Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 27 września 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Malina bardzo mocne kciuki.✊

    Mama Stasia mam nadzieję, że nie jest to żadna infekcja i będzie wszystko dobrze.✊

    Dzastina też mi się wydaje ,że na objawy jeszcze za szybko. Z tego co wiem to duphaston może dawać takie efekty, bo to właśnie wyższy progesteron daje nam jakieś objawy czy to przed @ Czy w ciazy. Ale oczywiście trzymam kciuki.✊

    Ja już nie wiem o co u mnie chodzi ,bo owulacji raczej nie miałam. Dziś 24 dc.Temperatura cały czas w granicach 36,5-36,6. Ten lewy jajnik nie daje mi spokoju ,kluje,ciągnie mnie już od kilku dni i to dość intensywnie. Wcześniej jak miałam owulacje to było związane właśnie z nią. A teraz nie ma..a też kłuje, najbardziej jak chodzę, albo ćwiczę. Nie wiem co to może być..🤷‍♀️Czekam też z niecierpliwością na wyniki z testDNA powinny być jakoś na dniach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:57

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:40

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 27 września 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ja wariuje chyba przez słowa mojego gin jak byłam na monitoringu zobaczyć czy pęcherzyk pękł to powiedziała że śluzówka jest bardzo ładna jest płyn w zatoce i że jest dobrej myśli i chyba mi się to udzieliło. Że mam teraz straszne nastawienie że się teraz uda.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dzięki dziewczyny ja wariuje chyba przez słowa mojego gin jak byłam na monitoringu zobaczyć czy pęcherzyk pękł to powiedziała że śluzówka jest bardzo ładna jest płyn w zatoce i że jest dobrej myśli i chyba mi się to udzieliło. Że mam teraz straszne nastawienie że się teraz uda.
    Ja nigdy nie wierzylam ze tak wczesnie mozna miec objawy i tez bylam pewna ze to przez dupka az sama sie przekonalam.Miesiac temu mialam ciaxe bioche i beta 12 dpo wynosila 11 .I wlasnie moje objawy zaczely sie 3 dpo (a wiem to bo lekarz potwierdzil mi trzy dni wczesniej owu)bol glowy cale czolo mi pulsowalo i mialam tak dwa dni.Trzy dni pozniej zrobilam udka na obiad i obiad musialam wyrzucic bo mialy dziwny smak a ja nadal myslalam ze sobie cos wkrecam .9 dpo bol okresowy i juz zaczynalam podejrzewac.Takze moim zdaniem moze cos byc ale wiadomo nie musi.Jezeli ktos dobrze obserwuje swoje cialo to naprawde mozna miec tak szybko objawy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 14:35

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 27 września 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj 2363 ♥️♥️♥️

    APrzybylska, Karolina, MamaStasia :), Malgonia, aeiouy, Pati96, dzastina2005, Gosiek1993, Angelika1313, Kit, Daniela, syllwia91, Ochmanka, frezyjciada, MonikA_89!, Dorota1989, Szczesliwa_mamusia, Misiaa, eemmiilliiaa, szona, Malinowa91, Malinaa90, Salome, agge, Ania_85_, DzulkaJ, Cecylia, nuśka91, Iseko, 5ylwian, Madziandzia, Melissa93, buba123, kasiasiasia28, i'm_back, Olga_89, Sasanka55, Ewelina29, moyeu, Kittinka83, moni05, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 27 września 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam testy strumieniowe z allegro kiedy najlepiej zrobić taki testowy kontrolny żeby wiedzieć czy nieoszukuja? Bo ostatnio miałam facalle i mnie oszukały na pojawiła się blada różowa kreska i na kolejnym cien.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 27 września 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Beta z dzisiaj 2363 ♥️♥️♥️
    Pięknie rośnie. Teraz będzie wszystko dobrze 😘

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 27 września 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no cudownie :)

    Mamunia to niech Twoja kruszynka sobie rosnie spokojnue i nie straszy mamy :)

    Z tymi objawami to tak na dwoje babka wrozyla. W mdlisci 7dpo z powodu ciazy raczej nie uwierze (choc sama oczywiscue takie tez miewalam), bo wiele rzeczy jestesmy w stanie sobie wmowic, ale ze mozemy czuc sie jakos inaczej to tak.. tylko pytanie co fla konkretnej z nas bedzie to inaczej oznaczac. Jedna bedzie chora, druga zmeczona, a trzecia bedzie bolal brzuch a czwaerta piersi. I ciezko rez stwierdzic czy te objaey byly z ciaza polaczone czy tez nie. Ja w obu ciazach i przy tym jednym nuepewnym cyklu mialam ekstremalny rostroj emocjonalny. Taka deprecha ze o matko, ale to w zasadzie mijalo po kilku dniach. Teraz na psyche siadlo mi dopuero ostatnio.

    Izape_91, Szczesliwa_mamusia, szona lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 27 września 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no przepięknie!!! Kiedy idziesz na podgląd?

    Izape_91, szona lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7853 11064

    Wysłany: 27 września 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, obstawiam, że owu była z środy na czwartek, bo w środę tak mnie nawalał prawy jajnik, że aż gwiazdki widziałam. I weź tu <3 jak boli :P

    Ochmanka, dzięki możliwości pracy w biurze będziesz seksowną panią leśnik w mini 😘 Myślę, że fajnie się złożyło, że na zimę się przeniesiesz e cieplejsze miejsce. Jajniki ci nie zmarzną i będą piękne owulacje :D

    Dzastina, 4dpo to zdecydowanie za wcześnie na objawy ciążowe ;) Skoro bierzesz duphaston, to raczej stawiałabym na niego, bo to jest syntetyczny progresteron. Mdłości czy wyższa temperatura są częste jeśli poziom progesteronu we krwi rośnie

    Izape, czy ty w brzuszku nie masz przypadkiem bliźniaków?? 😍

    Ochmanka, Malgonia, szona, Ania_85_, Salome lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 27 września 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

    Izape, czy ty w brzuszku nie masz przypadkiem bliźniaków?? 😍

    No bez kituuuuu

    Iseko lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7853 11064

    Wysłany: 27 września 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    No bez kituuuuu
    No co? :P Przy taaaakiej becie 😜

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 27 września 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika , Ochmanka o tym samym myślałam, że u Izape może bliźniaki ! 😄

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iza no cudownie :)

    Mamunia to niech Twoja kruszynka sobie rosnie spokojnue i nie straszy mamy :)

    Z tymi objawami to tak na dwoje babka wrozyla. W mdlisci 7dpo z powodu ciazy raczej nie uwierze (choc sama oczywiscue takie tez miewalam), bo wiele rzeczy jestesmy w stanie sobie wmowic, ale ze mozemy czuc sie jakos inaczej to tak.. tylko pytanie co fla konkretnej z nas bedzie to inaczej oznaczac. Jedna bedzie chora, druga zmeczona, a trzecia bedzie bolal brzuch a czwaerta piersi. I ciezko rez stwierdzic czy te objaey byly z ciaza polaczone czy tez nie. Ja w obu ciazach i przy tym jednym nuepewnym cyklu mialam ekstremalny rostroj emocjonalny. Taka deprecha ze o matko, ale to w zasadzie mijalo po kilku dniach. Teraz na psyche siadlo mi dopuero ostatnio.
    No raczej sobie nie wmawialam bo totalnie bylam zrexygnowana i tez nie wierzylam ze tak wczesnie moze cos byc i nie wmawiam sobie objawow co miesiac bo jestem zawsze nastawiona na,, nie udalo sie.,,

  • szona Autorytet
    Postów: 6066 14567

    Wysłany: 27 września 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuś! Nieustająco TURBO WIELKA RADOŚĆ! Kropek zuch :)

    Napisz później, co powiedział dr :)

    Izape_91, Iseko lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:40

    agge, aeiouy, DzulkaJ, Salome, Izape_91, Iseko, Karolina, Malinowa91, APrzybylska, Gosiek1993, syllwia91, szona, Malgonia, MonikA_89!, Ochmanka, Pati96, Szczesliwa_mamusia, buba123, kasiasiasia28, i'm_back, Sasanka55, Ewelina29, Kittinka83 lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 27 września 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Beta z dzisiaj 2363 ♥️♥️♥️
    Aaa, cudownie!! 😍😍

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 27 września 2019, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Izape super wiesci :)

    A my meldujemy że Stachu ma już 1200g i ma się bardzo dobrze :)
    Szykuje się duże dziecko (z mojego doświadczenia) Staś miał w 27 TC 1 131 i lekarz mi wtedy powiedział że będzie duży według jego w tym czasie dzieci z reguły ważą kilogram .I fakt nie pomylił się 😁

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 27 września 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i'm_back wrote:
    Ania_85 A kiedy plany wziąć L4? Co do przekrecania się masz rację coraz ciężej 😛

    Pracując na własny rachunek, to niestety nie takie proste 😕 Teoretycznie poustawiałam sobie wszystko tak, żeby tak powiedzmy od października mieć już luz, ale projekt mi się przeciągnął- nie z mojej winy i to pewnie jeszcze chwilę potrwa 😕

    Małgonia, a może faktycznie warto na taką noc zaprosić jakąś koleżankę na babski wieczór. Bo może to przez stres było?

    Malina- super, ale duży chłopak 😍 tylko gdzie zdjęcie dla cioć? 😉

    Izape- piękna beta 😁

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 27 września 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z wizyt i że dzieciaczki ładnie rosną 😊

    Iza no wynik ZAJEBISTY! 😍 może faktycznie dziewuszki mają rację ☺️ czekamy na wiadomości od lekarza!

    Ja melduje, że Dzisiaj byłam na monitoringu i na prawym i lewym jajniku pęcherzyki idą łeb w łeb i mają niecałe 20mm, ten trzeci się zatrzymał, a dwa rosną 😊 pewnie jutro lub w niedzielę owulacja, jak myślicie? 🤔

    Izape_91, Ania_85_, Madziandzia, szona, aeiouy, Malgonia, MonikA_89!, Pati96, Szczesliwa_mamusia, i'm_back, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego