Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Implantacja?
Odpowiedz

Implantacja?

Oceń ten wątek:
  • Julia01 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Jeśli dzisiaj masz 28 dc, o ile dobrze policzyłam :), to przed beta z krwi możesz jeszcze raz zrobić sikańca, może już wyjdzie ciemniejsza kreska w czasie odczytu. Teoretycznie już mogło dość do implantacji zarodka i beta mogła ruszyć.

Dziękuję za pomoc ☺️

Aksandra lubi tę wiadomość

• Babsi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Cześć Babsi, myślę że najlepiej zrobić z krwi betę HCG, ona zazwyczaj rozwiewa wątpliwości. Trzymam kciuki, niech starania przyniosą szczęśliwe rozwiązanie 😉

Dzisiaj popołudniu nie wytrzymałam bo dalej nie mam okresu i zrobiłam kolejny test. Ten dest kupiłam na Amazon, gdy kupowałam testy owulacyjne, dostałam do tego 5 testów ciążowych. Firmy One step. Dalej ciężko mi w to uwierzyć , szczegolnie, że 5 dni temu chyba naprawdę było to krwawienie implantacyjne. Nie wiem czy powinnam wrzucić to zdejcie w innym wątku, ale chciałam kontynuować to co pisałam wcześniej.
    Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest szansa,że to jest pozytywny wynik?
    https://ibb.co/hcj0wSc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 19:39

Wisienka95 lubi tę wiadomość

• SailorMoon Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    https://ibb.co/hcj0wSc
    Pozytywny :)

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Babsi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Pozytywny :)
    😘
    W związku z tym, mogę udzielać informacji jak wygląda krwawienie implantacyjne 😁😁

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    😘
    W związku z tym, mogę udzielać informacji jak wygląda krwawienie implantacyjne 😁😁
    Gratulacje 🎊 jak wyglądało?

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywny 😉😉😉 gratulacje !!

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Babsi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję. Wiecie jak to jest, człowiek chce się cieszyć, ale musi ciągle uciszac ten strach.
    Mam w grudniu 43 urodziny i aż mi się chce płakać ze wzruszenia,że moje marzenie się realizuje. Cieszę się, że mogę tutaj się podzielić bo nikt oprócz mojego partnera nie wie,że staramy się o dziecko. Chciałam uniknąć współczucia, gdyby się nie udało... Może to głupie.

Krwawienie wyglądało jak mój normalny początek okresu. Różnica była taka,że to było 4 dni przed 28 dniem cyklu, bez objawów miesięczki, totalnie się zaskoczyłam,gdy zobaczyłam, że już dostałam okres. Sorry, jeśli zbyt szczegółowo opiszę, ale na bielisnie miałam lekkie brązowawe zabrudzenie, myślę sobie, o nie : zaczyna się okres. Zrobiłam siku, a na papierze taka świeża krew, dość sporo biorąc pod uwagę małe zabrudzenie na majtkach. Nie miałam przy sobie ani tampona, ani podpaski. Dlatego użyłam papier. Po jakimś kwartale , wróciłam do łazienki, zauważyłam,że krwawienie ustało. Na papierze była taka resztka. Wyrzuciłam go do ubikacji i nie użyłam kolejnego. Zaraz szlam do domu. Wróciłam za jakieś 45 min do domu, a tu nic. Zero krwi, tylko to co było. Założyłam podpaskę,żeby wiedzieć czy już mam okres (normalnie używam kubeczka) trochę zabrudziła się podpaska, jakby z resztek.Tak na brązowo minimalnie. To było w czwartek i do dzisiaj, do niedzieli już nie było w ogóle krwawienia.
    Miałam kiedyś plamienia owulacyjne, z powodu miesniaka różniły się tym,że od połowy cyklu plamiłam, aż do okresu. Tutaj różnica była taka,że coś na zasadzie, plum, wylało się i koniec.
    Dzisiaj boli mnie brzuch. Tak dziwnie. Za dwa tygodnie jadę do Polski. Tak zrobię badanie krwi. Czy wytrzymam ...?

Aksandra, Tarisal lubią tę wiadomość

• Martyna Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cię kochana doskonale i twoja radość przeplatana niepewnością i strachem. Czy tutaj gdzie mieszkasz nie możesz zrobić tak o betahcg? Ja na twoim miejscu bym chyba tych dwóch tygodni nie wytrzymała 🤯 trzymam kciuki za dobrze wzrastającą betę i cierpliwość! 🌼

Babsi lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi, trzymam mocno kciuki za Was, jakoś od razu poruszył mnie Twój pierwszy wpis, bardzo kibicuję.

Babsi, Tarisal lubią tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Babsi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Babsi, trzymam mocno kciuki za Was, jakoś od razu poruszył mnie Twój pierwszy wpis, bardzo kibicuję.

Bardzo dziękuję. Ach, jak to dobrze czuć wsparcie innych kobiet.

• Babsi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Rozumiem cię kochana doskonale i twoja radość przeplatana niepewnością i strachem. Czy tutaj gdzie mieszkasz nie możesz zrobić tak o betahcg? Ja na twoim miejscu bym chyba tych dwóch tygodni nie wytrzymała 🤯 trzymam kciuki za dobrze wzrastającą betę i cierpliwość! 🌼
    Mieszkam w Niemczech, muszę zrobic szybki research i znaleźć ginekologa. Szczerze, mimo dobrego ubezpieczenia, chodziłam kontrolnie do mojej ukochanej Pani ginekolog w Polsce.
    Powiedziałam jej podczas ostatniej wizyty,że chciałabym mimo wieku spróbować. Ona ,kochana, ( ma duże doświadczenie, specjalizuje się niepłodnością) powiedziała mi wtedy: "w każdym wieku warto spróbować, moja przyjaciółka urodziła w wieku 50 lat, jajeczko od dawcy, ale urodziła sama i jest szczęśliwą matką.
    Moje Kochane, gdy macie pragnienie to znak,że to ma być Wasze. Gdyby miało nie być, to nie było by pragnienia. 😘

• Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia01 wrote:
    No właśnie dla mnie to też jest dziwne, ale stwierdziłam, że będę trzymać się tego co mówi instrukcja i po prostu betę zrobię jeśli okresu nie dostanę. No i póki co nie dostałam, a dzisiaj powinien być. Zrobię betę w najbliższym tygodniu, ale nie wiem czy lepiej w środę/czwartek, czy mogę już jutro. Jak sądzisz?
    Skoro dziś był termin miesiączki to beta już powinna pokazać prawdę 🙂

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ