiłam łącznie 3 testy ciążowe. W każdym po czasie (około 10-20 minut) wyszła druga różowa kreska, z każdym dniem na nowym teście mocniejsza. Mimo wszystko instrukcja mówi żeby nie czytać po czasie, więc nie przywiązuje do tego dużej wagi. Dzisiaj powinnam dostać miesiączkę, która zwykle dostaje rano, ale póki co cisza. Od piątkowego wieczoru mam delikatne brązowo-brunatne plamienie, widoczne głównie przy podcieraniu papierem. Czy może to byc plamienie implantacyjne? Jeśli tak to kiedy powinnam zrobić test z krwi beta hcg żeby wynik był wiarygodny? Od 3-4 dni mam też delikatne mdłości a wczoraj i w piątek miałam takie lekkie ukłucia w podbrzuszu. Dodam, że u mnie miesiączka zawsze przebiega bez żadnych objawów bólowych. Prosiłabym o poradę ☺️

Cześć Julia, właściwie już dziś wynik z krwi mógłby wyjaśnić kwestię ewentualnej ciąży.

IVF - 12🥚, 5❄️
  • Julia01 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mogę iść już jutro spokojnie na betę?
    Czytałam na internecie, że po plamieniu implantacyjnym trzeba odczekać 3-4 dni, bo beta może wynosić powyżej 1 ale poniżej 5 jak się pójdzie od razu. Gdzieś na jakimś forum znalazłam taką informację.

• Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia01 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Skoro kreska była różowa i z każdym dniem ciemniejsza to teoretycznie jesteś w ciąży. Dziwne ze dopiero po czasie się pokazywała.
    Zrób bete i wszystko sie wyjasni

• Julia01 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Skoro kreska była różowa i z każdym dniem ciemniejsza to teoretycznie jesteś w ciąży. Dziwne ze dopiero po czasie się pokazywała.
    Zrób bete i wszystko sie wyjasni

No właśnie dla mnie to też jest dziwne, ale stwierdziłam, że będę trzymać się tego co mówi instrukcja i po prostu betę zrobię jeśli okresu nie dostanę. No i póki co nie dostałam, a dzisiaj powinien być. Zrobię betę w najbliższym tygodniu, ale nie wiem czy lepiej w środę/czwartek, czy mogę już jutro. Jak sądzisz?

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia01 wrote:
    No właśnie dla mnie to też jest dziwne, ale stwierdziłam, że będę trzymać się tego co mówi instrukcja i po prostu betę zrobię jeśli okresu nie dostanę. No i póki co nie dostałam, a dzisiaj powinien być. Zrobię betę w najbliższym tygodniu, ale nie wiem czy lepiej w środę/czwartek, czy mogę już jutro. Jak sądzisz?

Jeśli dzisiaj masz 28 dc, o ile dobrze policzyłam :), to przed beta z krwi możesz jeszcze raz zrobić sikańca, może już wyjdzie ciemniejsza kreska w czasie odczytu. Teoretycznie już mogło dość do implantacji zarodka i beta mogła ruszyć.

IVF - 12🥚, 5❄️
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ