Luty miesiącem miłości

Tylko w OvuFriend mamy dla Ciebie Walentynkowy prezent w miejscu, które z całego serducha polecamy!

ODBIERZ AŻ 50% ZNIŻKI
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 27 września 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina- trzymam mocno kciuki i czekam na zdjęcie 🙂

    Małgonia- cieszę się, że jest już lepiej, a męża nie możesz puszczać na delegacje- ma ode mnie bana przynajmniej do marca 😛

    Malgonia, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1759 2311

    Wysłany: 27 września 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Malina, ja też o Was myślę :)

    Będzie dobrze!

    Małgonia, dobrze, że już lepiej i że jesteś spokojniejsza. Kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza?

    Nuśka, za wiele to się zrobić nie da. U mnie dzieci urodzone 37+3, 37+3, 37+2, więc niemal jak w zegarku. Ja olej z wiesiołka stosowałam również dopochwowo, ale nie podejrzewam, by to miało wpływ na to, że poród zaczął się szybciej, może co najwyżej łatwiej mi się rodziło, choć żadnych dowodów medycznych chyba na takie działanie nie ma. Kręciłam też ósemki biodrami na lekko zgiętych nogach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 10:25

    Malinaa90, Malgonia, nuśka91 lubią tę wiadomość

    ❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_85 A kiedy plany wziąć L4? Co do przekrecania się masz rację coraz ciężej 😛

    Malinowa cudownie! Pięknie rośnie 😍

    Niuśka kciukasy żeby Kubunio już nie dlugo zechciał być po drugiej stronie mamy 😉

    Malinaa powodzenia na wizycie 😘


    u mnie dziś akcja gotowanie 😁😂 jutro świętujemy urodziny starszej córki ❤ miłego dnia wszystkim.!

    Ochmanka, Malinaa90, MonikA_89!, Ania_85_, Malinowa91, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 27 września 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam drugi test, clearblue. Cień wyszedł trochę wyrazniejszy niż na wczorajszym, ale jakoś nie łapie się na zdjęciu. Na żywo nie trzeba się aż tak bardzo przyglądać, widać jak się spojrzy ale jest bardzo blady. @ za 4 dni więc muszę poczekać.. Robiła któraś z Was te testy clearblue? Może ta druga kreska zawsze jest taka ledwo widoczna nawet jak brak ciąży?

    c55fyx8d83g33aob.png
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 27 września 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wrote:
    U mnie zaczęło się coś dziać już w szpitalu. Ja ogólnie czułam się kiepsko po cc, więc sama pewnie nie zauwazylabym, że coś jest nie tak. Ale pielęgniarki mówiły, że rana jest brzydko zaczerwieniona i miałam podwyższoną temperaturę. Zrobili crp i wyszła infekcja. Zrobili też posiew z rany, żeby wiedzieć co to za bakteria i dobrać odpowiedni antybiotyk. Dostałam antybiotyk i robili mi okłady z rivanolu. Po tygodniu nas wypuścili i miałam jeszcze jakiś antybiotyk do domu i kazali ranę psikac Octeniseptem. Pozniej już nic się nie działo na szczęście.
    Mnie rana ładnie się goiła . O czasie zdjęte były szwy . Później miałam w jednym miejscu czerwone psikalam octeniseptem i przeszło . Teraz właśnie jest znowu czerwona i trochę szersza. No i coś leci nie że cały czas ale od czasu do czasu .

    W poniedziałek idę zrobić badanie krwi to sobie też zrobię crp przyokazji .

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 27 września 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia ale temperatury nie masz podwyższonej?

    Izape, Malina kciuuuki za wizyty!

    Malgonia ja bym chętnie wpadła na piżama party ale pociągi mi nie pasują rano do pracy 😉

    Nuśka przywołuję młodzież do porządku! Niech już zbiera majątki i się szykuje😋

    Kurde dziewczyny ja naprawdę lubię pracę w lesie ale wiecie z czego się najbardziej cieszę? Że będę mogła założyć spódnicę do pracy a nie wiecznie te portki i traper!🤩

    i'm_back, szona, Malinaa90, Malgonia, aeiouy, Karolina, MonikA_89!, Ania_85_, nuśka91, Iseko, Madziandzia, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 27 września 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* my już w drodze do Łodzi :) mam nadzieję że lekarz będzie miał pomysł na mojego groszka. Poza tym czekam na betę 20 dpo, mam nadzieję że już będzie mocno trzycyfrowa!

    Malgonia lez i odpoczywaj !:) Kropek tylko straszy:*

    Nuska trzymam kciuki żeby maluch w końcu zdecydowal się na wyjście 😘 pewnie już nie możesz się doczekać !!!

    agge, szona, kasiasiasia28, Ochmanka, aeiouy, Karolina, DzulkaJ, nuśka91, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wreszcie się wylaszczyć 😛😉 i pójść do pracy jak Pani 😁

    Ochmanka lubi tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 września 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny zaglądam na ten wątek pierwszy raz. Mam mieszane uczucia i pytanie do Was. Dziś jest 4dpo a ja mam zawroty głowy, straszna zgagę niedobrze mi na zapach spalin auta i nawet kawa mi nie smakuje, a wczoraj szczypalo mnie coś dziwnie w okolicach spojenia łonowego. Na okres chyba zawczesnie. Na objawy ciazowe chyba tez? Czy ja juz wariuje?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:40

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam 3 powazne straszaki. Az sie wystraszylam. 3skurcze co 5min zginajace mnie w pol. Pierdziele. Takie mialam 35/36tydz. Na szczescie to byly tylko 3 skurcze. Ale jest jeszcze duzo za wczesnie. A jeszcze mlody lezy miednicowo jak nic. Kopniaki czuje niziutko,za to glowe wsadzil mi miedzy zoladek a watrobe. I mam caly czas zgage. Byle jeszcze 4tyg wytrzymac.
    Za 2tyg wizyta,a ja zaczynam sie zastanawiac,czy nie przelozyc na za tydzien

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Część dziewczyny zaglądam na ten wątek pierwszy raz. Mam mieszane uczucia i pytanie do Was. Dziś jest 4dpo a ja mam zawroty głowy, straszna zgagę niedobrze mi na zapach spalin auta i nawet kawa mi nie smakuje, a wczoraj szczypalo mnie coś dziwnie w okolicach spojenia łonowego. Na okres chyba zawczesnie. Na objawy ciazowe chyba tez? Czy ja juz wariuje?
    Nie chce studzic emocji,ale zdecydowanie za wczesnie na objawy ciazy

    syllwia91 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 27 września 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kciuki mocne.

    Malinka za Ciebie tez. Moja mala w poniedzialek wazyla 1004 g, ciekawe czy dalej ida rowno.

    Aniu ja z jednej strony sie cieszylam (nie musze robic obiadu i moge przelezec caaaaly dzien a tego tez potrzebowalam), ale cos mnie to przeroslo. Najgorsze ze caly pazdziernik ma taki wyjazdowy.

    Daniela ja swiezo po wizycie. Szyjke mam pancerna i to mnie uspokajalo (kolo 5cm), ale tyle sie ostatnio naczytalam, ze wpadlam w poploch.

    Mamunia ja sie modle o ten 32-33 tydzien zeby msla miala juz te 2 kg, pewnie wtedy bede negocjowac 36, potem 38 tydzien ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 12:17

    Izape_91, Malinaa90 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iza kciuki mocne.

    Malinka za Ciebie tez. Moja mala w poniedzialek wazyla 1004 g, ciekawe czy dalej ida rowno.

    Aniu ja z jednej strony sie cieszylam (nie musze robic obiadu i moge przelezec caaaaly dzien a tego tez potrzebowalam), ale cos mnie to przeroslo. Najgorsze ze caly pazdziernik ma taki wyjazdowy.

    Daniela ja swiezo po wizycie. Szyjke mam pancerna i to mnie uspokajalo (kolo 5cm), ale tyle sie ostatnio naczytalam, ze wpadlam w poploch.

    Mamunia ja sie modle o ten 32-33 tydzien zeby msla miala juz te 2 kg, pewnie wtedy bede negocjowac 36, potem 38 tydzien ;)
    Twoja w 32 bedzie miala chociaz 2kg. Moj za 2 tyg,w 34 moze do 1800 dociagnie. Wiec chcialabym chociaz,zeby posiedzial do tego 24pazdziernika. Wtedy stuknie mi 36tydz.

  • Daniela Autorytet
    Postów: 1759 2311

    Wysłany: 27 września 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoniu, wybacz, przeoczyłam najwyraźniej. Ale szyjka imponująca, to najważniejsze. Na pewno wytrzyma, ile trzeba i żadne twardnienia jej nie ruszą.

    Mamusia, też bym się mocno przestraszyła, cieszę się, że minęło, ale chyba poszłabym rzeczywiście szybciej do lekarza, jeśli bym miała taką możliwość.

    Dzastina, no raczej za wcześnie na objawy. W pierwszej ciąży miałaś tak szybko? Przypuszczam, że też raczej nie.

    ❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 września 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Małgoniu, wybacz, przeoczyłam najwyraźniej. Ale szyjka imponująca, to najważniejsze. Na pewno wytrzyma, ile trzeba i żadne twardnienia jej nie ruszą.

    Mamusia, też bym się mocno przestraszyła, cieszę się, że minęło, ale chyba poszłabym rzeczywiście szybciej do lekarza, jeśli bym miała taką możliwość.

    Dzastina, no raczej za wcześnie na objawy. W pierwszej ciąży miałaś tak szybko? Przypuszczam, że też raczej nie.

    W pierwszej ciąży pierwsze objawy miałam od 7 dnia po owulacji. A duphaston może dawać takie objawy uboczne ?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:40

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 27 września 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    MamaStasia ale temperatury nie masz podwyższonej?

    Izape, Malina kciuuuki za wizyty!

    Malgonia ja bym chętnie wpadła na piżama party ale pociągi mi nie pasują rano do pracy 😉

    Nuśka przywołuję młodzież do porządku! Niech już zbiera majątki i się szykuje😋

    Kurde dziewczyny ja naprawdę lubię pracę w lesie ale wiecie z czego się najbardziej cieszę? Że będę mogła założyć spódnicę do pracy a nie wiecznie te portki i traper!🤩
    Nie . Gorączki na szczęście nie mam . Może to nic poważnego

    Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 września 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Dzastina trzymam kciuki żeby to było to, ale tak duphaston może sporo namieszać. Za znaczna część naszych objawów odpowiada wzrastający progesteron i to właśnie się dzieje jak przyjmujesz duphaston. Także jeszcze trochę poczekaj, lepiej miło się zaskoczyć niż rozczarować :)

    A wiesz może czy duphaston może podnosić temperaturę?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 27 września 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia może spróbuj z Rivanolem. Ja nasączałam nim wacik i trzymałam na ranie kilka minut. Albo jeszcze jest żel Contractubex, lekarz kazał mojemu synkowi smarować ranę po operacji już po zdjęciu szwów. On działa bakteriobójczo i przyspiesza gojenie.
    Jak nie ma temperatury to nie powinna być jakaś poważna infekcja. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:40

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ