Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja jestem po monicie. pęcherzyk jest około 2 cm i według ginki jest w trakcie pękania cokolwiek to oznacza na obrazie usg ;)myslalam ze jak pęka to jak balonik. bum i wylatuje jajo nie wiem jak ona to widziala na usg - ale ok.
ma około 2 cm. myslalam ze bedzie wiekszy trochę. ale zadowolę się i takim - jeśli zaskoczę to pewnie i z takiego coś będzie....
teraz 14 dni czekania... jak ja nie lubię czekać na @....
wyżalę się jeszcze na jedną rzecz. ciążę mialam z prawdopodobnie z lewego jajnika. naturalnie chyba owulację mam z prawego. stwierdzialam ze jak po clo lewy nie ruszył teraz to pewnie w następnym cyklu hsg. a moja ginka zaczęła mi to odradzac. stwierdzial, że to dodatkowe promieniowanie i skoro już byłam w ciązy to jeszcze warto poczekac ..... jesli teraz z prawego jajnika nie zaskocze i po clo - to mam teorię, że prawą stronę mam niedrożną. myslalam ze to sprawdzę a tu ona mi odradza ;/Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
20mm to dobry wymiar pękającego pęcherzyka jak długo się staracie? Ja nie wiem nic na temat hsg więc się nie wypowiadam. W ogóle jeszcze nie jestem na etapie zastanawiania się głębiej na temat zachodzenia w ciążę. Trochę niespójna ta moja wypowiedź - przepraszamNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
bez zabezpieczenia współżyjemy prawie 3 lata ale przy moich długich cyklach to nie przynosiło efektu bo to jak gra w lotto...
już tak na poważnie staramy się od lutego/marca 2015. ale moja liczba prób to ilosc cykli normalnej kobiety dzielone przez dwa z uwagi na nautralne cykle około 40 dni - czasami rekord to 50 kilka.
zaskoczyłam w pierwszym cyklu na clostillbegyt. ale finał byl malo szczesliwy. teraz dwa cykle naturalnie sie staralismy po stracie. i trzeci cykl z clo.
mam pytanie: jak można zajść w ciąże ze zwykłego spontanicznego sexu???
rozwala mnie haslo niektorych osob "ale przeciez uwazalismy" albo "to byl tyl;ko jeden raz bez zabezpieczania" i nagle ciąża - zeby nie bylo - bezproblemowa.
musialam sie uzewnetrznic bo trochę jestem poirytowana tym, że musze pilnowac dni plodnych i obrzydzam sobie sex przez to - a jak widac dalej nic z tego....Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnyDaktylek co do hsg to są różne teorie. Mi np lekarze odrazu po hsg kazali się starać bo podobno jest większa szansa przez 3 cykle...ja jestem właśnie w połowie 3 cyklu i Póki co efektów brak. Więc wg lekarzy w szpitalu w którym miałam hsg promieniowanie nie przeszkadza, natomiast na forum wiele dziewczyn pisało że cykl z hsg musiały odpuścić że względu na szkodliwość promieniowania.
Maciejowa a ja trzymam kciuki żeby @ nie przyszła i co do czucia sie na @ to ja mam 13 dc a czuje się jakbym miała zaraz dostac. -
nick nieaktualny
-
Mąż sie badal. Ma wyniki jak mlody bog. Tylko uplynnienie troche długie ale to wynika z tego że ma dużo plemnikow. Na to ma brac acc.
Problem jest ewidentnie po mojej stronie. Długie cykle.
To że czujecie że @ idzie to nic nie znaczy. Ja w cyklu zaciazonym mialm mega poczucie że @ idzie. Bylam pewna że nic nie wyszlo i chcialam żeby juz był okres i nowy cykl. A była fasolka. Czego sobie i Wam zycze
Buko a co to za limit?
Ja mojego Wzielam na sposób. Żeby nie mial spiny powiedziałam że owu juz była więc teraz sex dla przyjemnosci. Ale żeby być pewnym że obstawilam w
Na maxa dni plodne to nakazalam sex codziennie do srodyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 16:57
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Przerabialam:
Inofem, wiesiolek, castagnus, metformina, zioła ojca sroki nr 3, clostillbegyt
Teraz znowu clostillbegyt i ovarin
Na clo reaguje dobrze. Ale szukałam alternatywnych wyjsc. Przecież całe życie nie moge być na stymulacji. A nie musze zachodzić w ciaze np na drugim cyklu stymulacji. Podobno 12 cykli zdrowa para ma na poczecie. U mnie to dwa lata czekania hehMama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnyDaktylek z limitem to zart. Ja nic nie mówię nt owu a mój mąż chyba ją wyczuwa z daleka, bo zawsze go "boli głowa" wtedy. Wczoraj nie miał ochoty, dziś spędzi w pracy 13-14 godzin mimo że ma typowy etat 8-godzinny, więc też nic z tego.
To wspolczuje Ci takich długich cykli. U mnie 12 cs to 10 miesięcy... -
Cześć dziewczyny,
Mi po hsg lekarz kazał się starać po 3dniach, bo pęcherzyk wtedy był już sporawy. Tak też zrobiliśmy A ja tu wyczytałam, że nie promieniowanie ma wpływ, a niebezpieczeństwo dostania się bakterii do macicy.
Maciejowa widzę, że uciekasz przed panan czy jak jej tam Kibicuje Ci, bo faktycznie piękny czas u Ciebie, żeby zaciazycszczęśliwa łac. beatum