Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanka55 wrote:
Oooo pod nasypem ❤️ Ja od 3 lat mieszkam we Wrocławiu i uwielbiam to miasto 😊 to miłego pobytu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 21:08
Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Ochmanka wrote:Jestem!
Angelika no nie ma się z czego cieszyć jak wychodzą różne klocki w badaniach ale tak jak dziewczyny piszą jesteś o krok przed kolejną przeszkodą bo znasz rywala! Trzymam kciuki żeby ten zestaw działań z ostatnich tygodni przyniósł Ci wymarzonego kropka😙
A co do mamy to nie powinna się tak zachowywać. Przecież jesteś jej dzieckiem... Ja z moją miałam zawsze poprawny kontakt i bardzo ją kocham ale wolałam służyć pomocą niż jej oczekiwać. Taka już jestem że w rodzinie moje problemy nie istnieją, mam od tego faceta, psiapsie no i Was🤗 także dla mnie szczere, osobiste rozmowy z matką to jakaś abstrakcja. Wystarczy że w wieku 13 lat musiałam jej powiedzieć że dostałam pierwszej miesiączki😂 dosyć tego spoufalania😋
MamaStasia kurczę to chyba dość poważne😦 żeby tylko nie poszło głębiej jak coś jest nie tak. Musisz to jak najszybciej skonsultować
Syllwia kurczę i bądź tu mądry 🤔 ja też bym poszła do trzeciego lekarza bo teraz to już nie wiadomo który ma rację. Uroda urodą ale musisz być pewna że wszystko jest wporządku
Olga ja też widzę! Kciuuuki✊✊
Misiaa kurczę skoro ta gestozatak mocno się Ciebie czepia to prawie od testu musisz być bardzo uważnie prowadzona. Mam nadzieję że Twój lekarz jest kompetentny i zna się na rzeczy żeby kolejnego szkrabadoprowadzić już do 37tc najmniej! Bo w to że będziesz mamą nie wątpię😙
Szonka, Iseko nic złego nie zrobił😆 przyjechał dziś specjalnie do kancelarii żeby ze mną porozmawiać. Przenosi mnie do biura, dowiedział się o mojej sytuacji, powiedziałam mu szczerze jakie mam plany, że nie jest prawdą że mam jakieś żale o to że awansował kolegę na stanowisko które szykował dla mnie i takie tam. Powiedziałam mu o tym że mój M. też jest leśnikiem i nie bardzo chcemy się pchać do jednego nadleśnictwa ale tak by było najlepiej no i wtedy mi powiedział że gdybym powiedziała miesiąc temu to by to zatrudnił od ręki a tak to już komuś obiecał ten wakat.
Oj powiem Wam że potrzebna mi była taka rozmowa z szefem ale ja jestem okropna sraka w takich sytuacjach... sto razy bardziej wolę pomagać niż prosić o pomoc. Ale dzięki dzisiejszej rozmowie mam nadzieję że już w przyszłym roku będziemy wreszcie pracować blisko siebie😀🙏
Cykl update: brzuch ćmi więc chyba M. będzie musiał zdjąć spodnie przed miłym panem😆Ochmanka lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
agge wrote:Dużo antybiotyków można brać podczas kp. Wystarczy sprawdzić w laktacyjnym leksykonie, sporo jest tych bezpiecznych więc nawet jeśli będziesz musiała brać to nie jest powiedziane, że to wyklucza kpStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Ochmanka no i wspaniale, była rozmowa oczyszczająca niczym leśne powietrze 😉
Sasanko pełen chill. Wrocław to moje ulubione polskie miasto ❤️
Daniela mogłaś powiedzieć, że nim się zainteresuje 👿 jak będzie dalej dzwonił 😀
Misiaa wróżę Ci w kolejnej ciąży co najmniej 38 tc i zdrowego dzidziusia. Czar został rzucony ❤️
A ja chciałabym urodzić. Jutro koniec 39 i początek 40 tc. 7 dni do terminu 0 🙈 boję się wywoływania porodu, liczę, że samo ruszy, ale czas się kończy... Cały czas mówię "Jakub wychodź!" a ten ancymon nie słucha matki 😌szona, Ania_85_, Kittinka83, Daniela, Sasanka55, Ochmanka, MonikA_89!, Izape_91, Mildred, Malinaa90, Madziandzia, aeiouy, i'm_back lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNuska, ja skakalam na pilce codziennie po 40min. Szczypalam sutki. Wysprzatakam chate. Umylam okna. W listopadzie Meczylam meza codziennie seksem. Prawie jak przy staraniach
Mozna jeszxzw pic olejek z wiesiolka, herbatke z lisci malin. No i masaz szyjki 2 razy mialam. Po tyg od zielonego swuatla,urodzilamnuśka91 lubi tę wiadomość
-
Maria87 wrote:Malinowa, jak pięknie 😊
Angelika, tak jak pisałam na fb - super, że już wiesz! Oby to rozwiązało problem!
Dziewczyny, których nie ma na fb - kupujemy wspólnie dietę jesienną dla par + dietę jesienną wege. Jest nas już 14 osób. Któraś chce się jeszcze dołączyć?Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
MamaStasia :) wrote:Nie da się niestety i tak cud że udało mi się zapisać na poniedziałek . Właśnie tego antybiotyku się obawiam bo karmie piersią mała i może być ciężko .
Ja niestety przerabialam infekcję rany po cc, ale antybiotyk dobrali mi taki, który był bezpieczny przy kp i normalnie córcię karmilam.agge lubi tę wiadomość
-
Karolina wrote:Ja niestety przerabialam infekcję rany po cc, ale antybiotyk dobrali mi taki, który był bezpieczny przy kp i normalnie córcię karmilam.Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
nick nieaktualnyMisiaa, taaak to jest plan Pazdziernik bedzie wielki, jak sie facetom w koncu jajka po upalach ostudza
Inga, zazdroszcze Tez bym chciala tu mieszkac i nawet 3 lata temu to rozwazalismy, bo M. dostal swietna oferte pracy we Wroclawiu, ale za to ja nie chcialam porzucac swojej i przyjaciol.
Nuska :* Kubus lada chwila postanowi dostac od mamy buziaka i wyjdzie z Ciebie, nim sie obejrzysz :* Tez wolam do Niegooo- Jaaaakuuubie, hop z Nuski, czas na przytulasa. Co do Wroclawia, to tez jest to moje ulubione miasto na rowni ze Szklarska Poreba Trzymaj sie, Mala :*
Buziaki i milego dnia Ja dzis podbijam Gory Sowie i sztolnie
Edit: a tymczasem podziwiam cudne niebo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 06:30
Salome, agge, Kittinka83, Pati96, szona, MamaStasia :), Beti82, Madziandzia, Ania_85_, aeiouy, i'm_back, nuśka91, 5ylwian, moyeu lubią tę wiadomość
-
MamaStasia :) wrote:A mogła byś mniej więcej opisać jak to wyglądało? Miała jeszcze jakieś objawy ?
U mnie zaczęło się coś dziać już w szpitalu. Ja ogólnie czułam się kiepsko po cc, więc sama pewnie nie zauwazylabym, że coś jest nie tak. Ale pielęgniarki mówiły, że rana jest brzydko zaczerwieniona i miałam podwyższoną temperaturę. Zrobili crp i wyszła infekcja. Zrobili też posiew z rany, żeby wiedzieć co to za bakteria i dobrać odpowiedni antybiotyk. Dostałam antybiotyk i robili mi okłady z rivanolu. Po tygodniu nas wypuścili i miałam jeszcze jakiś antybiotyk do domu i kazali ranę psikac Octeniseptem. Pozniej już nic się nie działo na szczęście. -
Sasanka, mam nadzieję, że wieczór się udał 😘😘 Wrocław jest super ♥️ Udanego podboju górskich szczytów!
Nuśka, powiedz mu tak: "Kubusiu, wszyscy w tym terminie już wychodzą, to TY NIE WYJDZIESZ?" Męskie ego zadziała, zobaczysz 😂😂Sasanka55, Salome, Madziandzia, Ania_85_, aeiouy, i'm_back, Iseko, nuśka91 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Nuśka, chłopakowi jest tam tak dobrze, że nie chce opuszczać takiej fajnej miejscówy 😊
Monika, jak tam? Już po owulacji?
Kasiakasia, już podzielilyśmy całą kwotę, więc nie chcę teraz mieszać dziewczynom, więc pomyslalam, że jeśli ktoś - tak jak Ty - nabierze ochoty na dietę, to niech wpłaci te 13,50 (bo tyle wyszło za obie diety) na fundację mamy ginekolog
Mam nadzieję, że reszta dziewczyn się ze mną zgodziAngelika1313, Malinowa91, Agape91, kasiasiasia28, Pati96, szona, Ochmanka, Ania_85_, aeiouy, Iseko, MonikA_89!, nuśka91 lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Nuśka, chłopakowi jest tam tak dobrze, że nie chce opuszczać takiej fajnej miejscówy 😊
Monika, jak tam? Już po owulacji?
Kasiakasia, już podzielilyśmy całą kwotę, więc nie chcę teraz mieszać dziewczynom, więc pomyslalam, że jeśli ktoś - tak jak Ty - nabierze ochoty na dietę, to niech wpłaci te 13,50 (bo tyle wyszło za obie diety) na fundację mamy ginekolog
Mam nadzieję, że reszta dziewczyn się ze mną zgodziWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 08:13
Salome, Ochmanka lubią tę wiadomość
Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
Dzien dobry Dziewczyny.
Misia ja jestem przekonana, ze bedziesz potrzebowala dobrego lrkarza do prowadzenia ciazy.. moze nawet kilku, ale wierze, ze dadza rade.
Nuska ponoc masaz sutkow jest bardzo skuteczny, ale tez zaczelabym od porzadkow jak nie pomoze to chociaz bym miala wysprzatane.
Ochmanko dobrze tak sobie czasem szczerze pogadac. Potem czlowiek jest tylko zly na siebie, ze rozmowa rozmowa byla mila a tyle z nia zwlekal.
Ja sie ciesze, ze kolejny dzien sie zaczal. Mam lekkie zakwasy w brzuchu od tych skurczy, ale chyba sytuacja opanowana. Wczoraj bylo slabo, glownie psychicznie. Maz w delegacji a ja dostalam paranoi lekkiej. Juz mnie kusilo czy nie napisac zebh ktoras warszawianka wpadla fo mnie na pizama party.
Jeszcze chociaz miesiac niech minie to bede spokojniejsza.Salome, Ochmanka, syllwia91, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:40
szona, Karolina, agge, Ania_85_, Pati96, aeiouy, Malgonia, i'm_back, Salome, Gosiek1993, buba123, Ochmanka, syllwia91, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, nuśka91, Iseko, Kittinka83 lubią tę wiadomość