Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem po monicie. pęcherzyk jest około 2 cm i według ginki jest w trakcie pękania ;) cokolwiek to oznacza na obrazie usg ;)myslalam ze jak pęka to jak balonik. bum i wylatuje jajo ;) nie wiem jak ona to widziala na usg - ale ok.

ma około 2 cm. myslalam ze bedzie wiekszy trochę. ale zadowolę się i takim - jeśli zaskoczę to pewnie i z takiego coś będzie....

teraz 14 dni czekania... jak ja nie lubię czekać na @....

wyżalę się jeszcze na jedną rzecz. ciążę mialam z prawdopodobnie z lewego jajnika. naturalnie chyba owulację mam z prawego. stwierdzialam ze jak po clo lewy nie ruszył teraz to pewnie w następnym cyklu hsg. a moja ginka zaczęła mi to odradzac. stwierdzial, że to dodatkowe promieniowanie i skoro już byłam w ciązy to jeszcze warto poczekac ..... jesli teraz z prawego jajnika nie zaskocze i po clo - to mam teorię, że prawą stronę mam niedrożną. myslalam ze to sprawdzę a tu ona mi odradza ;/

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20mm to dobry wymiar pękającego pęcherzyka :) jak długo się staracie? Ja nie wiem nic na temat hsg więc się nie wypowiadam. W ogóle jeszcze nie jestem na etapie zastanawiania się głębiej na temat zachodzenia w ciążę. Trochę niespójna ta moja wypowiedź - przepraszam :-P

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez zabezpieczenia współżyjemy prawie 3 lata ale przy moich długich cyklach to nie przynosiło efektu bo to jak gra w lotto...

już tak na poważnie staramy się od lutego/marca 2015. ale moja liczba prób to ilosc cykli normalnej kobiety dzielone przez dwa z uwagi na nautralne cykle około 40 dni - czasami rekord to 50 kilka.

zaskoczyłam w pierwszym cyklu na clostillbegyt. ale finał byl malo szczesliwy. teraz dwa cykle naturalnie sie staralismy po stracie. i trzeci cykl z clo.

mam pytanie: jak można zajść w ciąże ze zwykłego spontanicznego sexu??? :)

rozwala mnie haslo niektorych osob "ale przeciez uwazalismy" albo "to byl tyl;ko jeden raz bez zabezpieczania" i nagle ciąża - zeby nie bylo - bezproblemowa.
    musialam sie uzewnetrznic bo trochę jestem poirytowana tym, że musze pilnowac dni plodnych i obrzydzam sobie sex przez to - a jak widac dalej nic z tego....

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już wystarczający czas żeby trafić na dobrego lekarza, który Wam pomoże. Mąż się badał? Po to jest to forum, aby się uzewnetrzniac więc śmiało :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odpowiadając na Twoje pytanie - można:) tak po prostu :) trafić np akurat na dzień przed owulacją. Zdarza się.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek co do hsg to są różne teorie. Mi np lekarze odrazu po hsg kazali się starać bo podobno jest większa szansa przez 3 cykle...ja jestem właśnie w połowie 3 cyklu i Póki co efektów brak. Więc wg lekarzy w szpitalu w którym miałam hsg promieniowanie nie przeszkadza, natomiast na forum wiele dziewczyn pisało że cykl z hsg musiały odpuścić że względu na szkodliwość promieniowania.
    Maciejowa a ja trzymam kciuki żeby @ nie przyszła :) i co do czucia sie na @ to ja mam 13 dc a czuje się jakbym miała zaraz dostac.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się wyjazd udał?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjazd się udał :) piękna pogoda, zobaczyliśmy tyle ile się udalo, a i starania jakieś były :D chociaż nie wiem czy dobrze bo owu jeszcze chyba nie miałam a mąż limit starań na ten cykl wyczerpał :(

• daktylek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż sie badal. Ma wyniki jak mlody bog. Tylko uplynnienie troche długie ale to wynika z tego że ma dużo plemnikow. Na to ma brac acc.
    Problem jest ewidentnie po mojej stronie. Długie cykle.

To że czujecie że @ idzie to nic nie znaczy. Ja w cyklu zaciazonym mialm mega poczucie że @ idzie. Bylam pewna że nic nie wyszlo i chcialam żeby juz był okres i nowy cykl. A była fasolka. Czego sobie i Wam zycze

Buko a co to za limit?
    Ja mojego Wzielam na sposób. Żeby nie mial spiny powiedziałam że owu juz była więc teraz sex dla przyjemnosci. Ale żeby być pewnym że obstawilam w
    Na maxa dni plodne to nakazalam sex codziennie do srody :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 16:57

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałas niczego na unormowanie tych cykli? Jeśli w ciążę Ci się udało zajść to musi się udać drugi raz!

xnw4skjobnsltuoy.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerabialam:
    Inofem, wiesiolek, castagnus, metformina, zioła ojca sroki nr 3, clostillbegyt
    Teraz znowu clostillbegyt i ovarin

Na clo reaguje dobrze. Ale szukałam alternatywnych wyjsc. Przecież całe życie nie moge być na stymulacji. A nie musze zachodzić w ciaze np na drugim cyklu stymulacji. Podobno 12 cykli zdrowa para ma na poczecie. U mnie to dwa lata czekania heh

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek z limitem to zart. Ja nic nie mówię nt owu a mój mąż chyba ją wyczuwa z daleka, bo zawsze go "boli głowa" wtedy. Wczoraj nie miał ochoty, dziś spędzi w pracy 13-14 godzin mimo że ma typowy etat 8-godzinny, więc też nic z tego.

To wspolczuje Ci takich długich cykli. U mnie 12 cs to 10 miesięcy...

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został mi jeden dzień... Normalnie się boję.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mi po hsg lekarz kazał się starać po 3dniach, bo pęcherzyk wtedy był już sporawy. Tak też zrobiliśmy ;) A ja tu wyczytałam, że nie promieniowanie ma wpływ, a niebezpieczeństwo dostania się bakterii do macicy.

Maciejowa widzę, że uciekasz przed panan czy jak jej tam :P Kibicuje Ci, bo faktycznie piękny czas u Ciebie, żeby zaciazyc :)

szczęśliwa łac. beatum
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała. Uważam, że już nadszedł ten czas. Na temat hsg się nie wypowiem a Panan...cóż. Też się nie wypowiem :-D

xnw4skjobnsltuoy.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi :D Nadszedł, nadszedł, powodzenia :)

szczęśliwa łac. beatum
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa stresuje się z Tobą :) ja już bym sikała :P

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Daktylek :) już dzisiaj sikałam :-D

daktylek lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa a Twoje cykle zawsze byly takie regularne? jak patrze wstecz na Twoje wykresy to te pierwsze z nich nie są takie ładne jak te ostatnie. zacytuję Ciebie :P "robiłas coś ze sobą?" :):)

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe nie:) zawsze miałam cykle 30-34 dni, te dwa były dziwnez nie wiem dlaczego. Może że stresu związanego właśnie ze staraniami.

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ ‹ 72 73 74 75 76 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy pod lupą - odpowiadamy na Wasze najczęstsze pytania

Kiedy zacząć suplementację? Czym różni się kwas foliowy od aktywnej formy folianu? Jaką rolę przed ciążą odgrywają dieta i suplementacja? Odpowiadamy krótko, konkretnie i bez mitów.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ